Maailma

Lue lisää tietoa pelin maailmasta sekä larpin taustatarinasta. Mitään ei ole pakko opetella, tämä on lähinnä taustalukemistoa kiinnostuneille. Pelin kannalta tärkeimmät jutut kootaan yhteen tiedostoon, joka lähetetään hahmojen yhteydessä pelaajille.

Taustatarina – Kampanjan taustatarina
Taikuus – Säännöt loitsujen käytöstä ja loitsulista, taikuuden teoriaa sekä sauvatietoutta
Taikamaailman paikkoja – Keskeisiä paikkoja taikamaailmassa
Kulttuuri – Velhojen kulttuuriin liittyviä seikkoja
Politiikka – Tietoa Britannian taikahallinnosta ja ulkomaiden taikayhteisöistä
Seurapiirit – Tietoa rikkaiden puhdasveristen seurapiireistä
Taikaolennot – Tietoa taikaolennoista
Taikakoulut – Tietoa velhomaailman taikakouluista ja jatko-opinnoista

Suhtautuminen canoniin

Canon = kirjassa kerrotut asiat
Fanon = fanien keksimät asiat

Kaikki Potter-kirjoissa 1-7 tapahtuneet asiat ovat tapahtuneet myös pelimaailmassa, lukuunottamatta epilogia. Tästä voidaan kuitenkin tehdä poikkeuksia, kunhan se ei vaikuta liian radikaalisti canoniin. Potter-elokuvat ja Ihmeotukset-elokuvat eivät kuulu pelicanoniin, vaikka joitain faktoja sieltä voidaankin poimia mukaan. Esim. elokuvissa esiintyvää ukkoslintua ei ole olemassa Feenikslaulussa. Myöskään kaikki Pottermore-kirjoitukset eivät ole pelicanonia (mutta suuri osa kyllä).

Mukaan saa ottaa myös fanon-faktoja. Pelissä käytetty canon loppuu sodan loppuun, eli kaikkia hahmojen tulevaisuudensuunnitelmia jne ei tarvitse ottaa ollenkaan huomioon, vaan ne voi keksiä ihan itse. Varsinkaan jos hahmosta ei tiedetä kaikkea tai kovinkaan paljon, voi itse vapaasti täyttää kaikki aukot haluamallaan tavalla. Jos sinua mietityttää hahmoa kirjoittaessasi jokin asia tai sen poikkeaminen canonista, ota yhteyttä ja kysy rohkeasti.

Feenikslaulu-pelisarja on saanut huomattavasti vaikutteita fanfictiosta, ja kampanja tulee jatkamaan fanficmäistä tyyliään myös jatkossa.

HP-larp kampanja