Info

AIKA

Taivaiden temppeli pelataan to-su 11.-14.11.2021.

10.8.2020 ilmoittautuminen avautuu
15.9.2020 ilmoittautuminen sulkeutuu
1.10.2020 mennessä hahmojako julkistetaan
31.10.2020 pelaajien tekemien hahmoprofiilien deadline
11.5.2021 mennessä maksuohjeet lähetetään
10.9.2021 pelimaksun deadline
11.9.-10.10.2021 välillä hahmoprofiilien lähetys maksaneille

Pelipaikalle voi alkaa saapua torstaina klo 17.00, ja viimeistään paikalla tulee olla klo 19.00, jolloin alkaa alkubriiffi. Alkubriiffin jälkeen on ryhmäbriiffejä ja kontaktoitumista. Peli alkaa perjantaina klo 9.30 asteittain. Peli loppuu lauantaina klo 20, jonka jälkeen on loppubriiffi. Sunnuntaina aamupäivällä siivotaan, ja kaikkien toivotaan osallistuvan siihen. Yksilöbriiffit ovat ennen peliviikonloppua.

Tapahtuman aikainen tarkempi aikataulu: FL8: Aikataulu

PAIKKA

Taivaiden temppeli pelataan Pyysalon leirikeskuksessa osoitteessa Pyysalontie 23, 36120 Suinula (Kangasala). Paikalle on noin 25-30 km Tampereelta, eli 25-30 min ajomatka. Pihalla on hyvin parkkitilaa. Bussilla pääsee Tampereelta noin 9 km päähän pelipaikasta.

MAJOITUS

Majoitus tapahtuu sängyissä tilavissa neljän hengen huoneissa. Puolet sängyistä on tavallisia sänkyjä ja puolet laivasänkyjä (tavallisen sängyn yläpuolella seinässä kiinni). Laivasängyt on helppo avata, ja niissä on turvalaita sekä tikkaat. Pelipaikalla on valmiiksi patjat, peitot ja tyynyt, mutta omat lakanat (lakana, pussilakana, tyynyliina) pitää tuoda. Kaikilla sängyillä on oma yöpöytä, jossa on oma yövalo sekä kolme kapeaa pistokepaikkaa (myös yläsängyillä).

Pelinjohto jakaa huoneet etukäteen. Huonejako nähtävissä täällä: FL8: Tilasuunnitelma

Pe-la välinen yö on in-game. Jos haluat nukkua kokonaan off-game, pyydä sitä ilmoittautuessasi. In-game yönä ei pelinjohdon puolesta ole mitään juonia/ohjelmaa klo 22-08 välillä, ja yöllä on hiljaisuus eli kaikille tulee antaa nukkumisrauha! In-game huoneissa henkilön nukahdettua tästä tulee iff-game eli älkää herättäkö ilman painavaa syytä (ellei henkilö itse ole toisin pyytänyt).

RUOKA

Larpissa tarjotaan ruuat koko tapahtuman ajaksi eli torstaina iltapala, perjantaina ja lauantaina aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala, sekä sunnuntaina aamupala. Tarjolla tulee olemaan sekä kasvisvaihtoehto että osalla aterioista lisäksi liha tai vastaava ja allergiat pyritään huomioimaan. Emme kuitenkaan voi taata, että pystymme tarjoamaan syötävää jollekulle, jolla on todella rajoittunut ruokavalio.

Jos kävisi niin ikävästi että emme saa peliin tarpeeksi vapaaehtoista keittiöhenkilökuntaa, niin joitain iltapaloja (ja mahdollisesti aamupaloja) saatetaan jättää pelaajien itsensä vastuulle. Pyrimme tietenkin ehdottomasti siihen että saisimme tarpeeksi henkilökuntaa eli tämä on vain varasuunnitelma.

Pelipaikan laitoskeittiöön on kulku täysin kielletty kaikilta muilta paitsi keittiöhenkilökunnalta. Sieltä ei siis saa käydä hakemassa astioita tms. Tämä johtuu siitä että sama keittiö on ammattiateriapalveluiden käytössä, ja keittiötä koskee tiukat terveysviranomaisten määrittelemät hygieniamääräykset.

Laitoskeittiön ulkopuolella pelaajien vapaasti käytettävissä on:
– Useita jääkaappeja
– Pakastin
– Pari mikroaaltouunia
– Liesi & uuni
– Kahvinkeitin & vedenkeitin
– Tiskialtaita & tiskikaappeja + tiskiaine&harja (ei astioita)

Omia eväitä voi siis ottaa mukaan ja niille löytyy hyvin kylmätilaa.

PÄIHTEET

Tupakointi tapahtuu ainoastaan ennalta osoitetussa tupakkapaikassa ulkona. Tupakkapaikalle on pieni kävelymatka päärakennukselta (ei ole talon lähellä ilmastoinnin vuoksi). Missään muualla ei saa tupakoida! Tupakointi on in-game, mutta silloin ei ole sopivaa edistää juonia, eikä tupakalla ole sopivaa viettää paljon aikaa, sillä tämä blokkaa peliä osalta.

Alkoholin tuominen tapahtumaan on kokonaan kiellettyä. Myös afterit ovat alkoholittomat. Mahdollisia in-game alkoholijuomia propataan mehuilla ym.

HYGIENIA

Pelipaikalla on suuri määrä vesivessoja ja suihkuja. Suurin osa suihkukopeista on yksityisiä, löytyy sekä lukittavia suihkukoppeja että liukuoven takana olevia. Saunaa ei lämmitetä, sillä se ei sisälly vuokrahintaamme.

Kaikkia kehoitetaan pesemään käsiä huolellisesti ja usein pöpöjen leviämisen välttämiseksi, aivan erityisesti ennen ruokailua, vessassa käynnin jälkeen sekä pelipaikalle saapuessa. Aivastus ja yskiminen omaan hihaan tai nenäliinaan. Kaikissa vessoissa tulee olemaan käsisaippuaa, ja ruokalinjastolla käsidesiä. Ruokasalissa on myös käsienpesualtaat. Omaa sairastumista voi merkittävästi ehkäistä syömällä, juomalla ja nukkumalla tapahtuman aikana ja sitä ympäröivinä päivinä kunnolla, ja pelinjohto kannustaa kaikkia tähän!

Pienemmän nuhan vuoksi ei tarvitse perua, kunhan huolehtii pelipaikalla hyvin siitä, ettei tartuta muita (ja on esim. koronarokotettu tai testattu). Mielestämme ei-koronasta johtuvan pikkunuhan vuoksi peruminen on tämän tyylisessä larpissa suurempi harmi kaikille kuin normiflunssaan sairastumisen riski. Jos ei halua ottaa riskiä siitä, että kohtaa jonkun pikkunuhaisen, niin emme suosittele peliin hakemista. Selvästi sairaana (kuumeessa, vatsataudissa tms) peliin ei saa tulla.

Viimeisessä infokirjeessä (infokirje 4), joka saapuu viikko ennen peliä, on vielä tarkempia ohjeistuksia hygieniasta.

ESTEETTÖMYYS

Pelipaikka on pyörätuolille esteetön. Kerroksia on kolme, ja niiden välillä kulkee hissi, jota saa käyttää vain jos on todellinen tarve (hissi tulee olemaan lukittuna, jos peliin ei osallistu pyörätuolissa olevaa). Jokaisessa kerroksessa on inva-wc, lisäksi kahdesta kerroksesta löytyy inva-suihku.

PELIMAKSU

Hintaluokat
Pelimaksuissa on kolme eri hintaluokkaa:

Normaalihinta 76,50 €
Sponsorihinta 86,50 €
Alennushinta 66,50 €

Alennushintaisia paikkoja tulee olemaan tarjolla yhtä monta kuin mitä on sponsorihinnan maksavia pelaajia. Jokainen sponsorihinnan maksanut siis kustantaa sisään aina yhden henkilön alennushinnalla. Olisi hienoa jos sponsorihintaan kykenevät sen valitsisivat, sillä siinä olisi pieni hyvä teko, joka helpottaisi jonkun larppaajan elämää. :) Ei kuitenkaan tarvitse ollenkaan potea huonoa omaatuntoa, jos valitsee normaalihinnan, se on erittäin okei myös! Alennushinta on tarkoitettu kaikille vähävaraisille, jotka kokevat normaalihinnan vievät talouden turhan tiukalle. Pyydä sitä rohkeasti ja häpeilemättä, jos tarvetta on! Pelinjohto ei ala tarkemmin kyselemään tai tarkistelemaan alennuspaikan pyytäjältä lisätietoja, eli asiassa mennään ihan vain oman arvioinnin/omantunnon perusteella.

Jos alennuspaikan tarvitsijoita on enemmän kuin sponsorihinnan maksavia, niin tällöin arvotaan, ketkä alennuspaikkaa pyytäneistä sellaisen saavat. Jos kävisi niin ihmeellisesti että sponsorihinnan maksaisi useampi kuin mitä alennushintaa tarvitsee, niin ylimääräiset rahat (kyselyssä vaihtoehdon B-valinneista) käytetään suurempaan alennukseen alennuslippuihin. Tällöin kyselyssä vaihtoehdon C valinneet maksavat normaalihinnan. Jos vain osa C:n valinneista tarvitaan avuksi, niin arvomme keille C:n valinneista tulee sponsorimaksu ja keille normimaksu. Pelinjohto ei kerro eteenpäin, ketkä ovat valinneet sponsorihinnan ja ketkä alennushinnan.

Sitovasti hintaluokka tulee valita viimeistään käytäntökyselyn dedikseen mennessä (huhtikuussa 2021), ja tätä kysytään erillisellä kyselylomakkeella. 6 kk ennen peliä annamme pelimaksutiedot kaikille ja varmistamme, ketkä saavat alennushinnan. Pelimaksun voi maksaa joko kokonaan kerralla, jolloin sen eräpäivä on 2 kk ennen peliä, tai osamaksulla niin, että 1/3 hinnasta erääntyy 4kk ennen peliä, 1/3 3kk ennen peliä ja viimeinen 1/3 2kk ennen peliä. Myös muita osamaksusuunnitelmia voi pelinjohdon kanssa sopia, kunhan kaikki on maksettuna viimeistään 2 kk ennen peliä.

Pelimaksun palautus
Jos joudut perumaan, niin viimeinen päivä, jolloin pelimaksu palautetaan, on 10.9.2021. Eli jos maksat aiemmin ja joudut perumaan ennen 10.9.2021, niin maksamasi rahat palautetaan. Jos kuitenkin perut 10.9.2021 jälkeen, niin emme pysty valitettavasti enää palauttamaan rahoja, oli perumisen syy mikä tahansa. Tämä johtuu pelin tiukasta budjetista. Rahat voidaan palauttaa ainoastaan siinä tapauksessa, jos löydät itsellesi omatoimisesti ja nopealla aikataululla korvaajan, joka sekä sopii rooliin että voi maksaa maksun heti.

Pelimaksu sisältää
– 2 päivän pituisen pelin
– 3 yön sänkymajoituksen huomattavasti mukavammissa puitteissa mihin suomalaiset larppaajat tottuneet
– Koko tapahtuman ruokailut (4 lämmintä ruokaa, 6 aamu/iltapalaa)
– Lavastukset ja siihen liittyvät tarvikkeet (lavastusbudjetti on melko pieni, mutta yhdistyksen varastosta saadaan ilmaiseksi lainaan vaikka mitä)
– Rahaa menee myös pakettiauton vuokraan, jotta ruoka ja lavasteet saadaan pelipaikalle
– Kohtuulliset matkakorvaukset off-henkilökunnalle (pelinjohdon tai NPC:den matkoja ei korvata)
– Salmonellatodistukset keittiöhenkilökunnalle (pelipaikka vaatii)
– Lähellä Tamperetta oleva pelipaikka pienentää hieman monien osallistujien matkakuluja

– LISÄKSI: pääset ilmaiseksi mukaan aftereille! Afterit ovat 1-3 viikkoa pelin jälkeen ja niitä varten vuokrataan tilat Tampereelta (mahdollisesti jokin nuorisotila). Afterien kulut maksetaan kokonaan viime pelin ylijäämästä, eli niiden kulut eivät sisälly FL8 pelimaksuihin. Jos yllättäviä kuluja ei ilmene FL8 osalta niin viime pelin ylijäämästä riittää aftereille myös pieniä tarjoiluja! Eli jos pelimaksu tuntuu korkealta niin siihen voi ajatella sisältyvän 3 yön tapahtuman lisäksi erilliset after-bileet.

Off-henkilökunta tai NPC:t eivät maksa pelimaksua, sillä he ovat tukemassa muiden kokemusta. Pelinjohto ei myöskään maksa pelimaksua, sillä kaikki pelinjohdosta tekevät vähintään satoja tunteja hommia. Tämän vuoksi pelissä on maksavia osallistujia vain 48, mikä kannattaa huomioida jos miettii maksun suuruutta. “Muut tekijät”, eli ne jotka auttavat jonkin verran mutta eivät ole osa varsinaista pelinjohtoa, maksavat kokonaisen pelimaksun.

Tukiasioiden vuoksi pelistä ei tule jäämään rahaa yli (tukea saadaan jälkikäteen korkeintaan sen verran mihin oikeasti tarve). Pelibudjetista hankitut tavarat jäävät Epel Larp ry:n omistukseen.

SIIVOUSPANTTI

Pelipaikalle saapuessa kaikilta pelaajilta peritään käteisenä 5 euron siivouspantti. OTA SIIS 5 € KÄTEISTÄ MUKAAN. Rahan saa takaisin sunnuntaina sen jälkeen, kun pelipaikka on siivottu. Pantin tarkoituksena on kannustaa ihmisiä jäämään siivoamaan. Jos monet lähtevät ennen siivouksen loppua ja pantteja jää paljon yli, niin rahat jaetaan siivoamaan jääneiden kesken. Jos taas pantteja jää yli vain vähän, niin rahat käytetään pelinjohdon kiitoskokouksen ruokiin.

IKÄRAJA JA TURVALLISUUS

Larpin ikäraja on 18 vuotta. Pelinjohto tuo mukanaan ensiapulaukun, jonka sijainti näytetään kaikille ennen peliä. Osallistujissa on myös ensiaputaitoisia. Ota mukaan omat lääkkeet, kuten särkylääke, mahalääke, allergialääkkeet.

Kynttilöiden polttaminen on kokonaan kiellettyä. Sisätiloissa ei saa käyttää ulkokenkiä, mutta sisäkenkiä saa. Olkaa varovaisia älkääkä tehkö mitään typerää, ja pitäkää toisistanne huolta.

FEENIKSLAULUN PÄÄTÖSBILEET

Kampanjan päätöstä juhlistavat afterit ovat sunnuntaina 21.11.2021 klo 13-21 Tampereella Hervannassa. Afterien kulut maksetaan kokonaan viime pelin ylijäämästä, eli niiden kulut eivät sisälly FL8 pelimaksuihin ja aftereihin ei ole erillistä pääsymaksua, vaan ne ovat ilmaiset. Aftereilla tulee olemaan mm. tarjoiluja pelin puolesta.

Aftereille tulee olemaan erillinen ilmoittautuminen. Ilmo on aluksi auki vain FL8 kokoaikaisille osallistujille (myös off-henkilökunnalle), ja jos tilaa jää, niin sen jälkeen kuka vaan kampanjassa koskaan mukana ollut tai avustanut saa ilmoittautua. Ihmiset otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Afterit ovat täysin alkoholittomat.

JÄRJESTÄJÄT

Peli järjestetään Epel Larp ry:n alaisuudessa, eikä kukaan saa korvausta pelin teosta.

Pelinjohto
Kaikki pelinjohdosta osallistuvat pelin yleiseen suunnitteluun, hahmokirjoitukseen ja toimivat pelinjohtajina pelin aikana. Lisäksi useimmat tiimistä osallistuvat myös proppaukseen/lavastukseen ja käytännönasioiden hoitoon. Lisäksi alla mainitaan joitain erityisvastuualueita, olethan kys. aiheista yhteydessä ensisijaisesti suoraan kys. henkilöön.

Elli O (FL1-FL8) – pää-pj, päävastuu
Aava R (FL2-FL4, FL6-FL8)
Aiden L (FL8)
Elisa ”Elmu” L (FL3-FL8)
Eveliina A (FL2-FL8)
Inari A (FL6-FL8) – päätösbileet
Jade C (FL4-FL8) – keittiö/ruoka
Mia L (FL8)
Nelli H (FL6-FL8)
Sofia V (FL3-FL5, FL8) – peruutukset & varapelaajat
Tiitus P (FL7-FL8)

Muut tekijät
Eiri V – konsultointi muutaman hahmon suhteen
Henri V – apu muutaman hahmon suhteen
Leo P – grafiikka-apu

Off-henkilökunta
Noona H – tukihenkilö
Tytti L – valokuvaaja
Ami C – kokki
Kati K – kettiöapulainen
(Loput keittiöapulaiset tulossa)

Koko pelin NPC:t
Henniina I
Jiro T
Japsu (Santtu P)
Miska M
Susanna M

La iltapäivän NPC:t
Aino K
Selene A
Tiina U-R
Sophie G

Yllämainittujen lisäksi kampanjaa ovat olleet aikaisemmin tekemässä myös Eiri V (FL4-FL7), Emil A (FL2-FL5), Eeri S (FL4-FL5), Tiina U-R (FL2-FL3, FL5), Henniina I (FL2-FL3), Heidi T (FL2-FL3), Pauliina R (FL3-FL4), Henri V (FL7) sekä Iina K (FL4) mutta he eivät ole tekemässä Taivaiden temppeliä. Myös pelaajat ovat itse osallistuneet kampanjan tekemiseen monin eri tavoin, eli Feenikslaulu ei suinkaan ole syntynyt pelkästään tässä mainittujen järjestäjien käsissä!

Yhteystiedot

Sähköpostilla voi ottaa yhteyttä osoitteeseen potterlarp ät gmail.com (korvaa ät -sana @-merkillä). Nopeiten pelinjohdon tavoittaa yleensä Facebookista, jonka kautta saa myös ottaa yhteyttä. Pelinjohdon tarkemmat yhteystiedot kuten puhelinnumerot lähetetään pelaajille lähetettävässä infomailissa lähempänä peliä.

Kampanjalla on oma Facebook ryhmä, mukaan hyväksytään ainoastaan pelaajat. Lisäksi Taivaiden temppelillä on yksityinen Facebook-tapahtuma, johon kuka vaan kiinnostunut saa kutsun pyytämällä.

HP-larp kampanja