FL6: Proppaus

Ohjeita, miten SpectraNovaan tulisi pukeutua ja mitä pakata mukaan.

Kaikilla tulee olla taikasauva! Sellaisen voi veistää itse, etsiä sopivan oksan metsästä, valmistaa kukkakepistä tai pensselistä, ja syömäpuikkokin on todettu toimivaksi. Netistä löytyy kaikenlaisia ohjeita. Tärkeintä on, että sauva ei hajoa heitettäessä. Viralliset replikat hajoavat helposti, joten kannattaa harkita, haluaako sellaisen todella ottaa mukaan.

Aikuishahmot

Hahmoilla voi olla päällään mitä tahansa hahmoille sopivaa arkivaatetta. Jos hahmo on ollut negatoinnin tapahtuessa matkalla esimerkiksi töihin, voi tällä olla työvaatteet. Osa hahmoista on vaihtelevalla menestyksellä naamioitunut nykyajan jästivaatteisiin, jotta jästit eivät tunnistaisi heitä. Osalla hahmoista ei välttämättä ole ollut mahdollisuutta vaihtaa vaatteita, joten heillä voi olla päällään velhovaatteet tai jopa yöasu. Osa on voinut pukeutua velhovaatteisiin periaatteesta, etenkin nyt hätäkokouksessa, eikä halua laittaa jästien vaatteita ellei ole ihan pakko. Voit toivoa ilmossa, jos haluaisit pukeutua erityisesti tietynlaiseen asuun, niin sisällytämme juoniin syyn, miksi hahmo on juuri siinä asussa.

Velhopukeutumisesta: velhot pukeutuvat keskimäärin vanhanaikaisemmin ja värikkäämmin kuin jästit, toki myös musta on aina muodissa. Pukeutumisessa voi tuoda esille esimerkiksi hahmon varallisuutta, puhdasverisyyttä/jästisyntyisyyttä ja persoonallisuutta. Velhomaisuutta voi lisätä myös asusteilla (esim. hatut, taskukellot, sauvapussi) ja taianomaisilla kuvioinneilla/materiaaleilla/leveillä hihoilla jne. Pinterest-taulu pukeutumisinspiraatioksi: https://fi.pinterest.com/purplieh/magical-garments/

Lapsihahmot

Lapsihahmoilla voi olla päällään Tylypahkan koulupuku tai osa siitä. Hahmo on voinut myös vaihtaa sellaisiin arkivaatteisiin, joita hänellä on ollut mukana koulussa – katso yltä ohjeet velhomaiseen pukeutumiseen. Hahmon vanhemmat voivat myös tuoda pelin aikana lapselleen jästivaatteita, joihin naamioitua. Ziek ja Sona saavat poikkeavat proppausohjeet yksityisesti.

Tylypahkan koulupuku on kampanjassa suurinpiirtein samanlainen kuin elokuvissa. Edestä avoin musta tupakaapu, jossa voi olla tupavärinen vuori (ei pakko). Tupakravatti, valkoinen kauluspaita, tummanharmaa/harmaa v-kauluksinen hihaton tai hihallinen neule sekä tummanharmaa/harmaa vekkihame (tytöt) tai puvun housut (pojat). Tytöillä myös tummanharmaat/harmaat polvisukat/sukkahousut. Myös musta hame/housut/sukat on ok, jos ei harmaata löydy. Valvojaoppilailla on asiasta ilmoittava pinssi.

Muut propit

-Koska peli kestää yön yli, on toivottavaa, että sinulla on mukana hahmolle sopiva yöasu & petivaatteet, mutta tämä ei pakollista.

-Pelissä ollaan pääasiassa sisällä, mutta kannattaa varata myös sopivaa vaatetta ulos. Elokuussa lienee kohtalaisen lämmin, mutta pelipaikan lattiat saattavat olla kylmät eli villasukat tai sisäkengät ovat hyvä idea. Ulkokengillä ei saa olla sisällä! Sateenvarjo on suositeltava.

-Lapsihahmoilla voi olla mukana sama matkalaukku, jonka he ovat pakanneet lähtiessään lukukaudeksi Tylypahkaan.

-Useimmat aikuishahmot ovat kiireessä pakanneet matkalaukkuun mukaan tärkeimmät asiat tietäen, etteivät välttämättä voi koskaan enää palata kotiin. Osa on joutunut kaivelemaan tavaroitaan talonsa raunioista. Hahmoilta voi puuttua tärkeitä tavaroita, jotka ovat esim. tuhoutuneet ekstradimensionaalisen tilan räjähtäessä tai talon romahtaessa. Osa on joutunut lähtemään hätäkokoukseen käymättä kotona välissä, tai ei ole muusta syystä voinut pakata mukaan tavaraa ja on ostanut tarpeelliset asiat matkan varrelta.

-Hahmoilla voi olla mukana esim. muistiinpanovälineitä, välipalaa, heidän tärkeimpiä henkilökohtaisia tavaroita ja muistoja (esim. valokuvia), tapoja viettää vapaa-aikaa (kirjoja, pelejä), arvoesineitä jne.