Durmstrang

Durmstrang on Norjassa Jotunheimenin alueella sijaitseva noitien ja velhojen koulu.

Heidän kivistä linnaansa on luonnehdittu karummaksi kuin Tylypahkaa: Heillä on kylmempää, pimeämpää ja kosteampaa. Linna on piilotettu taikuudella ulkopuolisilta, ja kouluun ei hyväksytä jästisyntyisiä noitia tai velhoja.

Koulu aloitetaan 9-vuotiaana ja päätetään 17-vuotiaana, eli heitä aletaan opettaa kaksi vuotta aiemmin kuin Tylypahkassa ja vuoden myöhemmin kuin Beauxbatonsissa.

Luokat jaetaan hieman eri tavalla kuin muualla Euroopassa on totuttu: joka toinen vuosi oppilaille järjestetään tasokokeet, jotka määräävät, mihin kolmesta tasoryhmästä oppilas kuuluu. Ensimmäistä vuottaan käyvä oppilas on automaattisesti luokitukseltaan I, suurin osa oppilaista kuuluu ryhmään II ja edistyneimmät kuuluvat ryhmään III. Viimeiseen ryhmään päästäkseen pääsykokeet ovat vaativat ja niitä pidetään kunnian asiana Durmstrangissa. Ei ole harvinaista, että etenkin viimeisissä tasohaasteissa oppilaita loukkaantuu tapaturmaisesti.

Durmstrangissa on Tylypahkan tapaan johtajatyttö ja johtajapoika, mutta vain II- ja III-tasoilla. Heidän tehtävänsä ei ole huomioida ainoastaan oman tasoryhmänsä oppilaita, vaan näiden neljän vastuulla on puuttua kaikkien koululaisten toimintaan, jos tarve sitä vaatii.

Tiettyjen aineiden opetus tapahtuu vuosiluokittain, mutta useiden aineiden opetusryhmien jaottelussa hyödynnetään tuota tasoryhmittelyä. Vuosiluokittain opiskeltavia aineita mm. taikuuden historia, numerologia, riimut ja tähtitiede.

Huispaus

Durmstrangissa on kolme huispausjoukkuetta: Veriset Vasarat, Suhahtavat Sammakot ja Mylvivät Myrskypilvet. Veriset Vasarat ja Mylvivät Myrskypilvet koostuvat pääosin 6-9 -luokkalaisista oppilaista. Myrskypilvistä merkittävä osa on III-tasolla, kun taas Verisissä Vasaroissa on myös useampi II-tasolainen.

Oppilaat saavat itse valita, mihin huispausjoukkueeseen hakevat. Huispaus on Durmstrangissa on ollut aina erittäin suosittua, eritoten sen jälkeen, kun Viktor Krum otettiin sisään Bulgarian maajoukkueeseen. Mylvivät Myrskypilvet vuorottelee voitostaan Veristen Vasaroiden kanssa vuodesta toiseen, kun taas Suhahtavat Sammakot ovat nauttineet voitosta edellisen kerran neljä vuotta sitten, jolloin sieppi eksyi vahingossa etsijän kaavun hihaan. Sammakot ovat paremman puutteessa ihan ok tiimi aloittaa huispaaminen: pääasiahan on, että pääsee pelaamaan!

Huispaustilanne keväällä 1999

Oppiaineet

Kts. oppiaineet ja arvosanat – Kouluissa opiskeltavat aineet, lukuvuoden ja opintojen rakenne sekä aineiden arvostelu.
Kts. 1998-1999 Oppituntien oppilaat – Lista, kuka käy milläkin oppitunneilla.

HP-larp kampanja