Veelat

Veelat näyttävät samalta kuin ihmiset, ja he ovat kaikki hyvin kauniita. Usein eurooppalaisilla veeloilla on platinanvaaleat pitkät hiukset, mutta muunkin väriset, jopa mustat, ovat mahdolliset. Veelojen taikavoimat piilevät heidän hiuksissaan, joten veela menettää ainakin osan taikavoimistaan jos leikkaa hiukset lyhyiksi. Tämän vuoksi veelan hiukset ovat hänelle arvokkaat. Muutamien hiusten nyppääminen ei vaikuta veelaan, mutta veela sitä harvoin mielellään tekee.

Lähes kaikki veelat ovat naispuolisia. Miespuolisia veeloja on olemassa, mutta ne ovat harvinaisia ja enemmänkin geneettinen poikkeama. Veeloja elää ympäri maailmaa, Euroopan suurin yhdyskunta on Kreikassa. Ranskassa ja Portugalissa on toisiksi merkittävimmät yhdyskunnat. Iso-Britanniassa yhdyskuntaa ei ole.

Veelojen syntypaikkoja löytyy todella harvakseltaan, mutta muutaman jäljellä olevan yhteisön keskiössä on yhä lähde, jossa lisääntyminen tapahtuu. Lisääntymishalukas veela laskeutuu täyden kuun aikaan lähteeseen kylpeäkseen mukanaan helmi. Helmestä kehittyy kolmen kuunkierron kuluttua veela. Veela syntyy suoraan 13-vuotiaan ihmisen tasoiseksi, niin henkiseltä kuin ruumiilliselta kehitykseltään. Tietotaidon hän perii äitiveelaltaan (kielen, motoriset kyvyt, tietoa ympäristöstä jne), mutta myös syntymäympäristö voi jonkin verran vaikuttaa. Kehon muutokset loppuvat 27 ikävuoden paikkeilla ja ikääntyminen on ihmistä puolta hitaampaa, joten samanikäistä veelaa ja ihmistä ei voi suoraan verrata. (Pelissä olevat veelat ovat kuitenkin sen ikäisiä, että vastaavat myös kehitykseltään suurin piirtein samanikäistä ihmistä.) Keskimäärin veelat elävät 150-200 vuotta.

Veelat voivat saada lapsia ihmisten kanssa. Tällöin lapsen syntymä ja kehitys on samanlaista kuin ihmisillä. Lapsesta syntyy suuremmalla todennäköisyydellä tyttö, jolloin se voi periä joitain veelojen taikavoimia. Jos lapsi on poika, se ei voimia peri.

Veelojen kulttuurissa korostetaan läheisyyttä, lisääntymistä, kauneutta, herkkyyttä, hoivaamista, yhteisöllisyyttä, seksiä, luontoa, mystiikkaa ja taikuutta. Luonteelta veeloja löytyy päästä päähän. Yleistäen voi kuitenkin sanoa, että veelat ovat melko temperamenttisia ja helposti ärsytettävissä.

Velhojen keskuudessa veeloja on usein pidetty jotenkin alempiarvoisena. On ajateltu, että veelat eivät ole yhtä älykkäitä, sivistyneitä ja edistyneinä kuin ihmiset, vaikka veelojen älykkyys todellisuudessa vastaa ihmisten älykkyyttä. Useat velhot vierastavat ja jopa pelkäävät veelojen vetovoimaa sekä lintumuotoa, minkä vuoksi negatiivisimmat rinnastavat veelat jopa eläimiin. Historiassa on kuitenkin myös nähty päinvastaisia näkemyksiä, joissa veeloja on ihannoitu, koska ne ovat pitkäikäisiä ja kauniita maagisia olentoja.

Taikavoimat:
-Veeloilla on lumovoima, jonka he voivat laittaa päälle tai pois silkalla tahdonvoimalla. Kun lumovoima on päällä, ja naispuolisista kiinnostunut katsoo veelaan, ei hän saa enää katsettaan irti. Veela näyttää silloin maailman ihanimmalta olennolta, johon haluaa tehdä vaikutuksen (kehuskelemalla, haluamalla miellyttää veelaa jne). Henkilöt, jotka ovat hyviä vastustamaan mieleen vaikuttavia taikoja (kuten komennus-kirousta), pystyvät vastustelemaan myös veelan lumovoimaa. Lumovoima tehoaa kaikkiin, jotka ovat romanttisesti tai intiimisti kiinnostuneita naisista, oli henkilö sitten suhteessa tai ei. (Lumovoiman mallinnus: pikkurilli pystyssä pään päällä, tai offissa/peliohjeena sanominen, kumpi nyt sopii tilanteeseen)
-Veelat voivat suuttuessaan muuttua lintumaisen näköisiksi olennoiksi (vrt. harpyija), joilla on siivet ja nokka, ja voivat tällöin lentää – he eivät kuitenkaan jaksa pysyä ilmassa kovin kauaa, eli pitkän matkan lentäminen ei ole mahdollista. (Mallinnus tapahtuu muodostamalla kädellä nokka naaman eteen tai nokka-propilla)
-Veeloilla on tulivoimia, ja he voivat ampua tulipalloja käsistään. (Mallinnus: “Tulipallo!” ja sopiva käsien heilautus) Tämä taito kuitenkin kuluttaa nopeasti energiaa.
-On todella harvinaista, että veelalla on taikasauva. Veelat voivat oppia taikomaan samaan tapaan kuin velhotkin, mutta todella harvat veelat tätä opettelevat, koska heillä on heidän oma luontainen taikuutensa.

HP-larp kampanja