FL6: Seuraavat puoli vuotta

Tässä kuvaillaan, mitä kaikkea pelimaailmassa tapahtuu FL6 SpectraNovan jälkeisen noin puolen vuoden aikana, eli loka 2015 – huhti 2016. Muutokset mahdollisia.

TÄRKEITÄ OFF-HUOMIOITA
!! Tähdellä * merkityt ryhmät / tehtävät ovat sellaisia, joihin voit pyytää hahmoasi osalliseksi. Pyynnön voi tehdä esim. FL7:n ilmossa tai ennen jotain minipeliä, eli vielä ei tarvitse tietää. Pyydä rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, jos jokin kiinnostaa. !!

Jos tästä puuttuu jotain, jonka olet maininnut debyssä ja joka mielestäsi voisi olla tässä, ole yhteydessä. Debyjä on satoja sivuja, joten jotain on voinut jäädä huomaamatta. Jos joistain asioista ei löytynyt debyissä tietoja tai debyissä oli ristiriitaisia tietoja/suunnitelmia, niin pelinjohto on tehnyt suvereenisti päätöksiä. Jos jokin tässä tekstissä harmittaa tai kaipaisi muutosta oman hahmosi kannalta, ole rohkeasti yhteydessä.

Huomaathan, että jotkut pienemmät tässä kerrotut asiat eivät ole julkista tietoa, joten sinun tulee päättää itse, onko hahmosi saanut niistä jotain kautta tietoa vai ei.

Jos nousee kysymyksiä, kysy rohkeasti.

HETI HÄTÄKOKOUKSEN JÄLKEEN
Satahenkinen jästien eliittisotilasjoukko taikanegatoi lauantai-iltana pienillä taikanegatointilaitteilla koko Tylypahkan alueen, ja linna sortui sen vuoksi. Puolen yön aikaan selvisi, että pieni osa sotilasjoukosta suuntasi kohti hätäkokouspaikkaa, selkeästikin tietäen sen sijainnin. Sovittiin, että lyhyt jatkokokous pidettäisiin Skotlannissa maatilalla, johon pieni osa Tylypahkan oppilaistakin oli evakuoitu. Osa lähti omille teilleen, osa tuli vielä jatkokoukseen.

Taikaväestölle pyrittiin levittämään tietoa asioista:

 • Etelä-Britannian taikanegatointi oli tapahtunut ohjuksella (nimeltä “Cyra”).
 • Siperiasta oli lähdössä toinenkin ohjus Pohjois-Britanniaan, mutta se saatiin pysäytettyä räjäyttämällä se lähtöalustassaan. Kyseisellä alueella oli taikanegatoitunut useiden satojen kilometrien alue, jolla ei ollut suurempia velhokeskittymiä, mutta pieni lohikäärmereservaatti kylläkin, josta ei oltu tiedetty etukäteen.
 • Taikaministeriö oli romahtanut; Velhojen neuvostosta suurin osa, taikaministeri, suuri osa auroreista & iskuvelhoista ja ministeriön virkahenkilöistä olivat kuolleet. Myös Mungo ja Viistokuja sortuneet. Kuolemien johdosta parantajista on pulaa. Monia vanhoja sukukartanoita sortunut.
 • Azkabanissa syttyi vankilasota, jonka seurauksena suurin osan paikalla olleista vartijoista ja osa vangeista kuoli sekä vankilarakennus osin räjähti. Osa vangeista hukkui yrittäessään uida pois saarelta. Loput vangeista ovat paenneet, eivätkä heidän olinpaikkansa ole tiedossa eikä kiinniotto ole Velhojen neuvoston prioriteettilistalla korkealla.
 • Tylypahkan nimikirja saatiin korjattua ja siitä tehty kopio tuhottua. Joitain nimiä on saattanut jäädä jästeille, mutta ainakin kirjan avulla voidaan nyt pelastaa Britteihin syntyviä jästisyntyisiä lapsia.*

Alkulinnut

HYÖKKÄYS PENTAGONIIN
Hereillä olevat alkulinnut Bennua lukuunottamatta hyökkäsivät hätäkokouksen aikana USAssa jästien sotilastukikohta Pentagoniin. Linnut tiedottivat, että Pentagonissa oli ollut suunnitteilla suuria taikaväen vastaisia sotilasoperaatiota (esim. Ilvermornyn ja Salemin koulujen pommittaminen), ja alkulinnut pyrkivät hidastamaan jästien sotatoimia tuhoamalla Pentagonin sekä kourallisen asevarastoja. Hyökkäyksissä ei tullut kuolonuhreja.

SHU
Rose johdatti joukon aikuisia* (mm. Ronin ja Aaronin) paikkaan, jossa Shun olisi pitänyt olla. 5 kilometriä ilmassa päiväntasaajalla, Guineanlahden yllä. Paikassa ei kuitenkaan näkynyt yhtään mitään, vaikka sen taikuus oli selkeästi erikoista ja viittasi alkulintuihin. Ilmeisesti Shun nukkumapaikkaan ei noin vain menty, ja alue on parhaillaan tutkinnassa.*

Pentagonin hyökkäyksen jälkeen alkulinnut ovat tulleet ihmettelemään Shun olinpaikkaa, ja yrittäneet auttaa sisäänpääsyssä, mutta Shu on tehnyt jotain ilmeisen ovelaa pitääkseen tunkeilijat (ja kaikki muutkin) loitolla, eivätkä linnutkaan ole vielä keksineet ratkaisua. Shu ei ilmeisesti itse kykene auttamaan voimien puutteen vuoksi.

EPIALES
Selvisi, että Painajaislintu on jumissa Syvämaassa, ja tiedetään summittainen suunta, missä tämä on. Jotta Epialeksen herättäminen onnistuisi, niin pitäisi ensin vapauttaa daevat näiden kirouksesta ja mahdollisesti pyytää näitä auttamaan herätyksessä. Vaikuttaa nimittäin siltä, että ihmiset eivät välttämättä pysty menemään Syvämaahan korkean lämpötilan ja pimeän taikuuden vuoksi.

ALLICANTO
Tästä ei puolen vuoden aikana ole löytynyt mitään uutta tietoa. Kovat etsinnät ovat kuitenkin käynnissä.*

Syvämaa

REITTI SYVÄMAAHAN?
Rosierien kartanon raunioista löytyi syvä reikä, jota on lähtenyt tutkimaan pieni uhkarohkea tutkijajoukko.* Valitettavasti myös jästit ovat olleet kiinnostuneita reiästä ja käyneet ihmettelemässä sitä, mutta eivät ole vielä tarkemmin tutkineet, ilmeisesti koska ovat priorisoineet muita asioita. Tutkimusryhmä on toiminut yöllä välttääkseen jästit. Koska reikä sijaitsee taikanegatoidulla alueella, ei sen tutkiminen taikakeinoin ole ollut mahdollista. Tähän mennessä ryhmä on onnistunut jästikeinoin laskeutumaan reikään 2 kilometrin syvyyteen, jossa on kulkenut taikanegatoinnin raja ja siitä syvemmällä magiakenttä on taas voimissaan. Tähän kohtaan on tehty mahdollisimman vahvat suoja- ja jästinkarkotusloitsut, jotta jästit tai muutkaan kutsumattomat eivät pääse reiän läpi. Reiän on mitattu olevan noin 5 km syvä, ja sen alaosissa on varjosaastetta sekä lämpötila on 150 C astetta, joten sinne ei noin vain laskeuduta. 2 km syvemmälle ei ole vielä menty, sillä siinäkin syvyydessä on jo melkein 100 astetta lämmintä.

ANTARKTIS
1-2 kuukautta hätäkokouksesta retkikunta* lähti Antarktikselle matkatakseen jumalten tuonpuoleisen portille. Portin kautta on tarkoitus ottaa yhteyttä Tiamatiin, jolta toivon mukaan saadaan neuvoja siihen, miten daevojen kirouksen voi purkaa. Tämän jälkeen voitaisiin herättää Epiales.

Jästien sotatoimet

SODANJULISTUKSET
Kaikki Euroopan maat Sveitsiä lukuun ottamatta ovat julistaneet sodan taikaväkeä kohtaan. Myös Sveitsi on ilmoittanut luovuttavansa viranomaisten käsiin jääneen taikaväen naapurimailleen. Kuitenkin taikaväen rahakkaamman väen joukossa kulkee tieto siitä, että Sveitsin pankit ovat valmiita tekemään pankkiasioissa yhteistyötä rikkaammaan taikaväen kanssa ja ovat perustaneet näille mm. feikkinimillä tilejä. Tästä saa kuitenkin pulittaa sievoisen summan.

NATO (mm. Euroopasta osa, Kanada, USA) ja SCO (mm. Venäjä, Kiina, Intia) ovat julistaneet taikaväestön ihmiskunnan ja maailmanrauhan vihollisiksi ja siksi aikovat toimia näiden eliminoimiseksi. Myös Australia on julistanut sodan taikaväkeä vastaan. Sotatila on siis nopeasti levinnyt maailmanlaajuiseksi.

TAIKANEGATOINNIT
Kaksi viikkoa hätäkokouksen jälkeen Pohjoinen Iso-Britannia sekä suurin osa Romaniaa taikanegatoitiin ohjuksilla (nimeltä “Annora” ja “Domino”). Tästä kuukauden päästä negatoitiin Pohjois-Ranska Pariisi mukaan lukien. Tästä parin viikon päästä oli vuorossa Madridin seutu, ja tästä kuukausi New York. Sen jälkeen on ehditty isoilla ohjuksilla negatoida vielä Moskovan, Shanghain, Pekingin, Tokion ja Sydneyn seudut. Pikkulaitteilla negatoinnit ovat myös kasvaneet eksponentiaalisesti, ja ilmeisesti ne ovat menneet jonkinlaiseen massatuotantoon, koska niitä on alkanut ilmestyä ympäri maailmaa viranomaisten käsiin, ja niillä on negatoitu tärkeitä virastoja ynnä muita jästien toimille kriittisiä yksittäisiä rakennuksia.

Britannian negatoinnin jälkeen jästit ovat alkaneet nähdä huomattavasti enemmän vaivaa sivullisten jästiuhrien välttämiseen negatointien yhteydessä. Jästit ovatkin isoista negatoinneista ilmoittaneet pari tuntia etukäteen, jotta romahdusvaarassa olevat rakennukset voidaan evakuoida negatoinnin ajaksi. Samalla he ovat pyytäneet taikaväkeä ilmiantamaan kaikki alueella olevat olinpaikkansa, jotta tiedetään missä pitää evakuoida ja siten voidaan välttyä sivullisilta jästiuhreilta. Tämä toiminta on tietenkin antanut taikaväelle mahdollisuuden paeta; toisaalta ilmoitusten yhteydessä valvonta on ekstratarkkaa ja osa on jäänyt kiinni. Lisäksi kun jästiuhreja on kuitenkin joka kerta tullut, niin etukäteisilmoitus on antanut jästeille mahdollisuuden vyöryttää syyt kuolemista taikaväen niskoille, koska “teidän olisi pitänyt ilmoittaa vaara-alueista”. Jästien suurempi prioriteetti tällä hetkellä vaikuttaa olevan negatointi pikemminkin kuin taikaväen silmitön teurastaminen sivullisten uhrien kustannuksella. Joissain tapauksissa taikaväki on jopa näitä ilmoituksia romahdusvaararakennuksista tehnyt sen jälkeen, kun on itse poistunut paikalta.

Euroopan isot negatoinnit kartalla (lisäksi lukuisia pieniä):

VAINOT
Ohjuksen pysäyttämisessä auttanut hakkeri löytyi viikko hätäkokouksen jälkeen kuolleena. Ilmeisesti jästit olivat saaneet selville, että tämä on onnistunut tarkkailemaan viranomaistaajuuksia.

Jästiviranomaiset ovat enenevissä määrin etsintäkuuluttaneet korkean profiilin taikaväkeä.* NATO on tehnyt näistä kaikkialle maailmaan jaettuja etsintäkuulutuslistoja. Ilmeisesti nämä ovat saaneet tietoonsa henkilöllisyyksiä mm. surkkien ja jästisukulaisten kautta ja osa tiedoista on myös vuotanut, kun joku taikaväestä on yrittänyt pelastaa oman nahkansa kavaltamalla muut. Jästit kannustavat toisiaan ilmiantamaan tietämiään taikovia. Ilmeisesti listalle on erehdyksessä päätynyt kourallinen jästejäkin.

Etsintäkuulutetun taikaväen jästitilejä ja -kortteja on jäädytetty, ja varoja on siirretty valtioiden sotakäyttöön. Osa pankeista ei ole kuitenkaan tästä ilahtunut, ja on tiettävästi pimittänyt rahoja viranomaisilta.

Taikaväkeä on kuollut jonkin verran uusien alueiden taikanegatoinneissa sekä yhteenotoissa jästien kanssa. Etenkin äskettäin taikanegatoiduilla alueilla kulkee paljon katupartioita ottamassa kiinni alueelta pakenevaa taikaväkeä. Alueilla, jotka ovat olleet jo pidempään ilman magiakenttää (mm. Britannia) ei juurikaan enää liiku tällaisia partioita.

Jästiviranomaiset ovat vaikuttaneet ottavan taikovia kiinni mieluummin elävältä, mutta toisaalta eivät ole myöskään epäröineet tappamisessa, jos tilanne on muuttunut heille liian uhkaavaksi. Kukaan taikaväestä ei oikein tiedä, mitä on tapahtunut niille, jotka ovat jääneet kiinni jästeille. Nämä ovat nimittäin kaikki kadonneet johonkin – eivät ainakaan tavallisiin vankiloihin. Viranomaiset myös etsivät jästisyntyisiä taikovia lapsia laittaakseen nämä taikuudenpoistolaitoksiin.

Jästien taikaväen vastainen propaganda on levinnyt entisestään ja muuttunut rajummaksi. Huono juttu on, että monet asiat propagandassa pohjautuvat totuuksiin.

Taikaväen sotatoimet

HÄTÄKOKOUKSEN PÄÄTÖKSIÄ

 • Poikkeustilan lait julistettiin voimaan. Mm. viranomaisilla on lupa käyttää anteeksiantamattomia tietyissä tilanteissa.
 • Päätettiin, ettei mihinkään väkivaltaisiin toimiin ryhdytä ja tappaminen ei ole sallittua kuin erikoistilanteissa.
 • Beni ylennettiin auroripäälliköksi ja Michael H iskuvelhopäälliköksi.

EVAKUOINNIT
KAMARIlta saatiin Séverinin ansiosta käyttöön lautta ja sukellusvene, ja H.E.N.K.I.n avustuksella laiva. Niillä on H.E.N.K.I.n avustuksella tehty useita evakuointireissuja Britanniasta mantereelle salaisia vesiteitä pitkin. Olentoja ja riskiryhmiä, kuten mm. Mungon potilaita evakuoitiin ensimmäisenä. Lautalla kuljetettiin myös Escon ja Bernin aloitteesta lohikäärmeitä turvaan Briteistä Ruotsin reservaattiin ennen kuin loppu Britanniasta negatoitiin. Jonkin verran väkeä saatiin siirrettyä maasta pois myös porttiavainten avulla, joita kaikki osaavat Britit ovat tehneet, ja myös H.E.N.K.I. on toimittanut sellaisia. Lisäksi velhomafiat ovat auttaneet evakuoinnissa omia salareittejään pitkin.

Althea tarjosi lukuisia vapaita Sansoucyjen kiinteistöjä väliaikaiseen evakuointiin. Samaten useat muut varakkaat tarjosivat yksittäisiä kiinteistöjä evakuointeja varten. Osa pääsi ulkomailla asuvien tuttavien tai sukulaisten luokse. Osalle on järjestetty pakolaismajoitusta ja muuta vastaavaa eri maissa ympäri maailmaa. Osa asuu taivasalla tai jästien hylkäämissä kiinteistöissä. Ne, joilla on vakuuttava jästi-identiteetti, ovat myös saattaneet jäädä asumaan negatoiduille alueille.

Moni brittitaikova on edelleen kadoksissa, ja karkea arvio on, että melkein tuhat on kuollut. On todennäköistä, että kaikki kadonneet eivät ole kuolleet, vaan osa näistä on esim. piiloutunut jonnekin jästeiltä tai on jossain jästien vankina. Tylypahkan oppilaista suurimman osan vanhemmat löytyivät muutaman päivän kuluessa hätäkokouksesta, mutta noin 100 lapsen vanhemmat olivat kadonneita edelleen siinä vaiheessa, kun lapsia lähdettiin siirtämään. Vanhempia on sittemmin vähitellen löytynyt, mutta noin 60 lapsen huoltajat ovat edelleen kadoksissa. Osa lapsista on päässyt sukulaisten hoiviin, mutta parikymmentä on siirretty väliaikaiseen Puolaan perustettuun kansainväliseen orpokotiin*.

Joidenkin maiden taikahallinnot ovat kieltäneet taikovien pakolaisten saapumisen maahansa, koska pelkäävät sen kääntävän jästien katseet heidän suuntaansa. Suurin osa Euroopan maista on kuitenkin tarjonnut apua puolin ja toisin, koska pelkäävät itse olevansa seuraava, jos yhteistyötä ei tehdä jästien pysäyttämiseksi. Etenkin Ranska, Espanja, Saksa, Romania ja Puola ovat olleet innokkaita yhteistyöhön. Ranska, Espanja ja Romania negatointien takia, Espanja ja Puola koska niistä on löytynyt jästien laitoksia; Saksa, koska siellä pelätään että Berliinin vuoro negatoinneissa on aivan pian.

ETASM on järjestellyt Euroopassa taikaolentojen evakuointia pois riskialueilta*, eli isoista kaupungeista ja niiden läheisyydestä syrjäseuduille.

SOTATILAN HALLINTO
Globaalilla tasolla tilanne on kaoottinen, ja mitään kunnollista organisoitua kansainvälistä taikaväen liikettä sotatilan hallitsemiseen ei ole saatu vielä muodostettua. Tällainen on kuitenkin vireillä.*

Sen sijaan Britit ovat onnistuneet muodostamaan uuden Velhojen neuvoston*, joka vielä hieman hakee muotoaan. Neuvosto on Brittien korkein päättävä elin. Neuvoston päätukikohta siirtyi Brittien sotatukikohtaan Itävallan ja Alppien rajalle heti kun se perustettiin marraskuussa 2015.

VASTAPROPAGANDA
Yksi Brittien päätöksistä oli, että jästien kanssa yritetään saada puheyhteys auki ja tehdä vastapropagandaa.

Lukuisten yritysten ja viestinvaihtojen jälkeen kourallinen eurooppalaisia poliitikkoja suostui telekonferenssiin*, jossa oli tarkoitus keskustella aselevosta ja rauhan ehdoista. Yhteisymmärrykseen ei kuitenkaan päästy. Vaikka asia oli taikaväen puolesta valmisteltu ja argumentoitu hyvin, niin jästeillä oli vasta-argumentti kaikkeen ja näitä vaikutti ajavan pelko ja vallan- ja suojelunhalu. Jästien mukaan taikuuden haitat olivat paljon suuremmat kuin hyödyt, ja oli kaikkien parhaaksi, että taikuus poistettaisiin, sillä silloin mitkään taika-asiat (kuten Leviathanin, kuolonsyöjien tai susiepidemian kaltaiset) eivät olisi uhaksi kenellekään ja maailma olisi turvallisempi (ja jästien valtaa ei uhkaisi mikään). He eivät luottaneet taikoviin eivätkä uskoneet kuin korkeintaan puolet näiden sanomisista. “Teillä on voima saada meidät tekemään mitä haluatte ja väitätte ettei suurin osa teistä tekisi sellaista? Tyhminäkö meitä pidätte? On selvää, että jos jotkut saavat liikaa valtaa, he myös käyttävät sitä. Valta korruptoi, se on ihmisen perusluonne. Otamme teiltä vain tuon vallan pois, jotta olemme kaikki tasa-arvoisia.” Jästit ilmaisivat, että voisivat yrittää puhua muita jästipäättäjiä ympäri katsomaan suopeasti niitä taikovia, jotka auttaisivat heitä taikuuden poistossa. He kuitenkin julistivat sodan kaikkia niitä vastaan, jotka käyvät kansainvälisiä “maailmanrauhaa ajavia” päätöksiä (eli taikanegatointia) vastaan esim. käyttämällä taikuutta.

Britit perustivat vastapropagandaa varten työryhmän*, jonka toimintaan on sittemmin tullut mukaan taikapopulaa ympäri maailmaa. Työryhmä on yrittänyt löytää keinoja levittää rehellistä mutta taikaväen inhimilliseen ja rauhanomaiseen valoon saattavaa tietoa jästeille, mutta jästit ottavat tällaiset nettisivut ja julisteet ynnä muut nopeasti alas. Mukaan on kuitenkin onnistuttu houkuttelemaan pieni kourallinen jästejä, jotka on saatu vakuutettua siitä, että jästien viha ja pelko taikaväkeä kohtaan on kohtuutonta. Propaganda vaikuttaa kuitenkin aivan liian hitaasti, ja jästien vakuuttelu voisi viedä vuosia, jopa vuosikymmeniä – ja siihen mennessä he saattaisivat kaikki olla jo kuolleita. Propagandaa onkin yritetty erityisesti kohdistaa sellaisiin jästeihin, joilla on mahdollisuuksia vakuuttaa asiasta useita muita jästejä, mutta tuloksia ei ole oikein tullut.

Jotkin jästien rikollisorganisaatiot ovat olleet yhteydessä työryhmään ja ilmaisseet voivansa tarjota apua erilaisissa muodoissa, jos saavat siitä vastineeksi taikapalveluksia. Mitään yhteisiä päätöksiä asiasta ei ole vielä tehty, sillä osa on ilmaissut huolensa moisesta yhteistyöstä ja siitä mihin valoon se saattaisi taikaväen rehellisten jästien silmissä. Yksityishenkilöt ovat kuitenkin tehneet diilejä jästirikollisten kanssa.*

Liira ja Felix ovat perustaneet uuden liikkuvan salasairaalan (“Puolenkuun parantola”), jonka ideana on, että sinne ovat tervetulleita kaikki. He ovat tarjonneet apua myös jästeille taikaväen maineen parantamiseksi. Vaikka jotkut yksittäiset jästit ovatkin tulleet taikovien parannettavaksi (yleensä kuolemansairaita) niin viranomaiset ovat ankarasti kieltäneet moisen toiminnan ja yrittävät saada kiinni sen harjoittajia ja ovat tuominneet vankilaan ainakin pari jästiä, jotka kävivät parannettavana. Puolenkuun parantola on auttanut myös väliaikaisten kenttäsairaaloiden organisoinnissa.

Jästien keskuudessa suosittu artisti Tasha, joka on oikeasti taikova, on lähettänyt faneilleen pari videota, joissa on kehottanut, etteivät nämä hätäilisi johtopäätöksiin taikaväen suhteen ja korostanut, että pitäisi kuunnella eikä heti tuomita. Ilmeisesti videot ovat saaneet ainakin jotkut fanit miettimään asiaa vähän enemmän, mutta osa on taas syyttänyt Tashaa naiiviudesta tai taikovien kanssa veljeilystä.

TIEDUSTELU JA TUTKIMUKSET
Monien eri alojen osaajia eri puolilta maailmaa on pikkuhiljaa alkanut järjestäytyä ryhmittymäksi*, joka ei ole vielä kovin organisoitu, mutta on matkalla siihen suuntaan. Ryhmittymän tärkeimmiksi aiheiksi on noussut selvittää seuraavat asiat:

 • Missä taikanegatointiaseita valmistetaan ja yrittää hankkia sellainen käsiinsä tutkimuksia varten. Miten taikanegatointilaitteet toimivat, ja voiko niiden toimintaa jotenkin häiritä, estää tai pysäyttää?
 • Allicanton sijainnin selvittäminen sekä sen selvittäminen, miten Shun luokse pääsee.
 • Jästien taikuuteen liittyvien laitosten löytäminen, kuten taikuudenpoistolaitokset sekä tutkimuslaitokset.
 • Taikanegatointiviruksen tutkiminen ja rokotteen kehittäminen. On saatu tieto, että virusta kehittävä laitos on noin 1-2 tunnin ajomatkan päässä Sevillasta Espanjassa, ja lokaatiota etsitään parhaillaan, jotta jästit eivät saa kehitettyä virusta valmiiksi. Virus on toistaiseksi hyvin keskeneräinen, eikä tartu.

Ryhmittymä on jo lähettänyt joitain vakoojia* jästien keskuuteen sekä pyrkinyt hankkimaan jästien joukosta informantteja, mutta asia edistyy hitaasti, eikä merkittäviä tietoja ole saatu.

Ryhmä hätäkokouksen lapsia onnistui kehittämään amuletin, jonka avulla taikaolento ei välittömästi kuole negatointiin vaan kykenee säilymään hengissä negatoidulla alueella joitain tunteja, jonka jälkeen amuletti menettää voimansa. Amuletti säilyttää lyhytaikaisesti pienen osan kantajansa taikuudesta, joskaan ei tarpeeksi taikojen tekemistä varten. Löytö on mullistava, sillä tämä on ensimmäinen kerta, kun mitään taikanegatointia vastustavaa on löydetty. Valitettavasti amuletti valmistetaan thebalaisen hiekkaopossumin kakasta, ja opossumeja on tiettävästi maailmassa vain yksi jäljellä. Olento on kotoisin muinaisesta Egyptistä, joten nyt Egyptissä yritetään löytää faaraoiden haudoista elossaolevaa sellaista*. Tiettävästi opossumit voivat nukkua ja selvitä hengissä jopa tuhansia vuosia. Tutkijat* (jotka voivat olla myös lapsia) selvittävät parhaillaan kakan ominaisuuksia ymmärtääkseen, miksi se vastustaa negatointia sekä olisiko sen vaikutuksia mahdollista vahvistaa.

KOULUTUS
Monet taikakoulut ovat edelleen toiminnassa, mutta niitä on pyritty turvaamaan äkillisen taikanegatoinnin varalta esimerkiksi vahvistamalla rakenteita jästikeinoin ja poistamalla käytöstä vaarallisia (kuten ekstradimensionaalisia) tiloja. Lisäksi useimmat koulut ovat evakuointivalmiudessa. Jotkin suurimmassa riskissä olevat koulut, kuten Beauxbatons, Ilvermorny ja Salem on tyhjennetty ja opetus siirretty eri lokaatioihin.

Tylypahkan oppilaita jotkin vanhemmat ovat lähettäneet muihin kouluihin, mutta kielimuuri tai pitkä välimatka on usein ollut ongelma. Jotkin lapset on laitettu kotiopetukseen, tai useamman perheen järjestämään yhteiseen kotiopetukseen. Niissä paikoissa, joissa on useampia paossa olevia lapsia, on pyritty järjestämään opetusta, jos paikalla vaan on jokin aikuinen, joka voi sen tehdä. Näin on esimerkiksi Velhojen neuvoston tukikohdassa sekä Antarktis-retkikunnassa.

Myös aikuisia on koulutettu aina kun mahdollista, erityisesti jästiteknologian saralla, mutta toki myös olennaisessa taikuudessa.

TAIKAMATKUSTUS
Taikamatkustus on kuukausi kuukaudelta vaarallisempaa taikanegatoitujen alueiden lisääntyessä. Taikaväki on parhaansa mukaan koonnut yhteistä karttaa, johon on merkattu kaikki negatoidut alueet, ihan pienetkin reiät, jotta turvalliset matkustusreitit ovat tiedossa. Nimittäin jos tällainen reikä osuu matkan varrelle, päättyy matka välittömästi reiän reunaan. Siihen ei yleensä kuole, mutta aikamoinen tälli voi tulla ja halkeentumisriski on myös olemassa. Jästeille paljastumisen riski on tietenkin matkan tyssätessä suuri.

ISKUT JA OPERAATIOT
Pian hätäkokouksen jälkeen tehtiin useamman yön jatkunut kirjojen pelastusoperaatio Britannian taikakirjastosta, jota varten oli koottu vapaaehtoinen ryhmä* taikovia. Osa taikovista naamioitui jästiviranomaisiksi ja harhautti tällä tapaa paikalle eksyviä jästejä, loput lastasivat rekkoja. Kirjoja saatiin kuljetettua useampi rekallinen pohjoiseen, mutta valitettavasti tämä oli vain noin 15% kirjaston sisällöstä, ja loput jouduttiin polttamaan, sillä jästit huomasivat operaation. Hieman myöhemmin Norjan taikaministeriön omistama laiva tuli noutamaan kirjoja turvaan Norjaan.

Toinen Lontoossa tehty operaatio, joka on vieläkin käynnissä, on kaiken arvokkaan pelastaminen ARISTOKista*. Operaation organisoivat pääosin ARISTOKin omistajat, jotka palkkasivat mukaan niin taikovaa väkeä, kotitonttuja kuin jästirikollisiakin. Jästirikolliset ovat hankkineet räjähteitä, joilla holveja on räjäytelty auki, sillä monia niistä ei saa enää muuten auki. Jotta jästiviranomaiset eivät huomaisi operaatiota, niin sitä on toteutettu pikkuhiljaa ja tähän mennessä noin 60% ARISTOKin sisällöstä on saatu salakuljetettua ulos maasta. Omaisuutta on palautettu omistajilleen joskin jokaisen omaisuudesta on palautuksen yhteydessä jonkinmoinen osa lohkaistu palkaksi jästirikollisille sekä ARISTOKin omistajille. Omistajat tosin ovat kaikki nämä “tuotot” kuten myös kuolleiden rahat lahjoittaneet käyttöön sotatilan toimia varten. ARISTOKin omistajat päättivät luovuttaa ARISTOKin tilat toistaiseksi jästirikollisten käyttöön vastineeksi yhteistyöstä.

Selvisi, että Puolan Milakowossa sekä Venäjän Mamonovossa on taikuudenpoistolaitokset. Brittien saamien tietojen avulla onnistuttiin tuottamaan tilanne, jossa jästit lähtivät siirtämään Mamonovosta lapsia Milakowoon, jolloin kummatkin laitokset saatiin paikannettua, ja niihin tehtiin isku marraskuussa. Lapset saatiin pelastettua, mutta operaatiossa* kuoli osa laitoksen työntekijöistä, ja loput pääsivät pakenemaan, sillä lapsien turvallisuus priorisoitiin. Operaatiota olivat organisoimassa mm. Lee ja Katie.

MUITA TOIMIA JA TAPAHTUMIA
Pian hätäkokouksen jälkeen saatiin tieto, että Romanian susiepidemia oli lähtenyt leviämään myös Ranskassa. Epidemia ei onneksi kuitenkaan ehtinyt siellä pitkälle, sillä noin viikko hätäkokouksesta ETASM onnistui kehittämään vasta-aineen Romanian susiepidemiaan. Lääkettä jaettiin kaikille sairastuneille, mutta valitettavasti jästiarmeija oli jo ehtinyt tappamaan lukuisia susia ja Romanian taikayhteisö oli pirstaleina. Tätä ei auttanut se, että pian jästit negatoivat suurimman osan Romaniasta, ilmeisesti susien pelossa.

H.E.N.K.I. on tarjonnut monipuolisesti kriisiapua.

Useampien tahojen toimesta (mm. H.E.N.K.I. ja Puolenkuun parantola) on myös hankittu taikaväelle varastoon kaikkea tarpeellista, kuten jästi- ja taikalääkkeitä sekä raaka-aineita näihin.

Taikaväkeä on kehotettu käyttämään puhelinta vain välttämättömissä tilanteissa, sillä jästiviranomaiset saattavat seurata puhelinliikennettä. Sittemmin on kehitetty kaikenlaisia koodisanoja, jotta voidaan salata puhelun todellinen tarkoitus salakuuntelevilta jästeiltä.

Eräänä yönä hyvin pian hätäkokouksen jälkeen pieni kotitonttuarmeija ajeli ympäri Britanniaa hienoilla autoilla polttamassa velhosukujen kartanoiden jäänteitä. Kuulemma osa seurapiirivaikuttajista oli sopinut tämän yhteisesti*, jotta mitään väärää tavaraa ei päätyisi jästien käsiin. Tontut joutuivat lopulta poliisien jahtaamaksi, mutta heidät saatiin pelastettua lautalle.

Jästit ovat saaneet haltuunsa ison lastin Syvämeren mustalevää, josta voi tarttua hydrarutto taikoviin. Ei ole varmuutta, tietävätkö jästit, mitä levä tekee ja että se on käytännössä bioase taikovia vastaan. Levää jäljitetään parhaillaan*, kadotessaan se oli Romaniassa, joten hyvällä tuurilla sen voimat ovat kadonneet, huonolla tuurilla levä muuttuu arvaamattomaksi ja vaarallisemmaksi, jos se palaa taika-alueelle.

Amazonista löytyi parasiitti, jonka Ethan suositteli tuhottavan sen vaarallisuuden vuoksi. Brasilian taikaviranomaiset ovat ryhtyneet asian suhteen toimiin.

ARISTOKin omistajat ovat kaavailleet taikaväen oman elektronisen pankin perustamista taikaväen rahaliikenteen helpottamiseksi.

Mafiat

Tulossa myöhemmin mafiahahmoille erikseen.

HP-larp kampanja