FL4: Yleista taustatietoa

Kaikki Potter-kirjojen tapahtumat ovat tapahtuneet, lukuun ottamatta epilogia. Nyt on elokuu 2000 Englannissa, ja sodan päättymisestä on kulunut noin kaksi vuotta. Tarkalleen in-game päivät ovat to-la 10.-12.8.2000.

Maailman taikatasapaino on järkkynyt, ja pimeän magian määrä on kasvanut vuoden aikana tuhoisiin määriin. Syy tälle on tuntematon, ja asiaa yritetään kiivaasti selvittää. Kukaan ei tiedä, miten pimeän magian kasvun saisi pysäytettyä, ja aika alkaa loppua kesken. Jästimaailma elää kaikesta tästä tietämättömänä ja jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunut, sillä pimeät pilvet vaikuttavat vain taikuutta omaaviin olentoihin.

Velhot ja noidat ovat joutuneet evakuoitumaan eri puolille Iso-Britanniaa sijaitseviin turvapaikkoihin tappavien saastepilvien tieltä. Peli sijoittuu yhteen näistä turvapaikoista. Saadaanko pimeä saaste pysäytettyä, vai onko tämä taikamaailman loppu?

Trailer

Pimeät pilvet

Pimeät saastepilvet
-Pilvet ovat näkymättömiä, mutta niissä on kylmä, painava ja tukahduttava ilmapiiri
-Pilvissä näkyy ajoittaisia valoilmiöitä ja niissä kulkee pimeitä otuksia
-Saastepilvien läpi pystyy kulkemaan suojausten avulla, mutta se on hyvin riskialtista ja voimia kuluttavaa
-Saasteen läpi on vaarallista ilmiintyä ja halkeentumisen riski erittäin suuri, myös porttiavaimet ja hormipulveri alkavat olla erittäin riskialttiita

Saasteen aiheuttamat oireet
-Saaste vaikuttaa ainoastaan taikuutta omaaviin olentoihin ja asioihin
-Vakavuusaste ja oireet vaihtelevat yksilökohtaisesti, vaikutusajan ja saasteen paksuuden mukaan
-Huonovointisuus, särky, tajunnan heikkeneminen, hengitysvaikeudet
-Ihottuma, ihon syöpyminen tai palaminen
-Kontrollin menettäminen omasta taikuudesta
-Tajuttomuus, kooma
-Kuoliot, aivovauriot
-Kuolema

Turvapaikan toiminta

Turvapaikka 91 (johon peli sijoittuu) sijaitsee Englannin itärannikolla. Se perustettiin viikko sitten torstaina 3.8.2000, ja on täyttynyt pitkin viikkoa. Turvapaikkaa johtaa hallintoryhmä, joka toimii demokraattisesti. Hallintoryhmän puheenjohtaja on Ira Marshall, joka nousi myös koko maan johtoon taikaministerin ohitse, kun heinäkuussa Velhojen neuvosto julisti, että poikkeustilan laki on astunut voimaan. Hän tulee toimimaan maan johdossa, kunnes kriisitilanne on ohitse. Kun poikkeustilasta on toivuttu, pidetään taikaministerin vaalit, ja Kingsley Kahlesalpa palaa valtaan kunnes uusi taikaministeri on saatu valittua. Käytännössä turvapaikat ovat tämän hetkisessä tilanteessa itsenäisiä yksiköitä, sillä turvapaikkojen välinen yhteydenpito on hidasta. Lähes koko Britannian taikaväestö on evakuoitu, ja viimeisiä viedään. Turvapaikkoja on yhteensä 100. Lähin on turvapaikka 90, joka sijaitsee noin 30km päässä turvapaikasta 91.

Hallintoryhmä päättää turvapaikan säännöistä, toimintatavoista ja pyrkii takaamaan turvapaikan toimivuuden ja turvallisuuden kaikille. Jos jokin on pielessä, hallinnolle saa lähettää valituksia. Hallinto myös määrää rangaistuksia rikkeistä, Ira Marshall toimii tuomarina ja loput hallinnon jäsenet valamiehinä. Pahemmista rikoksista pidetään kunnollinen oikeudenkäynti vasta, kun poikkeustilasta on toivuttu.

Jokainen turvapaikassa olija on määrätty tehtäviin yhteiseksi hyväksi, eikä mistään makseta palkkaa. Sen sijaan turvapaikka täyttää kaikkien perustarpeet, kuten ruuan ja terveydenhuollon. Kukin työryhmä huolehtii omasta osa-alueestaan, ja työryhmän johtajan velvollisuus on raportoida hallinnolle edistymisestä.

Turvapaikan ruoka ja käyttötavara hankitaan jästeiltä, sillä velhoyhteiskunta on liian halvaantunut tuottaakseen mitään. Kaikki jästeiltä hankittu kahdennetaan taioilla, mikä huonontaa laatua, mutta alentaa hankintakustannukset puoleen. Huoltojoukot hoitavat hankintoja, ja rahaa tai jästeille kaupaksi meneviä epämaagisia arvoesineitä vastaan heiltä voi tehdä myös erikoistilauksia omaan käyttöön. Nämä he laittavat prioriteettijärjestykseen, ja hankkivat siinä järjestyksessä mahdollisuuksien mukaan.

Rahat turvapaikan toimintaan hankitaan kahdella tavalla: a) ministeriön jästitilillä olevat vähät rahat on jaettu turvapaikkojen kesken b) kaikilta turvapaikan täysi-ikäisiltä kerätään veroja varallisuuden mukaan. Vaikka joku maksaisi enemmän, ei hän saa turvapaikassa sen parempaa palvelua. Niitä, joilla on jästitalletuksia, pyydetään maksamaan jästirahassa. Muita on kehotettu ottamaan mukaan turvapaikkaan kotona olleet kaljuunat tai arvometallit/kivet (Irvetaan ei ole pääsyä saasteen takia), joilla voi maksaa. Kaljuunat muutetaan takaisin kullaksi ja vaihdetaan jästirahaan, ja arvoesineitä on myyty jästeille. (Off: pelissä kaljuunoita mallinnetaan pullonkorkeilla, jotka pelinjohto tuo mukanaan)

Turvapaikkaa ympäröi suojakupla, joka estää pimeän saasteen pääsemisen sisään. Turvapaikan ympäröivä alue on saastunutta. Turvapaikassa olijat voivat kävellä suojauksien läpi, mutta se ei toki ole kannattavaa. Suojakuplan sisäpuolella ei voi ilmiintyä/kaikkoontua.

Turvapaikan säännöt pelin alkaessa (voivat muuttua pelin aikana):
1. Yleisesti normaalit lait ovat voimassa joitain poikkeuksia lukuunottamatta.
2. Pimeän taikuuden tekeminen on kielletty.
3. Vältä kaikkea toimintaa, joka voisi vaikuttaa suojakehään negatiivisesti.
4. Jästienkarkoitusloitsut on jouduttu poistamaan yhdestä kohtaa suojakehää, jotta jästikuljetukset pääsevät sisään. Jästien unhoittaminen on kielletty, jotta tilaukset eivät mene sekaisin tai herätä epäilyksiä, joten pyri hoitamaan tilanteet jästien kanssa puhumalla.

Säännöt ovat nähtävillä Majakan infopisteellä, ja hallinto tiedottaa niiden muuttumisesta tavalla tai toisella.