Yleistä taustatietoa

Kaikki Potter-kirjojen (1-7) tapahtumat ovat tapahtuneet, lukuun ottamatta epilogia. Ihmeotukset-elokuvat eivät kuulu pelisarjan canoniin. Tällä sivulla kerrotaan kaikki kampanjan tärkeimmät kaikkien tiedossa olevat tapahtumat, alkaen heti kirjojen jälkeisestä ajasta.

Tällä sivulla:
>Toisen sodan jälkimainingit 1998-2000
>Vuosien 1999-2000 tapahtumia
>Varjosaastekatastrofi
>Varjosaasteen jälkimainingit
>Taikanegatointi
>Alkuolennot 2000-2015
>Informaatiosota 2000-2015
>Vuosien 2001-2015 muita tapahtumia
>Taikasota 2015-2017

Toisen sodan jälkimainingit 1998-2000

ISO-BRITANNIA
Tiedät-kai-kuka tuhottiin 2.5.1998 Tylypahkassa. Tämän jälkeen Kingsley Kahlesalpa astui taikaministeriksi, ja alkoi yhteiskunnan uudelleenjärjestely. Kahlesalpa hoiti asioita hyvin demokraattisella otteella. Käytiin useita sotaan liittyviä oikeudenkäyntejä, lakeja kirjoitettiin uudelleen, vanhoja oikeustapauksia käytiin läpi, valtion virkamiesten paikkoja arvioitiin ja uudelleenpalkattiin ja vapautuneita vakansseja täytettiin tiukoin kriteerein. Ministeriön työskentelytapoja uusittiin pikaisella vauhdilla. Pimeään magiaan liittyviä lakeja tiukennettiin roimasti.

Riitoja syntyi kehityksen suunnasta ja vanhojen tapojen vaalimisesta, vaikka yleinen asenne oli selvästi Feeniksin killan aatteiden suuntainen. Muutosvastaisia oli kuitenkin yllättävän paljon, sillä harvempi halusi opetella uusia byrokraattisia kiemuroita.

Rikkaiden puhdasveristen sukujen valta romahti. Monia sukujen jäseniä kuoli sodissa ja monet joutuivat Azkabaniin kuolonsyöjätaustan takia. Aluksi sukujen keskuudessa vallitsi epätietoisuus ja hämmennys, sillä suurin osa heistä ei tiennyt millä asenteella heidän tulisi liittyä uuteen yhteiskuntaan ja monilta heidän perusaatteiltaan oli viety pohja alta. Toiset päättivät elää uudessa maailmassa uuden maailman säännöillä, toiset taas jatkoivat tuttua ja turvallista seurapiirielämää keskenään piittaamatta ympärillä myllertävästä muutoksesta.

Muutokseen tottuneet jästisyntyiset lähinnä kohauttivat olkiaan puhdasveristen ongelmille. Puoliveriset olivat vahvasti jakautuneita mielipiteissään, sillä monet heistä tiedostivat molempien puolien ongelmat.

Britanniassa oli hyvin pitkään aristokratia/oligarkia, mutta sekä ensimmäisen että toisen sodan myötä keskiluokka on noussut. Vuonna 2000 oli luvassa ensimmäiset demokraattiset taikaministerivaalit, mutta varjosaastekatastrofin takia niitä lykättiin vuoteen 2001. Yhteiskunta vaikuttaa liikkuvan vähitellen yhä demokraattisempaan suuntaan, ja asiasta ollaan montaa mieltä.

RANSKA
Toisen sodan aikana Ranska pyrki pysymään puolueettomana. Kuitenkin sen aikainen Taikaministeri vaikutti kuolonsyöjämyönteiseltä, eikä suostunut avustamaan Britannian vastarintaliikettä (Feeniksin Kiltaa). Ranskaan muodostui osittain tämän takia solidaarisuusliike, joka antoi tukea Britannian vastarintaliikkeelle. Tiedät-kai-kenen kukistumisen jälkeen ilmapiiri Taikaministeriössä muuttui, eikä ketään kehdattu tuomita vastarinnan tukemisesta. Sodan aikainen kuolonsyöjämyönteinen Taikaedustajisto erotettiin ja heidän tilalleen valittiin uudet edustajat. Tämä paransi Britannian ja Ranskan välejä.

Vuoden 1999 lopulla Ranskassa astui valtaan vaaleilla valittu uusi taikaministeri Jaques Sansoucy, joka on ollut kansan keskuudessa hyvin pidetty jämäkän, moraalisen ja asiantuntevan asenteensa ansiosta.

Vuosien 1999-2000 tapahtumia

1999 politiikassa otettiin uudeksi tavoitteeksi kansainvälistyminen, mikä johti erilaisiin kansainvälisiin projekteihin ja suurempaan yhteistyöhön Britannian ja Ranskan välillä. Näistä esimerkkinä taikakoulujen väliset yhteistyöleirit. Perustettiin Euroopan taikaopetuksen liitto, jonka tavoitteisiin sisältyy opetuksen tason parantaminen ja mm. vaihto-ohjelmien perustaminen.

Joulukuun 1999 lopulla taikaministeriössä ja jossain määrin sen ulkopuolellakin riehui erittäin helposti tarttuva äkämärokko, joka aiheuttaa kuumetta ja vihreitä paiseita. Uudenvuoden aikaan ministeriöstä yli kolmasosa oli sairaana, mikä aiheutti suuren turvallisuusriskin. Äkämärokko tuli suuren yleisön tietoon tammikuun 2000 puolivälissä. Karanteenien ja eristyksien avulla tauti saatiin pysäytettyä ja tammikuun 2000 loppuun mennessä lähes kaikki olivat parantuneet ja tauti saatu hävitettyä. Äkämärokko on ennennäkemätön sairaus, joten on syntynyt salaliittoteorioita siitä, että joku olisi pistänyt sen tahallaan liikkeelle. Syytä tai syyllistä ei ole kuitenkaan löytynyt.

Kenties juuri äkämärokon aiheuttaman henkilöstövajeen takia vuoden 1999 viimeisenä päivänä taikaministeriön arkistoissa onnistuttiin tekemään tuhopoltto, joka tuhosi avioliittorekisterit, rikosrekisterit ja tiedot menneistä oikeudenkäynneistä ja tuomioista. Asia aiheutti suurta päänvaivaa, ja esimerkiksi kaikki avioparit joutuivat rekisteröimään liittonsa uudelleen. Syyllistä ei koskaan saatu kiinni.

Tammikuussa 2000 Ranskan taikaministeriö teki Englannin joukot apunaan suuren pyyhkäisyoperaation, jolla taisteltiin Ranskassa vallalla ollutta järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan.

Varjosaastekatastrofi

Varjosaaste oli ennennäkemätön luonnonkatastrofi, jota kukaan ei osannut odottaa. Se ravisteli juuri sodasta jaloilleen päässyttä Britanniaa, mutta toisin kuin sisällissodat, varjosaaste toi velhot ja noidat yhteen. Katastrofi verotti Iso-Britannian velhoyhteiskunnan väkimäärää yli prosentilla.

Ensimmäiset näkyvät merkit saasteesta ilmaantuivat syksyllä 1999, mutta pimeän magian määrän on arveltu huomaamattomasti kasvaneen jo toisen sodan aikana. Vanhoilla rituaalipaikoilla nähtiin outoja valoilmiöitä öisin ja niissä mitattiin korkeampia pimeän taian pitoisuuksia. Jotkut taikaeläimet alkoivat käyttäytyä hermostuneesti, taikakasvit saivat omituisia sairauksia ja pimeät esineet ja taiat muuttuivat vähitellen voimakkaammiksi.

Vapaana vaeltavista ankeuttajista tuli tavallista enemmän ilmoituksia. Taikaministeriö poisti ankeuttajat Azkabanista sodan jälkeen ja kuljetti ne pois ihmisten ilmoilta. Syksyllä ilmestyneiden ankeuttajien ei uskota olevan samoja. Jotkut uskoivat, että nämä olivat merkkejä vuodenvaihteessa 2000 tapahtuvasta maailmanlopusta.

Tammi-huhtikuussa 2000 herkemmät ihmiset alkoivat saada oireita, kuten outoa ihottumaa, jäsenien kolottamista ja huonovointisuutta. Pyhän Mungon kävijämäärä lisääntyi koko kevään ajan. Pimeän magian määrän todettiin kasvaneen enemmän kuin oli normaalia ja taikaministeriö ryhtyi toimiin muutoksen pysäyttämiseksi kieltämällä hyvin jyrkästi pimeän ja harmaan magian käytön. Lisääntyvistä ankeuttajista alkoi muodostua jo ongelma.

Touko-kesäkuussa taikaväen oireet pahenivat ja lisääntyivät ja ihmiset alkoivat muuttaa pois pilaantuneilta alueilta. Taikaeläimet alkoivat liikehtiä ja siirtyä massoina alueilta toisille aiheuttaen vaaratilanteita ja uhan salaisuussäädökselle. Alueita yritettiin puhdistaa huonoin tuloksin.

Tylypahkan loppukokeita jouduttiin aikaistamaan ja koulu loppui jo kesäkuun ensimmäisellä viikolla, jolloin koulu suljettiin ja Voro jäi hoitamaan paikkaa. Pimeä saaste levisi Tylypahkaan kesä-heinäkuussa.

Heinäkuussa saastuneille alueille alkoi ilmestyä outoja varjohirviöitä. Taikaministerin vaalit peruttiin ja Velhojen neuvosto julisti poikkeustilan lain voimaan. Tuomari Ira Marshall astui maan johtoon poikkeustilan ajaksi. Monet alueet olivat jo kelvottomia asuttavaksi, sillä niissä sai hyvin vakavia oireita, ja evakuoinnit turvapaikkoihin pahimmilta alueilta aloitettiin. Taikaministeriö ja Viistokuja jouduttiin sulkemaan kuun lopulla suojauksista huolimatta, koska Lontoon pimeä pilvi niin sakea.

Heinäkuun lopulla Azkabanin väki jouduttiin evakuoimaan erilliseen vankilaturvapaikkaan. Elokuun puolivälissä vankilaturvapaikasta onnistui pakenemaan kymmenen vankia, joiden joukossa oli useita kuolonsyöjiä. Nuo kuolonsyöjät ovat edelleen vapaalla jalalla vuonna 2003, eikä heistä ole kuulunut mitään.

Elokuun alkupuolella varjohirviöiden ja muiden pimeiden olentojen määrä kasvoi huomattavasti, ankeuttajat olivat entistä nälkäisempiä ja aggressiivisempia. Lähes koko Iso-Britannia oli jo saasteen peitossa, ja oli vain kourallinen puhtaita alueita, joissa turvapaikat sijaitsivat. Elokuun 10. päivään mennessä vahvasti suojattuja turvapaikkoja oli perustettu eri puolille maata yhteensä noin 100, ja lähes kaikki Iso-Britannian taikaväki oli siihen mennessä evakuoitu.

Elokuussa saaste oli levinnyt jo koko Eurooppaan, mutta Iso-Britannian tilanne oli pahin. Venäjä ja Afrikka alkoivat saada jo osuuttaan. Amerikka, Australia ja Kiina sulkivat rajansa kokonaan.

11.8.2000 oli suuri surun päivä, sillä turvapaikan 90 suojat romahtivat, ja suuri joukko varjohirviöitä pääsi sisään. Tämä aiheutti paniikkia muissa turvapaikoissa siitä, kuinka kauan muidenkaan suojat enää pysyisivät pystyssä. Yli 100 velhoa ja noitaa menehtyi tuona traagisena päivänä. 11.8 julistettiin myöhemmin yleiseksi muistopäiväksi, jolloin muisteltaisiin katastrofin uhreja.

Samana päivänä myös Tylypahkan suojat romahtivat ja jästienkarkotusloitsut saatiin pystytettyä takaisin heti sunnuntaina 13.8, ja paikan nähneet jästit yritettiin etsiä ja unhoituttaa. Ei olla kuitenkaan varmoja, onnistuttiinko kaikki löytämään.

RATKAISUN LÖYTYMINEN
Turvapaikan 91 tutkimusryhmä sai selville, että normaalin magiakentän eli Virran lisäksi maan alla on toinen magiakenttä, varjovirta. Maan pinnalla käytetyn pimeän taikuuden residuaali on painunut maan alle, ruokkien näin varjovirtaa vuosituhansien saatossa. Varjovirta kuitenkin nousi maan pinnalle aiheuttaen näin varjosaasteen, ja tutkijat arvelevat sen laskeutuvan takaisin maan alle joidenkin vuosien kuluessa.

Saatiin myös selville, että rakkaudesta ja suojelunhalusta tehty pimeä magia neutraloi varjovirran tuhoavia ominaisuuksia ja tekee siitä oireetonta, kun taas vihasta tehty pahensi asiaa. Tämä ratkaisu ei vähennä pimeän magian määrää vaan pikemminkin lisää sitä, mikä taas saattaa kasvattaa varjovirtaa ja täten varjovirta saattaa koitua ongelmaksi taas tulevaisuudessa. Varjovirran neutraloiminen pimeällä magialla on siis vain väliaikaisratkaisu, kunnes keksitään, miten varjovirtaa voi oikeasti pienentää ja sitä voi estää nousemasta maan pinnalle enää koskaan uudestaan.

Samoihin aikoihin turvapaikassa 18 saatiin kiinni ryhmä jästien tiedemiehiä, joilta takavarikoitiin laite, jolla pystyi tuhoamaan magiakenttää pieni alue kerrallaan. Niissä kohdissa, joissa magiakenttä oli tuhottu, ei pysty taikomaan lainkaan ja esimerkiksi maagiset esineet ja kasvit menettävät kaiken magiansa. Laitteella pystyi täten tuhoamaan myös varjosaasteen, mutta turvapaikassa 91 tehtiin lopulta äänestyksellä yhteinen päätös käyttää varjosaasteeseen mieluummin pimeää magiaa kuin tuhota koko taikuus.

Lisätietoa:
>Pimeät pilvet, varjosaasteen aiheuttamat oireet, turvapaikkojen toiminta
>Varjohirviöt
>Teoriaa varjovirrasta

Varjosaasteen jälkimainingit

Turvapaikasta 91 tiedotettiin heti ratkaisun löydyttyä eteenpäin muille turvapaikoille. Ne, joilla oli taitoa tehdä “hyvää” pimeää magiaa, opettivat muille, miten pimeää taikuutta voisi tehdä rakkaudesta. Asiasta järjestettiin myöhemmin virallisia koulutuksiakin. Parin viikon kuluessa kaikki turvapaikat oltiin saatu puhdistettua, joten välitön kuoleman uhka oltiin selätetty. Varjosaasteen neutralointia alettiin kutsua Pimeäksi puhdistukseksi.

Turvapaikkojen puhdistuksen jälkeen taikaministeriö kokosi työryhmiä, joita lähetettiin puhdistamaan velhomaailman tärkeimpiä kohteita, eli Taikaministeriötä, Viistokujaa sekä Tylypahkaa. Nämä kohteet oltiin saatu puhdistettua syyskuun loppuun mennessä. Viistokujan jälleenrakennukseen meni aikaa, sillä se oli joutunut pahan ryöstelyn ja räjäyttelyn kohteeksi, ja se aukesi vasta joulukuussa juuri parahiksi jouluostoksille. Heti taikaministeriön puhdistuksen jälkeen Velhojen neuvosto päätti ensimmäisessä istunnossaan virallisesti laillistaa pimeän magian käytön rakkaudesta varjosaasteen neutralointiin. Kuitenkin ihmisiin kohdistettu pimeä magia oli edelleen laitonta ja siitä rangaistaisiin ankarasti.

Syyskuun lopulla alkoi kotien ja asuinalueiden puhdistus. Kaikki asuivat turvapaikoissa siihen asti, kunnes koteja oli saatu suojattua ja puhdistettua, ja suurin osa oli päässyt muuttamaan joko koteihinsa tai ystäviensä nurkkiin vuoden loppuun mennessä.

Tietoa ja taitoa välitettiin myös ulkomaille, jossa aloitettiin saman tyyppinen puhdistus. Puhdistus ei kuitenkaan sujunut ongelmitta, sillä jotkut loitsivat pimeää taikuutta väärällä tavalla (vihaisina, katkerina) ja täten vain pahensivat joidenkin alueiden tilannetta. Tämä aiheutti jonkin verran takapakkia. Lisäksi varjohirviöiden hyökkäykset aiheuttivat ongelmia.

Monet velhot ja noidat ostivat (tai jopa varastivat jästeiltä) autoja omaan käyttöönsä, koska taikamatkustuskeinot olivat vielä pitkään vaarallisia. Vasta kesällä 2001 taikamatkustuskeinot alkoivat taas yleistyä, mutta olivat edelleen riskialttiita, varsinkin pidemmillä matkoilla.

Vuoden 2000 lopulla yhteiskunta alkoi pikkuhiljaa päästä taas jaloilleen ja monet alkoivat palata tavallisiin töihinsä. Kuitenkin ministeriöllä oli edelleen useita puhdistusryhmiä, jotka jatkoivat saasteen neutralointia, ensin velhojen asuinalueiden ympäriltä ja yleisiltä kulkureiteltä ilmiintymisen ja jästimatkustamisen helpottamiseksi, siirtyen pikkuhiljaa syrjäisempiin kolkkiin. Kesällä 2001 varjosaastetta oli siis vielä yli 2/3 maan pinta-alasta.

Keväällä 2003 saastetta oli vielä jäljellä syrjäisemmissä kolkissa, ja Pimeän puhdistuksen arveltiin valmistuvan vuonna 2006. Varjohirviöiden määrä väheni tasaisesti saasteen neutraloinnin myötä.
Pimeän taian määrä magiakentässä oli edelleen erittäin korkea, mutta tutkijat ilmoittivat kaikkien helpotukseksi toukokuun 2003 alussa, että varjovirta on vihdoin alkanut laskeutua. Hyvin hitaasti tosin, eikä kukaan osannut arvioida, koska se häviää maan pinnalta.

Pimeä puhdistus aiheutti moraaliristiriitoja useille, ja toisaalta on lisännyt myös pimeän magian ymmärrystä. Jotkut kritisoivat koko touhua siitä, että pimeän magian käyttö vain kasvattaa varjovirran kokoa, muuttaa ihmisten luonnetta ja asia palaa takaisin ongelmaksi tulevaisuudessa. Salaperäisyyksien osasto tutkii kiivaasti varjovirran mysteeriä estääkseen toista tällaista katastrofia enää tapahtumasta.

Syksyllä 2007 Pimeä puhdistus julistettiin valmiiksi, kun varjosaaste oli vihdoin saatu täysin neutraloitua ja varjovirta oli laskeutunut juuri ja juuri maan pinnan alapuolelle. Todettiin, että tavallinen magiakenttä on nyt 30% vahvempi kuin mitä se oli ennen varjosaastekatastrofia. Tämä on aiheuttanut sen, että taikaväki on pystynyt tekemään aikaisempaa voimakkaampaa taikuutta. Pimeän magian määrä kentässä palautui varjovirran laskeuduttua normaalimmalle tasolle, mutta on silti aikaisempaa hieman korkeampi. Laskeuduttuaan maanpinnan alapuolelle varjovirta on tippunut nopeasti alaspäin, ja sen nykyistä syvyyttä ei enää tarkkaan tiedetä, mutta kenties monta kilometria merenpinnan alapuolella.

Taikanegatointi

Elokuussa 2000 turvapaikka 18 lähetti löydetyn taikanegatointilaitteen turvapaikkaan 91. Huhun mukaan se olisi lopulta päätynyt Malfoyn tai Roderickin suvun käsiin, jotka sanovat tuhonneensa sen. Jotkut olivat asiasta helpottuneita, mutta toiset vihaisia, sillä nyt ei ollut mitään, mitä tutkia ja täten kenties kehittää vastalaite. Kukaan ei tuntunut tietävän, mitä jästitiedemiesryhmälle oli tapahtunut.

Vuonna 2002 Ranskasta raportoitiin, että sieltä oli löydetty pari muutaman metrin kokoista reikää magiakentästä syrjäseuduilta. Reikiä alettiin etsiä, ja kenties osaa niistä ei oltu aikaisemmin huomattu, mutta toukokuuhun 2003 mennessä reikiä on löydetty yhteensä melkein sata eripuolilta Eurooppaa, lähinnä syrjäisiltä alueilta. Niitä myös alkoi ilmestyä lisää paikkoihin, joissa niitä ei ennen ollut, ja uudet reiät olivat isompia kuin vanhat. Iso-Britanniasta reikiä löytyi eniten, 26 kpl.

Toukokuussa 2003 aurorit löysivät sattumalta taikanegatointilaitteita valmistavan tehtaan Pohjois-Ranskasta, mutta jästit räjäyttivät tehtaan ja itsensä ennen kuin asiaa saatiin tutkittua. Räjähdyksen yhteydessä alue taikanegatoitui, eikä sieltä onnistuttu pelastamaan mitään tietoja. Vain päivä tehtaan löytymisen jälkeen Taikaministeriön sisäänkäyntinä toimivan puhelinkopin alue taikanegatoitiin, mikä aiheutti arveluita siitä, että jästit tietävät ministeriön sijainnin. Tapahtuman seurauksena ministeriön turvatoimia tiukennettiin merkittävästi, ja ne ovat siitä lähtien olleet tiukat. Mm. sisäänkäyntien paikat vaihtuivat jatkuvasti ja jästinkarkotusloitsuja ylläpitämään palkattiin lisää henkilökuntaa.

Taikanegatointi hiljeni Ranskan taikanegatointilaitetehtaan tuhoutumisen jälkeen pariksi vuodeksi, mutta alkoi sitten uudestaan, samalla tapaa kuin ennenkin: pieniä reikiä magiakenttään ilmestyi silloin tällöin sinne tänne. Reikien ilmestyminen on jatkunut aina syksyyn 2015 asti, mutta ne ovat olleet maksimissaan 10 metrin kokoisia. Kuitenkin 9.10.2015 taikuus negatointiin koko eteläisestä Iso-Britanniasta, Leedsistä alaspäin.

Alkuolennot 2000-2015

IMPUNDULU JA BENNU
Sunnuntaina 13.8.2000 keskipäivällä turvapaikassa 91 nousi äkillisesti ukkosmyrsky. Salamoiden saattelemana merestä nousi valtava mustavalkoinen lintu, jonka siipien kärkivälin arvioitiin olevan 15 metriä. Ukkoslintu katosi taivaisiin, ja sen jälkeen siitä tehtiin useita havaintoja Afrikassa. Tarulintujen kuviteltiin aikaisemmin olevan vain mytologiaa, mutta koska Impundulusta alkoi vuosina 2000-2002 ilmestyä niin paljon todisteita ja silminnäköijöitä, oli kaikkien pakko hyväksyä, että se tosiaan on olemassa. Tämä on herätti kaikenlaisia teorioita tarulinnuista ja siitä, että niitä olisi enemmänkin. Seuraavan kerran Impundulu nähtiin Briteissä toukokuussa 2003, kun tämä tuli tapaamaan vastaherännyttä Sielunsiipeä.

Myöhemmin varmistui, että lauantaina 12.8.2000 feenikslintujen kantaäiti Bennu oli syntynyt uudelleen turvapaikassa 91. Huhtikuussa 2003 Bennu ilmestyi keskelle Atriumin ruuhka-aikaan. Koko alkukevään oli ollut puhetta ja epäilyksiä siitä, pystyisivätkö tarulinnut todella auttamaan taikanegatointiongelman kanssa. Bennu saapui vahvistamaan, että kyllä he pystyvät ja samalla kävi selväksi, että tarulinnut pystyivät verbaalisesti kommunikoimaan ihmisten kanssa. ”Me pystymme korjaamaan magiakentän sekä estämään taikanegatoinnin käytön. Mutta emme voi tehdä sitä yksin, vaan yhdessä kaikkien yhdeksän kanssa”, Bennu oli sanonut.

SIELUNSIIPI JA SULKAKÄÄRME
Toukokuussa 2003 Walesin rannikolla rikkoutui varjosaasteen vaikutuksesta ikivanhoja suojataikoja, jotka paljastivat muinaisen 2000 vuotta sitten tuhoutuneen Enaid-nimisen kylän rauniot. Kylässä oli asunut tarulintuja palvonut heimo. Alustavalla tutkinnalla selvisi, että kylän pääjumala oli Sarimanuk eli Sielunsiipi -niminen tarulintu, ja tutkijat arvelivat kyseisen linnun nukkuvan jossain kylän lähistöllä. Kylästä löytyi paljon hätäisesti tehtyjä ohjeita Sielunsiiven herätykseen. Velhojen neuvosto päätti, että ainakin Briteistä löytyvät jumallinnut herätettäisiin, ja niin Sielunsiiven herätysrituaali suoritettiin 19.-20.5.2003.

Rituaali suoritettiin onnistuneesti ja se herätti kaksi alkulintua, Sielunsiiven ja Sulkakäärmeen, joka oli myös kaikkien tietämättä nukkunut kylässä. Valitettavasti rituaali herätti jotain muutakin, nimittäin muinaisen meripedon, käärmejumala Leviathanin. Enaid oli tuhoutunut 2000 vuotta sitten, koska Leviathan oli hyökännyt sinne. Sielunsiipi oli saapunut puolustamaan kylää, ja taistelu oli kestänyt viikkoja. Loppuviimein Sulkakäärme saapui viime hetkellä estämään sen, että kaksi jumalaa tappaa toisensa, ja tuloksena kaikki kolme vaipuivat uneen kylän lähistölle.

LEVIATHAN JA TIAMAT
Leviathan hyökkäsi Enaidiin myöhään illalla 20.5.2003. Kylässä töitä tekevät tutkijat ja muut ehtivät juuri ja juuri kerätä kamppeensa ja paeta ennen kuin Leviathanin saapumista merkkaava suuri aalto pyyhkäisi Enaidin raunioiden ylitse. Myllerrettyään Enaidin Leviathan suuntasi vielä samana yönä avomerelle, ja ei kulunut kuukauttakaan, kun tämän ensimmäisestä hyökkäyksestä Lissaboniin uutisoitiin. Seuraavat viisi vuotta Leviathan aiheutti tuhoa ja kaaosta hyökkäilemällä laivojen kimppuun ja rantakaupunkeihin (mm. New York, Brighton, La Rochelle, Honolulu). Tuhansia ihmisiä kuoli, pääasiassa jästejä, mutta myös pieni määrä velhoja. Taikamatelijoissa havaittiin levotonta käytöstä, ja välillä ne sekosivat täysin, lähinnä ilmeisesti silloin, kun Leviathan oli lähettyvillä.

2003-2008 tutkijat maailmanlaajuisesti etsivät tietoa Leviathanista ja tämän tuhoamisesta. Alkulinnuilta alettiin saada tuhoamiseen neuvoja, kun käärme oli ensin ehtinyt riehumaan muutaman vuoden. Alkulinnut auttoivat yhden lintutatuoiduista, Emilie Mayn, jumalten tuonpuoleiseen 2003, jossa tämän oli tarkoitus etsiä käsiinsä Tiamat ja pyytää tältä tietoja Leviathanin tuhoamiseen. Tiamat oli Leviathanin puoliso, lohikäärmeiden alkuäiti, jonka alkulinnut tuhosivat kauan sitten. Emilie onnistui tehtävässään, lähetti ministeriölle kriittiset tuhoamiseen tarvitut tiedot ja palasi materiaaliseen todellisuuteen 2008. Ministeriön kokoama urhea ryhmä onnistui houkuttelemaan paikalle ja tuhoamaan Leviathanin 30.9.2008. Kuolonuhreja syntyi pelättyä vähemmän – kaksi taistelijaa heitti henkensä.

ROK JA KHIONE
Alkulintujen Rokin ja Khionen sijainnit onnistuttiin jäljittämään – Enaidista löytyneistä tiedoista oli ollut merkittävää apua. Rokin herätysrituaali suoritettiin onnistuneesti Himalajan vuoristossa helmikuussa 2005 ja Khionen Pohjois-Norjassa tammikuussa 2007. Rituaaleihin osallistui lukuisia Brittejä.

YLEISESTI ALKULINNUISTA
Taikaväen mytologian mukaan tarulinnut ovat taikavoimiltaan erittäin voimakkaita älyllisiä olentoja, jotka suojelevat taikuutta ja tasapainoa. Legenda kertoo, että yhdeksän jumallintua pelastaisivat taikuuden tuhon partaalta. Velhojen neuvosto teki 2003 päätöksen, että tarulinnut herätettäisiin, jotta niiltä voitaisiin pyytää apua magiakentän palauttamiseen. Loppuvuodesta 2003 Kansainvälinen Velholiitto teki saman päätöksen.

Tarulinnut ovat vahvistaneet pystyvänsä korjaamaan magiakentän, kunhan kaikki yhdeksän heistä ovat hereillä, ja tämä vaikuttaa edelleen olevan ainut ratkaisu kentän korjaamiseen. Tähän mennessä kuusi lintua on onnistuttu herättämään, mutta kolme on edelleen kateissa, eikä kenelläkään ole merkittäviä johtolankoja niiden sijaintiin, edes linnuilla itsellään. Uutta tietoa linnuista ei ole saatu moneen vuoteen. Linnut lentelevät omilla teillään ja niistä tehdään silloin tällöin eri puolilla maailmaa havaintoja, ja joskus ne vierailevat ja näyttäytyvät ihmisille tarkoituksella.

Julkisuuteen ovat nousseet myös niin kutsutut “lintutatuoidut” – he ovat alkulintujen valitsemia edustajia, joiden tehtävänä on etsiä loput alkulinnut ja herättää ne. Näistä eniten julkisuudessa linnuista on puhunut Aaron Valkeapää, ja yleisessä tiedossa on myös Hermione Weasleyn olevan tatuoitu.

Informaatiosota 2000-2015

Jästien kanssa on käyty pikkuhiljaa kiihtyvää maailmanlaajuista informaatiosotaa vuosituhannen alusta lähtien. Ensin ongelmat olivat pieniä, mutta jästien tietoisuus taikuudesta on vuosi vuodelta laajentunut, ja 9.10.2015 tilanne totaalisesti räjähti käsiin. Tyhjästä ilmestyneitä romahtaneita rakennuksia kun ei voinut kovin helposti selittää muuten.

Ongelmat alkoivat pahentua, kun vampyyriruhtinatar Judith Senlis kuoli elokuussa 2000. Tämä aloitti verisen valtataistelun vampyyrien välillä siitä, kuka voisi nousta Euroopan vampyyrien hallitsijaksi. Vampyyrihovin ydin on Puolassa, joten Iso-Britannia on säästynyt pahimmalta. Hyvin aikaisessa vaiheessa selvisi, että vampyyrit kuolevat antimaagisiin reikiin, sillä pari vampyyria vahingossa käveli sellaisiin. Tämä lietsoi pelkoa vampyyriyhteisössä ja lisääntyneitä hyökkäyksiä jästejä kohtaan, mikä vaikeutti salaisuussäädöksen ylläpitoa. Hallitsijan puute on aiheuttanut sen, että kukaan ei ole kunnolla pitämässä vampyyreja kurissa. Valtataistelu on käynnissä edelleen, joskin nyt on noussut kolme vahvaa ehdokasta, joista todennäköisesti joku lopulta päätyy ruhtinaaksi.

Toinen suuri uhka salaisuusssäädökselle oli Leviathan 2003-2008. Tämän hyökkäykset jästien kimppuun olivat vaikeita peitellä, ja Leviathanin vaikutuksesta vauhkoontuvat taikamatelijat – erityisesti lohikäärmeet – aiheuttivat myös suuren uhan salaisuussäädökselle. Taikaväki teki kaikkensa keksiäkseen jästinkestäviä selityksiä hyökkäyksille ja myös pelastaakseen jästejä hyökkäyksiltä. Asian piilottaminen kokonaan oli kuitenkin mahdotonta, ja jästien teoriat ja huhut yliluonnollisista voimista kasvoivat räjähdysmäisesti.

Vuosina 2008-2015 Internetissä pyörivät tiedot ja salaliittoteoriat levisivät sosiaalisen median kautta satojen miljoonien jästien nähtäville, ja todisteet alkoivat olla yhä uskottavampia. Taikuudesta tietävät jästit tekivät parhaansa levittääkseen tietoa, ja velhot tekivät kaikkensa salatakseen sen. Esimerkiksi taikaministeriöllä oli jatkuvasti haut auki unhoittajakoulutukseen ja ministeriön unhoittajien rivit ovat kasvaneet paljon – siitä on tullut hyvin tärkeä ammatti.

Jästivanhemmat alkoivat pelätä sen puolesta, että heidän lapsilleen ilmaantuu taikavoimia. Uutisoitiin lapsenmurhista, sekä 2011 alkoi levitä laajemmalle yleisölle tietoa “Taikuudenpoistolaitoksista”, joihin jästivanhemmat lähettävät taikavoimaisia lapsiaan, jotta näistä voitaisiin “poistaa” taikuus. Asia hirvitti taikaväkeä, ja taikalapsia yritettiin pelastaa pois vanhemmilta, joiden koettiin olevan riski lapsen turvallisuudelle.

Uskonnot alkoivat muistuttaa ihmisiä siitä, että noitia on poltettu aikojen alusta, koska he ovat pahoja ja paholaisen kätyreitä. Jästien keskuudessa oli kuiskailuja siitä, että puhdasveriset ovat taikovista pahimpia, ja että nämä ovat tappaneet paljon ei-taikovia. Kun Romaniassa alkoi lokakuun 2015 alussa juoksennella tuhansia epäluonnollisia susia, ei asia tietenkään jäänyt jästeiltä huomaamatta, ja nämä syyttivät “pahaa taikuutta”, vaikka sudet eivät hyökkääkään jästien kimppuun. Vuonna 2015 jästien keskuudessa oli havattaivissa kasvava joukkohysteria taikaväkeä kohtaan.

Tapahtumista huolimatta suurin osa taikaväestä eli 2000-2015 rauhallista elämää, ja informaatiosota oli lähinnä ikävä varjo taustalla.

Vuosien 2001-2015 muita tapahtumia

TAIKAMINISTERIT
Varjosaastekatastrofista toivuttua järjestettiin ensimmäiset demokraattiset taikaministerinvaalit, jotka pidettiin syksyllä 2001. Augusta Longbottom valittiin taikaministeriksi kaudelle 2001-2006. Kingsley Kahlesalpa äänestettiin ministeriksi 2006-2011, ja Tiberius Ogden valittiin kaudelle 2011-2016.

PANKKIKRIISI
Kreikan veelayhteiskunta haastoi velhopankki Irvetan oikeuteen veelarodun törkeästä kaltoinkohtelusta, ja oikeudenkäynnit alkoivat lokakuussa 2001. 1500-luvulla maahiset olivat murhanneet ison joukon veeloja ja haudanneet nämä Irvetan perustuksiin. Irvetan uutena vuonna 2000 tekemät toimet estivät kyseisten veelojen sieluja siirtymästä eteenpäin tuonpuoleiseen. Monet vetivät skandaalin vuoksi rahansa Irvetasta pois, samaten varakkaat sijoittajat hylkäsivät pankin. Kreikan korkein oikeusistuin tuomitsi Irvetan syylliseksi, ja nämä joutuivat maksamaan mittavan korvaussumman Kreikan veelayhteiskunnalle, mikä oli viimeinen niitti hauta-arkkuun. Irveta julisti itsensä konkurssiin 1.1.2003, mutta palveli asiakkaita vielä vuoden 2003 loppuun asti. Monet siirsivät rahansa Ranskan velhopankki Perlevoûteen, tai tuttavallisemmin “Helmiholviin”.

Irveta myi konkurssipesänsä vuoden 2004 alussa kotimaisten sijoittajien perustamalle yhtiölle. Uusi pankki sai nimekseen ARISTOK, “Arvostettu Iso-Britannian Suurenmoinen Talletettujen Omaisuuksien Korporaatioyhtiö” ja avasi ovensa asiakkaille Irvetan remontoiduissa tiloissa vuoden 2005 alusta. Toiminta on ollut menestyksekästä. ARISTOKilla ei ole kirouksenmurtajia, ja työntekijöistä alle puolet on Irvetan entisiä maahisia ja loput ihmisiä.

LAKIMUUTOKSET
2001-2015 on tehty lukuisia tasa-arvoa lisääviä lakimuutoksia. Lakeja, jotka nostavat puhdasveriset eriarvoiseen asemaan, on purettu. Sukupuolen, varallisuuden, suhteiden, sukulaisuuksien ynnä muiden vaikutusta lain edessä on tasoitettu. Monien taikaolentojen, mm. kotitonttujen, veelojen ja ihmissusien oikeudet ovat parantuneet. Lakimuutoksia on ollut ajamassa erityisesti Hermione Weasley, mutta hän ei ole toiminut yksin.

SUSIEPIDEMIA
Tällä viikolla tuli tietoon, että uudenlainen taika-epidemia on levinnyt Romaniassa, ja jo 40% taikaväestöstä on saanut tartunnan. Tartunnan saaneet muuttuvat ihmissuden kaltaisiksi ja ovat susimuodossa noin 70% ajasta, mutta kyseessä ei ole tavallinen ihmissusitartunta. Sudet pyrkivät tartuttamaan taikovia, eivätkä ole kovin kiinnostuneita jästeistä. Osa tartunnan saaneista on kuollut. ETASM kehittää parhaillaan vasta-ainetta, ja uskotaan että epidemia on parannettavissa. Jästit ovat eristäneet koko maan armeijoidensa voimin ja tappavat susia.

Taikasota 2015-2017

9.10.2015 jästit ampuivat Venäjältä ohjuksen, joka taikanegatoi koko Iso-Britannian eteläpuoliskon. Satojen kilometrien kokoinen antimaaginen alue tuli kauhistuttavana yllätyksenä. Lontoon taikaministeriö romahti ja taikaministeri, koko Velhojen neuvosto, suuri osa auroreista ja iskuvelhoista sekä lukuisia muita työntekijöitä menehtyi. Tuhatkunta taikovaa sai tuolloin surmansa. Viistokuja, Pyhä Mungo ja seuraavana iltana myös Tylypahka sortuivat. Lukuisat Euroopan maat julistivat sodan taikovia vastaan, ja useimmat muut maailman maat seurasivat perästä: taikuus julistettiin ihmiskunnan ja maailmanrauhan vihollisiksi. Jästit eivät haluneet kutsua sotaa noitavainoiksi, sen ikävän sävyn vuoksi, vaikka noitavainoista nimenomaan oli kyse.

Tarkemmin hätäkokouksen jälkeisen puolen vuoden tapahtumista voi lukea täältä: FL6: Seuraavat puoli vuotta

Informaatiosota jästien ja taikaväen välillä oli alkanut vuosituhannen alussa ja sitä pahensivat mm. Leviathan, vampyyrien levottomuudet ja jästien sosiaalinen media. Todisteet taikuudesta alkoivat olla yhä uskottavampia ja ne levisivät kulovalkean lailla, vaikka taikaväki teki valtavasti töitä asian pysäyttämiseksi. Ensimmäinen iso ohjus rikkoi salaisuussäädöksen lopullisesti ja viimeistään silloin taikuuden olemassaolo varmistui kaikille jästeille, ja joukkohysteria taikuudesta otti näistä vallan.

Kaksi viikkoa ensimmäisen ison negatoinnin jälkeen pohjoinen Iso-Britannia taikanegatoitiin. Siitä kuukauden päästä seurasi Pariisi ja sen ympäröivät alueet. Tätä seurasi nopealla tahdilla useiden maailman pääkaupunkien negatointi, ja pikkulaitteilla negatointien määrä kasvoi eksponentiaalisesti. Marraskuuhun 2017 mennessä noin 60-70 % maailman maapinta-alasta oli taikanegatoitu. Meriä ei negatoitus. Tilanne oli yhtä paha joka puolella maailmaa, mutta oli joitain yksittäisiä maita, kuten Mongolia ja Tšekki, jotka olivat vielä kohtalaisen koskemattomia.

Britannian negatoinnin jälkeen jästit alkoivat nähdä enemmän vaivaa sivullisten jästiuhrien välttämiseen negatointien yhteydessä. Jästit ilmoittivat isoista negatoinneista pari tuntia etukäteen, jotta romahdusvaarassa olevat rakennukset voidaan evakuoida negatointia ennen. Samalla he ovat pyysivät taikaväkeä ilmiantamaan kaikki alueella olevat olinpaikkansa, jotta tiedettiin missä pitää evakuoida. Tämä toiminta antoi taikaväelle mahdollisuuden paeta, toisaalta ilmoitusten yhteydessä jästit partioivat tarkkaan. Etukäteisilmoitus antoi jästeille mahdollisuuden vyöryttää syyt mahdollisista jästikuolemista taikaväen niskoille, koska “teidän olisi pitänyt ilmoittaa vaara-alueista”.

Jästien suurin prioriteetti vaikutti olevan taikanegatointi pikemminkin kuin taikaväen silmitön teurastaminen. Jästiviranomaiset vaikuttivat ottavan taikovia kiinni mieluummin elävältä, mutta toisaalta eivät myöskään epäröineet tappamisessa, jos tilanne muuttui heille liian uhkaavaksi. Vangiksi otetut päätyivät taikuudenpoistolaitoksiin, joista suurimman osan sijaintia ei tiedetty. Jästien taikaväen vastainen propaganda myös muuttui kuukausi kuukaudelta pahemmaksi.

2016 jästien kanssa saatiin keskusteluyhteys hetkeksi aikaa, mutta nämä julistivat sodan kaikkia niitä vastaan, jotka käyvät kansainvälisiä “maailmanrauhaa ajavia” päätöksiä (eli taikanegatointia) vastaan esim. käyttämällä taikuutta. Jästit myös totesivat: “Teillä on voima saada meidät tekemään mitä haluatte ja väitätte ettei suurin osa teistä tekisi sellaista? Tyhminäkö meitä pidätte? On selvää, että jos jotkut saavat liikaa valtaa, he myös käyttävät sitä. Otamme teiltä vain tuon vallan pois, jotta olemme kaikki tasa-arvoisia.”

SOTAAN OSALLISTUMINEN
Britannian taikaväellä ei ollut asevelvollisuutta: suurin osa vapaaehtoistui tehtäviin, mutta joitakuita erikoistaitoja omaavia myös saatettiin määrätä. Taikaväkeä on houkuteltu tehtäviin “jokaisen tulee kantaa kortensa kekoon” -tyyppisellä kannustuksella. Ikä ei ollut este, vaan myös alaikäisille vapaaehtoisille etsittiin heidän taitoihinsa sopivia tehtäviä, sillä tekijöistä oli jatkuvasti pulaa. Sotahenkilöstölle tarjottiin sotabudjetista peruselanto. Monet vapaaehtoistuivat, koska menettivät sodan aikana työnsä, ja sotaan osallistumalla heidän ei tarvinnut huolehtia elannostaan. Lisäksi monet halusivat taistella taikuuden, oman hengen ja vapautensa ja vangittujen ja kuolleiden läheistensä puolesta. Sotaan osallistumattomat saivat hankkia oman elantonsa, vaikka toki monenlaista hätäapua pyrittiin järjestämään. Tukikohdassa asui vain sotahenkilöstöä ja jonkun muun siellä oleskeluun piti olla painava syy.

BRITANNIAN HALLINNON ROOLI SODASSA
Sodan aikana Euroopan sisäiset rajat olivat taikaväelle menettäneet aikalailla merkityksensä: kansat olivat hajaantuneet ympäri Eurooppaa, kun monet olivat paenneet alueille, joissa oli vielä taikuutta. Kesällä 2016 saatiin lyötyä lukkoon Euroopan taikahallintojen kesken yhteiset pelisäännöt. Kaaoksen välttämiseksi jästejä vastaan taistelun pääohjat annettiin Brittien hallinnolle: siinä missä monien muiden hallintojen tila oli kaoottinen, Britit olivat parhaiten järjestyksessä ja tilanteen tasalla ja heillä oli eniten asioista, kuten alkulinnuista, daevoista ja taikanegatoinnista tietäviä. Lisäksi muut olivat pääosin samaa mieltä Brittien suurista linjoista.

EUROOPAN ULKOPUOLELLA
Euroopan ulkopuolella oli erilaisia liittoumia ja yhteistyötä tehtiin siellä täällä – myös Eurooppa teki useiden muiden alueiden kanssa esim. tiedonjakoa, mutta jokainen maa tuntui tekevän vähän omiaan miten parhaaksi näkee. Jotkin maat, joissa oli vielä taikuutta, puolustivat maataan aggressiivisesti estäen muiden pääsyn sinne suojellakseen itseään, näihin kuului mm. Mongolia. Toiset olivat taas hyvin halukkaita yhteistyöhön, sillä kaikki halusivat että tilanne jästien kanssa saataisiin ratkaistua ja taikaväki selviää.

Venäjä kääntyi sodan aikana sisäänpäin ja Venäjän taikaväen resurssit olivat maan sisäisessä jästien vastaisessa taistelussa. Venäjä lähti sotatoimissa huomattavasti väkivaltaisemmalle linjalle kuin Eurooppa. Eurooppalaiset tuomitsivat väkivaltaisuudet, mutta niihin ei pystytty eikä haluttu puuttua. Eurooppalaisten jästien tiedettiin tekevän yhteistyötä venäläisten jästien kanssa, sillä joitain taikanegatointiohjuksia Eurooppaan ammuttiin Venäjän maaperältä. Venäjä ei kuitenkaan päästänyt Brittejä maaperälleen vaan sanoi hoitavansa ohjukset ja paikalliset taikanegatointilaitokset itse.

BRITTIEN PÄÄTUKIKOHTA
Hätäkokouksen (9.-10.10.2015) jälkeen vallitsi hetken sekava tilanne, jossa Britannian taikaväki liikkui ympäriinsä auttamassa toinen toisiaan, pelastamassa tärkeää omaisuutta, taikaeläimiä ja niin edelleen. Kun Pohjois-Britannia taikanegatoitiin kaksi viikkoa hätäkokouksen jälkeen, siirtyi maan johto Pariisiin miettimään seuraavia toimenpiteitä. Taikaministeriön varoja saatiin kaavittua juuri sen verran kasaan, että niillä ostettiin valenimellä Saksan ja Itävallan rajalta Alpeilta syrjäinen rakennus. Paikka oli ollut majatalo ja käyttämätön monta vuotta, ja sen myyneelle jästille väitettiin, että se remontoitaisiin rikkaan perheen loma-asunnoksi. Todellisuudessa mitään remontteja ei tehty, vaan paikka suojattiin heti loitsuin ja Britannian johto muutti sinne marraskuun lopulla 2015. Tukikohdan väkimäärä on sen jälkeen pikkuhiljaa kasvanut, suurin väkiryntäys oli maalis-huhtikuussa 2016, kun Antarktis-retkikunta palasi Eurooppaan. Tukikohdan koordinaatit olivat: 47.505146, 11.474117, noin 1600-1700 metrin korkeudessa.

Althea ja Draco rahoittivat omista rahoistaan sotaa yhteensä noin 200 miljoonalla, millä sotahenkilöstön elatuksen, tukikohdan ylläpidon ja kriisiavun lisäksi hankittiin mm. ilmatorjuntaohjusjärjestelmä tukikohtaan, autoja, aseita, vääriä henkilöllisyyksiä ja muita virallisia papereita, lahjottiin jästejä, salakuljetettiin ja ylipäätään rahoitettiin kaikkea mm. tiedusteluun ja iskuihin liittyvää. Rahasta ei siis ollut tukikohdassa varsinaisesti pulaa, sen sijaan asioiden (kuten aseiden) saatavuus oli ongelma.

Sodan aikaisia tapahtumia, uutisia ja juoruja voi lukea täältä: Uutiset & juorut

HP-larp kampanja