Feenikslaulu: Epilogi

Feenikslaulu-kampanjan viimeisen virallisen pelin (FL8) jälkeinen epilogi.

Tällä sivulla:
> Yhteisten asioiden epilogi
> Greengrass
> Parkinson & Zabini
> Rosier & Ollivander
> Malfoy-Potter-Roderick
> Selwyn-Rowle
> Weasley-Delacour
> Valkeapää-Jordan-Finn
> Sawyer
> Minetti
> Adrien-Sansoucy et al
> Lorenzo
> Sokolov(a)
> Brooks
> Daevat

TAIVAIDEN TEMPPELI & TAIKAMINISTERIÖN TULEVAISUUS

Ensitöikseen taikaneuvosto purkaa alkulintujen määräämät lait, kuten sen että alkulinnut ovat ylin valta ja lisääntymiseen & naimisiinmenoon liittyvän lain ennen kuin se ehti edes astua voimaan. Taikaministeriö jatkaa toimintaansa vielä jonkin aikaa Taivaiden temppelillä, kunnes ministeriö saa vuokrattua ei-taikovilta Lontoosta sopivat tilat. Uusiin tiloihin muuttaa mm. taikaneuvosto. Myöhemmin, kun taikaministeriön rahatilanne kohenee, tilat saadaan ostettua omaksi. Tilat eivät sijaitse enää maan alla. Turvallisuussyistä taikaministeriön toiminnot on kuitenkin hajautettu, eivätkä kaikki tilat sijaitse Lontoossa. Taivaiden temppeli jää taikaministeriön lisätilaksi, jossa pidetään mm. aurorikoulutusta ja vastaavaa syrjäseudulle sopivaa toimintaa.

Taikaväen perustuslaki määrittelee taikaneuvoston kooksi rauhan aikana 50 henkeä, ja tähän lukuun päästään jokusen vuoden kuluessa, kun yhteiskunnan tilanne tasaantuu. (Ennen taikasotaa neuvostossa siis oli 50 henkeä, kunnes he kaikki menehtyivät sodan alkaessa.) Neuvoston kokoonpano monipuolistuu, eikä ole enää niin Luihuisvoittoinen, vaikka näitä selvästi on edelleen paljon. Neuvosto pysyy melko konservatiivisena vielä vuosia, mutta 10-20 vuoden päästä selvästi ollaan menossa jo progressiivisempaan suuntaan. 20 vuoden päästä, vuonna 2040, taikaneuvosto aletaan vihdoin valita demokraattisesti kansanäänestyksellä.

Neuvottelujen tulokset
Pelin aikana käytyjen neuvottelujen tuloksia:

  • Perintövero: Mistään taikamaailmaan kuuluvasta, esim. sukukartanoista, taikaesineistä jne, ei maksettaisi perintöveroa. Tulkinta siitä mitä kuuluisi taikamaailmaan tehtäisiin melko löyhästi niin että asiat tulkittaisiin helpommin taikamaailmaan kuuluvaksi. Selvästi ei-taikovien maailmaan kuuluvista asioista, kuten sijoituksista ei-taikovien yhtiöissä, menisi perintöveroa, mutta se maksettaisiin taikaministeriölle.
  • Korvaukset tuhoutuneesta metroasemasta: Taikovat korvaavat kustannuksista 60% eli yhteensä 12 miljoonaa euroa, ja maksuaikaa tälle saadaan 2,5 vuotta. Korvaussummaa kuitenkin onnistutaan pienentämään 9 miljoonaan euroon sillä, että taikovat osallistuvat korjaustöihin ja käyttävät siinä apuna taikuutta.

Rakennukset ja niiden rahoitus

  • Taikaministeriö päätti ottaa lyhytaikaisen 4,5 miljoonan euron lainan Aristokilta ja hankkivat sillä neliökilometrin kokoisen tontin Etelä-Englannin maaseudulta sekä rakennusaineet daevoille, jotka rakensivat sinne itse kylän. Ministeriö maksoi lainan takaisin Aristokille heti seuraavana vuonna. Kun vuosien päästä daevat ovat onnistuneesti keränneet työllään vaurautta, he ostavat kylän tontin taikaministeriöltä itselleen – korkeammalla hinnalla, osoittaakseen mihin pystyvät.
  • Taikaministeriö ottaa Aristokilta lainaa kymmeniä miljoonia ja rakennuttaa Lontooseen taikasairaalan seuraavan 7 vuoden aikana. Lisäksi sairaalan rahoittamiseen lähtee mukaan joukko sijoittajia. Heti tämän jälkeen lainaa otetaan uusiksi ja seuraavan 5 vuoden aikana rakennetaan taikavankila samalle Azkabanin saarelle, missä se ennenkin oli. Kaikki nämä lainat on maksettu takaisin 20 vuoden kuluessa.
  • Taikaministeriö ei rahoita Tylypahkan rakennustöitä.

ALKULINTUJEN KUOLEMA

Alkulintujen tuhon jälkeen tutkittiin tarkemmin, mitä taistelun aikana oli tarkalleen tapahtunut. Tapahtumien kulusta saatiin varmistettua seuraavaa:

  • Khionen kehittämä alkumaljoihin laitettu myrkky, jonka oli ollut tarkoitus heikentää suuresti alkulintuja, ei ollutkaan toiminut kunnolla alkulintuihin. Khione oli luullut että se toimisi, koska oli testannut myrkkyä itseensä. Myrkky kuitenkin toimi vain Khioneen itseensä, ei muihin alkulintuihin. Tämän vuoksi ensimmäinen, taistelun aloittanut tikari-isku ei toiminut kuten piti.
  • Kaikki löydetyt heikennyskeinot todella olivat toimineet, vaikka yksittäinen loitsu tai vastaava ei suuresti vaikuttanutkaan. Kaikki tehdyt heikennyskeinot olivat kuitenkin kumulatiivisesti heikentäneet alkulintuja niin paljon, että jopa ilman Khionen kuolemaa tikari-isku olisi toiminut taistelun lopuksi.

Alkulintujen kuolema ei aiheuta magian tasapainon järkkymistä. Taikaväki käy keskustelua alkulinnuista ei-taikovien kanssa, jotka lopulta päätyvät tulokseen että taikovilla oli oikeus kaataa hirmuhallinto, varsinkin kun taikovien laillinen hallintoelin teki tästä päätöksen.

Monet taikovat kuitenkin muistelevat alkulintuja sekavin tuntein: monet ovat helpottuneita että näistä päästiin eroon, mutta monista myös tuntuu merkittävältä menetykseltä, että tällaiset erityiset olennot ovat nyt poistuneet tästä maailmasta, tai että ylipäätään vallankumouksen hintana oli tappaminen. Alkulintuja kannattaneiden kanssa on hankalia tilanteita.

MAGIAKENTÄN PALAUTUS

Tutkimuksia siitä, miten magiakenttä voidaan palauttaa, jatketaan edelleen. Tutkijat keksivät yhdistää tutkimukset vaipassa sijaitsevan magian ja asteroidien magian hyödyntämisestä: vaipasta peräisin oleva epästabiili magia saadaan tasapainotettua pienellä määrällä tietynlaisten asteroidien magiaa. Taikovat tekevät yhteistyötä NASAn kanssa ja saavat siirrettyä hallitusti joitain kohtuullisen kokoisia asteroideja maan pinnalle. NASA on myös haltioissaan asian tarjoamista mahdollisuuksista, joten suostuu yhteistyöhön mielellään. Taikovat myös keksivät keinon, miten voivat siirrellä asteroidien ja vaipan magiaa ympäriinsä isompia määriä ennen kuin se asettuu magiakentäksi, joten vaipan magia saadaan siirrettyä pinnalle tarvittuihin kohtiin tulivuorien kautta, eikä kalliita ja hankalia porauksia tarvitse tehdä. Magiakenttää palautetaan pikkuhiljaa aloittaen oleellisemmista alueista, ja 20 vuoden päästä, vuonna 2040, koko maapallon magiakenttä on onnistuneesti palautettu.

TUTKIMUKSET & KTI

Salaperäisyyksien osasto jatkaa toimintaansa normaalisti, mutta hieman eri kokoonpanolla. He tekevät mm. magiakenttään liittyvää tutkimusta ja muita vastaavia yleisiä ja yhteiskuntaa auttavia tutkimuksia.

Ethan Brooks perustaa Kokeellisen taikuuden instituutin eli KTI:n uudelleen. Se on edelleen itsenäinen vapaa tutkimuslaitos, mutta instituutin rakenne muuttuu vanhasta, josta voi lukea lisää Ethanin epilogissa.

Ilmestyvät katoutetut: ratkaisu
Syy sille, miksi katoutetut ilmestyvät takaisin, löydettiin. Katoutetut asiat siirtyvät katoutettaessa omaan ulottuvuuteensa, joka on normaalisti hyvin eristetty tavallisesta materiaalisesta ulottuvuudesta. Taikanegatointi oli kuitenkin aiheuttanut reikiä materiaalisen maailmantason ja katoutettujen ulottuvuuden välille, ja tavaroita tipahteli katoutettujen ulottuvuudesta takaisin näiden reikien kautta. Saatiin selville, että reiät pystytään korjaamaan katouttamalla ne. Taikovia ohjeistetaan, että joka kerta kun katoutettu asia ilmestyy takaisin, pitää ilmestymiskohtaan tehdä haihtuus-loitsu, jotta reikä saadaan korjattua. Tällä tapaa reiät saadaan – ainakin suurimmaksi osaksi – korjattua vuosien kuluessa. Taikaväki on kuitenkin menettänyt luottamuksen haihtuus-loitsuun, ja monet valitsevatkin jatkossa eri tavan hankkiutua eroon epähalutuista asioista.

TYLYPAHKA

Jonkin aikaa alkulintujen tuhon jälkeen Taivaiden temppelin viereinen Tylypahkan puolikas muuttaa Tudorien isoon aateliskartanoon Cornwalliin, jonka Roderickin suku luovuttaa Tylypahkan säätiön käyttöön. Siellä Tylypahkan puolikas majailee n. 10 vuotta, samalla kun toinen puolikas jatkaa Skotlannissa väliaikaistiloissa majailua seuraavat n. 20 vuotta.

Tylypahka-säätiö järjestää jonkin aikaa alkulintujen tuhon jälkeen ison luokan maailmanlaajuisen rahoituskampanjan, jossa hyödynnetään isosti ei-taikovien somea. Rahan keräämiseen käytetään monenlaisia kikkoja, mm.: YouTubeen tehdään videoita rakentamisen etenemisestä ja Patreonissa rakentamista rahoittavat saavat rakentamisesta hauskaa lisäsisältöä. Isommat lahjoittajat saavat nimensä Tylypahkan ruokasalin tuoleihin, ja kesällä lomien aikaan Tylypahkassa järjestetään maksullisia turistikierroksia ei-taikoville. Tällä tapaa saadaan koko rakennusprojektin ajan kerättyä rahaa tarpeeksi koulun valmistumiseksi. Rakennusapua saadaan palkattua myös lisää.

Ensimmäinen Tylypahkan puolikas valmistuu 2031, jolloin Cornwallin kartanon oppilaat pääsevät muuttamaan Tylypahkaan. Toinen puolikas valmistuu 2041, jolloin loputkin oppilaat  pääsevät muuttamaan väliaikaistiloista varsinaiseen Tylypahkaan. Linnan hienosäätö-viimeistelytöitä tehdään vielä vuosikymmeniä tämän jälkeen, ja ison linnan ylläpitoon toki kuuluu myös jatkuva korjaaminen ja remontointi.

Tylypahkan opetussuunnitelmaa muokataan sisältämään mm. lukemista, laskemista, parannusta ja oleellisia ei-taikova-aineita. Tylypahkaan lisätään myös koulukuraattori- ja psykologi eli oppilaille on tarjolla terapiaa.

PYHÄ MUNGO

Taikaministeriö rakennuttaa sijoittajien kanssa Pyhän Mungon taikasairaalan Lontooseen, ja se on edelleen ainut Britannian taikovien sairaala. Taikovat ja ei-taikovat kehittävät lääketiedettä eteenpäin yhdessä, toki lisäksi myös edelleen omilla tahoillaan kuten ennen. Tämä sisältää esim. liemien ja lääkeaineiden kehitystä yhdessä.

OLENTOJEN OIKEUDET

Hitaasti mutta varmasti olentojen asema paranee seuraavien vuosikymmenien aikana. Yleinen ilmapiiri muuttuu vähitellen myönteisemmäksi olennoille ja näiden oikeuksille. Taikaolentojen sääntö- ja valvontaosasto lopetetaan ja tilalle perustetaan diplomaattisten yhteyksien viraston alaosasto nimeltä taikaolentosuhteiden osasto. ETASM jatkaa itsenäisenä kansainvälisenä organisaationa, joka huolehtii olentojen asioista ja tekee entisen taikaolentojen sääntö- ja valvontaosaston asiat. ETASM mm. pitää yllä rekisteriä olennoista, eikä taikaministeriöllä tällaista enää ole. ETASM tekee yhteistyötä hallintojen kanssa, mm. luovuttamalla rekisteristä tietoja auroreille rikostapauksissa.

DAEVAT

Daevat rakentavat oman kylän Etelä-Englannin maaseudulle ministeriön heille ostamalle tontille, ja myöhemmin ostavat tontin ministeriöltä itselleen. Pintamaan asukkaiden ja daevojen yhteistyö lähtee pikkuhiljaa sujumaan – varsinkin sen jälkeen kun muinaisimmat daevat liikkuvat ajasta ikuisuuteen, joskaan kommervenkeiltä ei siltikään vältytä. Vakavampia konflikteja ei kuitenkaan aiheudu. Suurin osa daevoista jatkaa asumista Syvämaassa, mutta aina löytyy niitä, jotka pitävät Pintamaasta enemmän.

Taikovia, jotka vapaaehtoistuvat luovuttamaan sielunsa daevoille kuolemansa jälkeen löytyy hyvin, sillä aina on ihmisiä joita houkuttaa ajatus mahdollisuudesta toiseen elämään kuoleman jälkeen. Tämän ansiosta daevojen lyhentyneestä eliniästä huolimatta daevojen lukumäärä pysyy vuosien kuluessa suurinpiirtein samana. Daevojen kulttuuri ottaa hieman vaikutteita ihmisiltä ja muuttuu vähän pehmeämmäksi – joskaan ei kovin suuresti, sillä Syvämaassa on edelleen kovat oltavat. Pinnalla asuvilla daevoilla on kuitenkin oma alakulttuurinsa, joka muistuttaa enempi ihmisten kuin daevojen kulttuuria. Myös ihmiset pääsevät vuosien vieriessä nauttimaan daevojen kulttuurista kuten taide-esineistä mm. Pintamaan ja Syvämaan välisen kaupankäynnin ansiosta. Jotkut tekevät Syvämaahan myös vaarallista extreme-matkailua, mutta useimmat ihmiset kokevat niin korkeaan kuumuuteen ja pimeään magiaan lähtemisen liian riskialttiina.

TAIKAMAFIAT

Britannian taikamafia jatkaa toimintaansa ainakin toistaiseksi, mutta entistäkin pienemmällä kokoonpanolla. Vuosien kuluessa vanhoja naamoja tiputtautuu yhä useampia pois, mutta jotkut myös jäävät ja uusiakin saadaan. Lavender Selwyn jatkaa Brittimafian johdossa ainakin toistaiseksi. Samaten Ranskan taikamafia jatkaa entiseen malliin, Kyle Adrien ja Pansy Parkinson johdossa jaolla 60 / 40. Vuosien vieriessä Pansy jättäytyy pois ja mafia jää kokonaan Kylen huomaan. Joseph Adrien herää vihdoin kunnolla koomastaan ja jatkaa mafiahommien parissa, joskaan ei johdossa.

Venäjän taikamafia hajoaa sen johtajan Viktoriya Zolnerowichin kuoleman johdosta. Mafia jakautuu itsenäisiin federaatiopiireihin, jotka noudattavat samaa jakoa kuin aikasemmatkin federaatiopiirit. Piireillä on löyhä liitto keskenään ja ne tekevät yhteistyötä etenkin toistensa kanssa, mutta jonkin verran myös muiden mafioiden mm. Euroopan kanssa. Amado Lorenzo ottaa Venäjällä käyttöön vanhan nimensä Michael Harkovan ja pyrkii Harkovien suvun hallussa olevan Luoteisen federaatiopiirin johtoon. Piiri ei kuitenkaan hyväksy heti johtajakseen jotakuta, joka ei ole asunut Venäjällä ja joka on vampyyri, sillä olentoviha on Venäjällä tuolloin vielä vahvana. Vampyyrina Michaelilla on kuitenkin aikaa, ja hänen ja piirin välit ja luottamus kasvaa lopulta niin, että Michael astuu piirin johtoon 2035-2045 välillä. Siitä huolimatta, että Michaelilla on yhteys Lorenzoihin, ei Espanjalla ole piirissä valtaa. Olentojen asema Venäjällä paranee myös merkittävästi vuoteen 2040 mennessä, mistä kiitos kuuluu osittain Sokolovien, Harkovan ja Lorenzojen tekemälle työlle.

Viktoriya Zolnerowichin kuolemaa todisti paljon ihmisiä, mutta osallisille henkilöille ei asiasta tule seuraamuksia – kukaan ei raportoinut asiaa eteenpäin. Ranskan taikaministeriölle meni kuitenkin tieto Euroopan mafioiden johtajien henkilöllisyyksistä, joita alettiin tutkia hieman liian tarkkaan. Kuitenkaan mitään konkreettisia todisteita asiasta ei ollut, sillä tunnustuskirje tuhoutui automaattisesti, eikä aurori Theodore Nottin sana tai muistot ainoastaan kelvanneet todisteiksi.

Pelaajien toivomuksesta mafiajutut on jätetty tarkoituksella hieman epämääräiseksi ja avoimeksi, jotta pelaajat pystyvät helpommin pelaamaan minipelejä.

GLOBALISAATIO

Taikamaailman suurempi globalisaatio alkoi jo taikasodan myötä, mutta etenee edelleen etenkin nyt, kun salaisuussäädöstä ei enää ole. Taikamaailmasta tulee globaali vähän samaan tapaan kuin mitä ei-taikovien maailma on. Lisäksi taikovien ja ei-taikovien maailmat ja kulttuurit pikkuhiljaa sekoittuvat ja sulautuvat yhä enemmän, mutta taikovilla tulee aina olemaan oma alakulttuurinsa ja rikas historiansa.

MIKSI AIKUISET LUULIVAT OLEVANSA 16?

Selitys pelin aikaiselle juonelle: Blake Selwyn oli tuonut temppelille tutkittavaksi “Muistojen kirja” -nimisen kirjan, mutta riideltyään äitinsä kanssa unohti viedä kirjan tutkijoille ja se jäi kokoustilan pöydälle. Kirja houkutti yli 30-vuotiaita puoleensa, minkä vuoksi suurin osa temppelin yli 30-v hahmoja vilkaisi peliä edeltävänä päivänä kirjaa ja sai siitä päällensä taian, joka aktivoitui vasta myöhemmin ja sai heidät menettämään muistonsa 16-v syntymäpäiväänsä asti niin, että he luulivat että nyt on heidän 16-v synttärinsä. Kirjan taika toimi vähän epävakaasti ja vaihtelevasti, koska kirja oli joutunut negatoidulle alueelle. Muistojen kirja kirjoittajan idea oli ollut, että vanhempi ymmärtäisi taas teini-ikäistä lastaan paremmin luettuaan kirjan (eli luultuaan hetken olleensa 16). Kirjasta löytyi taikaan vastaloitsu.

Greengrass

Melia Greengrass
Lintujen tuhon jälkeen Melia asuu vielä hetken temppelillä, auttaen niin Varjaa kuin Juraa erinäisten asioiden käsittelyssä, ja kun viimeinenkin hänen lapsistaan ja lapsenlapsistaan on muuttanut pois temppeliltä, hän muuttaa takaisin aviomiehensä Calebin luokse maatilalle, jonka he myöhemmin myös perivät. Heidän maatilalleen ovat lapset, lapsenlapset, kumppanit, kummit ja kummin kaiman koirat aina tervetulleita! Melia pitää huolen siitä että kaikille on aina paikka pöydässä ja lämmintä päällä.

Hän jatkaa töitään ei-taikovasuhteiden diplomatian parissa ja ajan kuluessa siirtyy myös osa-aikatöihin Tylypahkaan. Siellä hän auttaa sodan ja muiden asioiden takia traumatisoituneita nuoria käyttäen tietouttaan mielimagiasta. Näiden lisäksi aina ehtiessään Melia auttaa Pyhän Mungon uudelleenrakentamisessa sekä toimii freelancer-tutkijana projekteissa jos häntä vain tajuaa pyytää mukaan.

Aikanaan Melia joutuu kertomaan myös Calebille ja Thalialle ettei hänellä välttämättä ole kovin montaa vuotta elämää jäljellä, keijujen langettaman loitsun vuoksi. Siksi Melia viettääkin kaikkien läheistensä kanssa mahdollisimman paljon aikaa, kunnes kuoleman aika koittaa. Kysyessä Melia kertoo aina olevansa sinut kohtalonsa kanssa ja aikoo ottaa kuoleman vastaan avosylin kun sen aika koittaa. Hän on luvannut sielunsa daevoille, joten ei hän oikeastaan muutenkaan täysin kuole, vaan pikemminkin syntyy uudestaan. Eikä hän ole ainoa, joten ehkä hän tapaa läheisensä myös tulevassa elämässään?

Theia Greengrass
Lintujen tuhon jälkeen Theia viettää vielä muutaman päivän pakaten ja asioita järjestellen kunnes pystyy muuttamaan temppeliltä pois. Ehkä sekä itsensä että muiden yllätykseksi Theia hakee ei-taikovayliopistoon ja pääsee sinne, samalla hyödyntäen ei-taikovien mielenterveyspalveluja hankkien terapiaa kaikkeen siihen asti elämässä koettuun. Ensin tietysti luovuttuaan suvun perijättären paikasta siskonsa lailla, jättäen sen pikkuveljen murheeksi.

Vaikka elämänpolut vievät kaikkia eri suuntaan Theia, Gabi ja Cas hankkivat yhdessä “piilokartanon” ja tehokolmikko pysyy tiiviinä ja vaikutusvaltaisena kukin tahoillaan eikä ole kiistäminen etteikö kukin heistä ollut muuttanut ja tulisi vielä jatkossakin muuttamaan maailmaa käytöksellään.

Larisa Greengrass
Pian alkulintujen tuhoamisen jälkeen Larisa vaivutetaan parantajien toimesta hetkeksi koomaan. Kooman aikana hän juttelee kolmannen vanhempansa, Maailmojen välisen pedon kanssa, joka vartioi välitilaa eli Jumalten tuonpuoleisen ja materiaalisen maailman välissä olevaa tilaa ja varmistaa, ettei mikään siirry Jumalten tuonpuoleisesta takaisin tähän maailmaan. Peto vahvistaa, että alkulinnut todella ovat siirtyneet tuonpuoleiseen.

Larisa päättää, ettei haluakaan ryhtyä Greengrassin suvun perijäksi, vaan ryhtyy sen sijaan myöhemmin elämässään Malfoyn suvun Ladyksi. Koska myöskään Theia ei halua perijän asemaa, asettuu vastuu lopulta näiden ei-taikovan – mutta etevän – pikkuveljen Charonin harteille.

Larisa asuu temppelillä sen aikaa kun neuvostokin toimii siellä, ja muuttaa omaan (tai tarkemmin vanhempien ostamaan) asuntoon Lontooseen lähelle Scorpiuksen kämppää kun neuvosto siirtyy Lontooseen. Hän paiskii todella kovasti töitä: hän jatkaa taikaministerin avustajan hommia jonkin aikaa, mutta lopettaa työn kadonneiden etsintäryhmässä ja aloittaa sen sijaan hommat kansainvälisten suhteiden osastolla. Uurastus johtaa tuloksiin: Larisa pääsee nuorena, vain 28-vuotiaana, taikaneuvoston jäseneksi ja toimii uransa aikana paljon myös kansainvälisen politiikan parissa. Paljon myöhemmin urallaan Larisa toimii pari kautta taikaministerinä. Naisesta kuoriutuu taitava juonittelija ja poliittinen pelaaja. Hän on vaikutusvaltainen, eikä pelkästään ministeriöhommiensa kautta vaan myös seurapiireissä Lady Malfoyn roolissa.

Loput Larisan tiedot löytyy Scorpin kohdalta!

Astoria Greengrass & Michael Corner
Heti kun vain on mahdollista, Astoria muuttaa pois temppeliltä Lontooseen suorittamaan puolentoista vuoden ehdonalaista tuomiotaan. Tavallaan tekee ihan hyvää ettei pääse matkustamaan paljoa, Astoria pystyy keskittymään kotinsa uudelleen sisustamiseen ja työjuttuihin, mutta ottaa se ihan armottomasti päähän silti. Heidän oli tarkoitus perheenä mennä tapaamaan Michaelin siskoa Rosea, mutta nyt se ei ollut mahdollista

Michael matkustaakin siis yksin pian temppelin tapahtumien jälkeen Kanadaan tapaamaan Rosea ja viipyy siellä pari kuukautta, sillä hän haluaa viettää aikaa sisarensa kanssa sekä selvitellä ajatuksiaan kaiken tapahtuneen vuoksi.

Lontoossa Astorialla on pieni asunto jossa hän pystyy majoittamaan Andreasta, mutta myös Michaelia tarvittaessa, mutta pitkän aikaa he asuvat eri osoitteissa. Astoria jatkaa taikaneuvostossa sekä Brittien taikamafiassa, ja kehittyy töissään päivä päivältä paremmaksi. Astoriassa on luontaista johtajaa eikä hän koskaan pelkää sanoa mielipiteitään ääneen. Astoria toimii neuvostossa niin kauan kun vain pystyy ja siirtyy sitten kokopäiväisesti mafian leipiin.

Seuraavan parin vuoden aikana Michael puolestaan vuokraa Lontoosta asunnon ja kouluttautuu farmaseutiksi. Hän saa hankittua ei-taikova Randall Creedin sekä tämän yhtiön kautta oivallisen liiketilan, talon kulman Lontoon alueelta, johon hän perustaa perinteistä brittiläistä tyyliä ilmentävän taikova- sekä ei-taikovalääkintäkeinoja yhdistävän ap(o)teekin, jonka nimeksi tulee Kulman ap(o)teekki. Michael toimii yrittäjänä yksin, mutta aikoo kysyä esim. Traceyltä että kiinnostaisiko tätä tehdä jonkinlaista yhteistyötä. Michael haluaa entistä tiiviimmin pitää yhteyttä ystäviinsä, hän pyytää näiltä apua ap(o)teekkinsa kanssa ja vastavuoroisesti auttaa heitä kaikessa mahdollisessa, sillä hän on oppinut kuinka tärkeitä ystävät ja näiden tuki ovat hänelle todellisuudessa olleet.

Astoria ja Michael luopuivat vihastaan toisiaan kohtaan auttaakseen Andreasta, ja he myös tämän myötä päätyvät yrittämään suhdettaan uudelleen. He asettavat rajoja ja oppivat kommunikoimaan keskenään paremmin, ja vaikkei heillä aina ole helppoa, kaikista vaikeuksista huolimatta he saavat suhteensa toimimaan. Michael nähdään seurapiireissä vain Greengrasseihin liittyvissä tärkeimmissä tapahtumissa sekä sukujuhlissa, ja vaikka se harmittaakin Astoriaa välillä, pyrkii hän noudattamaan miehensä rajoja. Lontoon vuosien jälkeen he muuttavat maaseudulle isoon taloon, josta voivat helposti ilmiintyä Lontooseen ja jossa he voivat viettää yhdessä vanhuudenpäiviään.

Andreas Greengrass
Andreas käy Tylypahkan loppuun ja valmistuu itselleen tyypillisesti erinomaisin arvosanoin. Opiskelujen ohessa hän ehtii viettämään paljon aikaa myös ystäviensä ja perheensä parissa. Etenkin kuultuaan Mummunsa kuolevan pian, Andreas viettää runsaasti aikaa tämän kanssa. Mummun kanssa yhdessä vietetty aika tuntuu korvaamattomalta, ja samalla Andreaksen välit myös hänen isoisäänsä Calebiin lähenevät entisestään. Kun Mummu lopulta kuolee, Andreas suree tätä, mutta on kiitollinen yhdessä vietetystä ajasta ja kaikista hyvistä hetkistä, jotka hän Mummun kanssa koki.

Tylypahkan jälkeen Andreas jatkaa opiskelujaan parantamisen parissa, ja vaikka hän keskittyykin taikovien parannuskeinoihin, opettelee hän myös jonkin verran ei-taikovien parannustapoja. Andreas matkustelee paljon maailmalla keräten informaatiota ja pyrkien kehittämään uusia parannustapoja. Valmistuttuaan ja kerättyään hieman työkokemusta hän opettaa jonkin aikaa parantamista Tylypahkassa ennen kuin hän perustaa oman parantolan. Ensi alkuun parantola on liikkuva, mutta myöhemmin Andreas kunnostaa lapsuuden kotikartanonsa ja siirtää parantolan sen tiloihin.

Andreas ja Ria pysyvät hyvissä väleissä ja toimivat pitkään kollegoina, eikä moni ota selvää, onko näiden välillä jotain muutakin. Andreaksella ei ole kiire naimisiin eikä lastenhankintaan, eikä hän koskaan hanki biologisia lapsia. Orpolasten adoptio sen sijaan tuntuu asialta, jonka hän voisi joku päivä vielä tehdä, joskaan kovin montaa lasta Andreas ei halua – korkeintaan viisi.

Parkinson & Zabini

Pansy Parkinson
Pansy muuttaa pois temppeliltä niin nopeasti kuin vain on sallittua ja sosiaalisesti hyväksyttävää. Hän on jo pidempään kaivannut oman kartanon rauhaa ja sinne hän muuttaakin odotellessaan Parkinsonien pään nimen siirtymistä itselleen, heti kun on varmaa ettei Charlesia pidätetä tuon astuessa takaisin Ranskan maille. Tänä aikana hän käyttää kontaktejaan ottaakseen selville mitä informaatiota Ranskan auroreilla on hänestä, Ranskan mafiasta ja hänen yhteydestään mafiaan. Saatuaan tarvittavat tiedot, Pansy lahjoo, kiristää ja käyttää kaikki keinot etteivät tiedot hänen tai läheisten osallisuudesta mafiaan pääse leviämään yhtään pidemmälle.

Ajan kanssa ja turvattuaan ensin selustansa täysin, Pansy jättää Ranskan mafian Kylen hoidettavaksi. Elämä on muuttunut odotettua kiireisemmäksi Parkinsonien suvun pääjehuna, ja Pansy oikeasti yrittää olla enemmän läsnä ystäviensä ja perheensä elämässä. Myös Pansyn aviomiehen maineen puhdistaminen osoittautuukin luultua isommaksi ongelmaksi. Sana kiiri pitkälle kun Charles pidätettiin ja vei vuosia ennen kuin viimeinenkin ihminen uskoi pidätyksen olleen täysin aiheeton. Pansy saa huokaista helpotuksesta lööppien jättäessä heidät jälleen rauhaan, ja seuraavan kerran kun heistä kirjoitetaan, on se ilon aiheesta.

Pansyn lapsista nuorin, Crystal Parkinson, näyttää taikavoimansa todella myöhäisessä 11 vuoden iässä. On harvinaista että magia näyttäytyy lapsessa vasta noin vanhana, mutta ei täysin tavatonta. Pansy on haltioissaan saadessaan tietää että kaikki hänen lapsensa ovat taikovia, ja pitääkin lapselleen suuret juhlat johon kutsutaan kaikki seurapiirikerma. Myös Pansyn tytär Cassandra nähtiin juhlissa uunituoreen kihlattunsa kanssa. Cassandra kihlautuu Pansyn suureksi iloksi sopimusavioliittoon ja jatkaa Pansyn hyväksymää parisuhdetta Gabriella Rosierin kanssa kulissien takana, niinkuin hyvän puhdasverisen kuuluukin.

Ura taikaneuvostossa jatkuu perinteisten arvojen kannattajana, ja vaikka kyseiset arvot alkavat pikkuhiljaa olla epäsuosiossa, se ei estä Pansya ajamasta asioita kuten hän uskoo olevan oikein. Myös Parkinsonien antiikkiliike saa kunnolla tuulta alleen ihmisten uudelleen sisustaessa kotejaan sodan ja lintujen valtakauden jäljiltä. Antiikkiliike ei ole koskaan kukoistanut paremmin! Ura kuitenkin pysyy toisena Pansyn prioriteettilistalla, sillä aina ensimmäisenä tulee perhe.

Cassandra “Cas” Parkinson
Melko läheisessä tulevaisuudessa Cas solmii sopimusliiton puhdasverisen Louie Averyn kanssa. Suhde Gabriellan kanssa kuitenkin jatkuu kulisseissa, ja on jonkinasteinen julkinen salaisuus. Casin perillinen, tytär, syntyy ennen pitkää ja saa nimekseen Odette Penelope Parkinson. Kolmikko Cas, Gabi ja Theia tulevat pysymään hyvinä ystävinä, vaikka kaikilla hieman eri elämänsuunnat tuleekin olemaan. Ystävykset hankkivat jopa yhteisen piilokartanon.

Työrintamalla Cas jatkaa jonkin verran tutkimusten parissa, mutta kokeilee myös siipiään ammattihuispauksen parissa. Cas hakee Henkipään Harpyijoihin “ihan vain nähdäkseen, pääsisikö”, eikä tietenkään kieltäydy, kun paikka todella aukeaa. Ajan kuluessa Cas alkaa sitten perehtyä enemmän sukunsa bisneksiin ja hän taitaa liikenaisen roolin mainiosti. Ajatus taikaneuvostoon pyrkimisestä käy mielessä, mutta sen aika voisi olla joskus paljon myöhemmin, vaikkapa sitten kun Cas lopulta perii Ladyn tittelin. Vanhempiensa auttelua mafia-asioissa Cas jatkaa pienesti, mutta vain pysyäkseen kärryillä tapahtumista. Varsinaista mafian jäsentä hänestä ei koskaan tule, ja vähäisempikin auttelu jää, kun äitikin luopuu mafiaroolistaan, mikä miellyttää Casia, joka alun alkaenkin toivoi vanhempiensa jättävän mafiat.

Blaise Zabini
Blaise ja Tracey muuttavat yhteiseen kotiin Gerardin kanssa. Blaisen ja Traceyn ensimmäinen biologisesti yhteinen lapsi syntyy, ja Blaise ottaa lyhyen ajan töistään ja bisneksistään keskittyäkseen kokonaan perheeseensä vauvan synnyttyä. Hän keskittyy paljon itseensä ja oman elämänsä parantamiseen yrittämällä lopettaa pimeän magian haitallisen käytön. Pimeän magian käytön vähentäminen on hyvin pitkä ja kivinen tie Blaiselle, eikä todellakaan suoraviivainen.

Blaise jatkaa taikaneuvostossa toimimistaan, ja menestyy urallaan hyvin. Hänen neuvostouraansa varjostaa oikeudenkäyntiskandaali kahden kadonneeksi oletetun ei-taikovan kidnappauksesta ja murhasta muutaman vuoden takaa, mutta Blaise todetaan syyttömäksi. Kuitenkin huhut jäävät elämään parin vuoden ajaksi, ja tämä vaikeuttaa Blaisen toimintaa ei-taikovien kanssa hetkellisesti. Skandaali kuitenkin laantuu ajan myötä, eikä vaikeuta Blaisen uraa kuin väliaikaisesti.

Blaise jatkaa toimintaansa myös mafiassa toistaiseksi. Hän kuitenkin harkitsee vahvasti mafian jättämistä, ja irtautuukin siitä osittain ajan kanssa. Kuitenkin mafian tarjoamat resurssit ja valta pitävät Blaisea vielä aikansa mukana.

Tracey Zabini
Sukukirousvapaa Tracey synnyttää toisen lapsen hänelle ja Blaiselle 2021 ja ottaa äitiyslomaa sekä töistään että mafiasta pitääkseen huolta vauvasta sekä pojastaan Gerardista. Äitiyslomalla Tracey kukoistaa, pitää pieniä seurapiiritapahtumia ja ylläpitää ihmissuhteitaan. Rakkauselämä Blaisen kanssa on huipussaan, ja Tracey tukee miestään tuli vastaan mitä tahansa.

Pitkän aikaa Tracey ei kuitenkaan jaksa lomalla olla, vaan lapsen hoidon ohessa hän perustaa riippuvuudesta kärsivien vertaistukiryhmän, “Riko riipivä riippuvuus”. Tracey toimii itse ryhmän johtajana, keskustelee ryhmässä olijoiden kanssa riippuvuuksista ja tarjoaa kaikille paikan jakaa kokemuksiaan ja saada vertaistukea. Tracey on kutsunut myös tuntemiaan entisiä addikteja kokemusasiantuntijoiksi puhumaan ja valamaan ryhmäläisiin toivoa. Äitiyslomalta päästyään hän jatkaa ryhmän vetäjänä, mutta myös liemitutkijana. Yritykset yhdistää ei-taikovalääketiede ja liemitietous pitävät hänet kiireisenä ja huhut kertovat hänen olevan saamassa läpimurtoa liemestä joka auttaisi ihmisiä tulemaan immuuneiksi lykantropia-tartunnalle. Päädyttyään yhteistyösopimukseen Michael Cornerin kanssa, Tracey jakaa tietotaitoaan myös Michaelin apoteekin asiakkaille. Tietotaitoa tarvitaan myös Felixin kanssa yhteistyössä suunnitteilla olevaan Pyhän Mungon sivussa olevan tutkimusosaston luomiseen. Osastolla toimitaan lääketieteen ja parannuksen konsultoinnin ja tutkimisen parissa.

Tracey jättäytyy Britannian mafian toiminnasta, ei niinkään virallisesti, vaan tekee tuolla jatkuvasti vähemmän töitä. Hän haaveilee mafian tuhoamisesta, varsinkin nyt kun Venäjän mafia on hajautunut ja kaikki tuntuu mahdolliselta. Mafia varjostaa Traceyn muuten varsin täydellistä elämää, kunnes hän lopulta vuosien jälkeen jättäytyy mafiasta.

Rosier-Ollivander

Cleantha Rosier
Rosier-Ollivanderit muuttavat aikailematta temppeliltä Lontooseen, josta Cleantha ostaa nopeasti suuren kattohuoneiston koko perheen käyttöön, kunnes tilanne rauhoittuu ja Rosierien kartano saadaan takaisin käyttöön. Rosierin kartanon uudelleenrakennus sekä Rosierin mailla olevan Syvämaan kuilunsuun alueen monetisointi ovat prioriteetti, ja Cleantha ja Gabriella saavat alueen takaisin toimintakuntoon jo vuoden päästä, jolloin järjestetään Rosierien kartanon suuret avajaisjuhlat. Cleantha ja Gabriella myöskin rakentavat yhteistyössä kuilunsuun alueeksi, jota voisi verrata vaikkapa Helsinki-Vantaan lentokenttään, jossa on mm. kahviloita, hotelleita, sekä joitakin asuinrakennuksia sekä daevoille että muille. Sijoitus on erittäin kannattava, ja antaa Rosiereille vielä lisää uskottavuutta varsinkin, kun Cleantha alkaa hitaasti pedata Rosiereiden nousua Britannian ylähuoneeseen. Cleantha ei itse kaipaa paikkaa ylähuoneesta, hän on tyytyväinen kahmiessaan edelleen lisää valtaa itselleen taikaneuvostossa, mutta hitaan prosessin tarkoitus on pedata asema Gabriellalle.

Cleantha jatkaa Aristokiin sijoittamista ja avaa jälleen Rosier Designsin, jota hän nyt alkaa markkinoida myös ei-taikoville ja sille perustetaan jopa verkkokauppa! Tämän lisäksi bisnestietoinen Cleantha ottaa myös selvää taikovakeksintöjen patenteista, niihin pienten muokkausten tekemisestä ja niiden myynnistä ei-taikovien konglomeraateille. Cleanthalla on aikaa tähän kaikkeen, sillä hän tuo Gabriellan vahvasti mukaan suvun asioiden hoitamiseen, ja yhdessä kaksikko lisää suvun jo valmiiksi uskomatonta varallisuutta ja vaikutusvaltaa. Mafiasta Cleantha irtautuu hitaasti ystäviensä rinnalla, kunhan se on saatu pisteeseen, jossa Cleanthan ei tarvitse tehdä käytännössä muuta kuin paperihommia. Hän panostaa myös yhteistyön lisäämiseen eri mafioiden välillä sekä taikova- että ei-taikova-maailman puolella.

Cleanthan ja Gideonin liitto jatkuu vahvana loppuun saakka, ja alkujärkytyksestä päästyään perhe tottuu myös Cleanthan jästirakastajaan Rykard Wilfrediin. Heidän suhteensa ei koskaan tule julkiseksi, mutta sekä Cleantha että Rykard on avoimen tyytyväinen tähän, ja heidän suhteensa on myös pitkä ja onnellinen. Cleantha on vahva osa lastensa elämää tukena ja turvana, sekä heidän kasvaessaan myös tasa-arvoisena aikuisena ja bisneskumppanina. Cleantha on myös aktiivinen täti Vesper Rosierin elämässä.

Gideon Ollivander
Lintujen valtakauden lopulla Gideonin maine koki kolauksia, kun kävi ilmi, että tämä oli ollut yhteyksissä kyseenalaiseen Tulen klaaniin ja välillisesti tietämättään sotkeutunut Hermionen salamurhayritykseen. Lehtiartikkeli puoliluvattomasta sukuhautojen kaivelusta ei sekään auttanut. Lähitulevaisuudessa Gideon panostaakin maineensa puhdistamiseen mm. hyväntekeväisyyden kautta. Monien tapahtumien myötä Gideonista on tullut kenties astetta nöyrempi ja perheellekin tämä antaa hieman aiempaa enemmän aikaa, mutta yhä ura on hänelle kaikki kaikessa. Lintujen poistuttua kuvioista Gideon jättää nopeasti työnsä neuvostossa sekä muut turhat hommansa ja keskittyy taas täysillä sauvatyöhön ja uuteen sauvapuotiin. Ollivanderien kivijalkaliike Viistokujalla avaa ovensa ensimmäisten liikkeiden joukossa jo parin vuoden päästä ja asiat ovat vihdoin, kuten Gideon on pitkään toivonut.

Gabriella “Gabi” Rosier
Kuten sukunsa perijättäreltä voi odottaa, Gabi paneutuu äitinsä jalanjäljissä sukunsa bisneksiin ja avioituu aikanaan sopivan miehen kanssa. Kulisseissa Gabin ja Casin jo teinivuosina alkanut romanssi kuitenkin jatkaa kukoistustaan. Gabin kiinnostus pimeää magiaa kohtaan ei laannu.

Geoffrey “Geoff” Ollivander
Geoffrey asuu perheensä kanssa vuoden, kunnes muuttaa yhteen kaapupuodistaan tunnetun Matami Malkinin puhdasverisen sukulaistytön Isabella Hartin kanssa. Pari vuotta Geoffrey elää vapaampaa nuoren elämää juhlien ja matkustellen tilanteen sen vihdoin salliessa, mutta alkaa sitten ottaa entistäkin enemmän roolia Ollivanderin sukubisneksessä. Työt aaveenmetsästäjänä saavat pian väistyä sauvatöiden tieltä. Geoffreysta tulee vähintään yhtä maineikas sauvaseppä kuin isästään ja isoisästään, ja hänen aloitteestaan Ollivanderit myös laajentavat toimintaansa Espanjaan.

Geoffrey ja Isabella menevät kihloihin 2022 ja myöhemmin naimisiin, Geoffreyn vanhempien varmistettua ensin perusteellisesti Isabellan taustat ja mm. sen, ettei tällä ole äitinsä lailla mitään tekemistä Tulen klaanin kanssa. Geoffreyta riveihinsä havitelleita ja vaanineita Tulen klaanin jäseniä onnistuttiin saamaan kiinni pian lintujen kukistumisen jälkeen, mutta varmasti klaani jatkaa yhä toimintaansa jossakin. Vuonna 2026 Geoffreylle ja Isabellalle syntyy poika Gabriel Geoffrey ja vuonna 2028 tyttö Scarlett Olivia.

Wilma Rosier
Wilman raskaus on selkeästi nopeampi kuin ihmisellä, ja lapsi syntyy vain 6kk odotuksen jälkeen terveenä uuteen maailmaan. Isäksi paljastuu juuri Irlannin maajoukkueen kapteeniksi valittu Jayden Joyce, ja jotta juorumyllyt Jaydenin yksityiselämästä eivät ehtisi karata täysin käsistä, antoivat Wilma ja Jayden yhteisen haastattelun kuvineen kaikkineen päivän profeetalle pian lapsen synnyttyä. Etusivun kuvassa komeilee leveästi virnistävä Jayden, joka hyppyyttää sylissään poikaansa Vesper Haven Rosieria. Vesper on puettu kultaisilla siepeillä koristeltuun mustaan potkupukuun, ja päässä vauvalla komeilee pörröinen musta hattu johon on ommeltu pienet tupsuina törröttävät eläinkorvat. Wilma istuu Jaydenin vieressä pidellen Vesperiä kädestä, nauraen samalla vauvan iloiselle ilmeelle.

Itse lehtijutussa Wilma ja Jayden avaavat keskustelua modernista jaetusta vanhemmuudesta, ja puhuvat siitä että heille tärkeintä on se, että Vesper kasvaa rakastavien ihmisten ympäröimänä. Wilma kommentoi lapsen harvinaisia olentogeenejä siten, että tämä on heidän yhteinen matkansa, ja miten ikinä Vesperin olentous tulee näkymään, tulee hänellä olemaan varmasti paljon tukea ja hyväksyntää ympärillään. Wilma nauraakin sitä, että Vesper on jo hermostus-itkuissaan saanut aikaan pieniä usvapilviä ympärilleen. Ajan myötä tämä pystyy myös muuttumaan koiramuotoon, mutta siihen menee vuosia.

Wilma hankkii itselleen, pojalleen ja kissoilleen oman kodin Berliinistä, jonne he alkavat rakentamaan yhteistä vilkasta elämäänsä Wilman omistaman cabareen läheisyyteen. Perhe-elämään osallistuu monet Wilman läheiset ihmiset, kuten Marlène, Ethan, Michael, Dean, Ines, Cleantha perheineen, Lucius, Llewella, susilauma… ja Vesperin ympäriltä ei kyllä uuvu auttavia käsiä ihan hetkeen etenkään tämän ollessa nuori. Wilma oppii pikkuhiljaa nauttimaan elämästään juuri tässä hetkessä, eikä vietä koko aikaansa surren sitä tulevaa, kun aika jättää hänen läheisistään. Hän aloittaa maalaamaan, ja omistaakin kokonaisen huoneen taidetarvikkeille ja isoille canvaksille, joihin Wilma kuvittaa tunteitaan, ystäviään ja elämäänsä Vesperin sotkiessa muina taaperoina huoneen seiniä maasta noukkimalla siveltimellä ja maalitahraisilla käsillään. Wilma pitää huolen, että Vesperistä kasvaa kultturelli, fiksu ja hellä nuori mies, ja Jaydenkin on yllättävän kunnollinen isähahmo pojalle, vaikka JJ:n luonnetta ei pystykään muuttamaan aina ihan salonkikelpoiseksi. Wilmaa tämä ei toisaalta haittaa, koska pojalla on monia muitakin räikeitä ja ei niin räikeitä persoonia antamassa mallia ympärillään. Niissä synkeissä hetkissä, kun epätoivo kuolevaisten elämän lyhyydestä valtaa Wilman mielen, tuudittautuu hän tietoon siitä, että Michael on luvannut pysyä hänen ja Vesperin elämässä niin pitkään kun heissä kaikissa sielu pihisee. Siihen ajatukseen on aina helppo palata, ja muistaa, että ei tätä matkaa yksin olla tekemässä.

Malfoy-Potter-Roderick

Harry Potter & Draco Malfoy
Jokunen viikko alkulintujen tuhon jälkeen Harry ja Draco muuttavat vuokraamaansa rantahuvilaan, ja elävät siellä vuoden kahdestaan. Kummatkin kuitenkin käyvät edelleen töissä temppelillä siihen asti, kun ministeriön toiminta vielä on siellä. Samaan aikaan Draco moninkertaistaa Malfoyn kartanon rakennuksen parissa hääräävän väen, ja kartanon ensimmäiset asuintilat saadaan valmiiksi niin, että kaksikko muuttaa sinne loppuvuodesta 2021. Kartanon loppujen osien rakentamisessa ja viimeistelyssä menee vielä tovi. Kartanoon saadaan kontillinen vanhoja sukuaarteita kuten kirjoja takaisin, kun merenpohjaan turvaan laitetut tavarat nostetaan sieltä takaisin ylös. Kartanon valmistuttua Draco järjestää siellä isoja ja hienoja juhlia.

Draco toimii Malfoyn Lordin tehtävissä vielä 10-15 vuotta edistäen menestyksekkäästi suvun bisneksiä kuten hotelliketjua ja Aristokia, ja siirtää sitten suvun pään paikan eteenpäin Scorpiukselle ja Larisalle. Draco on taikaneuvoston jäsen 60-vuotiaaksi asti, jääden taktisesti eläkkeelle juuri kun neuvosto aletaan valita demokraattisesti, kuulemma “ihan sattumalta”, koska “kyllähän minä olisin vaaleissa voittanut”. Harry jää samaan aikaan eläkkeelle auroreista tehtyään niissä hommissa menestyksekkään ja palkitun uran. Ministeriötyöt lopetettuaan pariskunta lähtee yhdessä kiertämään maailmaa. He tutkivat reissuillaan seuraavat 20 vuotta suojataikuutta yhdistäen sekä Dracon teoriaosaamisen että Harryn käytännönosaamisen aiheesta. He onnistuvat kehittämään tuona aikana mullistavaa suojataikuutta, jolla voi suojautua mm. anteeksiantamattomilta kirouksilta sekä muutenkin monenlaista pimeää taikuutta vastaan. Reissailun jälkeen he palaavat Britteihin ja viettävät rauhassa hyvin ansaittuja eläkepäiviä Malfoyn kartanossa, tietty duunaillen kaikenlaista niin kauan kuin kunto kestää. Kaksikon suhde pysyy läheisenä ja intensiivisenä loppuun asti.

Scorpius “Scorp” Malfoy (+ Larisa)
Scorpiuksen yksi silmä vahingoittui, kun hän kosketti (pelin aikana) pakettia, jossa oli verenkääntökirous. Pikkuhiljaa silmä sokeutuu, ja koska kyseessä on pimeän magian aiheuttama vahinko, ei sitä pystytä parantamaan. Scorp kuitenkin pärjäilee hyvin yhdelläkin silmällä totuttuaan asiaan. Ainakin se näyttää katu-uskottavalta.

Isä ostaa Scorpille oman kämpän Lontoosta, jonne tämä muuttaa heti kun sopiva löytyy. Hän jatkaa töitä ministeriössä, ja tekee hommia mm. Salaperäisyyksien osastolla sekä politiikan ja vaikuttamisen parissa eri tavoin, mm. avustaa daevasuhteiden osastolla. Scorp myös palaa vanhojen harrastusten pariin: kämppä täyttyy kirjoista ja Scorp askartelee sekä pienoismallien että ei-taikovien laitteiden kanssa aina välillä. Mies myös käyttää aikaa sukunsa historiaan tutustumiseen. Scorp pitää tiivistä yhteyttä perheeseensä, ja Franin ja Scorpin välit lämpenevät jälleen ajan kanssa.

Temppelillä alkanut Larisan ja Scorpin suhde jatkuu läheisenä koko heidän loppuelämänsä ja kaksikolla on selvästi kemiaa ja sielunkumppanuutta. 2022 kaksikko muuttaa yhteen, 2025 he menevät kihloihin ja 2027 naimisiin. 2032 he saavat ensimmäisen lapsensa, kun Larisan ura on päässyt kunnon nousuun. Kun Scorpista tulee Malfoyn suvun Lordi 2030-2035 välillä, pariskunta muuttaa asumaan Malfoyn kartanoon, tosin ihan eri siipeen kuin missä Harry ja Draco asustavat. Scorp ja Larisa ottavat silloin hoitaakseen Malfoyn suvun bisnekset.

Frances “Fran” Malfoy
Frances muuttaa temppeliltä pois välittömästi kun löytää Lontoosta hyvän kämpän itselleen, ja isä tietenkin ostaa sen tyttärelleen. Fran jatkaa työskentelyä taistelumaagina ja tekeekin siinä työssä menestyksekkään uran. Hän myös auttelee daevasuhteiden osastoa aina tarvittaessa. Fran harrastaa aktiivisesti huispausta ja on mukana paikallisessa huispausjoukkueessa. Hän kuitenkin toteaa, että pelkkä harrastelu ei riitä, ja Casin innoittamana hakee ja myös pääsee Henkipään Harpyijoihin etsijäksi. Kiireisimmät kisa- ja treenausjaksot toki tarkoittavat sitä, että välillä pitää olla tauolla taistelumaagin töistä.

Vapaa-ajallaan nainen matkustelee paljon, sekä yksin että Blake Selwynin kanssa, aina kun töiltään ehtii. Fran pysyy läheisenä perheensä kanssa, hänellä on useita hyviä ystäviä ja joitain kepeitä intiimejä suhteita, mutta hän ei kaipaa rinnalleen mitään suurta pitkäaikaista tosirakkautta. Hän haluaa elää vapaana ja omilla ehdoillaan, eikä tarvitse romanttista kumppania ollakseen onnellinen – muut ihmissuhteet, ura ja kiinnostuksenkohteet tekevät hänen elämästään merkityksellistä. Perinteinen parisuhde tai perhe-elämä eivät oikeastaan koskaan olleet tuntuneet omilta jutuilta hänelle. Fran ei hanki lapsia, mutta useita lemmikkejä kyllä, mm. gäädän. Scorpin lapsille hän on tietenkin huonoja vaikutteita antava, seikkailuille vievä ja omia teitä kulkemaan kannustava täti.

Llewella Roderick & Lucius Malfoy
Llewella ja Lucius ostavat ensimmäisen oikeasti yhteisen kotinsa, “pienen” kartanon, Walesista, josta tulee heidän yhteisen elämänsä keskus joka kestää heidän elämiensä loppuun saakka. Sodan loppumisen ja uuden yhteisen vapauden myötä he myös pyhittävät yhteistä aikaansa matkustamiseen. Kumpikaan heistä ei työntekoa lopeta, mutta Lucius luopuu jossain vaiheessa töistään Ministeriössä ja keskittyy kevyempään ja viskintäyteisempään bisnekseen esimerkiksi mafiayhteistöiden kautta. Llewella jatkaa myös yhteistyökumppanina mafioille varsinkin, jos se tarkoittaa yhteistyötä Varjan kanssa. Siinä missä Llewella jatkaa aktiivisempaa työntekoa loppuun saakka, Lucius pyhittää enemmän aikaa vihdoinkin rentoutumiselle ja kaikenikäisten (biologisten tai muunlaisten) lastenlasten ja lastenlastenlasten kaitsemiselle.

Llewella siirtyy virallisesti töihin KTI:hin, jossa hän johtaa liemiosastoa. Hän on osa liemienvalmistuksen monikulttuuristumista, joka on ollut osa hänen omaa metodiikkaansa (ja tapa kiertää Britannian lakeja) jo nuoruudesta saakka, ja hän ottaa myös paljon vastuuta liemiosastolle tulevien kisällien kouluttamisesta. Yksityisesti hän jatkaa myös pimeän magian ja tunteiden yhteyden tutkimusta. Llewella ei palaa opettajaksi Tylypahkaan, mutta hän tekee aktiivista työtä Tylypahkan kehittämisen suhteen tiiviissä yhteistyössä Aaronin kanssa, ja hän ajaa vahvasti mielenterveyspalveluiden parantamista opiskelijoille sekä mielenparantamisen että jästien psykologian kautta, ja parantamisen sekä jonkinlaisten perusaineiden kuten esimerkiksi matematiikan, kielten ja yhteiskuntaopin lisäämistä opetussuunnitelmaan.

Rhiannon “Ria” Roderick
Ria käy Tylypahkan loppuun, ja muuttaa heti valmistuttuaan omilleen, riittävän kauas vanhemmista (kun vihdoin ei ole pakko asua saman katon alla) mutta lähelle ystäviä ja jatko-opintoja. Tie aikuisuuteen on paikoin railakas ja sotatraumat vaativat käsittelyä, mutta ajan kanssa asiat alkavat rauhoittua. Ria jatkaa parannusopintojaan parantajaopistossa ja sisällyttää opintoihinsa ei-taikovienkin lääketiedeopintoja. Meril myös jatkaa Rian mentoroimista ja lopulta Ria pääsee valmistumislahjana tekemään haaveilemansa elämänlangan tämän kanssa. Taitojen kartuttua Riasta tulee innovatiivinen ja kunnianhimoinen huippuparantaja.

Suhderintamalla Ria pitää tiukasti kiinni yksityisyydestään. Hän ei mene vielä pitkään aikaan naimisiin, ja harva ottaa vuosikausienkaan päästä selvää siitä, ovatko Ria ja Andreas vain hyvin läheisiä kollegoja vai oikea pari. Jotain näiden välillä kuitenkin on. Lapsiakaan Ria ei hanki hyvään toviin, mutta saattaa myöhemmällä iällä adoptoida – Andreaksen kanssa vai ei, aika näyttää.

Selwyn-Rowle

Lavender Selwyn
Lavender jatkaa Brittimafian johtajana sekä puolustusasianajajana. Abigail Fawley, joka kuului Brittimafiaan, kuoli mafiatehtävällä Venäjällä (pelin aikana). Tarkalleen ottaen Brittimafia teki päätöksen ampua Abigailin tämän jouduttua venäläisten vangiksi. Niinpä Lavender koki velvollisuudekseen adoptoida Abigailin 11-vuotiaan tyttären. Syyt adoptioon eivät tietenkään ole julkista tietoa.

Dean Rowle
Parin viikon sisällä alkulintujen tuhoamisen jälkeen Dean lähtee matkustamaan, ilman paluulippua. Hän aloittaa uuden ammattinsa harjoittamisen, ja käy hoitelemassa pois päiväjärjestyksestä muutaman Cavalesen tutkijan Varjan palkkaamana. Ammattitappajan ura oli hiipinyt Deanin mieleen vuosia sitten, mutta vasta nyt hän oikeasti astuu tälle polulle. Freelancerina hän työskentelee niin Ranskan, Espanjan kuin Brittienkin mafioille.

Matkustellessaan Dean ostaa itselleen vanhan, hyvin Brittiläisen maalaistalon (tönön) jostain pellon reunasta Worcestershirestä. Hän ei viihtynyt, eikä viihdy tulevaisuudessakaan suuressa kartanossa yksin, eikä koe tarpeelliseksi rakennuttaa Rowlen kartanoa uudellleen. Hän muuttaa tölliin, jossa on puutarha, kiviaita, takka ja pihavajassa ateljee. Julkisuudessa Dean kerää tulevaisuudessa taas nimeä kuvataiteilijana, mutta käyttää aikaansa paljon myös tutkimuksiin.

Hän jatkaa sielumagian tutkimista, kehittää parannustaitojaan ja alkaa myös joidenkin vuosien päästä selvittää miten huijata kuolemaa, sillä tutkimuksistaan hän selvittää, että tasan (sekunnilleen) kymmenen vuoden päästä siitä, kun Dean on tehnyt rituaalin sielunsa korjaamiseksi, hän tulisi kuolemaan. Ilman mitään selitystä, kuolinsyytä tai vammoja, kuin tappokirouksen uhri, ellei hän keksi jotain keinoa paeta kuolemalta. Dean kuitenkin tulee väistämään tätä kohtaloa jollain keinolla. Mahdollisuuksia on esimerkiksi Ravenin Viisasten kiven kautta valmistettu elämän eliksiiri, vampyyriksi muuttuminen tai muu vastaava kuoleman huijaus…

Dan (Raven) Rowle
Dan sai viisasten kiven tehtyä, mutta ei ole vielä varma, miten se toimii. Hän aikoo jatkaa Ethanin kanssa tutkimuksia kiven parissa, oppien vuosien aikana käyttämään kiveä. Hän ei kuitenkaan paljasta kiven sijaintia koskaan kellekään ja muuttaa sitä usein. Dan koodaa kaikki viisasten kiveen liittyvät muistiinpanonsa, myös ne virheelliset, jotta ohje ei päätyisi vahingossa vääriin käsiin. Selkokieliset muistiinpanot hän hävittää lopullisesti, muttei tiedä yhden Magnum opusin jääneen isälleen. Dean puolestaan sai epäonnistuneen viisasten kiven reseptin Blaiselta.

Dan ja Blake lähtevät vuoden sisällä käymään Venäjällä, lähinnä tutustumaan biologisen äitinsä Anya Sokolovan synnyinseutuihin. He yrittävät pitää huolen, ettei heitä työnnetä Venäjän mafiakuvioihin yhtään syvemmälle. Dan siirtyy tutkimuksineen uuteen KTI:hin, ja jatkaa tutkimustaan paholaiskeisojen parissa, onnistuen ensin kloonaamalla ja sitten ihan kasvitieteellisesti toistaiseksi estämään paholaiskeison sukupuuttoon kuolemisen. Paholaiskeisokanta laajenee vuosi vuodelta ja niitä hyödyntäen, ja sekä tutkijoiden että parantajien avulla Dan kykenee kehittämään erilaisia parannusliemiä – jopa lisää keinotekoisia feeniksin kyyneliä.

Dan ja Tino muuttavat yhteen pois temppeliltä, kun tutkimukset saadaan siirrettyä ja heillä on aikaa etsiä sopiva asunto. He eivät mene naimisiin, vaan elävät yhdenvertaisina kumppaneina varsin onnellista elämää. Myös gäätä Galileo Galilei muuttaa Danin mukana pois temppeliltä. Ehkä tulevaisuudessa he adoptoivat lapsen, mutta sitä ei ole tapahtumassa lähiaikoina.

Fenwickin perintötietous druidina siirtyy Felixiltä vuosien saatossa Danille ja Roselle, ja Dan aikoo opiskella kaiken tiedon ja taidon mitä vain Felixiltä saa. Seurapiirielämä jää Danin taakse, sillä vaikka lintujen tuhoamisen jälkeen tapahtuukin kehitystä, ei perillisasiat ja muut vaatimukset muutu tarpeeksi nopeaa hänelle. Dan ei enää hyväksy ympärillään ihmisiä tai halua toimia ympäristössä, jotka jatkuvasti väärinsukupuolittavat häntä tai pakottavat selittämään ja perustelemaan olemassaoloaan.

Weasley-Delacour

Hermione “Mione” Weasley & Ronald “Ron” Weasley
Jonkin aikaa alkulintujen tuhon jälkeen Ron ja Hermione ostavat omakotitalon Englannista ja muuttavat pois temppeliltä. Hermione hoitaa taikaministerin kautensa kunnialla loppuun, mutta kun kausi loppuu 2023, hän ei hae enää jatkoon. Hermione kuitenkin jatkaa työskentelyä taikaministeriössä ja edistää mm. tasa-arvoa yhteiskunnassa, kuten taikaolentojen oikeuksia. Nainen kokeilee vuosien varrella monenlaisia töitä, mutta palaa aina tasa-arvotyön pariin. Ron puolestaan tekee Tylypahkassa pitkän uran PVS:n professorina ja Rohkelikon tuvanjohtajana, kunnes eläköityy viettämään leppoisaa hiljaiseloa. Hermione ja Ron pääsevät sopuun erimielisyyksistään ja pysyvät vankasti yhdessä, vaikka pari aina välillä ajautuukin riitoihin.

Rose Weasley
Rose aikoo hakea stipendiopiskelijaksi Bangor Universityyn ja opiskella itselleen muutaman tutkinnon koulun runsaasta tarjonnasta. Hän aloittaa taideopiskelun parissa, aineenaan media tai teatteri, jonka jälkeen hän siirtyy enemmän humanistisiin opintoihin.

Opiskeluiden ohessa Rose aikoo ahkerasti oppia Felixiltä kaiken mahdollisen liittyen mm. ilmadruidiuteen ja muihin Fenwickin suvun salaisuuksiin. Rose haluaa pitää tiiviisti toisen jalkansa taikamaailmassa ja toisen ei-taikovien maailmassa, sillä hän kokee molemmat itselleen hyvin tärkeiksi. Tulevaisuudessa hän mahdollisesti työskentelee journalismin tai sosiaalisen median parissa, tai kenties ryhtyy opettajaksi.

Fleur Delacour
Fleurin nuorempi tytär Veronique jää koulusta äitiyslomalle vuodenvaihteessa ja muuttaa takaisin saman katon alle vanhempiensa kanssa ja tämän kentauripoikaystävä tulee mukaan. Teinivanhemmat huolehtivat tunnollisesti itse lapsestaan, mutta isovanhemmat auttavat aina tarvittaessa. Kaikesta huolimatta Fleur on iloinen siitä, että hänestä tulee isoäiti.

Muutaman kuukauden päästä siitä kun alkulinnut on tapettu, Fleur saa tietää että hänelle on tulossa toinenkin lapsenlapsi, sillä River Jordan on raskaana lapselle jonka biologisia vanhempia ovat Victoire, Tino ja Dan sekä tietenkin River itse. Fleurille täten River ja tätä kautta Jordan-Valkeapäät ovat myös sukua ja hän mieluusti on osa Riverin lapsen elämää.

Fleur tutustuu ajan myötä bioisäänsä Jaques Sansoucyyn ja “uuteen perheeseensä” tämän puolelta. Lapset saavat myös mahdollisuuden tavata tätä puolta perheestä, mutta Fleur ei koskaan pakota näitä kuitenkaan siihen. Sukulaisuussuhdetta ei koskaan julkisesti tunnusteta.

Fleur ottaa vastaan työpaikan ETASMin johtokunnassa. Ennen siirtymistä Unkariin töihin Fleur yrittää ajaa läpi Briteissä ETASMin/TSVn suunnitteleman lakialoitteen, jonka avulla vastuu kaikista olentoasioiden hoidoista siirtyisi Brittien ministeriöltä ETASMin alle. Yhteistyötä ministeriön kanssa tehtäisiin yhä. Samanlaisia lakeja halutaan myös muualle Euroopan maihin, seuraavaksi kohteeksi otettaisiin Ranska. Fleur tekee myös vuosien varrella paljon työtä veelayhdyskunnissa. Hän muun muassa vie Aaltojen Jumalattaren antamaa tietoa ja toiveita eteenpäin ja pyrkii kehittämään veelayhdyskuntia parempaan, vahvempaan suuntaan. Fleur tekee pitkän uran ETASMissa ja parantaa olentojen asemaa Euroopassa vuosien mittaan paljonkin. Hänellä on kuitenkin myös aina aikaa perheelle, lapsille ja lapsenlapsille.

Fleur tukee onnistuneesti lapsiaan kaikissa näiden elämänpäätöksissä ja on hyvä äiti. Suhde Billin kanssa on vahva ja vakaa loppuun asti. Tylypahkassa töissä olevan Billin kanssa asumiskuviot järjestetään niin, että pari pystyy yhä asumaan saman katon alla (ainakin suurimman osan ajasta). Fleur tukee miestään tämän uralla, mutta tulee aina olemaan temperamenttinen itsensä ja pitää kuria heidän kotielämässään.

Aaltojen Jumalatar possessoi satunnaisesti Fleuria vielä vuosia, mutta lopulta Ionen etsiessä ja löytäessä Aaltojen Jumalattaren oikean ruumiin, tämä jättää Fleurin pysyvästi. Kun Bill hamassa tulevaisuudessa kuolee, Fleur hoitaa omat ja perheensä asiat kuntoon, varmistaa että lapsilla on kaikki hyvin ja että kaikki ketkä haluavat saavat sanoa hyvästit hänelle. Kun kaikki maalliset asiat on kunnossa, Fleur rukoilee Jumalatarta ja ottaa tämän paikan. Yhdessä heistä tulee Billin kanssa uusi Aaltojen Jumalatar ja entinen Jumalatar siirtyy voimansa luovutettuaan ihmisten tuonpuoleiseen oman rakkaansa luokse. Siitä alkaa Billin ja Fleurin uusi elämä jumalolentona veeloja ja veelanverisiä suojellen, ikuisuus yhdessä rakkaan kanssa. Vihdoinkin se rauha, mistä on jo vuosia haaveillut.

William “Bill” Weasley
Bill aikoo jatkaa työskentelyä rakkaan ja tärkeän työnsä sekä intohimonsa kirouksenmurtamisen parissa omassa Dragonpoint-yrityksessään muiden osakkaiden, Kylie Bellin ja Thane Sawyerin kanssa. Tämän lisäksi hän otti vastaan Tylypahkan loitsujen professorin viran Aaronin pyynnöstä, jonka lisäksi Bill tulee opettamaan myös joitain kursseja taikuuden historiaa. Myöhemmin kun Aaron pyytää Billiä vararehtorikseen, aikoo Bill viipymättä suostua.

Bill on hyvin iloinen siitä, että Teddy viimein kosi Victoirea ja että hänestä tulee osa perhettä. Perhe on Billille tulevaisuudessakin äärimmäisen tärkeä ja hän haluaa panostaa perheeseen ja yhteiseen aikaan. Veroniquen ja tämän kentauripoikaystävän Bélierin vauvan syntymän myötä Billistä ja Fleurista tulee isovanhempia. Pelastaakseen Veroniquen vauvan pimeältä magialta Bill luopui ranskan kielen taidostaan, mutta hän aikoo yrittää opiskella kielen uudelleen, vaikka siihen saattaa mennä pitkäkin tovi että se on jälleen hyvällä tasolla.
Jossain vaiheessa Bill ja Fleur aikovat muuttaa takaisin Ranskaan tai muualle manner-Eurooppaan.

Bill ja Fleur päätyivät pitkän harkinnan jälkeen ottamaan vastaan Aaltojen Jumalattaren tarjouksen: kun he joskus kuolisivat, he siirtyisivät Aaltojen Jumalattaren tilalle uudeksi jumalattareksi hoitamaan tämän tehtäviä.

Victoire “Vic” Weasley-Delacour
Teddy ja Vic vuokraavat yhdessä asunnon Britanniasta, mutta aikovat ostaa talon Ranskasta, jonne he muuttavat lopulta asumaan. Teddy jatkaa työskentelyä Britannian taikaministeriön aurorina, Victoire sen sijaan siirtyy taistelumaagiksi Ranskaan.

Victoiren sisko Veronique jää koulusta äitiyslomalle vuoden vaihteessa ja muuttaa asumaan kentauripoikaystävänsä kanssa Fleurin ja Billin kanssa saman katon alle, missä Victoirekin käy usein auttamassa lapsenhoidossa. Victoiresta tulee siskonsa lapsen kummi. Riverin vauvalle taas tehdään muutaman viikon sisällä DNA-testi, ja käy ilmi että Tino, Dan, Victoire ja River kaikki ovat biologisesti lapsen vanhempia. River muuttaa omaan asuntoonsa vanhempiensa lähelle ja lapsen syntymän lähestyessä tekee kaikille selväksi että hän on yksinhuoltaja, mutta pyytää kaikkia kolmea vanhempaa ja Rosea lapsen kummeiksi. Victoire tukee Riverin päätöstä, mutta on ilomielin aktiivisena osana lapsen elämää.

Victoiren ja Teddyn häät järjestetään kun kaikki järjestelyt vain saadaan tehtyä. Teddy ja Vic mahdollisesti saavat tulevaisuudessa 2-3 lasta. Victoire noudattaa sopimustaan Aaltojen Jumalattaren kanssa ja tekee useamman oman veelalapsen.

Bryan Weasley-Delacour
Vuoden loppuun mennessä Bryan onnistuu osoittamaan kelpoisuutensa auroriopiskelijaksi TET:in kautta ja hänen opiskelupaikkahakemustaan uudelleenarvioinut Beni hyväksyy tämän aurorikoulutukseen. Bryan pääsee aloittamaan aurorikoulutuksen heti vuoden 2021 alussa. Aurorihaaveiden ohella olentojen asiat pysyvät Bryanille tärkeinä.

Valkeapää-Jordan-Finn

Lee Jordan
Lee haluaa perheelleen jälleen oman kunnon kodin, joka sijaitsee jossain Richmondin rauhallisemmassa lähiössä. Pikkuhiljaa hän haluaa kerätä isoisänsä kirjastonsa entiseen loistoonsa ja jatkaa sen kasvattamista. Lee tarjoaa Riverille mahdollisuuden asua kotona niin kauan kuin tämän vauva on taaperoikäinen, mutta toivoo että River löytäisi oman kodin viimeistään kun pienokainen on kouluikäinen. Hän kannustaa ja on Riverin tukena niin paljon kuin tämä haluaa, eikä aio puuttua siihen kuinka River kasvattaa lapsensa.

Kaiken tapahtuneen jälkeen Lee haluaa tehdä työtä parantaakseen suhdettaan Liiraan, ja panostaa enemmän aikaa vaimolleen. Lee perheineen järjestää veljelleen Milolle hautajaiset ja lupaa pitää huolen siitä, että hänen lapsensa ja lapsenlapsensa tulevat kuulemaan paljon tarinoita Milo-sedästä ja tämän urheudesta.

Lee aikoo pitää nykyisen työnsä ja aseman unhoittajana, muttei halua enää yletä korkeammalle. Hän myös vannoo jättävänsä kaikki mahdolliset uudet katastrofit nuorten hoidettavaksi.

Liira Valkeapää
Liira haluaa järjestää aikaa perheelleen, johon hän haluaa todella keskittyä, sillä hän on kaivannut pieniä, yksinkertaisia arjen asioita sekä yhdessäoloa läheistensä kanssa.

Liira siirtyy Tylypahkaan vahtimestariksi, ja toimii edeltäjästään Vorosta poiketen turvallisena ja luotettavana aikuisena mm. katsoen oppilaiden perään, sillä hän näkee asiat eri tavalla kuin opettajat, ollessaan ns. kulissien takana. Tämän ohella hän työskentelee myös kouluterapeuttina, sillä hän haluaa auttaa seuraavaa sukupolvea, jotta nämä eivät joutuisi kokemaan samoja traumaattisia asioita kuin heidän vanhempansa ja jotta he oppisivat käsittelemään kokemaansa terveemmillä tavoilla.

Tämän ohella Liira aikoo myös vahvasti ajaa sitä, että Pyhään Mungoon saataisiin esim. yhteistyössä ei-taikovien kanssa perustettua psykologinen osasto, josta kaikki taikovat voisivat päästä tapaamaan terapeutteja sekä psykiatreja.

River Jordan
Riverin vauvalle tehdään muutaman viikon sisällä DNA testi, ja käy ilmi että Tino, Raven, Victoire ja River kaikki ovat biologisesti lapsen vanhempia. River lähtee opiskelurupeamalle vauvoista ja niiden kasvattamisesta ja hoidosta, sekä veeloista. River muuttaa omaan asuntoonsa vanhempiensa lähelle ja lapsen syntymän lähestyessä tekee kaikille selväksi että hän on yksinhuoltaja, mutta pyytää kolmea muuta biovanhempaa ja Rosea lapsen kummeiksi.

Lapsen synnytyksestä toivuttuaan River alkaa vauvanhoidon ohella opiskella Felixin kisällinä taikaterapeutiksi ja alkaa käymään sellaisella myös itse. Lapsen nimeksi tulee Helmi Riona Jordan. River rukoilee Aaltojen Jumalatarta lapsen asioista aina kun on tarve.

Riverin kuollut äiti vainoaa Riveriä vielä vuosia.

Aaron Valkeapää
Aaron haluaa viettää lastensa kanssa mahdollisimman paljon aikaa ja keskittyä olemaan se isä, jonka lapset ansaitsevat. Sama koskee myös Ionea.

Tylypahkan rehtorina Aaron haluaa sekä säilyttää Tylypahkassa mahdollisimman paljon vanhaa, mutta myös tuoda sen uudistusten myötä 2020-luvulle. Tärkeimpiä seikkoja ovat kaikkien tasa-arvoinen kohtelu, henkilökohtaisten vahvuuksien arvostaminen, ja yhteistyön sekä ymmärryksen rakentaminen erilaisten olentojen välillä. Aaron haluaa säilyttää Tylypahkan tuvat, mutta niiden eroihin keskittymisen ja korostamisen sijaan tultaisiin rohkaisemaan tupien väliseen yhteistyöhön sekä erilaisten vahvuuksien yhteen sovittamiseen.

Vuosien kuluttua, kun Aaronista viimein aika jättää, hän uudelleensyntyy daevana. Tehtyään Amadon kanssa rituaalin, jossa he sitoivat sielunsa maagisella siteellä yhteen, Amado pystyy löytämään daeva-Aaronin ja luovuttamaan tälle muistot jotka Aaron jätti hänelle säilytettäväksi. Mahdollisesti daeva-Aaron saattaisi pyrkiä palaamaan Tylypahkaan, sillä Aaronin muistot osoittavat kuinka tärkeä paikka se hänelle on.

Meril Finn-Valkeapää
Merilin elämä rauhoittuu omalla tavallaan lintujen tuhon jälkeen, Ione on aikansa perheen keskuudessa ennen poistumistaan ja tuon ajan Meril koittaa olla hänelle vielä äitinä ja turvana vaikka tuleekin kantamaan katumusta tapahtumista ja niiden vaikutuksista Ioneen vielä pitkään. Ionen lähdettyä hän keskittyy muiden lastensa kasvattamiseen ja perhe-elämään kunnes kaikki ovat kouluikäisiä, osallistuen toki taikaneuvoston ja Mungon toimintaan jos kokee sen tarpeelliseksi. Tämän lisäksi hän jatkaa Rian mentorina tämän valmistumiseen saakka ja valmistumislahjana valmistaa hänen kanssaan Rialle oman elämänlangan.

Kun kaikki lapset viimein ovat koulussa tai niin vanhoja ettei heitä tarvitse aktiivisesti olla vahtimassa, Meril jatkaa neuvostossa, mutta luopuu Mungon johtokunnan tehtävistä keskittyäkseen omiin tutkimuksiin ja itsensä kehittämiseen.

Osa Leviathanin tietoisuutta tulee olemaan koko Merilin loppuelämän osana häntä ja vuosien edetessä Meril oppii elämään sen kanssa jonkinlaisessa yhteisymmärryksessä, vaikkei se aina ole helppoa. Ainakin hänen viisauksissaan on tietyllä tapaa enemmän painoarvoa, kun hän voi olla itse esimerkkinä siitä kuinka voi käydä jos taikuutta tai itseään suurempia voimia ei kohtele niiden suomalla kunnioituksella.

Ione Finn
Ione viettää pari päivää pitkälti omissa oloissaan, surun murtamana. Hän kertoo läheisilleen lähtevänsä, ja tällä kertaa antaa heille aikaa jättää jäähyväiset, vaikka hänen sydämensä halajaisikin satuttaa heitä yhtä paljon kuin he ovat Ionea satuttaneet, ja vain lähteä. Ennen lähtöään Ione kertoo läheisilleen, että hän on vihainen, mutta ei vihaa. Hän ei voi vielä antaa anteeksi, mutta toivoo, että pystyy siihen jonain päivänä. Hän on katkera, mutta ei halua upota katkeruuteensa niin kuin Tiamat.

Lähtiessään Temppeliltä Ione hylkää sekä taikova- että ei-taikovaidenttiteetinsä. Hän jättää taakseen sekä taikasauvansa että teknologian, ja kertoo, että hänet voi tarvittaessa tavoittaa lintujen kautta. Hän ei enää elä ihmisenä eikä ihmisten yhteiskunnassa ja tästä lähtien käyttää nimeä Ione, tai titteliä Suojeluslintu.

Maailmalle Ione julistautuu pian lähtönsä jälkeen lintujen suojelusjumalaksi. Hän ilmoittaa, ettei tule hyväksymään minkäänlaista palvontaa edes tosiuskovaisilta ja jos Ionea yritetään palvoa, se on hänen silmissään loukkaus. Ione tekee maailman johtajille hyvin selväksi, että hän ei aio hallita heitä millään tavalla, mutta yhteiskunta ei myöskään saa hallita häntä, eikä maailman lintuja, jotka ovat nyt kaikki hänen siipiensä suojeluksen alla.

Ione etsii käsiinsä Parven (Ionea palvova joukkio). Hän kiittää heitä uskollisuudesta ja tarjoaa heille erityistä tehtävää. Hän ilmoittaa hyvin jyrkästi, ettei tule hyväksymään enää minkäänlaista väkivaltaa, sillä väkivalta kuuluu niille pettureille, jotka murhasivat alkulinnut ja aiheuttaa vain lisää murhetta maailmaan. Sen sijaan hän pyytää Parvea tästä lähtien pitämään alkulintujen muistoa yllä. Hän toteaa, että sanan säilä on miekkaa mahtavampi, ja jos ihmiset yrittävät pyörittää alkulintujen tappamisen “suureksi sankariteoksi”, hän haluaa Parven julistavan totuutta siitä, miten brutaalisti asiat oikeasti menivät. Ihmiset voivat iskeä puukoillaan, mutta he eivät voi hiljentää sananvapautta.

Tärkeimpänä Ionelle ovat linnut. Hän lähtee pitkälle tehtävälle rauhoittelemaan ja suojelemaan maailman lintuja, jotka ovat vauhkoontuneet, sillä heitä ennen edustaneet alkulinnut ovat poissa. Hän palaa Lintukodon ulottuvuuteen, mikä on ilman alkulintuja jäänyt sangen yksinäiseksi. Ione tekee siitä kotinsa, jatkaa jumalvoimiensa harjoittamista ja ammentaa Lintukodosta tietoa. Lopulta Ione lähtee merelle etsimään Aaltojen Jumalatarta. He käsittelevät yhdessä jumaluuttaan ja maailman tilannetta ja heidän osaansa siinä.

Kaikesta huolimatta Ione ei aivan täysin hylkää ihmisyyttä. Vaikka hän ei halua enää elää ihmisenä, hän silti aika ajoin vierailee perheen ja ystävien luona. Loppujen lopuksi hänen ihmisenä vietettävä aikansa on ohimenevää, vaikka hänen jumalpuolensa onkin ikuinen. Hän myös kirjoittelee läheistensä kanssa joskus, pöllöt löytävät tiensä hänen luokseen ilmankin osoitetta. Ione ei enää viihdy täysin ihmismuodossaan, vaan myös perheensä keskuudessa käyttää mieluummin lintumuotoaan.

Ione viestittää seuraavan viestin kaikille maailman ihmisille ja olennoille.

Kaikille maailman olennoille: 

Minulla on ollut suuri kunnia saada palvella teidän Ylipapittarennanne. Halusin olla silta, joka luo yhteyden ihmisten ja alkulintujen välille. Ihmiskunta kuitenkin valitsi väkivallan polun. 

Lyhyen elämäni aikana olen pohtinut paljon jumaluuden tarkoitusta. Onko se jotain mihin synnytään, jotain mihin kasvetaan? Vai kenties jotain, joka ansaitaan? En tiedä, onko tähän edes olemassa vastausta. Kuitenkin tiedän, että minun tulee sitä manttelia kantaa. 

En tule koskaan pystymään tavallisen kuolevaisen elämään. Ihmisten yhteiskunta ei ole minun paikkani, vaikka olenkin sen kautta oppinut rakastamaan ja tuntemaan. Jumalten suru on voima, joka voi muovata maailmaa, ja jumalainen puoleni parhaillaan suree. Silti en halua katkeruuteni voittavan. Maailma tarvitsee rakkautta. Nyt kuitenkin itse tarvitsen aikaa. 

Tietäkää, että tästä lähin jokainen maailman lintu on siipieni suojan alla. Alkulintujen perintö elää minussa, vaikka heidän aikansa täällä on ohi. En tahdo teidän palvontaanne. En koskaan halunnut valtaa, ja nyt voin suorittaa tehtäväni ilman sen tuomia kahleita. Kiitän syvästi teitä, jotka olette minuun uskoneet. Jos yhä kaipaatte johdatustani, niin pyydän teitä suojelemaan tätä maailmaa ja sen luontoa, ja jättämään minut rauhaan. Älkää surko, sillä minä suren jo niin paljon. 

Vaikka sieluni on jumalan, on minun sydämeni ihmisen. Ihmisen luonne on ikuisesti muuttuva ja kasvava, aikojen saatossa muovautuva. Se on lahja, joka erottaa minut alkulinnuista. Se antaa minun tehdä omat valintani. Ja se sallii minun ymmärtää, että kenties jumalten paikka ei ole ihmisten yläpuolella, vaan heidän rinnallaan. 

Tulette jälleen näkemään minut keskuudessanne, kunhan aika on oikea ja sydämeni ehjempi. Siihen asti voitte löytää minut sieltä, mihin valkeat siipeni minut kantavat. Sieltä, missä luonto kukoistaa ja linnunlaulu on voimakkain. 

Rakkaudella, 
Ylipapitar
Ione Finn
Ione, Suojeluslintu

Felix Fenwick
Vuosien aikana Felix jatkaa terapeuttina (myös Tylypahkan puolella), kehittäen ammattitaitoaan pikkuhiljaa aina vain parempaan. Hän pyörittää Mungon asioita johtokunnasta käsin, keskittyen hallinnollisiin seikkoihin ja jättäen käytännön parannuksen muille. Felix näkee vaivaa siihen, että taikaparannus ja myös ei-taikovien parannus saadaan hyviin uomiin ja yhteistyö toimivaksi.

Koska Felix sai siirrettyä Fenwickin suvun druiditaikuutta perimysrituaalin avulla eteenpäin sekä Roselle että myös Ravenille, tulee hän viettämään noiden kanssa paljon aikaa yhdessä. Felixillä on paljon opetettavaa, sillä vaikka osa magiasta siirtyy heihin itsekseen, täytyy tieto siirtää myös suullisesti ja kirjallisesti eteenpäin.

Lintujen tuhoamisen jälkeen Felix kaikessa rauhassa hankkii itselleen kodin ja lopultakin uppoutuu rakkauteen Klaus Åsmundin kanssa.

Sawyer

Benjamin “Beni” Sawyer & Katie Sawyer
Viikonlopun tapahtumia seuraavan taikaneuvoston kokouksen jälkeen Beni ja Katie lähtevät Skotlantiin hakemaan lapsensa ja ryhtyvät pikimmiten valmistelemaan muuttoa takaisin kotiin Richmondiin, jossa Katie suorittaa oikeuden määräämän kotiarestinsa, kuten hän oli sopinut asian Hermionen kanssa. Benille on tärkeintä saada viettää kunnolla aikaa lastensa ja koko perheensä kanssa, nyt kun siihen on kunnon mahdollisuus. Samoihin aikoihin Beni ottaa tarkemmin yhteyttä Hera-tätiinsä ja sopii tämän kanssa tapaamisen. Lopulta perheet tapaavat myös toisensa, ajan myötä kaikki tutustuvat ja Traverseistä tulee jälleen osa Benin elämää. Hera on onnellinen saadessaan hemmotella siskonpoikaansa, tämän lapsia ja näiden tulevia lapsia.

Katielle ja Benille syntyy poikavauva 14. joulukuuta 2020, joka saa nimekseen Nolan Tobias. Nolanin kummeiksi pyydettiin Bill Weasleyä ja Fleur Delacouria sekä Katien siskoa Kylie Belliä. Katie ei hyväksy kieltävää vastausta siskoltaan ja pitkän suostuttelun sekä lievän uhkailun jälkeen Kylie suostuu. Parin vuoden kuluttua Nolanin syntymän jälkeen Beni ja Liira matkaavat Suomen (Lapin) erämaahan ja viettävät siellä täyden kuukauden kaikessa rauhassa, eikä kukaan häiritse heitä siellä.

Benistä ja Katiesta tulee ensimmäistä kertaa isovanhemmat vuonna 2022 kun Thanen ja tämän vaimon Izan (Izabela Vance) esikoinen syntyy. Lapsia tulee vielä kolme lisää aikanaan. Beni on lapsenlapsilleen Beni-papa. Nuoremmat lapset käyvät Richmondissa ei-taikovien koulua kunnes menevät Tylypahkaan. Evie lajitellaan Rohkelikkoon syksyllä 2027 ja Nolan Korpinkynteen syksyllä 2032.

Beni jatkaa aurorina ja auroripäällikkönä mahdollisimman pitkään ja rapeassa 70 vuoden iässä eläköityy, siirtyen siitä opettamaan auroriopistoon niin pitkäksi aikaa kuin vain kunnoltaan jaksaa. Kahden vuoden kotiarestin jälkeen Katie palaa töihinsä taikaneuvostoon ja korkeimman oikeuden tuomariksi. Kenttäaurorin työt Katie virallisesti jättää tässä vaiheessa taakseen, vaikka satunnaisesti auttaa taikamafioiden vastaisissa operaatioissa ja jäljityksessä.

Katien isoäiti Mathilda elää elämänsä loppuun Sawyereiden luona ja lähtee lopulta levollisesti vanhuuteen nukkuen. Tällä kertaa Katie kohtaa surunsa ja käsittelee isoäitinsä poismenon. Katie ei aio ikinä paljastaa kenellekkään (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta), että hänen äitinsä oli Orion Mustan lehtolapsi ja että hän itse on Dracon pikkuserkku.

Thane Sawyer
Thanea pyydettiin osakkaaksi Dragonpoint-kirouksenmurtoon ja hän suostui ilomielin, sillä hän haluaa jatkaa työskentelyä kirouksenmurron parissa niin pitkään kuin mahdollista ja kehittyä vieläkin taitavammaksi ammattilaiseksi. Tämän ohella hän käy mahdollisuuksien mukaan pyydettäessä Tylypahkassa antamassa suojaloitsujen syventävää opetusta.

Thane alkaa hyvin pian seurustella Izabela Vance -nimisen nuoren noidan kanssa ja heidän suhteensa kukoistaa ja syventyy niin, että vuonna 2021 Thane kosii Izabelaa ja he menevät naimisiin vuonna 2024. He muuttavat maaseudulle, jossa heillä on omakotitalo sekä lapsien lisäksi 10 koiraa.

Yhdessä heillä on lapset: v. 2022 syntynyt tytär, Abigail Kate Sawyer (kummit: Teddy Lupin, River Jordan), v. 2025 syntynyt poika Nathan Ben Sawyer (kummit: Rose Weasley, Geoffrey Ollivander), v. 2027 syntynyt tytär Elizabeth Nova Sawyer (kummit: Tino Minetti, Dan Rowle) sekä v. 2026 syntynyt ja v. 2028 adoptoitu poika Dominic Tyler Sawyer (kummi: Logan Sawyer)

Thane aikoo matkustaa Australiaan etsiäkseen biologisten vanhempiensa adoptoimaa “veljeään”, vaikkei ole varma että tuleeko hän löytämään tätä tai että miten asiat tulevat menemään jos “veljet” sattuisivat joskus kohtaamaan.

Edward “Teddy” Lupin
Teddy kosi Victoirea temppelillä ja Victoire vastasi myöntävästi, ja Teddy odottaa innolla että pääsee kertomaan asiasta isoäidilleen Andromedalle, sillä tämä aikoo aivan pian järjestää juhlat Teddyn auroriksi valmistumisen kunniaksi, mutta Teddy uskoo että Embryt ja Sawyerit haluaisivat ilomielin juhlia yhdessä myös Teddyn ja Vicin kihlautumista.

Teddy ja Vic vuokraavat yhdessä asunnon Britanniasta, ja aloittavat yhteistä elämäänsä, jonka aikana Teddy ryhtyy mahdollisimman pian opiskelemaan ranskaa, sillä hän ja Vic aikovat ostaa talon Ranskasta, jonne he muuttavat asumaan. Teddy jatkaa työskentelyä Britannian taikaministeriön aurorina, jonka lisäksi hän haluaa tehdä voitavansa auttaakseen taikamaailmaa pääsemään jaloilleen viime vuosien suurten tapahtumien jäljiltä.

Teddy pyytää Thanen bestmanikseen ja häät järjestetään kun kaikki järjestelyt vain saadaan tehtyä. Teddy ja Vic mahdollisesti saavat 2-3 lasta, joiden kummeiksi Teddy haluaisi pyytää ainakin Thanea, Tinoa ja Riveriä.

10-20 vuoden päästä, Teddy alkaa pikkuhiljaa siirtyä aurorien kenttätöistä auttamaan uusien aurorien koulutuksessa, sillä hän kokee että nuoret tulevat hyötymään suuresti vanhempien konkareiden kokemuksista sekä hyvistä esimerkeistä. Myöhemmällä iällä hän voisi nähdä siirtyvänsä pysyvämmin opettamisen pariin, kenties jopa Tylypahkaan ja/tai muihin taikakouluihin.

Minetti

Bernhard “Berni” Valdemarsson Minetti
Pian alkulintujen kuoleman jälkeen Bernhard irtisanoutuu töistään taikaministeriössä ja palaa perheineen Lake Districtin lohikäärmereservaatilleen. Berni ja Francesco adoptoivat vihdoin virallisesti Primus Benedictuksen, joka on ollut heidän holhouksessaan vauvasta saakka. Poika saa kasvaa rakastavassa kodissa, jossa ovia ei enää tarvitse lukita yöksi, eikä Gregorion varjo kosketa Primus Benedictuksen elämää. Muiden perheenjäsenten ei ole yhtä helppoa päästä yli Gregorion aiheuttamista traumoista, ja Bernikin painii niiden kanssa vuosia. Traumojen kanssa on kuitenkin helpompi elää kuin Gregorion itsensä, joten Berni laskee tämän voitoksi. Hän tuhoaa kaikki Gregoriosta muistuttavat esineet, kuten kopionsa tämän muistiinpanoista.

Perheensä kanssa ajan viettämisen lisäksi Berni panostaa reservaatin kunnostukseen asuinkelpoiseksi lohikäärmeille. Aluksi reservaatilla asuu vain kaksi lohikäärmettä, mutta vuosien varrella niiden määrä kasvaa, kun sodan jaloista evakuoituja lohikäärmeitä palautetaan takaisin vanhalle reservaatilleen ja uusia lohikäärmeitä sekä syntyy että vain lentää reservaatin pihaan ja asettuu reservaatille asumaan. Varoja lohikäärmereservaatin kunnostukseen ja ylläpitoon saadaan jonkin verran tukina niin taikaministeriöltä kuin ETASM:iltakin, mutta suurin osa rahoituksesta tulee yksityisinä lahjoituksina. Bernin reservaatille pystyttämä GoFundMe, Patreon, Instagram ja muut sosiaalisen median tilit nousevat räjähdysmäisesti ei-taikovien suosioon, sillä mahdollisuus päästä näkemään oikeita lohikäärmeitä kiehtoo monia. Ensimmäisten vuosien aikana lohikäärmeiden elämää on mahdollista seurata vain sosiaalisen median kautta, mutta kun reservaatti on saatu kunnostettua ja liiketoiminnalle haettua kaikki tarvittavat luvat, aletaan Lake Districtin lohikäärmereservaatilla järjestää myös opastettuja kierroksia, jossa halukkaat taikovat ja ei-taikovat pääsevät näkemään lohikäärmeitä myös livenä. Parhaimmillaan lohikäärmereservaatilla asuu useita kymmeniä lohikäärmeitä.

Bernin johdolla lohikäärmereservaatti siivekkäine asukkaineen osallistuu useisiin humanitäärisiin, ei-taikovien ja taikovien tasa-arvoa edistäviin projekteihin ja kampanjoihin.

Francesco “Esco” Minetti
Francesco pääsee vihdoin nauttimaan elämästään ilman Gregoriota, hänen oppi-isäänsä, joka riivasi häntä ja hänen perhettään vuosikymmenien ajan. Totuttelu elämään ilman karismaattisen oppi-isän läsnäoloa ei ole kivutonta, mutta Francescolla on tukenaan hänen perheensä sekä vankka uskonsa Jumalaan. Francesco ja Berni adoptoivat vihdoinkin Primus Benedictuksen ja kasvattavat tämän rakastavassa kodissa. Francesco kasvattaa nuorimmankin lapsensa katolilaisiin oppeihin.

Kotielämän rauhoituttua hieman ja alkulintujen kuoleman aiheuttaman pölyn laskeuduttua Francesco matkustaa ei-taikovakeinoin Vatikaanivaltioon, jossa hän vierailee Pietarinkirkossa isänsä Paavi Johannes Paavali II:n haudalla. Samalla reissulla Esco tekee synninpäästön, ja saa syntinsä anteeksi. Vatikaanivaltion taikovaviranomaiset eivät kuitenkaan kumoa vuosikymmenien takaista päätöstään Escon karkoittamisesta maasta. Esco vierailee vielä kerran myös Alberton luona Roomassa kertomassa tälle Gregorion kohtalosta ja suree yhdessä Alberton kanssa tuota miestä, joka oli heille kummallekin hyvin tärkeä. Jätettyään Vatikaanivaltion ja Italian taakseen, Esco ei enää ole yhteydessä Albertoon.

Kotona Iso-Britanniassa Esco keskittyy ajan viettämiseen perheen kanssa ja lohikäärmereservaatilla työskentelyyn. Lisäksi hän on aktiivisesti mukana työryhmässä, jonka tutkimukset johtavat läpimurtoon magiakentän palauttamisessa taikanegatoiduille alueille. Iän alkaessa painaa harteita Esco kuitenkin jättäytyy pois fyysisestä työstä, ja keskittyy enemmän ansaittujen eläkepäivien viettoon ja nuorimmaisen riehakkaan poikansa kasvattamiseen. Escon harmiksi hän ei koskaan saa patisteltua Tinoa ja Dania avioliiton auvoiseen satamaan, vaikka yrityksen puutteesta se ei johdu. Hän pystyy kuitenkin hyväksymään sen, että nuoret elävät omia elämiään, ja niin kauan, kun nämä ovat onnellisia, on hän itsekin tyytyväinen.

Tino Bernhardsson Minetti
Tino ja Dan/Raven muuttavat yhteen, mutta Tino vierailee usein Lake Districtin lohikäärmereservaatilla isiensä ja pikkuveljensä luona. Perhe-elämä on kovin paljon rennompaa, kun Gregorio ei ole enää sotkemassa kuvioita, ja vaikka Tino kaipaakin välillä oppi-isäänsä, on hän sitä mieltä, että näin on parempi. Tino kuitenkin säilyttää omat kopionsa Gregorion muistiinpanoista ja palaa niiden pariin aina silloin tällöin.

Tino avustaa vanhempiaan lohikäärmereservaatin kunnostuksessa sen verran, mitä tutkimuksiltaan ehtii. Kaikki Tinon tutkimukset liittyvät rauhanomaisiin aiheisiin: aseita, sotaa ja väkivaltaa hän ei halua enää tutkia. Aluksi Tino työskentelee Salaperäisyyksien osastolla, mutta Ethanin uudelleenpystytettyä KTI:n hän siirtyy ensin työskentelemään sielläkin osa-aikaisena kunnes lopulta vaihtaa työskentelemään vain KTI:ssä, jossa hän nousee yhteen johtoasemaan saakka. Lisäksi Tino tutkii Sokoloveilta saadulla rahoituksella harvinaista perinnöllistä sairautta, magemofiliaa, joka muistuttaa paljon ei-taikoviakin vaivaavaa hemofiliaa. Sairaus on parantumaton, mutta vuosikausien intensiivisen tutkimuksen jälkeen Tino onnistuu löytämään keinon, jolla sairauden oireet voi minimoida melkein kokonaan.

Tino ja Raven eivät mene koskaan naimisiin. Tino osallistuu aktiivisesti kummilastensa, Riverin tyttären Helmin sekä Thanen tyttären Elizabethin, elämiin. Biologisesti Helmi on myös Tinon, Danin/Ravenin ja Victoiren lapsi, mutta Tino on täysin tyytyväinen asemaansa tämän elämässä vain tämän kummina.

Adrien-Sansoucy et al

Althea “Ali” Sansoucy Ferreira & Séverin “Sév” Adrien
Ensitöikseen Althea kunnostaa Sansoucyn Ranskan maaseudulla sijaitsevan sukukartanon loppuun asti. Kartanoon lisätään Séverin iloksi iso maaginen valasallas, jossa asustaa mm. miekkavalas (sellainen yksilö joka ei pärjännyt itsekseen luonnossa). Kun pariskunta on toipunut tarpeeksi kaikista kokemuksista, he järjestävät kartanollaan rennot seurapiirijuhlat ystäville ja tuttaville sekä kunnollisen hääseremonian. Althean ja Séverinin suhde on loppuun asti flirtti ja söpöstelevä.

Melko pian temppeliltä lähdön jälkeen Althea tulee raskaaksi, ja pian Séville ja Alille syntyykin tytär, Margaux Sansoucy, josta tulee Sancoucyn suvun perijä ja Draco saa kunnian olla tytön kummi. Vuosi myöhemmin syntyy toinen tyttö, Océane Adrien, josta tulee Adrienin suvun perillinen ja jonka kummina toimivat Kyle ja Alin sisko. Viisi vuotta myöhemmin pariskunta saa vielä kolmannenkin tytön, Philomène Adrien-Sansoucyn, heidän iltatähtensä (kummi Sévin sisko). Kaikki lapset muistuttavat Alia ja ovat tietenkin Beauxbatonsin halutuimpia ja kauneimpia tyttöjä, sekä vanhempiensa hemmottelemia. Kun lapset ovat tarpeeksi vanhoja, perhe matkustelee paljon ympäri maailmaa. Séverin isävitsit vain pahenevat omien lasten myötä.

Temppeliltä lähdön jälkeen Sév eroaa Britannian taikaneuvostosta ja valitaan vaaleissa sen sijaan mukaan Ranskan taikaedustajistoon. Sév jatkaa myös KAMARIn toimitusjohtajana. Noin 15 vuotta myöhemmin, kun Jaques Sansoucy vihdoin jää eläkkeelle politiikasta, Sév asettuu ehdolle taikaministeriksi ja voittaa vaalit. Myöhemmin Sév nimeää Océanen KAMARIn toimariksi.

Althea jättää kaikki työnsä Brittien taikaministeriössä jäätyään äitiyslomalle, vaikka vielä tarvittaessa autteleekin pienesti daevojen kanssa. Hän ei palaa niihin töihin enää, vaan sen sijaan keskittyy sukunsa bisneksien hoitamiseen: kiinteistökauppaan, sijoittamiseen ja Aristokiin. Althea hankkii AKULLin kirjoittaman kirjan kotikirjastoonsa kaikessa hiljaisuudessa.

Kyle Adrien
Kyle jatkaa asemassaan perhebisneksensä, Ranskan taikamafian, johdossa yhdessä Pansyn kanssa ja keskittyy mafiansa uudelleenrakentamiseen, mikä menee todella sujuvasti. Kyle jatkaa yhteistyötä muiden Euroopan mafioiden kanssa, ja Ranskan taikamafia kukoistaa. Kyle siirtää Casino Macabren omistajuuden omiin nimiinsä, ja jatkaa vuosittaisen Danse Macabre-perinteen pitämistä. Ajan kuluessa ja Pansyn jätettyä mafiahommat taakseen Kyle nostaa kaksospoikansa Florianin ja Lucienin rinnalleen mafian johtoon, ja vuosikymmenten päästä jättää lavan kokonaan lapsilleen. Kylen koomasta herätetty isä Joseph Adrien keskittyy omaan osastoonsa mafiassa, ja avustaa poikaansa tarvittaessa.

Kyle kotiutuu temppeliltä nopeasti takaisin hänen ja Vera Allisonin yhteiseen kotiin Ranskan Sospelissa, ja he alkavat suunnitella häitään. Pari menee naimisiin vuonna 2021. Vera ja kaksoset saavat Adrienin sukunimen pienen dokumenttien väärennöksen seurauksena lähes heti naimisiinmenon jälkeen. Kyle itse kuitenkin pitää itsensä kuolleena paperilla, ja hoitaa asioitaan Alec Whiten identiteetin alla vielä muutamien vuosien ajan. Kuitenkin, kunhan byrokratiaa ollaan tarpeeksi kaiveltu, Kyle löytää tavan kumota kuolintodistuksensa ilman seuraamuksia itselleen asiasta.

Dante d’Aramitz
Dante valitsee pitää itsensä Adrienin suvun perhebisneksessä: järjestäytyneessä rikollisuudessa. Hän suorittaa koulunsa loppuun kunnialla, jonka jälkeen päätyy työskentelemään perheensä skandaalinkatkuiselle kasinolle Casino Macabrelle. Hänestä kasvaa vieraiden suuresti rakastama ja arvostama persoona, joka osaa ratkaista vaativia tilanteita kaikille edulliseen suuntaan. Danten näyttävä tyyli, hersyvä nauru ja tapa taata kaikille vieraille maaginen vierailu nostavat hänet nopeasti kunnioitettuun asemaan kasinolla ja mafiassa, jossa jatkaa toimimista Kylen alaisena yhdessä Kylen kaksospoikien kanssa ja ottaa aktiivisesti osaa Ranskan taikamafian uudelleenrakentamiseen mafiasodan jälkeen.

Dante oppii ajan kanssa taitavaksi ja voimakkaaksi taikojaksi. Asiaa edesauttaa Danten isän, Joseph Adrienin herättäminen viisitoistavuotisesta koomastaan. Joseph ottaa poikansa siipensä alle, ja opettaa tälle kaiken tarvittavan mafiansisäisistä valtapeleistä. Dante näkee vallan hyvät puolet, mutta vallanhimo ei tule hänelle luonnostaan, ja prioriteettina säilyy kuitenkin perhe ja ystävät. Ystävistä Dante jatkaa aktiivista ja tiivistä yhteydenpitoaan Rian, Bryanin ja Andreaksen kanssa, sekä mahdollisuuksien mukaan myös Ionen.

Danten kokemat traumat sodan aikana nuori mies valjastaa voimavarakseen ajan kuluessa. Tietynlainen kylmyys ja väkivallan ja kärsimyksen normaalius kuitenkin asettuu Danteen ajan kanssa: kunhan hänen perheensä on kunnossa, hän valitsee olla huomaamatta ympärillään tapahtuvia hirveyksiä. Dantesta kasvaa itseriittoinen, kimalteleva dandy, joka hoitaa Adrienin suvun ja Ranskan taikamafian hr- ja pr-tehtäviä. Dante elää Gatsby-elämäänsä kasinolla alativirtaavan shampanja, glamourin ja glitterin keskellä. Kuitenkin glamourin ja kimalluksen vierellä varjot ovat synkimmät, mutta Danten perheen muodostama yhteisö tarjoaa turvasataman synkkyydenkin keskellä.

Lorenzo

Antonio Lorenzo
Antonio jättää työnsä Britannian Taikaministeriössä pian sen jälkeen, kun hänen läheisensä eivät ole enää pakotettuja asumaan ministeriön tiloissa, ja kun hän on saanut solmittua kiinni loput avonaiset langanpätkänsä. Antonio jatkaa Lorenzojen suvun päämiehenä vuosikymmeniä, ja suvun liiketoimet – niin lailliset kuin laittomatkin – kukoistavat. Kansainväliseen kuuluisuuden valokeilaan Antonio kuitenkin nousee aloitettuaan uransa korusuunnittelijana. Miehen ylelliset timanttiluomukset ovat himoittuja niin taikovien kuin ei-taikovienkin parissa.

Antoniolle vihapostia lähettänyt ja tämän murhaamista räjähtävällä postipaketilla yrittänyt olentovihamielinen metsästäjä tuomitaan vankeuteen. Lorenzot maksavat lupaamansa rahat aiemmin Zolnerowichin alaisuudessa työskenneille vampyyreille, ja monet muut mafiaperheet maksavat oman osuutensa kokonaissummasta takaisin Lorenzoille.

Antonio jatkaa olentojen, etenkin vampyyrien, oikeuksien ajamista. Lorenzojen suvun osallisuudesta olento-oikeuksien edistämiseen ei ehkä jää mitään merkkejä virallisiin papereihin, mutta olentopiireissä kiirii sana siitä, että Lorenzot ovat auttaneet asiassa huomattavasti, ja etenkin moni Venäjältä Eurooppaan paennut olento ja olentoverinen henkilö kokee olevansa kiitollisuudenvelassa juurikin Antoniolle. Lorenzoilla on linkkejä Venäjälle Luoteisella federaatiopiirillä, jonka johtoon Amado lopulta nousee, mutta Antonio ei itse suoraan pyri vaikuttamaan Venäjän asioihin. Yhteistyö Luoteisen ja Espanjan välillä kuitenkin tiivistyy vuosikymmenten saatossa. Luoteisen piirin lisäksi Lorenzot tekevät yhteistyötä Venäjän kanssa mm. Varjan kautta, joskin suvun pääasiallinen mielenkiinto on ja pysyy Euroopassa. Etenkin Italian alueen mafiatoimien saaminen suvun vallan alle on yksi Antonion tavoitteista, joskaan asialla ei ole mikään kiire. Asiaan ehtii palata uudestaan tarvittaessa vaikka 200 vuoden päästä.

Amado Lorenzo
Amado, jonka entinen henkilöllisyys Michael Harkovana on paljastunut myös Venäjälle – samalla myös huhut hänen vampyyriydestään ja kuolemattomuudestaan. Vaikka Lorenzot tekevät välittömästi kaikkensa saadakseen Venäjän Luoteisen federaatiopiirin hallinnan Michael Harkovalle, kestää tässä lopulta useita vuosia, kymmeniäkin. Amadolla ja Lorenzoilla on kuitenkin hyvin aikaa tehdä tarvittavaa työtä Venäjän olentovastaisuuden kitkemiseksi ja samalla kaikessa hiljaisuudessa eliminoida Amadon suurimmat vastustajat pois tieltä. Näihin lukeutuu myös Vadim Harkova.

Sokolov(a)

Varvara “Varja” Sokolova
Venäjän taikamafian federaatiopiirit näkevät Varjan maanpetturina, sillä tämä veljeili vihollisten kanssa Zolnerowichin tuhoamiseksi. Tämän vuoksi Varja sai porttikiellon Venäjälle. Kun asiaan liittyvät tunteet ovat rauhoittuneet, asia saadaan kuitenkin lopulta neuvoteltua niin, että Varja saa luvan vierailla Venäjällä harvakseltaan katsomassa perhettään. Siispä Varja jatkaa Britanniassa asumista ainakin toistaiseksi. Hän lopettaa kokoaikaiset hommat Salaperäisyyksien osastolla ja siirtyy taas itsenäisen pimeän magian tutkimuksen pariin, vaikka autteleekin ministeriötä silloin tällöin näiden tutkimuksissa. Varja tekee tutkimuksissa yhteistyötä monien vanhojen tuttujensa kanssa, mm. Lorenzojen kanssa vampyyritutkimuksessa.

Kun matkustaminen taas helpottuu, alkavat pimeän magian tutkijat kokoontua kansainvälisiin kokouksiin, selvittää ja korjailla sodan aiheuttamia tuhoja. Varja matkustaakin paljon ja käyttää mafiakontaktejaan haaliakseen sodassa kadonneita tai esille nousseita pimeän magian tekstejä ja artefakteja ja omistautuu täysin tutkimukselle.

Vaikka Varja ei voi palata Venäjälle, hän jatkaa Volgan mafiapiirin asioiden hoitamista ja edustamista läntisessä Euroopassa. Varja mm. työskentelee salaa sen eteen, että olentojen olot Venäjällä paranisivat. Sokolovien perheen välillä on kaikenlaista riitaa ja erimielisyyksiä, mutta he pysyvät silti uskollisina perheelle. Kenties joku päivä Varja saa jälleen parempaa jalansijaa Venäjällä.

Jaroslav “Jura” Sokolov
Jura suuntaa temppeliltä Venäjälle, jossa hän hakee lapsensa, 5-vuotiaan Andrein ja 10-vuotiaan Yulian, näiden äitien luota ja vie nämä omaan lapsuudenkotiinsa Volgan alueella. Kumpikin Juran lapsista saa vihdoin tämän sukunimen, ja virallisesti paperilla Jurasta tehdään näiden virallinen yksinhuoltaja. Se, kuka lapset todellisuudessa kasvattaa, jää kuitenkin asiaksi, jonka vain Sokolovit tietävät. Ulkopuolisille vähintään yhtä suureksi mysteeriksi jää pitkäksi aikaa se, kuka on Sokolovin suvun perijä ja tuleva pää. Tunteet käyvät kuumina perheen sisällä, mutta Juran uskollisuus suvulle säilyy silti. Etenkin Varjan kanssa Jura riitelee usein Varjan tekemästä yhteistyöstä Lorenzojen kanssa, mutta riidoista huolimatta sisarusten välit pysyvät vahvoina.

Juraa varjostavat pitkään etenkin Cavalesen kokemuksien aiheuttamat traumat, joita hän käsittelee mielenparantajan avustuksella vuosia. Yhtenä hoitokeinona kokeiltu joidenkin ikävien muistojen unhoituttaminen aiheuttaa omat ongelmansa, ja mielenparannus tuleekin olemaan Juralle vuosikausia kestävä projekti, jossa on niin ylä- kuin alamäkiä.

Koska Sokolovien suvussa kulkee perinnöllinen verenvuotosairaus, josta mm. Juran poika Andrei kärsii ja jolta Jura itse välttyi vain ihmissuteutensa vuoksi, hän rahoittaa avokätisesti Tinon tutkimuksia sairauden parantamiseksi. Jura myös edesajaa etenkin ihmissusien, sekä pienemmässä määrin myös muiden olentojen aseman parantamista Volgan alueella. Volgasta tuleekin ajan mittaan eräänlainen turvapaikka Venäjän taikaolennoille. Vaikka ETASM ei virallisesti toimi Venäjän alueella, Juralla on vankka tuttavaverkosta ETASM:issa, jotka tarjoavat tukeaan Volgalle – ja Juralle – sitä pyydettäessä.

Brooks

Marlène Brooks
Kun Hermione lopettaa taikaministerinä, Marlène pistää itsensä jälleen likoon, ja tällä kertaa voittaa vaalit kirkkaasti. Hän tekee kaksi kautta ministerinä, joiden aikana hän varmistaa, että taikovayhteiskunnan jälleenrakentaminen onnistuu hänen korkean vaatimustasonsa mukaisesti. Tämän jälkeen Marlène kokee tehneensä tarpeeksi, ja astuu alas johtoasemastaan, mutta ei hän politiikkaa tietenkään kokonaan hylkää. Marlène on tärkeä osa uuden Taikaolentosuhteiden osaston perustamisessa, ja hän jatkaakin ministerikautensa jälkeen poliittista työtään sen ja ETASMin kautta.

Marlène aloittaa maalaamisen uudestaan, ja kun hän saa vähennettyä työaikaansa ministeriyden jälkeen pois täysaikaisesta, hän voi keskittyä siihen uudenlaisella innolla ja inspiraatiolla. Linnuilta lahjaksi saatu timantti, jota Marlène itse kutsuu veritimantiksi, päätyy parempaan käyttöön. Timantti myydään ja siitä saadut rahat laitetaan Vesper Rosierin tilille. Tililtä Wilma voi maksaa kuluja ja tehdä lapseen liittyviä hankintoja, myöhemmin ehkä antaa taskurahaksi pojalle, minkä nyt parhaimmaksi näkee. Kaiken kaikkiaan Marlène ja Ethan saavat vihdoinkin elää kaipaamaansa normaalia, rauhallista ja onnellista arkea yhdessä perheensä ja rakkaidensa kanssa.

Ethan Brooks
Ethan ja Marlène palaavat heti päästyään pois Temppeliltä takaisin vanhaan kotiinsa Kensingtoniin. Pariskunta ottaa harvinaisen muutaman päivän pikkuloman yhdessä, jonka aikana he eivät poistu kotoaan, mutta sitten he palaavat nopeasti takaisin töihin. Pidemmällä tähtäimellä Ethan järjestää työnsä niin, että hänellä riittää enemmän aikaan perheelleen ja ystävilleen. Pariskunta päättääkin Marlènen ministerikauden päätyttyä rauhoittaa elämäänsä vielä lisää muuttamalla Marlènen kotiseudulle Etelä-Ranskaan. He ovat myös aktiivinen osa Wilman ja Vesperin elämää.

Ethan perustaa uuden KTI:in, jonka uuden rakenteen kehittämiseen hän hyödyntää esimerkiksi Marlènen ja Luciuksen osaamista hallinnon puolelta. Ethan itse uskoo vahvasti, että vaikka ministeriöllä olisikin oma Salaperäisyyksien osastonsa tai vastaava taikuuden tutkimukseen erikoistunut osasto, on tärkeää, että taikuuden tutkimusta tehdään myös riippumattomasti, poliittisen kontrollin ulkopuolella, etenkin nyt kun taikuuden luonteesta on lyhyen ajan kuluessa paljastunut paljon uusia ja lisätutkimusta vaativia asioita. Ethan ei itse halua olla KTI:n johtaja, vaan hän asettuu taikaesineisiin erikoistuneen tutkimusosaston johtoon. Ethan kosiskelee entisiä kollegoitaan töihin uuteen KTI:hin sekä johtoasemiin että rivitutkijoiksi, ja esimerkiksi Tino ja Llewella liittyvätkin johtamaan omia osastojaan Ethanin inspiroimina.

Suurin muutos aiempaan KTI:n toimintaa verrattuna on se, että uudessa KTI:ssä on erillinen hallinnollinen osasto, jonka tehtävänä on muun muassa hankkia rahoitus instituutin toiminnalle, jolloin tutkijoiden aikaa vapautuu enemmän itse tutkimustyölle. Tämän lisäksi uuden KTI:n tutkimukset jaotellaan erillisten tutkimusosastojen alle, joista suurimmat ryhmäjaot ovat taikuudenalan mukaan byrokratian helpottamiseksi, mutta todellisuudessa tutkijoita kannustetaan yhteistyöhön, ja usein yhteiset kiinnostuksenkohteet rakentavatkin pienempiä monitieteellisiä tutkimusryhmiä isompien ryhmien jäsenistä. Mallina käytetään sodan aikaista työskentelyn kolmijakoa, vaikkakin KTI:ssä ryhmiä ja johtajia onkin enemmän. KTI priorisoi myös kisällien ottamista ja heidän kouluttamansa taikuudentutkijat työllistyvät ympäri maailmaa.

Daevat

AKULL
Muinainen 40 000 -vuotias daeva AKULL matkustelee ympäri maailmaa seuraavat pari vuotta, minkä aikana kirjoittaa kirjan “Maailman vanhimman miehen viisauksia.” Reissunsa päätteeksi AKULL nukkuu rauhallisesti pois, luonnollisesti vanhaan ikään. Kirjasta tulee hänen kuolemansa jälkeen hittituote. Sen tuotot menevät hyväntekeväisyyteen eri kohteisiin, mm. pinnalla asuvien daevojen avuksi.

Ziek & Sona
Ash Neville “Ziek” Selwyn-Adrien ja Sona (Georgiana Ollivander) menevät keväällä 2021 naimisiin ja pitävät sukulaisille ja ystäville idylliset perinteiset hääjuhlat maalla.

HP-larp kampanja