FL8: Tilasuunnitelma

Pelipaikalla tulee olemaan suuressa osassa ovia kylttejä ja lappuja kertomassa huoneen funktion ja muut ohjeet (esim. jos se on off tai sinne on pääsy kielletty).

Pelitiloja on melko reilusti rajattu, jotta ihmisten löytäminen pelipaikalta olisi helpompaa, tieto kulkisi paremmin ja draama, juonet ja juorut leviäisivät laajemmin. Pelipaikka on valtava (1600 m2 eli noin kolme kertaa isompi kuin mm. Vahojärvi) ja lisäksi ulkotiloja on paljon, eli rajaus on tarpeen.

Hengaus, seurustelu ja julkiset draamat suositellaan pelattavaksi joko aulassa, biljardihuoneessa tai temppelisalissa. Jos sinulla ei ole tekemistä, mene johonkin näistä kolmesta tilasta, niin muut löytävät sinut helposti, voivat kiskaista sinut mukaan juttuihin tai voit seurata draamailua. Jos haluat delegoida jotain, katsasta ensin kyseiset tilat.

Oma toimisto-/työtila on nimetty sellaisille ryhmille, joiden arvelemme erityisesti hyötyvän tilasta syystä tai toisesta. Muiden toivoisimme mieluummin pelaavan ryhmäjuoniaan yleisissä tiloissa niin, että jonkun on mahdollista kuunnella sivukorvalla. ;) Esim. ruokasali, kokoustila, eteisaula, arkisto, temppelisali ja biljardihuone ovat mahdollisia kokouspaikkoja.

Huomaathan, että suuri osa väliovista on palo-ovia, eikä niitä saa paloturvallisuusmääräysten vuoksi teljetä auki pidemmäksi aikaa. Poikkeuksena makuuhuoneiden ovet, joita saa pitää auki, samaten on muutama poikkeusovi, jotka pelinjohto telkeää auki.

Pohjakerros

Pohjakerros on suurimmaksi osaksi in-game tilaa, ja sinne on toivottavaa keskittää pelaamista ja hengaamista. Kaikki pohjakerroksen in-game tilat sijaitsevat ympyränmallisen kulkureitin varrella, eli tilojen läpi tarkistus esim. jotakuta etsiessä on yksinkertaista.


(Klikkaa kuvaa nähdäksesi se täysikokoisena)

Sisäänkäynnit
Pohjakerroksen ulko-ovet off-game. Niistä saa toki kulkea off-game, mutta jos menee ulos tai tulee sisään in-game niin tämä tapahtuu 1-kerroksen ovesta.

Luutakomero (in-game)
Portaiden alla sijaitseva luutakomero on ainut pelin in-game komero. Eli kaikki komerotouhut voi keskittää sinne. ;)

Temppelisali (in-game)
Temppelisali on paikka alkulintujen kunnioittamiseen ja palvelemiseen. Salin keskeltä löytyy alttari ja reunoilta istumapaikkoja. Lintujen poissaollessa salia saatetaan välillä käyttää muihinkin kokoontumisiin.

Temppelisalin ja portaikon välinen ovi (eli luutakomeron viereinen ovi) teljetään auki, samaten temppelisalin ja biljardihuoneen välinen ovi. Tämä on kulun ja näkyvyyden parantamiseksi.

Biljardihuone (in-game)
Tilasta löytyy paljon sohvia sekä biljardi, ja se soveltuu erinomaisesti yleiseen hengaukseen ja ajanviettoon.

Tila hiljenee yöksi ja siellä nukkuvat: Lavender, Dean, Fleur ja Beni. (He saattavat muuttaa myös jonkin makuuhuoneen lattialle)

Laboratorio (in-game)
Tilassa on sekä tutkijoiden että liemivalmistajien työpisteet.

Sairastupa (in-game)
Tilassa tapahtuu sairaanhoito ja se on myös parantajien työtila. Tilasta tulee löytymään pari makuupaikkaa.

Solu 1 (in-game), 16 hlö
MH 009, 4 hlö: Cleantha, Daphne, Astoria, Melia.
MH 010, 4 hlö: Lee, Liira, River, Katie. Huone on myös temppelin vahtimestarien toimisto.
MH 011, 4 hlö: Draco, Harry, Hermione, Varja. Huone on myös aurorien päämaja.
MH 012, 4 hlö: Meril (alasänky), Aaron, Felix, Bill. Huone on myös taikaolentojen sääntö- ja valvontaosaston toimisto.

Arkisto (in-game)
Toiselta nimeltään takkahuone. Täältä löytyy ministeriön arkistot ja kirjasto, sekä sohvia hengailua varten. Lisäksi huoneessa on minikeittiö, josta löytyy kahvinkeitin, liesi, uuni, mikroaaltouuni, jääkaappi, pakastelokero ja tiskiallas. Keittiö on vapaasti pelaajien käytettävissä ja in-game.

Arkisto on ainut tila talossa, jossa saa pelata ja jutella normivolyymilla yöaikaan, ainakin tämän hetkisten suunnitelmien mukaan. Arkiston yläpuolella ei suoraan nuku kukaan, ja lähin alakerran makuuhuone on parin paksun seinän ja palo-oven päässä – talo on melko uusi, joten äänieristyskin sen mukainen. Olettaisimme siis, että melu ei kuulu täältä makuuhuoneisiin – testaamme asian vielä paikan päällä torstaina ja ilmoitamme alkubriiffissä, jos asiaan tulee muutoksia.

Pukuhuone + pesuhuone + sauna (metatila, muina aikoina off)
Tilat tullaan torstaina lavastamaan, ja kyseiset lavasteet sisältävät spoilereita. Tiloihin ei ole suositeltavaa mennä omatoimisesti to-pe. Jos spoilaantuminen ei haittaa, niin tiloissa saa käydä vessassa, jos muut vessat ovat varattuja ja jos metatilassa ei ole ketään pelaamassa. Torstaina ja pe klo 21 asti tilassa ei saa käydä suihkussa, sillä suihkutiloissa tulee olemaan kastumisherkkiä proppeja. Pe klo 21 eteenpäin (eli myös la ja su) tiloissa saa käydä suihkussa vapaasti (off-game).

Tilat toimivat metatilana, ja perjantaina niihin on asiaa ainoastaan silloin jos saat ohjeen pelinjohdolta mennä kys. tiloihin. Lauantaina tilat ovat pelaajien käytettävissä metatilana.

Metatilaan kuljetaan pääasiassa pesuhuoneen ulko-ovesta (eli hahmo voi poistua pelipaikalta ja sitten voit kiertää ulkokautta pesuhuoneen ovelle).

1-Kerros

Tässä kerroksessa on käytännössä vain kolme isoa in-game huonetta: ruokasali, kokoustila ja aula. Pohjakerroksen lisäksi aula on hyvä hengaustila, ja ruokasalissa ja kokoustilassa voi pelailla mm. ryhmäjuonia tai isompia kohtauksia. 1-kerroksen in-tilat pystyy tarkastamaan läpi kurkkaamalla aulasta ruokasalin ja kokoustilan ovista sisään eli ihmisten löytäminen suht simppeliä.


(Klikkaa kuvaa nähdäksesi se täysikokoisena)

Ruokasali (in-game)
Ruokailut tapahtuvat täällä, tilassa on ruokapöydät ja -tuolit. Nurkassa lähellä off-tiloja on off-pöytä, jossa apulaiset ja NPC:t voivat syödä off-game (mutta off-game juttelu ei saa kantautua in-game pöytiin).

Alkubriiffi ja loppubriiffi järjestetään ruokasalissa.

Kokoustila (in-game)
Tilassa on taikaneuvoston kokoukset sekä ylempien että alempien tuomioistuinten oikeudenkäynnit. Näiden tilaisuuksien ulkopuolella tilaa saa vapaasti käyttää muihin kokoontumisiin. Ruokasalin ja kokoustilan väliseinä pidetään pääasiallisesti kiinni, mutta jos katsojia on paljon, niin väliseinä voidaan avata lisätilan saamiseksi. Kokoustilan ovi pidetään pääasiallisesti auki, jotta kokouksia pääsee helposti seuraamaan. Oven voi kuitenkin sulkea tarpeen vaatiessa – kokousten aikana olisi suotavaa, ettei aulassa mölyttäisi.

Aula (in-game)
Aula sopii hyvin yleiseen hengailuun, sieltä löytyy useita sohvia. Siellä on myös ainoa in-game sisäänkäynti. Lisäksi aulassa tulee olemaan mm. ilmoitustaulut ja saapuva posti.

Pj-koppi (off-game)
Tilasta tulee löytymään peliohjekuoria ja -laatikoita ja pj-tavaraa. Jos sinua ohjeistetaan peliohjeessa noutamaan jotain pj-kopista, niin tämä on se paikka. Tila on off-game.

Toimisto (off-game, pääsy kielletty)
Tilasta löytyy koko talon kattava kuulutussysteemi. Kuulutuksia saa tehdä ainoastaan pelinjohto sekä erikoisluvalla pelinjohdon ohjeistamat henkilöt. Kuulutuksia tullaan tekemään maltillinen määrä yhteisistä monia koskettavista asioista, esim. briiffien ja ruokailujen alku, pelin alku ja loppu sekä isojen ryhmien juonien kuten neuvoston kokousten ja kaikille yhteisten juonien ja ohjelman alku. Jos sinulla on jotain tärkeää, useampaa koskettavaa kuulutettavaa, jota on vaikea hoitaa muulla tavoin, niin nykäise jotakuta pelinjohdon jäsentä hihasta, ja tämä käy kuuluttamassa. Kuulutuksia ei käytetä esim. yksittäisten ihmisten tavoittamiseen, tätä varten on puhelimet.

Keittiö (off-game, pääsy kielletty)
Keittiöön on täysin pääsy kielletty kaikilta muilta paitsi keittiöhenkilökunnalta hygieniamääräysten vuoksi (samaa keittiötä käytetään kaupalliseen toimintaan). Keittiön jääkaappeja EI saa käyttää, keittiöstä EI saa hakea astioita eikä vettä. Sen sijaan tapahtumaan osallistujien käytössä on useita muita minikeittiöpisteitä ympäri taloa. Viemme pienen määrän astioita sekä tiskiaineen pohjakerroksen minikeittiöön omatoimista, ruokailujen ulkopuolista käyttöä varten. Ruokailujen ulkopuolella käyttämänsä astiat pitää itse tiskata. Myös omia astioita voi olla hyödyllistä ottaa mukaan.

Solu 2 / off-game taukotilat (off-game), 10 hlö
Off-game taukotilat, josta löytyy tukihenkilön vastaanotto sekä mm. sohva, vessat ja suihkut. Lisäksi tilassa on minikeittiö, jossa on jääkaappi, tiskiallas ja mikroaaltouuni. Tämä on off-apulaisten ja NPC:den hengaus- ja laittautumistila, lisäksi pelaajat saavat tulla tänne, jos kaipaavat taukoa pelistä tai haluavat jutella tukihenkilölle.

MH 120, 2 hlö: tukihenkilö, valokuvaaja
MH 121, 4 hlö: Miska, Susanna, Jiro, Japsu (NPC:t)
MH 122, 4 hlö: kokki ja 3 keittiöapulaista
Kaikissa tämän solun makuuhuoneissa on kuulemma mukavat joustinpatjat. :)

2-Kerros

Päiväsaikaan pelaaminen tulee keskittää pohja- ja 1-kerrokseen, ja 2-kerroksessa pelaamista tulee välttää. Nukkumaan mennessä ja herätessä 2-kerroksessa pelaaminen tietenkin täysin ok, samaten jos haluaa ehdottomasti pelata omassa rauhassa yksityisen kohtauksen niin siihen voi käyttää yläkertaa. Yläkertaa voi myös käyttää in-game levähtämiseen ja hälystä pois pääsemiseen. Ethän kuitenkaan pelaa yläkerrassa päiväsaikaan pitkiä aikoja. Valokuvaaja ei tule lainkaan käymään yläkerrassa, ellei erikseen pyydetä kohtaukseen.


(Klikkaa kuvaa nähdäksesi se täysikokoisena)

Solu 3 (off-game / in-game / metatila), 12 hlö
Oleskelutila: Päiväsaikaan klo 9.15-21 tämä on pelaajien käytössä oleva metatila, johon saa tulla pelaamaan pelipaikan tai -ajan ulkopuolisia kohtauksia omatoimisesti. Tilassa ei tulisi kuitenkaan viettää kovin pitkiä aikoja. Yöaikaan (klo 21-9.15) tila on off-game, samaten se on off-game silloin kun siellä ei kukaan pelaa eli siellä saa myös olla off-game tauolla/laittautumassa yms.

Oleskelutilassa on minikeittiö, josta löytyy jääkaappi ja tiskiallas. Solun peseytymistilat ovat off-game ja sekä pelaajat että NPC:t saavat käyttää niitä laittautumiseen.

Huone 221 (in-game), 4 hlö: Esco, Berni, Tino, Dan. Huone on in-game.
Huone 229 (off-game), 4 hlö: Nevi (Ron), Taru (Gideon), Hannele (Lucius), Pauliina (Tracey). Huone on off-game.
Huone 230 (off-game), 4 hlö: Henniina (NPC), Ulla (George), Salla (Jura), Kuu (Scorpius). Huone on off-game.

Off-gamessa nukkuvat pelaajat saavat itse päättää, mikä makuuhuone olisi heidän hahmolleen loogisin in-game (eli voivat pelata ikäänkuin yleensä olisivat kys. huoneessa ja halutessaan viedä sinne in-game tavaroitaan.)

Solu 4 (in-game), 12 hlö
Solu on kokonaan in-game, mutta päiväsaikaan pelaamista suositellaan vältettäväksi. Oleskelutilasta löytyy minikeittiö, jossa on jääkaappi ja tiskiallas, lisäksi pelinjohto suunnittelee tuovansa tänne mikroaaltouunin yläkerrassa majailevien käyttöä varten.

Huone 220, 4 hlö: Amado (alasänky), Antonio, Kyle, Michael C
Huone 222, 4 hlö: Marlène, Ethan, Wilma, Llewella
Huone 223, 4 hlö: Althea, Séverin, Blaise, Pansy

Solu 5 (in-game), 16 hlö
“Nuorisotilat”. Solu on kokonaan in-game, mutta päiväsaikaan pelaamista suositellaan vältettäväksi. Oleskelutilasta löytyy minikeittiö, jossa on jääkaappi ja tiskiallas.

Huone 207, 4 hlö: Frances, Victoire, Ria, Ione
Huone 208, 4 hlö: Andreas, Dante, Florian, Bryan
Huone 209, 4 hlö: Teddy, Thane, Rose, Geoffrey
Huone 210, 4 hlö: Gabi, Cas, Theia, Larisa

Ulkotilat


(Kuva: Google Maps. Klikkaa kuvaa nähdäksesi se täysikokoisena)

Etupiha on in-game tilaa, kaikki muu ulkotila (eli sellainen mihin ei etu-ulko-ovelta suoraan helposti näe) on metatilaa. Olisi toivottavaa, että pelaajat eivät omatoimisesti pelaisi ulkona muualla kuin etupihalla – sisällä talossa riittää kyllä lääniä pelata ja sää tuskin marraskuussa on kovin ihastuttava. Jos kuitenkin tuntuu että jokin kohtaus aivan erityisesti vaatisi tulla pelatuksi metsässä tai ruohokentällä ollakseen siisti, niin sitä ei ole kuitenkaan kokonaan kielletty vaan näin saa tehdä. Lisäksi joissain pelinjohdon puolelta tulevissa juonissa ohjeistetaan lähtemään pelaamaan pelipaikan ulkopuolisia kohtauksia mm. metsäpolulle, jolloin näillä alueilla tietenkin saa pelata.

Rantasauna (metatila)
Käytössämme on ainoastaan tupa, saunan puolelle ei ole asiaa. Rantasaunalle saa mennä pelaamaan sellaisia pelipaikan ulkopuolisia kohtauksia, jotka pelinjohto on ohjeistanut. Lisäksi pelin jälkeen sinne saa mennä mölisemään yömyöhään. Rantasaunan vieressä on huussi, jota saa käyttää.

Kota (metatila)
Kotaan saa mennä pelaamaan sellaisia pelipaikan ulkopuolisia kohtauksia, jotka pelinjohto on ohjeistanut.