Alkuolennot

Alkulinnut

Alkulinnut, joita myös jumallinnuiksi ja tarulinnuiksi kutsutaan, ovat taikavoimiltaan erittäin voimakkaita älyllisiä olentoja, jotka suojelevat taikuutta ja sen tasapainoa. Vanha legenda kertoo, että yhdeksän jumallintua pelastaisivat taikuuden joku päivä tuhon partaalta, ja se on nyt toteutunut, kun alkulinnut ovat palauttaneet ei-taikovien tuhoamaa magiakenttää. Velhojen neuvosto teki vuonna 2003 päätöksen, että alkulinnut herätettäisiin, jotta niiltä voitaisiin pyytää apua magiakentän palauttamiseen. Loppuvuodesta 2003 Kansainvälinen Velholiitto teki saman päätöksen.

Alkulinnut pystyvät korjaamaan magiakentän kaikki antimaagiset reiät, kunhan kaikki yhdeksän heistä ovat hereillä, ja tämä on edelleen ainut ratkaisu magiakentän korjaamiseen. Kaikki alkulinnut ovat nyt hereillä. Alkulinnut pysyivät pääosin erossa taikasodasta, mutta riensivät silloin tällöin taikaväen apuun. Ne eivät kuitenkaan tappaneet yhtäkään ei-taikovaa. Nyt alkulinnut ovat kaapanneet vallan taikamaailmassa ja ovat melko paljon tekemisissä ihmisten kanssa.

Alkulintuja on yhteensä yhdeksän. Jokaisella näistä on oma symboli ja elementit, joita lintu edustaa. Ensimmäisen alkulinnun herättyä alkulinnuista alettiin tehdä paljon tutkimusta, mutta oli vaikea erottaa, mikä kaikki oli totta ja mikä tarua. Nyt (2020) kun kaikki alkulinnut ovat hereillä, ovat monet alkulintu-faktat varmistuneet, vaikka vielä on asioita, joita ei tiedetä.

Linnut heräämisjärjestyksessä:
8/2000 Bennu “Feeniksäiti”, symboli liekki
8/2000 Impundulu “Ukkoslintu”, symboli salama
5/2003 Sarimanuk “Sielunsiipi”, symboli lehti
5/2003 Quetzalcoatl “Sulkakäärme”, symboli pisara
2/2005 Rok “Jättikotka”, symboli kolmio
1/2007 Khione “Kuuralintu”, symboli nuoli
8/2016 Shu “Viimalintu”, symboli pilvi
2/2017 Epiales “Painajaislintu”, symboli kuunsirppi
11/2017 Allicanto “Kultakuningatar”, symboli tähti

Allicanto, “Kultakuningatar”

Edustetut elementit: Allicanton symboli on tähti. Hän edustaa ensisijaisesti valoa ja tämän lisäksi myös tähtiä, toivoa ja avaruutta, suurta tuntematonta ja universumin mysteereitä.

Taustafaktoja: Allicanto on vanhin alkulinnuista, näiden rakastettu johtaja, kuningatar ja sieppelilintujen alkuäiti. Hän syntyi auringossa ja saapui maan päälle 65 miljoonaa vuotta sitten. Alkulintujen mukaan Allicanto toi mukanaan valoa, iloa, tasapainoa, rauhaa ja paremmat mahdollisuudet ihmisille elää, kehittyä ja menestyä. Alkulinnut haluavat, että joka vuosi tämän kunniaksi juhlitaan Kultakuningattaren juhlaa. Tarun mukaan Allicanto haistaa kullan ja johdattaa aarteen luokse, mutta herättyään Allicanto on todennut tämän olevan hölynpölyä.

Luonne: Allicanto on auktoriteettinen, ylväs, tiukkaa kuria pitävä, ei hyväksy ollenkaan epäkunnioittavaa käytöstä ja osoittaa heti huonon käytöksen, mutta osaa olla myös lempeä. Allicanto voi myös olla melko mysteerinen ja myhäilevä.

Ulkomuoto: Allicanto on pyöreähkö, kämmenen kokoinen, kullanvärinen lintu ja muistuttaa sieppelilintua. Hänellä on kokoonsa nähden pitkä nokka ja pyrstö. Hän on alkulinnuista kaikista pienikokoisin. Ihmisten keskuudessa liikkuessaan hän ottaa usein ihmismuodon.

Nukahtaminen & herääminen: Allicanto vaipui uneen viimeisenä kaikista alkulinnuista, pian sen jälkeen, kun Leviathan oli vaipunut uneen Sielunsiiven ja Sulkakäärmeen mukana. Hän oli väsynyt taistelusta ja meni omatoimisesti nukkumaan. Pitkän unen aikana Allicanton voimat palautuivat. Hän heräsi viimeisenä kaikista alkulinnuista, 11/2017, kun ihmiset toivat hänen nukkumislaatikkonsa auringonvaloon.

Sarimanuk “Sielunsiipi”

Edustetut elementit: Sarimanukin symboli on lehti. Hän edustaa metsiä, vehreyttä, hedelmällisyyttä, parantamista ja uutta elämää.

Taustafaktoja:
Tarun mukaan Sielunsiipi lahjoittaa sieluja niin ihmisille kuin eläimille, ja näistä yksilöistä syntyy aina taikavoimiltaan erityisen voimakkaita. Sielujen lahjoittamisesta ei ole varmuutta, mutta se tiedetään varmuudella, että Sielunsiiven siunaama lapsi voi kasvaa maagisesti voimakkaaksi ja ilmeisesti lintu voi myös parantaa lapsettomuuden. Kauan sitten Sarimanukilla ja Tiamatilla oli lyhyt suhde. Suhteesta syntyi odotettu viimeinen jumallintu, Sulkakäärme. Sarimanuk tykkää viettää aikaansa trooppisilla alueilla.

Luonne: Sarimanuk on Allicanton tapaan tiukka ja auktoriteettinen, mutta ajoittain myös lempeä.

Ulkomuoto: Sarimanukin lintumuoto on värikäs trooppinen lintu, jolla on iso värikäs pyrstö ja keskivartalossa keltainen on päävärinä. Lintumuoto on suurinpiirtein ihmisen kokoinen. Hänellä on myös värikäs töyhtö.

Nukahtaminen & herääminen: Walesissa sijaitseva Enaidin muinainen velhokylä oli palvellut Sielunsiipeä pääjumalanaan. Kun Leviathan 2000 vuotta sitten hyökkäsi kylään, Sielunsiipi puolusti sitä. Sarimanukin ja Leviathanin taistelu kesti viikkoja, ja samalla Sarimanuk antoi ohjeita kyläläisille herätysrituaaliin siltä varalta, että hänelle kävisi taistelussa niin pahasti, että hän vaipuisi uneen. Kun Sielunsiipi ja Leviathan olivat keräämässä viimeisiä voimiaan suureen viimeiseen iskuun, tuli Sulkakäärme väliin ja tästä seurannut taikojen yhteentörmäys vaivutti kaikki kolme uneen. Jos Sulkakäärme ei olisi tullut väliin, olisivat sekä Sarimanuk että Leviathan kuolleet. Toukokuussa 2003 joukko taikovia suoritti herätysrituaalin Enaidissa ja herättivät Sarimanukin ja Sulkakäärmeen, mutta siinä sivussa vahingossa myös Leviathanin.

Impundulu ”Ukkoslintu”

Edustetut elementit: Impundulun symboli on salama. Hän edustaa ukkosta, myrskyjä, vihaa, verenvuodatusta, sotaa sekä maailman ristiriitaisuutta.

Taustafaktoja: Impundulu on usein siellä, missä on raivoa ja verenvuodatusta, sillä hän saa niistä lisää voimaa. Hänet nähdään usein lentämässä sotatantereiden yllä, kutsumassa salamointia ja myrskyjä, jotka syntyvät hänen siipiensä räpytyksestä. Vaikka Impundulu saakin voimansa vihasta, niin hänen todellisen kunnioituksensa saavat kuitenkin ne, jotka toimivat rauhanomaisin keinoin rauhan puolesta. Tämä kuvastaa Impundulun ristiriitaisuutta.

Impundulu on helppo suututtaa, ja hän saattaa langettaa ukkoskirouksen niiden ylle, jotka ovat hänet suututtaneet. Kirouksen saaja pelkää valtavasti ukkosta ja taikavoimat pienenevät ukkosella. Jos henkilö tulee pyytämään Impundululta nöyrästi anteeksi ja tekee tälle jonkin palveluksen, niin Impundulu purkaa kirouksen. Impundululla on myös tapana antaa lahja niille, jotka ovat tehneet merkittävää rauhantyötä. Lahjan saaja ei voi koskaan kuolla sähköiskuun / salamaniskuun eikä Impundulun omiin voimiin. Impundulu tykkää lennellä ympäri maailmaa, mutta erityisesti Afrikka on lähellä sydäntä.

Kaikista alkulinnuista Impundululla tuppaa olemaan eniten palvelijoita. Oman lähimmän palvelijansa lisäksi hänellä on joukko nimeltä “Impundulun taistelijat”. Impundulu on merkinnyt nämä henkilöt, heillä on pieni salamatatuointi kyynärvarressa. Näiden henkilöiden taikuuden voima kasvaa aina ukkosen ollessa läsnä. Usein nämä merkityt ovat sotureita, mutta joskus myös rauhan saattajia.

Luonne: Lintu on helposti suuttuva, äkkipikainen ja väkivaltainen, mutta rauhaa rakastava ja ristiriitainen. Impundulun kanssa kannattaa olla tarkkana.

Ulkomuoto: Iso mustavalkoinen petolintu, jonka siipien kärkiväli n. 15 m. Muistuttaa kotkan ja harakan risteymää.

Nukahtaminen & herääminen: Shun ja Impundulun välinen riita ja taistelu heikensi Impundulua merkittävästi. Pian tämän jälkeen (n. 3000 v sitten) hänen kimppuunsa hyökkäsi joukko Leviathanin joukkoja / palvelijoita, eikä Impundulu heikentymisensä vuoksi pärjännyt näitä vastaan yksin ja vaipui uneen meren syvyyksiin Englannin Itärannikolle. Englannissa vuonna 2000 leviävä varjosaaste havahdutti Impundulua sen verran, että hän onnistui lähettämään joukolle kuolevaisia sateen mukana tehtävän. Nämä suorittivat sen ja Impundulu palasi voimiinsa elokuussa 2000.

Shu “Viimalintu”

Edustetut elementit: Shun symboli on pilvi. Hän edustaa ilman, tuulen ja painottomuuden lisäksi vapautta ja muutosta.

Taustafaktoja: Shun ensimmäinen nimi ja muoto oli Aetos Dios, joka oli jättimäinen petolintu. Muutoksen jumalana Aetos Dioksen kohtalona oli muuttua, ja hänen olemuksensa hajosi hänen oman massiivisen voimansa alle, ja Aetos Dios hajosi miljooniksi linnuiksi taivaalle. Jäljelle jääneestä ytimestä, Dioksesta, syntyi Shu. Tästä on jo pitkä aika. Shun voimat ovat maltillisemmat, mutta hänenkin kohtalonaan on joku päivä muuttua. Shu käyttää viestinviejinään haikaroita. Shu laskeutuu maahan vain harvoin, minkä vuoksi ihmiset ennen uskoivat, ettei hän koskaan laskeudu. Viime vuosina hän on tehnyt asiaan poikkeuksia.

Shu rakensi aikanaan tyhjyyksien patsaan, jonka avulla pääsi eroon mistä vaan, mutta patsas heitettiin 2008 Leviathanin kitaan, joten sitä ei ole enää. Patsaassa oli reikä, jonne pystyi heittämään asioita, ja patsaaseen sisälle laitettavat asiat jäivät sinne ainiaaksi. Tuuli ja ukkonen eli Shu ja Impundulu ovat rakastavaisia, ja heillä on ollut myrskyisä suhde jo pitkään. 3000 vuotta sitten heillä oli ilmeisesti jokin erimielisyys jälkeläisten luonnista, mikä koitui kummankin kohtaloksi. Shu heitti rakkautensa Impundulua kohtaan sisään patsaaseen, mutta rakkauden mukana lähtivät vahingossa myös Shun voimat. Shun palvelija Ron onnistui kalastelemaan rakkauden (ja voimat) ulos patsaasta 2016 ja se palautettiin linnulle.

Luonne: Shu on useimmiten mukava ja järkevä, eikä vaadi suurta nöyristelyä, ihan vain peruskunnioitus riittää tälle linnulle. Välillä linnun silmissä kuitenkin välähtää, ja kukaan tuskin haluaa olla se, joka katkaisee kamelin selän. Shu on sanonut toivovansa, että joskus tulevaisuudessa ihmiset olisivat tarpeeksi edistyneitä voidakseen olla vapaita alkulintujen ohjauksesta.

Ulkomuoto: Shun lintumuoto on isokoinen, valkoinen, ja hän muistuttaa haikaraa.

Nukahtaminen & herääminen: Shu ei koskaan varsinaisesti nukahtanut, mutta menetti voimansa eikä päässyt liikkumaan piilopaikastaan. Tästä on n. 3000 vuotta. Elokuussa 2016 ihmiset onnistuivat pääsemään Shun taivaalla sijaitsevaan piilopaikkaan ja palauttivat tälle tämän voimat.

Bennu ”Tulilintu”, “Feeniksäiti”

Edustetut elementit: Bennun symboli on liekki. Hän edustaa tulta, aurinkoa, uudelleensyntymää, elinvoimaa ja hyvyyttä.

Taustafaktoja: Bennu on feenikslintujen kantaäiti. Feenikslinnut ovat yhtiä arvostetuimpia ja ihailluimpia taikaolentoja ja täten monet näkevät Bennun positiivisessa valossa. Feenikslintuihin liittyvä tarusto on ukkoslinnun lisäksi kaikista parhaiten maailmanlaajuisesti tunnettu. Bennu on (ainakin alkulintujen mukaan) hyvyyden ruumiillistuma, ja hänen hyvyytensä on niin kirkas, että pelkkä kuolevainen ei voi sitä kestää. Ne kuolevaiset, joilla on jonkinlainen maaginen yhteys Bennuun (kuten palvelijat), saavat tuntea Bennun maagisen säteilyn. Se on samaan aikaan sekä ihana, että kuolevaiselle raskas kantaa. Mitä lähempänä hyveellisyyttä hän on, ja mitä enemmän Bennua rakastaa, sitä helpompi tuo yhteys hänelle on kantaa. Myös jokainen, joka Bennua satuttaa, joutuu tuohon yhteyteen, ja se aiheuttaa hänelle kärsimystä niin kauan, kunnes on tehnyt teon, joka hyvittää hänen tekemänsä pahuuden Bennua kohtaan. Bennu ei tee mitään näistä asioista tarkoituksella, vaan ne ovat hänen voimiensa sivuvaikutuksia, joille hän ei voi mitään.

Bennu rakastaa ihmiskuntaa, eikä halua tuottaa heille sitä tuskaa, joka hänen polttavasta läsnäolostaan saattaa syntyä. Niinpä Bennun läheiset palvelijat maan päällä ovat harvassa, eikä Bennu käy ihmisten luona usein. Bennu kuitenkin tarvitsee vähintään yhden palvelijan maan päällä, sillä on asioista, joita vain kuolevaiset voivat tehdä. Kun Bennu ottaa ihmismuodon, hänen läsnäolonsa ei ole yhtä vaarallinen, ja hän myös pystyy pitämään jokusen tunnin voimaansa kontrollissa. Kerran sadassa vuodessa Bennu risteilee lentäen koko maapallon ylitse näyttäytyen jokaisessa maassa. Näin Bennu muistuttaa ihmisiä olemassaolostaan, ja ihmisistä näky on yleensä hyvin kaunis.

Luonne: Bennu on ymmärtäväinen ja rauhallinen alkulintu, joka osaa olla tarpeen vaatiessa myös tiukka. Bennun tavasta puhua kuulee hänen tietävän/uskovan, että kaikki mitä hän tekee on hyvää ja oikein ja että hänen täytyy auttaa ihmisiä pääsemään eroon pahuudestaan.

Ulkomuoto: Muistuttaa feenikslintua, mutta paljon isompi. Iso, palava lintu.

Nukahtaminen & herääminen: 4000 vuotta sitten Oulam-niminen ryhmä erittäin taitavia ja vahvoja taikovia onnistui pitkällisen taistelun päätteeksi tuhoamaan Bennun. He tekivät tämän saadakseen Bennun uudelleensyntymisen lahjan. He siirsivät Bennun sielun osat esineisiin, jotka saivat nimekseen “auringon jalokivet”. Auringon jalokivillä oli erilaisia voimia. Bennun uudelleensyntymän lahja ei kuitenkaan ollut tarkoitettu ihmisille, joten ihmisten yllä Bennun uudelleensyntymän voima otti kirouksen muodon. Oulamit kuolivat jokaisessa elämässään nuorena ja traagisesti ja syntyivät sitten aina uudelleen muistamatta mitään edellisestä elämästä. Elokuussa 2000 ihmiset onnistuivat keräämään kaikki auringon jalokivet yhteen ja polttivat ne maagisessa tulessa. Näin Bennu saattoi vihdoin syntyä uudelleen. Hän oli ollut ensimmäinen alkulintu, joka oli vaipunut uneen. Kaikki ne Oulamit, jotka auttoivat Bennun uudelleensyntymässä, saivat Bennulta anteeksi ja kirous heidän yltään poistui.

Epiales “Painajaislintu”

Edustetut elementit: Epialeksen symboli on kuunsirppi. Hän edustaa totuutta, viisautta, tietoa ja oppimista ja lisäksi myös yötä, unia, näkyjä ja pimeyttä.

Taustafaktoja: Ilmeisesti Epiales kerää jatkuvasti tietoa. Hän käyttää tietojen keräämisen apuna öisiä lintuja, ainakin pöllöjä, joten näiden nähden ei kannata tehdä mitään, mitä ei halua linnun tietävän. Epiales kertoo tietojaan aina välillä eteenpäin ihmisille, minkä vuoksi hänet nähdään tiedon ja totuuden kertojana. Monet kokevat hänen olevan myös huonojen uutisten sanansaattaja, ja sillä juuri huonot uutiset tuppaavat olemaan niitä, joita hän kokee tarpeelliseksi kertoa eteenpäin. Tämän vuoksi ihmiset pitävän hänen ilmestymistään pahan enteenä. Epiales saattaa jättää nukkuville ihmisille tietoja myös unien muodossa, ja nämä unet voivat joskus olla varsin painajaismaisia. Siksi tarujen mukaan Painajaislintu liitää öisillä taivailla jättäen jälkeensä painajaisia ja houkutellen ihmisiä pahantekoon, joskaan jälkimmäinen ei ole totta.

Epialeksella on joukko palvelijoita nimeltä Totuuden Tietäjät. Nämä ovat kaikki vampyyreja ja auttavat Epialesta tietojen keräämisessä ja säilömisessä. Totuuden Tietäjien symbolissa on kuunsirppi ja pöllö.

Luonne: Epiales on älykkö, joka tietää paljon eikä kaihda ikäviäkään tehtäviä jos jonkun ne täytyy tehdä. Pitää vampyyreja jopa hieman ihmisiä parempana.

Ulkomuoto: Näyttää mustalta isolta varjomaiselta korpilta, jonka siivissä kimmeltää yötaivas.

Nukahtaminen & herääminen:
Noin 2000 vuotta sitten Allicanto ja Epiales joutuivat isoon taisteluun Leviathanin kanssa. Taistelu kulkeutui meren alle ja sieltä jatkui mereen yhteydessä oleviin maanalaisiin luolastoihin (Syvämaahan). Epiales vahingoittui taistelussa pahoin ja nukahti maan alle. Jokunen vuosi sitten pari daevaa löysi Epialesin. Ihmiset saivat pian tämän jälkeen tietää Syvämaasta ja tekivät sopimuksen daevojen kanssa. Joukko ihmisiä lupasi sielunsa kuoleman jälkeen daevoille, ja nämä tekivät vastineeksi Epialesin herätysrituaalin helmikuussa 2017.

Rok “Jättikotka”

Edustetut elementit: Rokin symboli on kolmio, jonka kärki on ylöspäin. Hän edustaa maa-elementtiä, mineraaleja ja metalleja ja lisäksi myös ahkeruutta ja päättäväisyyttä, kiven kovaa tahtoa sekä vaurautta.

Taustafaktoja: Rok viettää paljon ajastaan vuorilla, etenkin Euraasian vuoristoissa. Kaikista alkulinnuista hän viettää vähiten aikaa ilmassa ja eniten maan pinnalla. Himalajan vuoristossa on Rokin taikavuori, joka on hänen kotinsa. Rok puolustaa kotiaan hanakasti. Huhujen mukaan hänellä on siellä kaunein ja suurin jalokivien kokoelma, mitä maa päällään kantaa. Jos Rokin suututtaa, voi pelkkä hänen katseensa muuttaa ihmisiä kiveksi. Rokilla on myös valtavat fyysiset voimat.

Rok on ainut alkulinnuista, joka suostuu kantamaan selässään ihmisiä. Hän kuitenkin antaa vain sellaisten ihmisten tehdä tämän, jotka kokee sen arvoiseksi. Useimmiten tämä on lähinnä hänen lähin palvelijansa sen jälkeen, kun tämä on todistanut itsensä. Rok myös tykkää palkita palvelijaansa jalokivillä.

Luonne: Lempeä häntä kunnioittaville, mutta pelottava hänet suututtaville.

Ulkomuoto: Alkulinnuista kaikista valtavin, siipien kärkiväli jotain 30 metrin luokkaa. Muistuttaa ulkonäöltään kotkaa.

Nukahtaminen & herääminen: Rok vaipui uneen n. 2500 v sitten Himalajan vuoristoon. Ihmiset löysivät Rokin ja suorittivat tämän herätysrituaalin helmikuussa 2005.

Khione “Kuuralintu”

Edustetut elementit: Khionen symboli on ylöspäin osoittava nuoli. Hän edustaa jäätä, talvea, kylmyyttä, pohjoista, hiljaisuutta ja kuolemaa. Khionen siivistä syntyy revontulia ja hänen herättyään revontuliaktiivisuus on jonkin verran noussut.

Taustafaktoja: Jotkut kuolleiden sielut eivät osaa välittömästi siirtyä eteenpäin, vaan jäävät hetkeksi harhailemaan. Khione johdattaa ja auttaa tällaisia kuolleiden sieluja siirtymään eteenpäin. Tarinoiden mukaan jos viheltää revontulien aikaan, saattaa lintu laskeutua nappaamaan viheltäjän mukaansa, mutta ei ole tietoa onko tämä totta. Khione yleensä nukkuu kesäisin, ja herää kun alkaa pimetä ja lumi ja jää peittävät maan, sillä se viihtyy kylmässä. Hän viettää aikansa pääasiassa pohjoisessa.

Legendat kertovat, että Khione olisi saanut Leviathanin kanssa lapsen, jonka hylkäsi ja jonka Leviathan kasvatti. Khione ei ole kuitenkaan vahvistanut tätä tai suostunut puhumaan asiasta, joten kukaan ei tiedä, mikä tämä mahdollinen lapsi voisi olla.

Luonne: Khione on ailahteleva mutta useimmiten hyväntahtoinen.

Ulkomuoto: Khione on vaalea läpikuultava, välillä revontulien väreissä läikähtelevä lintu.

Nukahtaminen & herääminen: Khione vapui uneen n. 2400 vuotta sitten Pohjois-Norjassa. Ihmiset löysivät ja herättivät tämän tammikuussa 2007.

Quetzalcoatl “Sulkakäärme”

Edustetut elementit: Sulkakäärmeen symboli on pisara. Hän edustaa vettä, merta ja mysteerejä; elämän, kuoleman, hyvän ja pahan tasapainoa; erilaisuutta, yksinäisyyttä ja illuusioita.

Taustafaktoja: Kauan sitten jumallintuja oli vain kahdeksan, ja kaikki odottivat, koska viimeinen yhdeksäs syntyy ja millainen hän on. Enää veden edustaja puuttui, ja alkulinnut uskoivat, että kun jumallintu, joka olisi merten jumala, syntyisi, voitaisiin Leviathanin valta vihdoin kaataa. Tiamatin ja Sielunsiiven yhtymisestä syntyi yhdeksäs alkulintu, joka oli kaikkien alkulintujen hämmästykseksi vain puoliksi lintu – ja puoliksi käärme. Tiamat kuitenkin kaikessa hiljaisuudessa ryösti lapsen ja vei sen Leviathanin luokse. Jumallinnut eivät voineet antaa yhdeksännen alkulinnun päätyä käärmejumalien kynsiin, sillä jos alkulinnuksi tarkoitettu kasvaisi käärmeeksi, järkkyisi koko maailman tasapaino. He lähtivät hakemaan lasta, ja syntyi valtava, koko maailmaa järisyttänyt taistelu, jossa Tiamat sai surmansa. Sulkakäärme pakeni Etelä-/Väli-Amerikkaan, jossa sitä ennen pitkää alettiin palvoa mm. Atsteekkien toimesta. Sulkakäärme on viettänyt elämästään paljon aikaa Etelä- ja Väli-Amerikassa, ja ne ovat edelleen hänen suosikkipaikkojaan.

Ennen kuin linnut nukahtivat, muut alkulinnut väheksyivät Sulkakäärmettä tämän käärmetaustan vuoksi. Sielunsiipi oli ainut, joka suhtautui tähän hyvin rakastavasti. Tilanne on kuitenkin nyt muuttunut, ja Sulkakäärme on alkanut saada kunnioitusta muilta alkulinnuilta, sillä on Leviathanin kuoltua vihdoin päässyt kunnollisesti merten valtiaaksi. Tämä on tuonut Sulkakäärmeelle uutta itsevarmuutta ja hän on alkanut ottaa roolinsa jumalana vakavammin. Siitä huolimatta, että Leviathan oli Sulkakäärmeen isäpuoli, tästä oli kenties eniten apua Leviathanin saattamisessa tuonpuoleiseen eli selvästi myös Sulkis halusi isäpuolestaan eroon.

Luonne: Sulkis on alkulinnuista nuorin ja lähestyttävin, pitää ihmisistä ja hyväksyy tuttavallisen suhtautumisen itseensä, mutta ei huonoa käytöstä.

Ulkomuoto: Sulkakäärmeen todellinen muoto on kymmenien metrien pituinen käärme, jolla on höyhenpeitteiset siivet ja höyhentupsuja siellä täällä, mm. hännänpäässä ja päälaella. Hän pystyy tarpeen vaatiessa muuttumaan myös pienikokoisemmaksi ja toki myös ihmismuotoon kuten kaikki alkulinnut.

Nukahtaminen & herääminen: 2000 vuotta sitten Leviathan hyökkäsi Enaidiin kylään Walesissa ja Sarimanuk saapui puolustamaan kylää. Sulkakäärme ymmärsi, että hänen kummatkin isänsä tappavat toinen toisensa, jos taistelu jatkuisi vielä. Sulkakäärme ehti paikalle viime tipassa ja esti näitä tappamasta toisensa, ja tuloksena kaikki kolme vaipuivat uneen. Toukokuussa 2003 joukko taikovia suoritti herätysrituaalin Enaidissa ja herättivät Sarimanukin ja Sulkakäärmeen, mutta siinä sivussa vahingossa myös Leviathanin.

Alkukäärmeet

Leviathan

Leviathan on maailman kaikkien merten ja niiden kylmien syvyyksien jumala, ja edustaa myös tuhoa ja kaaosta. Leviathan on valtavan kokoinen, parisataa metriä pitkä merikäärme. Sielunsiiven herätysrituaali herätti vahingossa samalla myös Leviathanin. Käärme tuhosi Enaidin rauniot ja aiheutti sitten paljon kaaosta ja kuolemaa ympäri maailmaa, kunnes se lopulta onnistuttiin tuhoamaan 2008.

Enaidista löytyi seuraava kuvaus:
Käärmejumalat Leviathan ja Tiamat ovat tuhon ja kaaoksen hirviömäinen ruumiillistuma. Jumalamme, yhdeksän alkulintua, edustava luonnon ja taikuuden tasapainoa ja eri aspekteja, ja ovat käärmejumalien vastakohta ja vastavoima. Leviathan on maailman kaikkien merten ja niiden kylmien syvyyksien jumala. Hän on yksi tämän maailman massiivisimmista olennoista – hän näyttää valtavalta merikäärmeltä, jonka ruumis näyttää jatkuvan loputtomiin. Vain hulluus odottaa sitä, joka erehtyy katsomaan hirviötä silmiin. Katse kertoo kaaoksesta ja kauheudesta, joka saa tavallisen kuolevaisen menettämään järkensä. Kerrotaan, että Leviathanin saapumista edeltää valtava hyökyaalto.

Leviathan vihaa ihmiskuntaa, sillä se haluaa matelijoiden hallitsevat myös maita, eikä ihmisten. Se upottaa kaikki laivat, jotka sen reitille sattuvat. Se tuhoaa rantakyliä silloin kuin mielii. Se on tuhansia tappanut peto, joka ei halua muuta kuin kasvattaa omaa valtaansa. Se saa tyydytystä tuhosta ja kaaoksesta. Jos Leviathan saisi päättää, ei maata olisi, vaan kaikki olisi veden vallassa, meren pimeässä syleilyssä.

Tiamat

Tiamat on kuumien syvyyksien, maan kuoren alla virtaavan nestemäisen laavan ja kaaosmaisen alkuvoiman jumalatar. Tämä on suuri viisipäinen lohikäärme. Tiamat ja Leviathan ovat merikäärmeiden, draguaanien, basiliskien, sikermien, lohikäärmeiden ja muiden maagisten matelijoiden alkuvanhemmat. Tiamat kuoli jo kauan sitten.

Enaidista löytyi seuraava kuvaus:
Tiamat on suuri viisipäinen lohikäärme, myös Lohikäärmeäidiksi kutsuttu. Hän on kuumien syvyyksien, maan kuoren alla virtaavan nestemäisen laavan ja kaaosmaisen alkuvoiman jumala. Häntä pidetään myös merten jumalattarena, sillä hän vietti suuren osan ajastaan merissä Leviathanin seurassa. Heidän liitostaan ovatkin syntyneet kaikki taikavoimaiset matelijat, kuten draguaanit, lohikäärmeet, merikäärmeet, basiliskit, sikermät ja salamanterit. Tiamat poistui maailmasta niin kauan sitten, että paljonkaan tietoa tästä ei ole enää jäljellä. Tiedetään kuitenkin, että se sai tappavaa, kammottavan hajuista ja kaiken tieltään polttavaa laavaa pulppuamaan maan pinnalle, ja liikkuessaan syvyyksissä sai maan järähtelemään, ja tuloksena oli lukemattomien ihmisten ja kylien totaalinen hävitys. Vieläkin, vaikkei Tiamat syyvyksissä vaellakaan, hänen magiansa vaikutukset näkyvät maailmassa.

Kauan sitten, kun ihmiskunta oli vasta kehdossaan, Tiamat ryösti Sielunsiiven lapsen, yhdeksännen ja nuorimman jumallinnun, ja vei tämän Leviathanin luokse merelle. Jos alkulinnuksi syntynyt kasvaisi käärmeeksi, järkkyisi koko maailman tasapaino. Jumalamme tietenkin lähtivät pelastamaan pienokaista, josta koitui kaikkia meriä ja maita järisyttänyt taistelu, joka johti lopulta Tiamatin kuolemaan. Lintujen ja käärmeiden välit olivat jo aikaisemmin olleet huonot, mutta nyt Leviathan tulistui niin paljon, että alkoi terrorisoida viattomia entistä suuremmin. Leviathan ei enää kuulu tähän maailmaan, vaan hänen tulisi lähteä sinne, missä hänen puoliskonsa on – Jumalten tuonpuoleiseen. Ainoastaan silloin yhdeksäs alkulintu, veden jumala, voi ottaa hänelle kuuluvan paikan merten valtiaana, ja maailmaan voi laskeutua rauha.

HP-larp kampanja