Hahmoluonti

Ohjeita, miten tehdä hahmoja, juonia ja kontakteja Kuunvalo-välipeliin. Huom. voit pelata eri hahmoja osa 1:ssä ja osa 2:ssa, jos haluat.

Pelinjohtoon (eli Elliin) voi ottaa yhteyttää Facebookissa keskustellakseen, näin saa nopeiten vastauksen. Kaikki minkä täytyy jäädä talteen (eli hahmoprofiilit, suuremmat juonisuunnitelmat ym) tulee kuitenkin lähettää pelin sähköpostiin potterlarp (ät) gmail.com.

Muistathan myös, että jos mielit joskus jatkaa hahmon pelaamista tulevissa osissa tai tapahtui jotain pelimaailmaan vaikuttavaa, niin sinun tulee lähettää asiasta lyhyt deby (voi olla vaikka muutama ranskalainen viiva, kunhan pelinjohto saa jatkon kannalta relevanteista asioista tiedon).

Jatkava hahmo

Peliin voi osallistua millä tahansa hahmolla, jota olet kampanjan edellisissä osissa pelannut. Kuunvaloon mennessä on paljastettu FL5:sen aihe, joten pelissä on mahdollista pelata siihen johtavia tapahtumia.

Jatkohahmojen tulee kirjottaa hahmostaan lyhytkuvaus 30.6 mennessä. Ohjeet lyhytkuvauksen kirjoitukseen

Uusi hahmo

Kampanjaa varten on luotu paljon taustatietoa, jota on hyvä hieman vilkaista läpi ennen hahmon luontia, vaikka ei kaikkea lukisikaan. Taustat löytyvät maailma-linkin takaa.

Kampanjassa voi pelata joko täysin originaalia hahmoa tai kirjoista tuttua hahmoa eli canon-hahmoa. Varatut canon-hahmot ovat nähtävissä kampanjan hahmot-sivulla, tämän lisäksi jotkut listasta puuttuvat hahmot saattavat olla muuten estyneitä (esim. kuolleita) – kannattaa kysyä.

Seurapiiriosuuteen sopii parhaiten rikkaiden puhdasveristen seurapiireihin kuuluva hahmo, seurapiireihin kuulumaton erikoissyistä kutsun saanut hahmo tai jonkun avec. Kampanjassa on määritelty aika paljon jo tietoa näistä, kannattaa ennen hahmon ideointia tutustua tähän sivuun: seurapiiri-info. Klubiosuutta varten sitten vain mielikuvitus rajana, ainakin kunhan pysyy pelin rajoissa – jotka tosin ovat aika joustavat.

Hahmo tehdään mieluiten tälle pohjalle: hahmolomake (kaikkia kohtia ei tarvitse täyttää). Lomakkeen ei tarvitse olla pitkä, puoli sivuakin riittää, kunhan siitä käy ilmi hahmon perusidea. Laita rohkeasti ideoitasi ylös, pelinjohto kyllä korjaa sitten jos menee meidän pelimaailman kanssa ristiin tai ei muuten sovi. Hahmolomake max 3 sivua – pelinjohto ei ehdi tämän pitempiä lukea! Juoni-ideat voivat mennä yli tämän kolmen sivun, mutta hahmon taustatiedot (eli lomakkeessa kysytyt kohdat) pitää mahtua kolmeen. Itsellesi voit toki kirjoittaa muistiin pitempää sepustusta.

Voit alkaa tehdä uuden hahmon profiilia, kun pelinjohto on kuitannut ilmoittautumisesi ja sanonut että hahmokonseptisi on ok. Ilmot pyritään kuittaamaan parin viikon välein, vähintään kerran kuussa. Huom. pää-pj on matkoilla koko maaliskuun, jolloin vastausaika voi olla pitkä / vastaus tulee vasta huhtikuun alussa. Lähetä valmis profiili osoitteeseen potterlarp (ät) gmail.com, merkitse otsikkoon esim. “Kuunvalo: hahmoprofiili [hahmon nimi]“.

Profiilin tiedostomuotona jokin seuraavista:
-Sähköpostikentässä tekstinä
-Liitteenä docx, doc tai rtf -muodossa
-Myös drive-tiedosto hyväksytään, mutta drive tykkää tuhota muotoilut kopioitaessa drive-tiedostosta toiseen (valitettavasti). Huom. lähetä jaettava linkki (kuka tahansa linkin saava voi lukea), älä jaa suoraan pelin sähköpostin kanssa, jälkimmäinen aiheuttaa aikaa vievää lisäsäätöä.
-EI PDF:ää! (meidän pitää pystyä copypasteamaan sisältö helposti)

Profiilin deadline on 30.6. Profiilin lisäksi tulee kirjoittaa lyhytkuvaus, jonka deadline on myös 30.6. Ohjeet lyhytkuvauksen kirjoitukseen

Baarihenkilökunta
Hahmoiksi kaivataan klubiin myös baarihenkilökuntaa, esim. portsari (joka voi bilettää mukana, mutta jolla on valtuudet pysäyttää tappeluita ym), baarimikot (kaatavat ja sekoittavat juomia, alennettu/ilmainen pelimaksu, työvuoroista sovitaan etukäteen niin pääsee pitämään taukoja – pyritään siihen että aina samaan aikaan useampi henki tiskin takana).

Kampanjan tyyli

Kampanjan tyyli on fanficmäinen, lennokas ja hieman humoristinen – suurta draamaa ja tragediaa vakavasti pelattuna mutta kieli poskessa suunniteltuna. Kampanjaa tehdään “antaa kaikkien kukkien kukkia” -mentaliteetilla, kuitenkin niin että homma pysyy loogisena kokonaisuutena. Uskalla siis ehdottaa erikoisiakin ideoita! Mukaan sopivat niin vakavat kuin hullunkurisetkin hahmot, kunhan vetää kunnialla ;)

Juonten kehittely

Pelinjohto ei kirjoita peliin juurikaan juonia, mutta jonkin verran yhteistä aktiviteettia ja tunnelmanluontia kyllä. Pelaajien tulee siis itse keksiä sisältöä pelilleen, jos haluaa tehdä muutakin kuin tanssia ja seurustella. Kaikenlaista draamaa ja ihmissuhdesaippuaa voi vapaasti kehittää hahmojen välille, eikä näitä tarvitse erikseen hyväksyttää pelinjohdolla – epävarmoissa tapauksissa on hyvä kuitenkin kysyä. Sen sijaan kaikki kuviot, jotka saattavat vaikuttaa pelimaailman tilanteeseen, suuremmin muihin hahmoihin, määrittelevät jonkinlaista uutta taustatietoa maailmasta tai esimerkiksi kaikki taikaesineet, kiroukset, rituaalit ynnä muut tulee hyväksyttää pelinjohdolla. Myös jos olet yhtään epävarma jonkun asian sopimisesta peliin, ota rohkeasti yhteyttä.

Kontaktien kehittely

Kontaktien kehittely onnistuu parhaiten huutelemalla asiasta Facebook-tapahtumassa (tapahtuma on yksityinen, tökkää jotakuta tapahtumaan tulijaa saadaksesi kutsun, tai laita sähköpostia niin Elli kutsuu). Kannattaa jo alunperinkin lähteä miettimään hahmoa siltä kantilta, että sillä on jokin valmis viiteryhmä. Ideoita erilaisista peliin saapuvista porukoista heitellään Facebookissa. Jos sinulla on jo jokin hahmoidea, voit myös kysyä vinkkiä pelinjohdolta siitä, olisiko heillä heti mielessä jokin sopiva kontakti hahmollesi, niin tiedät keneltä mennä kysymään lisää.