Uutiset & juorut

Menneiden pelien uutisia ja juoruja. Näistä ei välttämättä ole kovin suurta hyötyä tulevien pelien kannalta (ellei nimenomaan halua hahmonsa tietävän ja muistavan vanhoja uutisia), eli jos aika on rajallista kannattaa mieluummin käyttää energia muun maailmamateriaalin lukemiseen. Uudet pelaajat näkevät kuitenkin näistä kaikenlaista mitä kampanjassa on aikaisemmin tapahtunut ja lisäksi näistä saattaa saada juonikoukkuja esim. uuden hahmon luontiin, joten tutustuminen voi olla paikallaan.

SPECTRANOVA

ARISTOK
Irveta myi konkurssipesänsä vuoden 2004 alussa kotimaisten sijoittajien perustamalle yhtiölle. Uusi pankki sai nimekseen ARISTOK, “Arvostettu Iso-Britannian Suurenmoinen Talletettujen Omaisuuksien Korporaatioyhtiö” ja avasi ovensa asiakkaille vuoden 2005 alusta. Toiminta on ollut menestyksekästä. Omistusosuudet jakautuvat seuraavasti: Rosier (18%), Malfoy (18%), Parkinson (18%), Avery (15%), Rowle & Selwyn (8%), Zabini (8%), Greengrass (5%), Sansoucy (5%), Helmiholvi (5%), Lachance (4%), Potter (1%). Omistajat toimivat pankin hallituksessa, mutta päivittäistä toimintaa pyörittää erikseen palkattu toimitusjohtaja. ARISTOKilla ei ole kirouksenmurtajia, ja työntekijöistä alle puolet on Irvetan entisiä maahisia ja loput ihmisiä.

VEELAT ARVELUTTAVIEN TUTKIMUSTEN KOHTEENA
Kesällä 2003 paljastui laajamittainen veelojen katoaminen, joka oli jatkunut melkein pari vuotta. Tutkinnassa selvisi, että Salaperäisyyksien osastolla työskenteleviä henkilöitä, mm. Prudence Sudwick ja Kenneth Pemberton, kuului tutkijoiden ryhmään, jotka olivat rikollisryhmittymältä tilanneet veeloja kidnapattavaksi arveluttaviin tutkimuksiin. Selvisi, että rikollisryhmittymä oli etsintäkuulutetun Aria Birdseedin johtama. Tutkinnan yhteydessä lukuisat ryhmittymässä toimineet saatiin virkavallan johdosta otettua kiinni ja vangittua. Tutkinnan aikana löytyneet veelat toimitettiin sairaalahoitoon välittömästi ja toivuttuaan he pääsivät palaamaan perheidensä pariin. Katoamistapausta oli alun perin ollut selvittämässä ryhmä, johon kuului erinäinen määrä kirouksenmurtajia, auroreita sekä yksityishenkilöitä, joiden nimiä ei ole haluttu tuoda julkisuuteen heidän turvallisuutensa vuoksi.

JÄRJESTÄYTYNYT RIKOLLISUUS EUROOPASSA
Vuonna 2003 tuli julkiseen tietoon, että ranskalainen politiikko Joseph Adrien on pyörittänyt Ranskassa isoja rikolliskuvioita. Mies kaksintaisteli Enaidissa Rosina Culpepperia vastaan laittomasti, ja tuloksena vaipui koomaan. Miehen tämän hetkinen terveydentila ei ole tiedossa, joko tämä on edelleenkin koomassa tai kuollut – toivoa heräämisestä ei parantajien mukaan ollut paljonkaan. Pimeillä kirouksilla Josephin kimppuun käynyt Rosina sai pitkän Azkaban-tuomion, jota istuu edelleen.

Josephin ottopoika Kyle löydettiin kuolleena Pariisin syrjäkujalta joulukuussa 2003. Josephin vaimo Lucinde katosi hieman ennen tätä ja julistettiin pian kuolleeksi. Viimeisen muutaman kuukauden aikana juorulehdissä on kuitenkin alkanut näkyä juttuja siitä, että Kyle olisikin vain lavastanut kuolemansa – todisteena toimii pari hämyistä paparazzikuvaa.

Ranskalaisen poliitikon Benoîte Lecroixin luultiin kuolleen Casino Macabren räjähdyksessä vuonna 2001. 2003 kuitenkin selvisi, että nainen on elossa ja tämän tiedetään nykyään pyörittävän rikolliskuvioita Länsi-Euroopassa. Virkavalta ei ole onnistunut saamaan naista kiinni, mutta tämä on etsintäkuulutettu. Ranskan taikaministeri Jaques Sansoucy on taistellut jo vuosia velhomafioita vastaan.

PIMEÄ PUHDISTUS VIHDOIN VALMIS
Syksyllä 2007 Pimeä puhdistus julistettiin valmiiksi, kun varjosaaste oli vihdoin saatu täysin neutraloitua ja varjovirta oli laskeutunut juuri ja juuri maan pinnan alapuolelle. Todettiin, että tavallinen magiakenttä on nyt 30% vahvempi kuin mitä se oli ennen varjosaastekatastrofia. Tämä on aiheuttanut sen, että taikaväki on pystynyt tekemään aikaisempaa voimakkaampaa taikuutta. Pimeän magian määrä kentässä palautui varjovirran laskeuduttua normaalimmalle tasolle, mutta on silti aikaisempaa hieman korkeampi. Laskeuduttuaan maanpinnan alapuolelle varjovirta on tippunut nopeasti alaspäin, ja sen nykyistä syvyyttä ei enää tarkkaan tiedetä, mutta kenties monta kilometriä merenpinnan alapuolella.

VAMPYYRIEN LEVOTTOMUUDET
Vampyyriruhtinatar Judith Senlis kuoli elokuussa 2000. Tämä aloitti verisen valtataistelun vampyyrien välillä siitä, kuka voisi nousta Euroopan vampyyrien hallitsijaksi. Vampyyrihovin ydin on Puolassa, joten Iso-Britannia on säästynyt pahimmalta. Hyvin aikaisessa vaiheessa selvisi, että vampyyrit kuolevat antimaagisiin reikiin, sillä pari vampyyria vahingossa käveli sellaisiin. Tämä lietsoi pelkoa vampyyriyhteisössä ja lisääntyneitä hyökkäyksiä jästejä kohtaan, mikä vaikeutti salaisuussäädöksen ylläpitoa. Hallitsijan puute on aiheuttanut sen, että kukaan ei ole kunnolla pitämässä vampyyreja kurissa. Valtataistelu on käynnissä edelleen, joskin nyt on noussut kolme vahvaa ehdokasta, joista todennäköisesti joku lopulta päätyy ruhtinaaksi.

LAKIMUUTOKSET
2001-2015 on tehty lukuisia tasa-arvoa lisääviä lakimuutoksia. Lakeja, jotka nostavat puhdasveriset eriarvoiseen asemaan, on purettu. Sukupuolen, varallisuuden, suhteiden, sukulaisuuksien ynnä muiden vaikutusta lain edessä on tasoitettu. Monien taikaolentojen, mm. kotitonttujen, veelojen ja ihmissusien oikeudet ovat parantuneet. Lakimuutoksia on ollut ajamassa erityisesti Hermione Weasley, mutta hän ei ole toiminut yksin.

TAIKAMINISTERIT
Tällä hetkellä Iso-Britannian taikaministerinä toimii entinen Velhojen neuvoston jäsen ja Dumbledoren kannattaja Tiberius Ogden (2011-). Tätä aikaisemmin ministereinä toimivat Augusta Longbottom 2001-2006 ja Kingsley Kahlesalpa 2006-2011. Ranskan taikaministerinä on joulukuusta 1999 lähtien toiminut suosittu Jaques Sansoucy, joka on valittu jo monta kautta peräkkäin.

UUSI ELIÖLAJI LÖYDETTY: HIRVIÖKARHUKAINEN
Karhukaiset ovat hyvin kestävä epämaaginen olentoryhmä. Vuonna 2008 Séverin Adrien löysi merestä ensimmäisen koskaan tavatun taikavoimaisen karhukaisen, joka nimettiin hirviökarhukaiseksi. Se syö ravinnokseen mm. epämaagisia karhukaisia. Hirviökarhukainen on vieläkin kestävämpi kuin epämaagiset versionsa – sitä on lähes mahdoton tappaa eivätkä jästit voi nähdä sitä. Nyt yksilöitä on löydetty lukuisia eri paikoista, kun tiedetään mitä etsitään.

CORNER – YHTEISTYÖSSÄ JÄSTIEN KANSSA?
Kolme vuotta sitten Päivän Profeetta toi ensi kertaa Michael Cornerin jästi-isoäidin, Aldan, julkisuuteen varsin ikävässä valossa. Michael on tyrmännyt kaikki väitteet siitä, että Alda vuotaisi tietoja taikaväestä taikanegatoijille, vaikka vuosien mittaan Profeetta on löytänyt niin todistajia kuin todisteitakin naisen vilpillisyydestä. Monet ovatkin sitä mieltä, että Michael on liian sinisilmäinen ja saattaa vähintäänkin kaikki tuntemansa velhot ja noidat vaaraan. Jotkut jopa ovat sitä mieltä, että Michael työskentelee aktiivisesti isoäitinsä rinnalla syöstäkseen taikamaailman alas. Aina silloin tällöin lehdissä dissataan vielä Michaelia ja tämän isoäitiä, mutta enimmäkseen jutut ovat ensimmäisen vuoden jälkeen vähentyneet. Jotkut kuitenkin boikotoivat miehen omistamaa Mulpepperin apoteekkia, koska pelkäävät tämän ilmiantavan asiakkaitaan jästeille.

SURKKI WEASLEY
Pari vuotta sitten kohistiin siitä, miten puhdasverisen Weasleyn suvun nimeä kantava jälkeläinen, Ronin ja Hermionen lapsi Rose, onkin surkki. Kohu Rosen ympärillä ei ole hälvennyt, sillä vuosien mittaan lehdissä on spekuloitu sitä, miten Rose olisi liittoutunut taikanegatoijien kanssa ja vuotaisi näille tietoja velhomaailmasta. Monet pitävät näitä väitteitä sensaationhakuisina salaliittoteorioina, mutta osa lehtiartikkeleista on ollut hyvinkin perusteellisia ja vakuuttavia, mikä on saanut aina vain useammat epäilemään, onko tyttö sittenkään niin viaton.

AAVE-ETSIVÄ
Englanti on saanut ihkaoman öisen supersankarin, tai toisten mielestä laitonta oman käden oikeutta harjoittavan rikollisen. Lehdistössä “Aave-etsiväksi” nimetty henkilö aloitti toimintansa noin vuosi sitten ja on tähän mennessä jäljittänyt viisi pitkään virkavaltaa vältellyttä kovan luokan rikollista ja johdattanut aurorit vangitun rikollisen sekä todisteiden luo. Tämän on kerrottu myös estäneen useampia pienempiä rikoksia öisillä kaduilla, mm. ryöstön ja pahoinpitelyjä. Kukaan ei ole nähnyt Aave-etsivää kunnolla: tätä on kuvailtu kokomustiin pukeutuneeksi utuiseksi hahmoksi, jonka ehtii nähdä lähinnä vilaukselta. Sen lisäksi, että Aave-etsivä on vahva ja taitava taikoja, tämä on myös ilmeisen älykäs ja tekee huolellisia ja ovelia suunnitelmia. Hän ei huhujen mukaan jätä mitään jälkiä itsestään. Jotkut ovat spekuloineet, että Aave-etsivä ei olisi yksittäinen henkilö vaan salainen organisaatio, jonka ministeriö on perustanut kiertääkseen lakeja.

VARJOKLINIKKA: LAITOIN SALASAIRAALA
Tämän vuoden heinäkuussa uutisoitiin isosti vuodesta 2003 saakka Britanniassa toimineesta salasairaalasta, joka tunnetaan myös nimellä Varjoklinikka. Salasairaalan perusti tunnettu parantaja Felix Fenwick. Azkabanissakin vuonna 2009 lyhyttä vankeustuomiota suorittanut Fenwick erotettiin Pyhän Mungon johtokunnasta heti salasairaalan noustua julkisuuteen.

Pohjoisessa Britanniassa sijainneessa salasairaalassa tiedetään tulleen hoidetuksi esimerkiksi rikollisia, joista virallisesti olisi pitänyt ilmoittaa viranomaisille. Sairaalan toiminta on myös laiminlyönyt viralliset potilastietorekisterit ja työntekijärekisterit. Tällä hetkellä salasairaalassa työskennelleistä henkilöistä on tiedossa vain Fenwick.

SKANDAALIPARIN SEKOILUT
Yli 10 vuotta naimisissa olleet Harry ja Draco yllättäen erosivat kaksi vuotta sitten. Eroa oli edeltänyt vain yksi julkisesti tapahtunut pieneltä vaikuttava riita Viistokujalla. Hiiviskelijä!:ltä ilmestyi erosta kokonainen erikoispainos. Syitä spekuloitiin paljon, mutta kaksikolta sai vastaukseksi vain “tämä oli meidän kummankin hyvinvoinnin kannalta paras päätös.” Todellisuus näyttää toiselta, sillä kummankin julkiset sekoilut ovat kuukausien kuluessa vain pahentuneet saavuttaen huippunsa tänä vuonna.

Poika-joka-elää on vihdoin näyttänyt tajunneen, että hänellä on paljon rahaa, ja on törsännyt holtittomasti. Ostoslistaan kuuluu mm. ulkomaanmatkat, riskisijoitukset, moottoripyörä, megaisot kotibileet ja muodonmuutos huippukalliilla stylistillä – look tosin kesti vain hetken. Huhun mukaan Potter olisi hankkinut myös kuningasboan. Otsikoihin ovat lisäksi päätyneet miehen irtosuhteet ja baaritappelut – hän notkuukin pubeissa yömyöhään. Aurorina toimivan Potterin riskinotto ja ylityöt olivat ilmeisesti kasvaneet niin suuriksi, että hänet pakkolomautettiin pari kuukautta sitten, mikä ei ole ainakaan auttanut ongelmiin.

Lordi Malfoylla menee samaa rataa: Kuunvalon vakiokasvo klubittaa melkein joka viikonloppu, harrastaa irtosuhteita miesten kanssa ja on nähty lähtevän mm. Kohtalottarien laulajan Myron Wagtailin ja 20-vuotiaan ranskalaisen mallipojan matkaan. Hiljattain mies joutui yöksi putkaan kirottuaan pari paparazzia varsin kyseenalaisilla loitsuilla. Hän on myös poseerannut Astoria Greengrassin Rosier Designsille suunnitteleman villinpuoleisen muotikuvaston mallina – kokoelmaan kuului mm. osin läpinäkyviä vaatteita.

HOMOPERHE KASVATTAA KIEROON?
Keskiviikkona Hiiviskelijä!ssä kerrottiin Frances Malfoyn pukeutuvan koulussa joskus poikien koulupukuun. Ristiinpukeutumisen arveltiin johtuvan siitä, että tyttö on kasvanut kieroon homoperheessä, ja että homoperheet ovat juuri tällaisten asioiden takia huono ympäristö lapsille. Etenkin jos vanhemmat ovat kaiken lisäksi eronneet!

ROMANIAN SUSIEPIDEMIA
Tällä viikolla Itä-Euroopasta on kantautunut huolestuttavia uutisia. Uudenlainen taika-epidemia on levinnyt Romaniassa, mutta leviäminen on onnistuttu rajaamaan mm. jästien asevoimien avulla niin, ettei se pääse maasta ulos. Kaikki tartunnan saaneet muuttuvat ihmissuden kaltaisiksi ja ovat susimuodossa noin 70% ajasta. Susimuodossaan tartunnan saaneet pyrkivät tartuttamaan muita taikovia, mutta eivät ole olleet kovinkaan kiinnostuneita jästeistä, vaikka joitain hyökkäyksiä heidänkin kimppuunsa on tapahtunut. Osa tartunnan saaneista on kuollut. Asia ei ole jäänyt huomaamatta jästeiltä, jotka ovat ryhtyneet toimiin susia vastaan ja syyttävät asiasta “pahaa taikuutta”. Kyseessä ei ole normaali ihmisusitartunta, ja ETASM arvelee, että asiaan löydetään parannuskeino, kuulemma vasta-aineen kehitys on jo meneillään. Epidemia on levinnyt hurjaa vauhtia ja tartuttanut jo 40% Romanian taikaväestöstä.

ASH SELWYN SÄÄTIÖ
Ash Selwyn oli taitava parantaja, joka työskenteli nuorten parissa ja ensimmäisten joukossa hyödynsi työssään jästiterapiaa. Hän kuoli 16 vuotta sitten harvinaiseen sairauteen melko nuorena. Naisen läheinen ystävä Aaron Valkeapää perusti perintörahoillaan Ash Selwyn Säätiön. Säätiö toimii sairaalana ja tukikeskuksena nuorille, jotka eivät syystä tai toisesta halua hakeutua julkiseen sairaalaan hakemaan apua esimerkiksi vanhempiensa tai pelkotilojen takia. Säätiö tekee yhteistyötä Mungon kanssa silloin kun se on tarpeellista, mutta toimii kuitenkin nuorten ehdoilla. Säätiöltä saa mm. keskusteluapua. Säätiö toimii lahjoituksin ja vapaaehtoisvoimin, ja sen tämänhetkinen päämaja on Rowlen kartanossa, jonka Dean Rowle lahjoitti säätiön käyttöön yli vuosikymmen sitten.

CASINO MACABRE
Casino Macabre on yksi Ranskan tunnetuimmista ja Pariisin suurimmista kasinoista, ja tunnettu myös muualla Euroopassa, varsinkin seurapiireissä. Casino Macabre on myös yksi ainoista kasinoista, joka tarjoaa velhoille täysin oman alueensa, VIP-alueen. Kasino on tunnettu myös jästimaailman puolella. Casino Macabre perustettiin lähes 90 vuotta sitten Alfonso Dubontin toimesta. Nykyinen toimitusjohtaja on Roselyne Lahaye, joka osti kasinon sen edellisen toimitusjohtajan ja omistajan Joseph Adrienin vaivuttua koomaan ja kadottua vuonna 2003. Lahaye ei ole muuttanut kasinon toimintaa lähes yhtään, mutta viime vuosina kasinon jästipuolta ollaan rajoitettu, kunnes kesäkuussa se suljettiin kokonaan. Casino Macabre tarjoaa palvelujaan kaikille täysi-ikäisille, olivat he sitten mistä yhteiskuntaluokasta tahansa. Omistajan vaihdoksen myötä vuosittaiset Danse Macabre -tanssiaiset ovat keskittyneet enemmän Ranskan seurapiireihin, mutta vaikutusvaltaisimmat ulkomaiset seurapiirivaikuttajat saavat silti kutsun.

KUUN VAIHE
Edellinen täysikuu oli 28.9 ja seuraava on 27.10. Uusikuu on 13.10, eli muutaman päivän päästä.

JULKAISUJA
Tässä lista pelissä olevien hahmojen julkaisemista kirjoituksista viimeisen vuosikymmenen ajalta (listasta on saattanut unohtua jotain, ota yhteyttä jos näin on):

Kirjat

 • Aaron Valkeapää: “Alkulinnut ja kadotettu historia” (2015)
 • Aves Kamp (julkinen salaisuus, että nimimerkin takana Felix Fenwick):
  • Runoista ja tarinoista koostuva kirja, joka kertoo nuoren taikojan matkasta ja elämästä varjosaasteen ja jumalten maailmassa. (2012) Jatko-osa tälle (2014).
  • Kirja, jossa esitellään erilaisia intiimiin kanssakäymiseen liittyviä yrttejä ja voiteita, niiden kasvatusvinkkejä. Kirja sisältää myös reseptejä. (2015)

Tutkimukset

 • Varja Sokolova: lukuisia objektiivisia pimeän magian tutkimusjulkaisuja
 • Ethan Brooks: useita tutkimusjulkaisuja mm. taikaesineisiin liittyen
 • Draco Malfoy: kourallinen alueiden & rakennusten suojaukseen liittyviä tutkimusjulkaisuja
 • Séverin Adrien: kourallinen taikamereneläviin liittyviä tutkimusjulkaisuja

Lehdet

 • Aves Kamp (Felix): kolumneja, jotka sisältävät mm. seksivinkkejä ja poliittisia kannanottoja
 • Quutar: kirjoittaa Saivartelija-lehden astropalstaa
 • Cleantha Rosier: useita poliittisia mielipidekirjoituksia
 • Hermione Weasley: poliittisia kannanottoja
 • Lavender Selwyn: harvakseltaan mielipidekirjoituksia

SIELUNSIIPI

Taikaministeri
Augusta Longbottom valittiin vaaleilla taikaministeriksi syksyllä 2001. Kingsley Kahlesalpa ei edes asettunut ehdolle. Rouva Longbottom on hoitanut virkansa rautaisella otteella ja tasapainotellut etevästi sekä uudismielisten että vanhoillisten näkemysten keskitiellä.

Bennun näyttäytyminen
Kuukausi sitten, suurimpaan aamun ruuhka-aikaan, keskelle taikaministeriön Atriumia ilmiintyi suuri liekehtivä ja poikkeavan näköinen feenikslintu. Useimmat tajusivat nopeasti tämän olevan Bennu. Koko alkukevään oli ollut puhetta ja epäilyksiä siitä, pystyisivätkö tarulinnut todella auttamaan taikanegatointiongelman kanssa. Bennu saapui vahvistamaan, että kyllä he pystyvät ja samalla kävi selväksi, että tarulinnut pystyivät verbaalisesti kommunikoimaan ihmisten kanssa. ”Me pystymme korjaamaan magiakentän sekä estämään taikanegatoinnin käytön. Mutta emme voi tehdä sitä yksin, vaan yhdessä kaikkien yhdeksän kanssa”, Bennu oli sanonut. Asiasta oli etusivun uutinen Päivän Profeetassa.

Päätös lintujen herätyksestä
Kun Enaidista alkoi löytyä viitteitä Sielunsiivestä, Velhojen neuvosto kokoontui ja teki viime viikolla päätöksen, että ainakin Briteistä löytyvät jumallinnut herätettäisiin. Päätöstä vahvisti Bennun sanomat sanat. Neuvosto valitsi vastuuhenkilöt herätysrituaalin toteutukseen.

Velhohistorian tiukin oikeudenkäynti
Kreikan veelayhteiskunnan edustaja Zosime Mahal haastoi velhopankki Irvetan oikeuteen veelarodun törkeästä kaltoinkohtelusta. 1500-luvulla maahiset olivat murhanneet ison joukon veeloja ja haudanneet nämä Irvetan perustuksiin. Tapausta ei mainita missään historiankirjoissa, eikä kukaan ole koskaan joutunut siitä vastuuseen. Irvetan uutena vuonna 2000 tekemät toimet ja virkarikkeet estivät kyseisten veelojen sieluja siirtymästä eteenpäin tuonpuoleiseen. Virallista selontekoa tapauksen yksityiskohdista ei olla annettu. Oikeudenkäynneistä vastaa maagisen Kreikan suurlähetystö, ja ne alkoivat lokakuussa 2001.

Irvetan konkurssi
Joulukuussa 2002 kuului ankeita uutisia Iso-Britannian rahamarkkinoille. Kreikan korkein oikeusistuin tuomitsi Irvetan syylliseksi veelarodun törkeästä kaltoinkohtelusta, tietojen pimittämisestä ja laittomasta toiminnasta. Hyvitykseksi Irveta määrättiin maksamaan mittava summa Kreikan veelayhteiskunnalle. Oikeudenkäyntien vuoksi Irvetan maine oli saanut niin kovan kolauksen, että monet veelojen oikeuksia kannattavat olivat vetäneet rahansa jo pois, ja Irvetan tulevaa pudotusta ennakoiden myös varakkaat sijoittajat olivat hylänneet Irvetan. Pankin tilanne oli siis jo huono ennen oikeudenkäynneissä määrättyä korvaussummaa, joka oli viimeinen niitti hauta-arkkuun. Vuodesta 1474 toimineen Irvetan kokonaisarvo oli ennen pudotusta 11 882 176 kaljuunaa, ja pankin nykyinen toimitusjohtaja vahvistaa, ettei sillä riitä varoja maksaa korvausta ilman taikaministeriön tukea. Irveta julisti itsensä konkurssiin 1.1.2003 alkaen.

Irveta on irtisanonut suurimman osan työntekijöistään, ja irtisanomisten odotetaan jatkuvan tasaisesti kesään 2003 saakka. Asiakkaitaan Irveta palvelee vielä vuoden 2003 loppuun asti, johonka mennessä asiakkaiden toivotaan siirtävän varansa esimerkiksi Ranskan velhopankki Perlevoûteen, tai tuttavallisemmin “Helmiholviin”. Mikäli omaisuuden nostoa tililtä ei suoriteta määräaikaan mennessä, siirtyvät varat konkurssipesän haltuun. Konkurssipesään jääneestä summasta maksetaan velkojille takaisin mitä pystytään.

Vampyyrien levottomuudet
Euroopan vampyyriruhtinatar Judith Senlis kuoli muutama vuosi takaperin. Kukaan ei ole noussut vielä pysyvästi uudeksi ruhtinaaksi, vaan vampyyrit ovat käyneet valtataisteluita, jotka ovat aiheuttaneet levottomuuksia. Aikaisemmin Senlis piti vampyyrit melko hyvässä kurissa, mutta nyt ETASM (Euroopan Taikaolentojen Suojelu ja Metsästys -järjestö) on ylityöllistetty. Levottomuuksia on lisännyt myös taikanegatointi, sillä kahden tapauksen johdosta on jo varmistettu, että vampyyrit muuttuvat tuhkaksi alueella, jossa ei ole magiakenttää. Tämä on lietsonut pelkoa vampyyriyhteisössä ja lisääntyneitä hyökkäyksiä jästejä kohtaan, mikä vaikeuttaa salaisuussäädöksen ylläpitoa. Vampyyrihovin pääpaikka on Puolassa, ja yleensä vampyyrit toimivat varsin irrallisesti velhoyhteisöstä.

Pimeä puhdistus
Tällä hetkellä varjosaastetta on vielä jäljellä syrjäisemmissä kolkissa, ja Pimeän puhdistuksen arvellaan valmistuvan vuonna 2006. Varjohirviöiden määrä on vähentynyt merkittävästi, mutta joskus niitä edelleen ilmestyy pimeimmistä kolkista. Ilmiintyminen etenkin lyhyillä matkoilla ja Lontoon ympäristössä on turvallista, mutta pitkille tai syrjäisille seuduille suuntautuville matkoille suositellaan hormipulveria tai muita kulkuvälineitä.

Pimeän taian määrä magiakentässä on edelleen erittäin korkea, mutta tutkijat ilmoittivat toukokuun alussa, että varjovirta on ilmeisesti vihdoin alkanut laskeutua. Hyvin hitaasti tosin, eikä kukaan osaa arvioida, koska se häviää maan pinnalta.

Pimeä puhdistus on aiheuttanut moraaliristiriitoja useille, ja toisaalta lisännyt myös pimeän magian ymmärrystä. Jotkut kritisoivat koko touhua siitä, että pimeän magian käyttö vain kasvattaa varjovirran kokoa, muuttaa ihmisten luonnetta ja asia palaa takaisin ongelmaksi tulevaisuudessa. Salaperäisyyksien osasto tutkii kiivaasti varjovirran mysteeriä estääkseen toista tällaista katastrofia enää tapahtumasta.

Kotitonttujen uudet oikeudet
Aikaisemmassa lainsäädännössä kotitontuilla ei käytännössä ollut mitään oikeuksia, vaan ne olivat orjia, joille omistaja saattoi tehdä mitä vaan. Hermione Weasley on kuitenkin ajanut läpi varmasti monien kotitonttuomistajien mielestä ärsyttävän lain, joka astui voimaan alkuvuodesta: kotitontulle tulisi taata terveelliset työskentelyolot. Kotitontun pahoinpitelystä, laiminlyönnistä, kohtuuttoman huonoista oloista tai siitä että vaatii/opettaa kotitontun rankaisemaan itseään voi saada sakkoja tai erittäin vakavassa tapauksessa myös lyhyen vankeustuomion. Toistuvassa tai vakavassa tapauksessa taikaministeriö voi takavarikoida tontun.

Yaxleyn perhe joutui jo varoittavaksi esimerkiksi ja he saivat sekä sakot että osa tontuista takavarikoitiin. Kuuleman mukaan taas mm. Potter-Malfoy -pariskunta maksavat jopa palkkaa kotitontuilleen.

Veelojen oikeudet
Hermione on saanut aikaan parannuksia myös veelojen oikeuksiin: nyt veelan ahdistelusta ja hyväksikäytöstä saa yhtä vakavan rangaistuksen kuin jos tekee ihmiselle saman, ennen näin ei ollut.

Ihmissusien oikeudet
Myös ihmissudet ovat saaneet lisää oikeuksia Emilie Mayn ja Hermione Weasleyn yhteispelillä. Nimittäin nykyään jos ihmissusi on työnhakijoista selkeästi taidoiltaan tehtävään sopivin eikä ihmissuteus häiritse työntekoa, on rikos valita joku muu ihmissuden sijaan. Uusi laki ei toki tarkoita, että sitä noudatettaisiin, ja ”ihmissuteus ei häiritse työntekoa” on melko kiistanalainen määritelmä…

Kuolonsyöjät karkuteillä
Kolme vuotta sitten Azkabanin turvapaikkaleiriltä karkasi kymmenen vankia. Muutama näistä on saatu sittemmin kiinni, mutta kuolonsyöjät Dominic Parkinson, Alekto ja Amikus Carrow, Thorfinn Rowle sekä Jonathan Yaxley ovat edelleen kateissa.

Ash Selwyn Säätiö
Ash Selwyn oli taitava parantaja, joka työskenteli nuorten parissa ja ensimmäisten joukossa hyödynsi työssään jästiterapiaa. Hän kuoli muutama vuosi sitten harvinaiseen sairauteen melko nuorena. Naisen läheinen ystävä Aaron Valkeapää perusti perintörahoillaan Ash Selwyn Säätiön, jota johtaa nykyään Marlène Desjardins. Säätiö toimii sairaalana ja tukikeskuksena nuorille, jotka eivät syystä tai toisesta halua hakeutua julkiseen sairaalaan hakemaan apua esimerkiksi vanhempiensa tai pelkotilojen takia. Säätiö tekee yhteistyötä Mungon kanssa silloin kun se on tarpeellista, mutta toimii kuitenkin nuorten ehdoilla. Säätiöltä saa mm. keskusteluapua. Säätiö toimii lahjoituksin ja vapaaehtoisvoimin, ja sen tämänhetkinen päämaja on Rowlen kartanossa, jonka Dean Rowle lahjoitti säätiön käyttöön.

Casino Macabre
Casino Macabre on yksi Ranskan tunnetuimmista ja Pariisin suurimmista kasinoista, ja siellä on sekä jästien että taikovien puoli. Kasino räjähti kaksi vuotta sitten, mutta kuulemma aukeaa remontin jälkeen uudestaan tänä syksynä. Kasinon nykyinen toimitusjohtaja on Joseph Adrien, joka sai viran parisen vuotta sitten tällä hetkellä talousrikoksista vankilatuomiota kärsivältä Adolphe Dubontilta.

Aaron Valkeapään todistajansuojelu
3. syyskuuta 2002 Päivän Profeetassa julkaistu uutinen:

Taikaministeriön korkein tuomioistuin julisti eilen tuomiot järjestäytyneen rikollisryhmän jäsenille. Koko ryhmä pidätettiin aurorien toimesta aiemmin tänä kesänä. Kyseinen rikollisryhmä on useiden viime vuosien aikana tapahtuneiden laittomien toimien, muun muassa kiristysten, uhkailun, pahoinpitelyjen sekä henkirikosten takana. Avaintodistajan lausunto mahdollisti tarpeeksi raskauttavien aineistojen kokoamisen rikollisia vastaan, ja sekä pidätys että tuomiot saatiin tehtyä hänen lausuntonsa avulla.

Avaintodistajan henkilöllisyys on tuomion julistamisen jälkeen uskallettu tuoda julkisuuteen, sillä tuomioistuin ja Taikalainvartijain osasto ovat varmoja, ettei hänen hengelleen koidu enää uhkaa. Aaron Korpivaara, joka on viime syksynä Britanniaan saapunut suomalainen shamaani, on todellisuudessa Tylypahkan entinen muodonmuutosten professori ja Rohkelikon tuvanjohtaja Leo Valkeapää. Valkeapää joutui tapauksen tulenarkuuden ja rikollisryhmittymän vakavien uhkailujen vuoksi todistajansuojeluohjelmaan, ja sitä kautta muuttamaan identiteettiään.

Omalla rohkealla ja epäitsekkäällä toiminnallaan on herra Korpivaara ollut auttamassa oikeuden tapahtumista. Taikalainvartijain osastolta saadun lausunnon mukaan useiden henkilöiden ja perheiden henki on ollut vaarassa rikollisten vuoksi, mutta nyt he ovat jälleen turvassa. Lausunnossa lisäksi mainitaan siitä, ettei identiteetin muutos ole koskaan helppoa, sillä se tarkoittaa koko elämän kokoista muutosta. Herra Korpivaara ei ole antanut virallista lausuntoa, mutta hänen on kuultu sanottavan, että hän teki vain sen minkä piti ja että oikeus on onneksi viimein tapahtunut.

Harkovan huispaustauko
Lipilinnan lepakoiden jahtaaja Michael Harkova kohautti huispausmaailmaa jäämällä tauolle vuoden 2002 loppupuolella ennen kauden päätöstä. Moisen päätöksen syyt jäivät täydeksi mysteeriksi. Huhtikuussa mies kävi muutaman kerran treeneissä, mutta jatkoi sitten taukoaan. Harkova on myös viihtynyt omissa oloissaan ja vältellyt lööppejä.

Ginny Weasleyn toilailut
Henkipään harpyijoissa pelannut Ginny joutui vakavaan huispaustapaturmaan viime vuonna, eikä ole voinut sen jälkeen palata lajin pariin. Hänestä on kehkeytynyt sen sijaan kohujulkkis, joka on ollut melkein jokaisessa Hiiviskelijä!n numerossa.

Vuoden hyväntekijä? (julkaistu Hiiviskelijä!ssä 1.1.2003)
Suosikki kohujulkkiksemme Ginny todistaa jälleen, että vähemmän antaa enemmän. Weasley osallistui uudenvuodenjuhliin Kuunvalo-klubilla ja huipensi kostean iltansa esittelemällä rintavarustuksensa toimittajallemme poistuessaan aamun pikkutunneilla kohti… No, emme tiedä mihin yö jatkui, mutta käsikynkässä komeillut Cormac McLaggen ei näyttänyt pahastuneelta Ginnyn kommunikoinnin hedelmistä. (sensuroitu kuva)

Ginevran taidot jahtaajana eivät koskaan petä. Työnkuva voi muuttua, mutta sehän ei haittaa! Sen sijaan olemme huolissamme nuoren naisen terveydestä, sillä kylmälle talvisäälle altistettu paljas iho voi johtaa sitkeään flunssaan, ja silloin Ginny ei voisi tehdä yhtä epäitsekkäitä uudenvuodenlupauksia kuten: “Jos oot noin v**un puutteessa, niin salli mun auttaa!”

Willit Weasleyt (julkaistu Hiiviskelijä!ssä huhtikuussa 2003)
Jätä vähän muillekin sisaruksille palstatilaa, Ginny. Potentiaalia löytyy viime kaudella huispausmaailmaa hurmanneesta isoveljestä Charliesta, josta on kehkeytynyt varsinainen raikulipoika. Ehkä maine sai miehen pyörät pyörimään, sillä Charlie on bongattu kokeilemasta laskuvarjohyppyä – suoraa lohikäärmeen selästä, sekä tanssittamasta tuntemattomia kadulla salsan sävelin (emme valita). Sen sijaan Charlie ansainnee äidiltään nuhtelut rikottuaan jästilakeja ajamalla ylinopeutta uudella autollaan. Poliisit poimivat Weasleyn kaksi päivää sitten ja sakottivat häntä rötöksistään. Ei omena kauas puusta putoa, sillä Charlieta ei kirjattu rikosrekisteriin yksin. Veelajupakasta oikeuden eteen joutunut veli William oli juonessa mukana. Tsot tsot, tuhmat pojat.

Charlie pelasi Rapakon palloseurassa kauden 2002, mutta on sittemmin palannut dragonologiksi.

Seurapiirien kohukaunotar Mariette
Kevään aikana on ollut lehdissä useampiakin skandaalijuttuja Ranskassa toimivan Italian suurlähettilään tyttären, Mariette d’Aramitzin, toilailuista. Nainen on tehnyt muutamia vierailuja Englannin seurapiireihin, ja jokainen niistä on päätynyt juorulehden sivuille. Neiti d’Aramitz on esimerkiksi loukannut juhlien järjestäjiä tylyillä ja asiaankuulumattomilla kommenteilla, josta oli seuraavana päivänä otsikko “Diplomaatin tytär epädiplomaattisena”. Hän myös aiheutti myöhemmin keväällä kohun saapumalla loukkaavassa asussa kahden seurapiirikuuluisuuden häihin, josta oli Charmissa otsikko “Morsian vai moukka? – eeppinen asumoka häissä”. Myös ehkä kaikkein suosituin juttu, joka Marietten viimeisenä nosti juorulehtiin, oli “Kohukaunotar kirjastossa kintut koholla – katso kuvat”, joka julkaistiin Hiiviskelijä!ssä.

Parkinsonien seurapiiriskandaali
Kuunvalo-klubin omistaja Blaise Zabini oli aikaisemmin kihloissa Pansy Parkinsonin kanssa, joka synnytti parille lapsen maaliskuussa 2001. Mies kuitenkin jätti kihlattunsa ja lapsensa paetakseen ulkomaille huhutun salarakkaansa Theodore Nottin kanssa, aiheuttaen suuren seurapiiriskandaalin. Toukokuun alussa 2001 julkaistiin Hiiviskelijä!:ssä juttu otsikolla “Parkinsonin suvun häpeä? Suuren seurapiirivaikuttajan Pamela Parkinsonin tytär ei kelvannut Zabinille!”

Ministeriön juhlat 2.5.2003
Taikaministeriö järjesti toukokuun alussa perinteikkäät juhlat, joihin kutsuttiin sodassa nimeä tehnyttä väkeä kunnioittamaan sen muistoa. Paikalla nähtiin mm. sotasankari Harry Potter ja taikaministeri Augusta Longbottom jälkikasvuineen. Tilaisuus oli muodollinen ja sujui ilman välikohtauksia.

Apua arkeologiaan Ranskasta
Puoli vuotta sitten tiedelehdissä julkaistiin juttuja säilyvyysliemestä, jota ranskalainen liemimestari Gerald Montmirail oli onnistunut parantelemaan merkittävästi. Liemi oli normaali säilyvyysliemi, mutta siinä missä tavallinen liemi aiheutti kosteusvaurioita esimerkiksi papereihin, tämä uusi liemen sovellus on kaasumainen, ja erityisen toimiva erityisten dokumenttien säilömisessä.

Kuun vaihe
Edellinen täysikuu oli kolme päivää sitten, perjantaina 16.5., eli ihmissusivaroitus on ollut voimassa 15.-16.5.

Sähkölaitteet Enaidissa
Enaidissa on niin vahvaa magiaa, että kännykkäpuhelut pätkivät ja sähkölaitteet reistailevat. Tekstailu onnistuu, mutta viestit saattavat viipyä.

Ötökkäpesäke
Muutamissa ministeriön Enaidiin tuomissa mökeissä on ilmennyt tuholaisia, ja hallintoryhmä on ottanut tuholaistorjuntaosastoon yhteyttä. Sieltä pitäisi jonkun tulla tiistaiaamuna.

VARJOJEN VIHA

Varjojen vihaa (FL4) edeltäviä uutisia ja juoruja.

Millennium-juhlien jälkimainingit

Vuoden vaihteessa taikaministeriö järjesti uuden vuoden juhlat, ja yö oli varsin tapahtumarikas. Kuuluisa huispaaja Michael Harkova ilmestyi paikalle ranskalaisen poliitikon Marlène Desjardinsin kanssa, ja yllättävä pariskunta on edelleenkin yhdessä. Greengrassin suvun nuorempi tytär Astoria kohautti vesiraja-pituisella mekollaan. Lavender Selwyn (silloin vielä Brown) pyöräytti puolen yön jälkeen pojan, ja ilmeisesti melko helpon synnytyksen jälkeen palasi vielä juhlimaan. Nainen ehti myös hieman ennen lapsen syntymää julkaista ekslusiivisen kohu-artikkelin, jossa kerrottiin Draco Malfoyn ja Harry Potterin menneen aikaisemmin päivällä naimisiin.

Liikemiehet Gorgorius Voltán ja Lucius Malfoy joutuivat nyrkkitappeluun. Surua aiheutti rakastetun parantajan Ash Selwynin pois nukkuminen. Lisäksi juhlissa sattui ikävästi useampikin ruokamyrkytystapaus, jotka eivät onneksi olleet äkämärokkoa. Juhlien aikana taikaministeriössä tapahtui myös vakava rikos: arkistoissa tehtiin tuhopoltto, joka tuhosi avioliittorekisterit, rikosrekisterit ja tiedot menneistä oikeudenkäynneistä ja tuomioista. Asia on aiheuttanut suurta päänvaivaa, ja esimerkiksi kaikki avioparit ovat joutuneet rekisteröimään liittonsa uudelleen. Syyllistä ei ole saatu vielä kiinni, ja aurorit selvittävät asiaa edelleen.

Vuoden 2000 aikana tapahtunutta

Äkämärokko
Tammikuun puolivälissä tuli suurelle yleisölle tietoon karmiva tapaus: taikaministeriössä ja pian sen ulkopuolellakin oli riehunut helposti leviävä äkämärokko, joka aiheuttaa kuumetta ja vihreitä paiseita. Tauti ei ole hengenvaarallinen ja siitä parantuu päälle viikossa, mutta erittäin ikävä muuten. Äkämärokko tarttuu erittäin helposti ja uudenvuoden aikaan ministeriöstä yli kolmasosa oli ollut sairaana, mikä oli aiheuttanut suuren turvallisuusriskin. Tämän vuoksi arkistopolttokin ehti edetä ennen kuin se huomattiin. Karanteenien ja eristyksien avulla tauti oli saatu pysäytettyä ja tammikuun loppuun mennessä lähes kaikki olivat parantuneet ja tauti saatu hävitettyä. Äkämärokko on ennennäkemätön sairaus, joten on syntynyt salaliittoteorioita siitä, että joku olisi pistänyt sen tahallaan liikkeelle.

Pyyhkäisyoperaatio

Tammikuussa uutisoitiin myös, että Ranskan taikaministeriö oli tehnyt Englannin joukkoja apunaan suuren pyyhkäisyoperaation, jolla oli taisteltu Ranskassa vallalla ollutta järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan.

Seksikolumnisti

Päivän Profeetassa aloitti viime syksynä seksikolumnisti, joka kulkee nimellä Aves Kamp. Kukaan ei ole koskaan nähnyt häntä, mutta kolumnin rohkea sisältö on herättänyt sekä ihastelua että kauhistelua Britannian taikayhteisössä. Joulukuussa tältä julkaistiin kirja nimeltä Velhosutra – kipinöitä sinunkin sauvaasi. Aves Kamp on jatkanut kirjoitteluaan koko kevään. George Weasleylla on yhä meneillään vedonlyönti kirjoittajan henkilöllisyydestä.

Maaliskuiset kuolemat
Greengrassin suvun Lordi Sophus Greengrass löydettiin kuolleena merestä maaliskuun lopulla. Mieheltä oli katkennut niskat, kun tämä oli tippunut jyrkänteeltä. Aurorit aloittivat tutkimaan tapausta onnettomuutena, mutta ovat sittemmin siirtyneet murhatutkintaan. Myös jästisyntyinen Dean Thomas menehtyi yllättäen maaliskuussa.

Kuunvalo-klubi
Huhtikuun lopulla aukesi Englannin ensimmäinen kunnon taikovien yökerho, Kuunvalo. Klubi sijaitsee Viistokujan lähistöllä, mutta joutui sulkemaan ovensa pimeän saasteen takia heinäkuussa. Klubin pystyttivät Blaize Zabini ja Daphne Greengrass.

Kaapattu etsijä
Hiiviskelijässä julkaistiin loppukeväästä artikkeli nimellä “Raphael Greyson – Kaapattu, kadonnut vai muuten vain kuollut?” Kyse on irlantilaisen huispausjoukkueen Kilkennyn Kaatokaapparien etsijästä, jolla oli tunnetusta peliongelmia kasinolla ja jutussa spekuloitiin paljon hänen mahdollisia katoamisensa syitä niin pelivelkoja pakenemiseen kuin väkivaltaisen ryöstön kohteena kaapatuksi tulemiseen.

Komedia: Häistä jäihin
Suositun Teatteri Siipisimpun tekemä produktio “Häistä jäihin” sai ensi-iltansa kesäkuussa. Kyseessä on komedia, jonka kohtaukset on osin improvisoituja. Ohjaajana toimii Greg Hansom ja käsikirjoitustiimissä on ollut mukana mm. Rita Luodiko. Komedia kertoo Althea Sansoucy Ferreiran ja Draco Malfoyn viime jouluisesta hääfiaskosta.

Tässä näytelmän sisältö niille, ketkä ovat käyneet komedian katsomassa (voit päättää onko hahmosi vai ei): Séverin hankki Lavenderin raskaaksi, mutta hylkäsi tytön saman tien kun rakastui päätä pahkaa Althea-kaunottareen. Suhteella ei kuitenkaan ollut tulevaisuutta, koska Althean käsi oli vanhempien toimesta luvattu Dracolle. Se ei kuitenkaan estänyt heitä harrastamasta suhteita, ja Althea tuli vahingossa Séverinille raskaaksi. Lopulta Séverin varasti morsiamen Althean ja Dracon häistä. Draco leppyi nopeasti kun kuuli raskaudesta, ja paljasti Althealle olevansa homo, joten heidän juttunsa ei olisi ikinä toiminutkaan. Draco menikin yllättäen naimisiin salaisen rakkaansa Harryn kanssa, jota hän oli tapaillut Althean tietämättä koko syksyn. Riemua revittiin myös Séverinin saamasta raskaus-herjasta sekä siitä kuinka Draco suuttui joka kerta kun joku nimitti häntä hilleriksi. Lopussa Althea ja Séverin menivät naimisiin, mutta kasvaessaan vauva alkoi näyttää erehdyttävästi Dracolta…

Tylypahkan loppukokeet
Tylypahkan loppukokeita jouduttiin aikaistamaan pimeän saasteen takia, ja koulu loppui jo kesäkuun ensimmäisellä viikolla (yleensä loppuu juhannuksen tienoilla). Tylypahka on toistaiseksi suljettu, sillä saaste on levinnyt sinnekin, surkki Voro pitää linnaa yllä, sillä saaste ei vaikuta häneen.

Huispaajien kiista
Kesäkuussa Lipilinnan Lepakot ja Henkipään Harpyijat pelasivat vastakkain. Peli oli hyvin tiukka, sillä Harpyijat olivat onnistuneet keräämään pisteitä niin paljon, että edes siepin nappaaminen ei olisi vienyt Lepakoita voittoon. Jahtaajat onnistuivat kuitenkin kaventamaan johtoa, ja lopulta jahtaaja Michael Harkova nappasi kaadon Harpyijoiden Ginny Weasleylta taklauksella. Samalla Lepakot onnistuivat saamaan siepin kiinni ja peli päättyi heidän hyväkseen. Pelin jälkeen Ginny on väittänyt medialle Harkovan taklauksen olleen laiton, ja Hiiviskelijä! julkaisi pian artikkelin “Ovatko naishuispaajat uhka, Michael Harkova?”, joka käsitteli Michaelin sovinistisia ajatuksia naishuispaajien alempiarvoisuudesta miehiin verrattuna. Myöhemmin lehdestä Huispausmaailma löytyi artikkeli “Ovatko säännöt tuttuja, Ginny Weasley?” ja mitä ilmeisemmin kaksi jahtaajaa ovat ilmiriidoissa keskenään.

Laulajan rakkausloma
Viime kuukausien aikana kuulu laulaja Viola Winters on pikkuhiljaa menettänyt osia aina niin erikoisesta ulkonäöstään. Ensin häipyivät kimalteet poskelta, sitten kaikkien ihastelemat pitkät, kaarevat ja värikkäät kynnet menettivät pituutensa, ja lopulta jopa värinsä. Hiukset ovat tähtösellä sentään pysyneet vielä raikkaan värikkäinä, mutta onkohan kohta jo niidenkin aika lähteä? Kysyttäessä syytä tähän tyylin muutokseen, neiti Winters vastaa vain, “Enhän minä aina samalta voi näyttää.”

Neiti Winters on myös alkanut työskennellä läheisesti hyväntekeväisyyden kanssa, tarkemmin sanottuna Ash Selwyn -säätiön ja sen perustajan Leo Valkeapään kanssa. Yhteistyö on ollut hyvin läheistä ja runsasta ja onkin spekuloitu että heillä olisi jonkinnäköistä vispilänkauppaa meneillään. Huhuja vahvistaa myöskin se, että viime aikoina sekä neiti Winters että herra Valkeapää ovat molemmat kadonneet kokonaan julkisuudesta. Onko laulajatar ja hänen uusi liekkinsä paenneet kenties rakkauslomalle?

Varastettu jalokivi
Dubain taikamuseosta varastettiin kolme viikkoa sitten 200 000 kaljuunan arvoinen jalokivi Taivaiden tähtikivi, joka on meteoriitista velhojen irroittama jalokivi.

Heinäkuun murha
Kolme viikkoa sitten Viistokujan ja Iskunkiertokujan risteyksestä löydettiin raa’asti murhattu mies, joka oli sidottu nilkoistaan lyhtypylvääseen ja jonka kurkku oli viilletty auki. Mies tunnistettiin myöhemmin ranskalaiseksi Jean-Lucas Boucheriksi, mutta syyllistä ei ole vielä löytynyt.

Etsintäkuulutettu Aria Birdseed
24.7. julkaistu tiedotus:
Britannian taikaministeriö on etsintäkuuluttanut jästihavaintojen pohjalta Aria Birdseedin. Taikalainvartijat ja aurorit ottavat mielellään vastaan vihjeitä, jotka johtaisivat Birdseedin kiinniottamiseen. Kiitämme yhteistyöstä.

Vankilaturvapaikka
Kaksi viikkoa sitten todettiin, että saaste on levinnyt liian pahasti Azkabanin alueelle, ja kaikki vangit jouduttiin siirtämään erilliseen vankilaleiri-turvapaikkaan.

Elokuun murha
Viikko sitten Edwin Davis löytyi kuolleena merestä samaan tapaan kuin Sophus Greengrass, ja tapausta on alettu tutkia murhana.

Perijättären toilailut
Viime viikolla Hiiviskelijä! -lehdessä ilmestyi artikkeli:
”Althea Sansoucy Ferreira – kun mikään ei riitä ökyprinsessalle
Ranskan taikaministerin tytär Althea, joka on valtavan omaisuuden perijätär, on retkahtanut samaan ansaan kuin monet muutkin julkkikset. Synnytyksen jälkeinen masennus otti koville naista, joka on tottunut elämään kultalusikka suussa. Hän antoikin lapsensa pois. Hänen haamumainen olemuksensa (yhteydessä kuva sairaalloisen näköisestä Altheasta), ja vetäytyminen omiin oloihin viittaavat huumaavien taikajuomien väärinkäyttöön. Tämän varmistaa myös eräs hänen lähipiiristään, joka haluaa pysyä anonyymina: ”Olen yrittänyt saada häntä hakeutumaan hoitoon, mutta hänen ylpeytensä ei anna periksi. Toivon, että emme joudu pakottamaan häntä.”

Trippailu ei ole neidin ainut uusi harrastus. Silminnäkijä on lähettänyt Hiiviskelijälle vihjeitä siitä, kuinka tyttö on bongattu eräässä underground kinky-kerhossa erittäin kyseenalaisissa aktiviteeteissa. Toivokaamme, että kyseessä on vain ohimenevä kapinointi omaa kasvatusta vastaan.”

Vain jo turvapaikassa 91 oleville
Keskiviikkona (eilen) ohjelmaryhmä ilahdutti turvapaikassa olijoita jakamalla karkkeja, jotka aiheuttivat pieniä naurunpyrskähdyksiä.

Tänä aamuna Wilma Rosier julkaisi turvapaikassa jutun, jossa oli haastatellut Cleantha Rosieria. Siinä arvosteltiin todella törkeästi hallintoa ja suorastaan kannustettiin kapinaan. Hallinto päätti toistaiseksi lukita rangaistukseksi Rosierin serkukset putkaan, ja he ovat siellä edelleen.

Muuta tietoa

Casino Macabre
Casino Macabre on yksi Ranskan tunnetuimmista ja Pariisin suurimmista kasinoista. Casino Macabre on tunnettu myös ympäri Euroopan, varsinkin seurapiireissä. Casino Macabre on myös yksi ainoista kasinoista, joka tarjoaa velhoille täysin oman alueensa, VIP-alueen. Kasino on tunnettu myös jästimaailman puolella. Casino Macabre perustettiin 70 vuotta sitten Alfonso Dubontin toimesta. Kasinon nykyinen toimitusjohtaja on Adolphe Dubont, Alfonson vanhin poika. Casino Macabre tarjoaa palvelujaan kaikille täysi-ikäisille, olivat he sitten mistä yhteiskuntaluokasta tahansa.

Casino Macabre järjestää vuosittaiset naamiotanssiaiset nimeltään Danse Macabre, johon kutsun saavat vain seurapiireissä vaikuttaneet henkilöt. Danse Macabre järjestetään aina ensimmäisenä täysikuuna pyhäinpäivän jälkeen. Kaikki haluavat kutsun tanssiaisiin, jotka kertovat sosiaalisesta statuksesta ja varallisuudessa. Nimensä mukaisesti Danse Macabre on 70-vuotisen historiansa aikana saanut leiman kuoleman tanssiaisina, koska joka vuonna tanssiaisissa on tapahtunut ainakin yksi murha. Lisäksi naamiotanssiaisissa on vaikeaa löytää syyllistä, koska kukaan ei tunnista toisiaan. Vuoden 2000 Danse Macabren kutsuja ei olla vielä jaettu. Kuka saa kutsun? Pidetäänkö tanssiaisia saasteen takia ollenkaan? Kuka kuolee tällä kertaa?

Sauvavalmistaja
Ranskan merkittävin sauvavalmistaja on Casimir Charlebois.

Megakorporaatio
RamaMed on yksi maailman isoimmista velhokorporaatioista. Sen merkittävin omistaja ja toimitusjohtaja on lähi-idän rikkain velho, biljonääri Ramadan Ahmed, joka asuu Dubaissa. RamaMed valmistaa suurin piirtein kaikkea mahdollista, keskittyen erityisesti jokapäiväiseen käyttötavaraan ja ruokaan.

Sarjamurhaaja Verliebt Zifferblatt
Vuosina 1997-1998 Saksassa liikkui erittäin kieroutunut ja jälkensä taitavasti peittävä sarjamurhaaja, joka käytti itsestään nimeä Verliebt Zifferblatt (“Rakastunut Kellotaulu”). Hän jätti kahden vuoden aikana taakseen kaksitoista velhon/noidan ruumista, yhden joka toisen kuukauden kahdestoista päivä. Murhat tapahtuivat ympäri Saksaa. Zifferblattin uhrit löydettiin puukotettuna omalla teräväksi teroitetulla taikasauvallaan. Sauvoihin oli seivästettynä myös pergamentti, jossa luki milloin rakkausruno, milloin jokin yleispätevä neuvo suhde-elämään, ja muutaman kerran jopa paljastuksia uhrin seksielämästä.

Tapausta tutkittiin aikoinaan paitsi Saksan, myös muiden maiden aurorien toimesta. Briteissä se kuitenkin jäi huomiotta, olihan heillä silloin vielä sota murheenaan. Viimeinen murha tapahtui kesäkuussa 1998, eikä tekijää ole vieläkään saatu kiinni. Monet pohtivat mysteeriä silti edelleen.

MAAGINEN MILLENNIUM

Maagista Millenniumia edeltäviä uutisia ja juoruja.

Ilmoitus Päivän profeetassa 1.9.1999
Britannian taikaministeriö järjestää suuret juhlat uuden vuoden 2000 kunniaksi! Tule juhlimaan vuosituhannen vaihdetta taikamaailman kerman kanssa 31.12.1999-1.1.2000. Ohjelmassa on luvassa muun muassa esiintyjiä, arpajaiset, juhlaillallinen sekä totta kai salonkitansseja! Juhlien tarkoituksena on kerätä rahaa hyväntekeväisyyteen. Lahjoituksen tekemällä saat kutsun juhliin, ja myös arpajaisten tuotto menee lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen. Kerätyt rahat käytetään sodan jälkeisiin korjaus- ja kehittämistoimiin sekä sotaa ehkäisevään työhön. Lahjoittajien lisäksi kutsun saavat ministeriön omat työntekijät sekä velhomaailman muut merkittävät henkilöt.

Ministeriön ilmoitus 28.12.1999
Juhlat siirrettiin säästösyistä hieman pienempiin tiloihin. Uusi juhlapaikka on konferenssihotelli Keijukehto, n. 70 km Lontoon ulkopuolella. Kaikilla juhlavierailla on mahdollisuus yöpyä paikan päällä. Paikalle voi saapua valmistautumaan jo klo 14, varsinaiset juhlat alkavat klo 17. Taikaministeriössä on myös ollut liikkeellä feeniksflunssaa*. Juhlavieraiden mukavuuden takaamiseksi kaikki juhliin saapuvat tarkastetaan flunssan varalta. Muistathan ottaa kutsusi mukaan sisäänpääsyn varmistamiseksi.

*Feeniksflunssa on velhojen versio jästien tavallisesta flunssasta (jästien flunssan kun velhot voivat parantaa hetkessä). Tauti on saanut nimensä kuumentuvasta ihosta.
Tapahtunut viime aikoina

Politiikka
Historian ensimmäiset taikaministerin vaalit lähestyvät. Ne tulevat olemaan kesällä 2000. Ehdokkaiden pitäisi ilmoittautua tammikuun loppuun mennessä, ja on ollut paljon puhetta siitä, ketkä kaikki mahtavat asettua ehdolle. Tätä aikaisemmin taikaministeri on valittu ministeriön sisäisillä prosesseilla.

Althea Sansoucy Ferreiran isä Jaques Sansoucy valittiin joulukuun alussa Ranskan uudeksi taikaministeriksi. Mies on jämäkkä, vakava ja asiansa osaava.
Pimeyden voimilta suojautumisen kilta on myöntänyt yhdelle jäsenistään, Professori Ciaran Bowenille, tunnustuksen Tylypahkassa tekemästään työstä. Tästä myös uutisoitiin ja se on aiheuttanut pienenmoisen tulvan hakemuksia Professori Bowenin oppipojan paikalle.

Cleantha Rosierista tuli hiljattain Rosierin suvun pää. Hän järjesti kihlattunsa Ollivanderin suvun kustantamina tanssiaiset antaakseen velhomaailman silmäätekeville syyn tulla tapaamaan Rosierin suvun uutta päätä. Tanssiaiset pidettiin 30.11.1999 Rosierin kartanossa, ja niihin oli kutsuttu kaikkien merkittävien puhdasveristen sukujen edustajat. Tanssiaiset sujuivat kuuleman mukaan hyvin ilman sen suurempia sählinkejä. Anwen Oliver oli juhlissa esiintymässä. Erikoista oli, että yksikään Ollivander ei ollut juhlissa paikalla. (Juhlissa oli ainakin: Cleantha Rosier, Pansy Parkinson, Daphne & Astoria Greengrass, Robert Burke, Draco Malfoy, Althea Sansoucy Ferreira, Tracey Davis, Theodore Nott, Llewella Roderick, Urien & Alexandra Tudor, Tegan Tudor)

Tänä syksynä lehdessä on ollut juttu taikaministeri Kingsley Kahlesalvan perhe-elämästä. Otsikko kuului “MINISTERI HÄPEÄÄ PERHETTÄÄN”, ja artikkelissa spekuloitiin syitä sille, miksei hän koskaan maininnut ministeriössä merkittävässä asemassa työskentelevää siskoaan Karla Kahlesalpaa missään haastatteluissa. Jutun kirjoittaja oli myös saanut selville, ettei Kingsley ollut pitänyt yhteyttä vanhempiinsa useisiin vuosiin.

Yleisiä tapahtumia
Viime aikojen oudot tapahtumat ovat herättäneet pientä kummastelua. Vanhoilla rituaalipaikoilla on nähty outoja valoilmiötä öisin. Vapaana vaeltavista ankeuttajista on myös tullut tavallista enemmän ilmoituksia. Taikaministeriö poisti ankeuttajat Azkabanista sodan jälkeen ja kuljetti ne pois ihmisten ilmoilta. Nyt ilmestyneiden ankeuttajien ei uskota olevan samoja. Asiantuntijat salaperäisyyksien osastolta sanovat, että syytä huoleen ei ole ja että näiden ilmiöiden syytä tutkitaan parhaillaan. Jotkut uskovat, että nämä ovat merkkejä vuodenvaihteessa 2000 tapahtuvasta maailmanlopusta.

Päivän profeetassa on jokin aika sitten aloittanut seksikolumnisti, joka kulkee nimellä Aves Kamp. Kukaan ei ole koskaan nähnyt häntä, mutta kolumnin rohkea sisältö on herättänyt sekä ihastelua että kauhistelua Britannian taikayhteisössä. Kuukausi ennen ministeriön Millenium-juhlatilaisuutta tältä julkaistiin kirja nimeltä Velhosutra – kipinöitä sinunkin sauvaasi. George Weasleylla on meneillään vedonlyönti kirjoittajan henkilöllisyydestä.

Lehtiartikkeli Päivän profeetassa 22.10.1999: “Taiteilija Aaron Honeysett on myynyt taideteoksen “Merenväen juhlat” vihdoinkin eteenpäin. Tämä jo 20 vuotta ihasteltu teos oli pitkään esillä taidegalleria Lumossa. Teoksesta maksettiin jopa 50 000 kaljuunaa.”

Tämän päiväisessä (31.12) Päivän profeetassa oli yllättävä uutinen:
“Pyhän Mungon sairaalan ala-aulassa todistettiin edellisiltana varsin odottamatonta kohtausta. Sotasankarikolmikko Harry Potter, Ron Weasley ja Hermione Granger-Weasley näyttivät joutuneen keskenään ilmiriitaan, ainakin lentelevistä kirouksista päätellen. Silminnäkijöiden mukaan Potter ja Weasley onnistuivat lopulta kangistuttamaan raivostuneen oloisen rouva Granger-Weasleyn ja viemään tämän pois. He pahoittelivat kovasti tilannetta läsnäolleille, mutta eivät antaneet mitään selitystä. Alkaako ystävysten välit rakoilla? Toimitus ei tavoittanut ketään kolmikosta kommentoimaan asiaa. Kukaan ei loukkaantunut kärhämässä.”

Viola Wintersin seitsemäs albumi “Taivaallinen” julkaistaan viikon päästä, 8.1.2000. Fanit odottavat albumia suurella jännityksellä.
Supersuositun bändin Kohtalottarien vokalisti Myron Wagtail järjestää uutena vuonna julkkiksille isot bileet. Myronin bileisiin kutsuista saaneet monet ovatkin kohteliaasti kieltäytyneet Ministeriön juhlista. Lienee valinneet hurjat juhlat pönötyksen sijaan.

Viistokujalla sijaitseva Ollivanderin sauvapuoti suljettiin sodan aikana, eikä ole sittemmin avautunut uudestaan, ja britit ovat harmikseen joutuneet hankkimaan sauvansa muualta. Huhua liikkuu, että Ollivanderin pojanpoika olisi avaamassa liikkeen uudelleen lähiaikoina.

Suhde-elämä
Malfoyn suvun perijän Draco Malfoyn ja tunnetun ranskalaisen Sansoucyn suvun perijättären Althea Sansoucy Ferreiran suuret ja julkiset häät olivat viisi päivää sitten Malfoyden kartanolla, 26.12.1999. Häät kuitenkin päättyivät täydelliseen katastrofiin, kun ranskalainen mies nimeltään Séverin Adrien saapui kesken häiden, ja morsian pakeni hänen matkaansa kesken vihkimisen jättäen nuoren Hra Malfoyn alttarille. Neiti Sansoucya ja Hra Adrienia ei ole sittemmin tavoitettu, vaan he näyttävät kadonneen kokonaan maailmankartalta. Nuori hra Malfoy kommentoi lyhyesti lehdistölle toivuttuaan alkujärkytyksestä: “Olen… yllättynyt. Olimme kummatkin valmiita tähän avioliittoon – tai ainakin niin luulin. Kaikki tuntui menevän hyvin, joten nämä tapahtumat ovat olleet pienoinen shokki. En tiennyt, että Althea tuntee näin.” Ihmetystä on myös herättänyt, miksei sulhon äiti Narcissa Malfoy ollut ollenkaan poikansa häissä.

Ron Weasley ja Hermione Granger-Weasley menivät naimisiin pienissä perhehäissä Kotikolossa 9.9.1999. Pansy Parkinson ja Blaise Zabini menivät kihloihin kesällä.

Harry Potter bongattiin tiistaina 21.9.1999 treffeillä Devin-nimisen australialaisen miehen kanssa, jonka seurauksena Potter piti asiasta lehdistötilaisuuden kaksi päivää myöhemmin ja ilmoitti julkisesti olevansa biseksuaali. Ymmärrettävästi asiasta nousi julkisuuskohu, joka on jakanut mielipiteitä vähän suuntaan ja toiseen. Nyt suurin kohu on jo haihtunut, vaikka asia edelleen herättää keskustelua.

Vanhemmat tapahtumat
Kesällä 1998 matkalla Beauxbatonsista kesälomalle katosi Katya Glodovski, josta tytön vanhemmat ovat luvanneet 1000 kaljuunan löytöpalkkion. Asiasta ilmoitettiin keväällä myös Päivän profeetassa. Tyttöä ei ole vieläkään löydetty, vaikka katoamisesta on jo puolitoista vuotta.

Rita Luodikon kirjoittama kirja ”Harry Potterin Traaginen Elämä” julkaistiin maaliskuussa. Kirjassa kerrotaan muun muassa Harryn monista epäonnistuneista naissuhteista: Charlotte (tyttö antoi hänelle pakit ala-asteella), Parvati Patil (antoi pakit), Cho Chang (jätti hänet toisen miehen takia), Hermione Granger (jätti Harryn, koska alkoi seurustella tämän parhaan ystävän kanssa) ja Ginny Weasley (totta kai hekin erosivat, juuri kirjan julkaisun aikaan!).

HP-larp kampanja