Feenikslaulu 5.3: Leviathan

Taustatarina/Etusivu || Info || Hahmot || Ilmoittaudu

“Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster. And when you look long into an abyss, the abyss also looks into you.” -Nietzsche

Viisi vuotta sitten taikaväki herätti vahingossa muinaisen meripedon, Leviathanin. Jästien kanssa käydään informaatiosotaa, jossa taikuudesta tietävät jästit yrittävät levittää tietoa ja velhot salata sitä; Leviathanin piilottaminen on tullut erittäin vaikeaksi sen hyökkäillessä rantakaupunkeihin. Vielä ei ole myöskään keksitty keinoa palauttaa taikuutta niihin kohtiin, joista jästit ovat onnistuneet sen poistamaan. Jumallinnut eivät suostu auttamaan ennen kuin Leviathan on tuhottu ja loput linnuista herätetty. Vihdoin on keksitty lähes epätoivoinen keino houkutella meripeto paikalle ja lähettää se tuonpuoleiseen, ja sitä varten vapaaehtoinen joukko on nyt kokoontunut rannalle riskeeraamaan henkensä koko maailman puolesta.

Leviathan on Feenikslaulu-kampanjan välipeli, joka pelataan lauantaina 30.9.2017 Kortejärven ulkoilumajalla n. 25 km Tampereelta. Peliin otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä maksimissaan 60 pelaajaa + vähintään 7 NPC:tä. Ilmoittautuminen kampanjapelaajille aukeaa 1.6.2017 klo 18.00. Tällöin peliin voivat ilmoittautua kampanjassa aikaisemmin pelanneet, riittää kun on pelannut edes yhden pelin (välipelit lasketaan). 12.6.2017 ilmoittautuminen aukeaa kaikille, jos tilaa vielä on, ja on auki 30.6.2017 tai kunnes peli täynnä.

Sisätilat ovat pienet, ja kaikki tuskin mahtuvat sisälle samaan aikaan, joten kannattaa varautua viettämään koko päivä ulkona. Proppien tulee olla käytännölliset ja säänkestävät. Peli kestää 6-7 tuntia ja alkaa iltapäivällä. 10+ pitkämatkalaista mahtuu majoittumaan pelipaikalla. Pelimaksu on 5-9 euroa, eikä sisällä ruokaa, vaan omilla eväillä mennään. NPC:t pääsevät ilmaiseksi.

Pelin sisältö

Pelinjohdon puolesta pelissä on yksi iso juoni (Leviathania vastaan taistelu), johon liittyen jokaiselle hahmolle annetaan jokin tehtävä. Pelinjohto ei kirjoita profiileja, vaan isoa juonta lukuunottamatta pelaajien tulee itse tehdä hahmot, pikkujuonet ja kontaktit, ja ne tulee hyväksyttää pelinjohdolla. Peliin voi osallistua uudella/one-shot -hahmolla tai jatkohahmolla.

“Leviathan” on toimintaseikkailu, jossa hahmot riskeeraavat henkensä koko velhomaailmalle tärkeän asian eteen. Alkupeli valmistaudutaan taisteluun muinaista voimakasta jumalolentoa vastaan, sitten on itse taistelu ja tämän jälkeen vielä lyhyesti peliaikaa. Jos kaipaat perinteikästä eeppistä lopputaistelumeininkiä, tämä peli on sinua varten. In-game peli sijoittuu vuoteen 2008, eli Sielunsiivestä on kulunut 5 vuotta, Varjojen vihasta 8 vuotta ja sodan loppumisesta 10 vuotta. In-game tapahtumapaikkana on syrjäinen merenranta Englannissa.

Taustatarina

Kampanjan aikaisemmat tapahtumat luettavissa täältä: taustatarina
Kampanjan aikajana: aikajana

Toukokuussa 2003 paljastui Walesissa varjosaasteen rikkomien ikivanhojen suojataikojen takaa muinainen kylä, Enaid. Tutkijat saivat selville, että kylässä nukkuu yksi jumallinnuista, Sielunsiipi, ja Velhojen neuvosto päätti, että lintu herätetään. Niinpä Enaidissa suoritettiin herätysrituaali, johon kylästä löytyi ikivanhoja ohjeita. Herätysrituaali herätti kaksi jumallintua, Sielunsiiven ja Sulkakäärmeen, joka oli myös kaikkien tietämättä nukkunut kylässä. Valitettavasti rituaali herätti jotain muutakin, nimittäin muinaisen meripedon, käärmejumala Leviathanin.

Enaid oli tuhoutunut 2000 vuotta sitten, koska Leviathan oli hyökännyt sinne. Sielunsiipi oli saapunut puolustamaan kylää, ja taistelu oli kestänyt viikkoja. Loppuviimein Sulkakäärme saapui viime hetkellä estämään sen, että kaksi jumalaa tappaa toisensa, ja tuloksena kaikki kolme vaipuivat uneen kylän lähistölle.

Taikaväen herätettyä Leviathan, tämä hyökkäsi uudestaan Enaidiin myöhään illalla 20.5.2003. Kylässä töitä tekevät tutkijat ja muut ehtivät juuri ja juuri kerätä kamppeensa ja paeta ennen kuin Leviathanin saapumista merkkaava suuri aalto pyyhkäisi Enaidin raunioiden ylitse. Myllerrettyään Enaidin Leviathan suuntasi vielä samana yönä avomerelle, ja ei kulunut kuukauttakaan, kun tämän ensimmäisestä hyökkäyksestä Lissaboniin uutisoitiin. Seuraavat viisi vuotta Leviathan on aiheuttanut tuhoa ja kaaosta hyökkäilemällä laivojen kimppuun ja rantakaupunkeihin (mm. New York, Brighton, La Rochelle, Honolulu). Tuhansia ihmisiä on kuollut, pääasiassa jästejä, mutta myös pieni määrä velhoja.

Taikamatelijoissa on havaittu levotonta käytöstä, ja välillä ne sekoavat täysin, lähinnä ilmeisesti silloin, kun Leviathan on lähettyvillä. Vauhkoontuneet lohikäärmeet ovat aiheuttaneet suuren uhan salaisuussäädökselle, ja lohikäärmeitä on siirretty mahdollisimman kauas merenrannoista. Pari dragonologia on saanut surmansa näissä levottomuuksissa. Taikaväki on tehnyt kaikkensa keksiäkseen jästinkestäviä selityksiä Leviathanin ja taikamatelijoiden hyökkäyksille ja myös pelastaakseen jästejä hyökkäyksiltä. Asian piilottaminen kokonaan on kuitenkin käynyt mahdottomaksi, ja jästien teoriat ja huhut yliluonnollisista voimista ovat kasvaneet räjähdysmäisesti.

Taikaväki käykin parhaillaan maailmanlaajuista informaatiosotaa jästejä vastaan: taikuudesta tietävät jästit yrittävät levittää tietoa, ja velhot tekevät kaikkensa salatakseen sen. Unhoittajia koulutetaan jatkuvasti lisää ja siitä on tullut hyvin tärkeä ammatti. Taikanegatointi hiljeni Ranskan taikanegatointilaitetehtaan tuhoutumisen jälkeen pariksi vuodeksi, mutta alkoi sitten uudestaan, samalla tapaa kuin ennenkin: pieniä reikiä magiakenttään ilmestyy silloin tällöin sinne tänne. Kukaan ei edelleenkään tiedä, miten reiät voi korjata. Tarulinnut ovat sanoneet pystyvänsä korjaamaan magiakentän, kunhan kaikki yhdeksän heistä ovat hereillä, ja tämä vaikuttaa edelleen olevan ainut ratkaisu. Tähän mennessä kuusi lintua on onnistuttu herättämään, mutta kolme on edelleen kateissa, eikä kenelläkään ole johtolankoja niiden sijaintiin, edes linnuilla itsellään.

Viimeiset viisi vuotta tutkijat ovat maailmanlaajuisesti etsineet tietoa Leviathanista ja tämän tuhoamisesta. Hereillä olevat jumallinnut eivät aluksi suostuneet auttamaan: ”Olemme taistelleet Leviathania vastaan jo ikuisuuden, tuloksetta – te herätitte sen, joten nyt on teidän vuoronne. Näyttäkää, kuinka vahva ihmiskunta on.” Kun Leviathan oli ehtinyt riehua muutaman vuoden, neuvoja alkoi kuitenkin hellitä.

Nyt on viimein onnistuttu kehittämään keino, jolla Leviathan saatettaisiin pystyä tuhoamaan. Kukaan ei tiedä, toimiiko se, mutta uhriluku kasvaa ja tilanne pahenee koko ajan, joten jotain on tehtävä, ja pian. Strategia on tämä:

1. Tuhoamisen suorittava joukko velhoja ja noitia kerääntyisi jästeiltä suojatulle syrjäiselle merenrannalle Englannissa. Joukko ei saisi olla liian suuri eikä missään lähistöllä saisi olla jumallintuja, jotta Leviathanin epäilykset eivät heräisi, ja jotta se luulisi, että se voi helposti tuhota kyseisen ihmisjoukon. Suuri osa joukosta on brittejä, sillä he kokevat jossain määrin olevansa vastuussa asiasta – hehän Leviathanin alun perin herättivätkin.

2. Leviathan houkutellaan paikalle esittämällä, että paikalla suoritetaan jummallinnun Shun voimienpalautusrituaalia. Rituaalitoimet ovat todellisuudessa vain esitystä.

3. Leviathanin saavuttua tätä olisi tarkoitus heikentää voimakkaiden pimeiden artefaktien avulla niin paljon, että tämä pystytään tuhoamaan suurella ryhmäloitsulla, joka kanavoi sekä kaikkien hereillä olevien lintujen että Tiamatin voimia. Jos Leviathan meinaa karata takaisin merelle, tämä pidetään rannalla näyttämällä, että ihmisillä on Taivaiden tähtikivi – Tiamatin Leviathanille antama ”kihlasormus”. Jos Leviathan onnistuu saamaan timantin takaisin ja karkaa merelle, peli on siltä erää menetetty.

Nyt on tiistai 30.9.2008.

Teemabiisi: Ultra Sheriff – Leviathan

“Octopodi robotico – via purifico

Slumbering chaos – awake from sleep
Aquatic nightmare – a terror from the deep
Marine avenger – Leviathan
Singular order – this is the end of man

Evil alliance – campaign of fear
Unholy hybrid – champion of despair
Nautical triumph – human dismay
The sea is rising – to wash it all away”