Beauxbatons

Beauxbatons (lausutaan “bööbaton”) sijaitsee Etelä-Ranskassa Cannesin lähistöllä, Ranskan Rivieralla siis. Se ei ole linna, vaan palatsi, ja huomattavasti valoisampi paikka kuin Tylypahka. Se on koristeellinen ja välkehtivä. Beauxbatonsissa ei ole tupia. Opiskelu aloitetaan jo 8-vuotiaana ja opiskelu kestää yhteensä 10 vuotta, eli lopettaessaan oppilaat ovat joko 17 tai 18. Ensimmäiset isot kokeet ovat 6. vuonna, ne vastaavat suurin piirtein Tylypahkan V.I.P. -kokeita. Myös Ranskassa taikovat ovat täysi-ikäisiä täyttäessään 17. Pidemmän koulutuksen ansiosta heillä on yleensä valmistuessaan vähän enemmän tietoa kuin Tylypahkassa valmistuneilta, tämä tosin vaihtelee oppilaan mukaan.

Beauxbatonsissa ei ole valvojaoppilaita eikä johtajatyttöä- tai poikaa. Ranskalaiseen demokraattiseen tapaan koulussa on sen sijaan oppilaskunnan hallitus, joka valitaan vuosittain syyskuussa äänestämällä ehdokkaita. Hallitus valitsee sitten keskuudestaan puheenjohtajan. Oppilaskunta ajaa oppilaiden oikeuksia sekä järjestää kaikenlaista aktiviteettia ja toimintaa, kuten kuuluisia bileitä…

Jokaisella luokka-asteella on 4 luokkaa, A, B, C ja D. Luokka-asteita on 10, joten luokkia on yhteensä 40. Kun oppilaat aloittavat koulun, arvotaan, ovatko he A, B, C vai D. On siis täysin sattumaa, mihin päätyy. Kirjain pysyy samana koko kouluajan, eli esim. 1A – 10A. Joka lukuvuoden lopuksi kevätjuhlassa palkitaan viisi henkilöä, joilla on koulun paras keskiarvo. Lisäksi luokka, jolla on koko koulun paras keskiarvo saa myös palkkion.

Beauxbatons vaurioitu hieman taikanegatointien yhteydessä, mutta suuremmalta vahingolta vältyttiin, sillä taikanegatointiin ehdittiin varautua. Kunnostaminen on parhaillaan meneillään (2020), mutta se ei ole estänyt rakennuksessa opiskelua.

Huispaus

Beauxbatonsissa on 4 huispausjoukkuetta. Luokkien A huispausjoukkue on nimeltään Kopeat Kiitokotkat. Luokkien B huispausjoukkue on nimeltään Liitävät Liskot. Luokkien C huispausjoukkue on nimeltään Todelliset Taivaskiitäjät. Luokkien D huispausjoukkue on nimeltään Laulavat Liihottelijat.

Huispaustilanne keväällä 1999

Oppiaineet

Kts. oppiaineet ja arvosanat – Kouluissa opiskeltavat aineet, lukuvuoden ja opintojen rakenne sekä aineiden arvostelu.
Kts. 1998-1999 Oppituntien oppilaat – Lista, kuka käy milläkin oppitunneilla.

HP-larp kampanja