FL5: Taustatarina

Tällä sivulla pelikohtaista infoa Sielunsiivestä.

Enaidin paljastuminen

Walesin rannikolla on pienehkö alue, jossa on maagista kasvillisuutta ja taikametsäplänttejä. Kaksi viikkoa sitten maiden omistaja Cyneric Avery otti yhteyttä taikaministeriöön ja pyysi heitä tutkimaan hajoavan suojakuplan näköistä valoilmiötä hänen maillaan. Ministeriö ei onnistunut nopeuttamaan suojien hajoamista, mutta siivosi ympäriltä varjosaasteet pois. Parissa päivässä suojat olivat murentuneet tarpeeksi, jotta alueelle pääsi sisään.

Alustava tutkimus paljasti, että suojien takana oli raunioitunut taikakylä, joka oli todennäköisesti tuhoutunut noin 2000 vuotta sitten. Kylä jäi vahvojen ja erikoislaatuisten suojien taakse piiloon, minkä vuoksi paikkaa ei löydetty ennen kuin varjosaaste aiheutti suojien hajoamisen. Esitutkimuksen aikana alueelle pystytettiin väliaikainen mökkikylä (ministeriön vanhoja pakattavia ja liikuteltavia mökkejä) sekä tutkimuslaitteisto. Sopiva tutkimusjoukkko kerättiin kasaan ja viikko sitten tutkimustoimet saattoivat vihdoin kunnolla alkaa.

Tähän mennessä on löydetty seuraavaa:

  • Kylän nimi on Enaid, joka tarkoittaa sielua.
  • Kylässä asunut taikaheimo palvoi jumallintuja, ja kyläläisten pääjumala oli Sarimanuk eli Sielunsiipi.
  • Kyläläiset käyttivät pääasiassa roomalaisia aakkosia.
  • Kaikki vanhat rakennukset ovat sortuneet ja hautautuneet maan alle, esineistö mukanaan. Jäljet saattaisivat olla jonkinlaisen taikuuden tai luonnonkatastrofin aiheuttamia.
  • Enaidin magiakenttä on erittäin vahva.
  • Hyvin todennäköisesti Sielunsiipi nukkuu jossain kylässä tai sen lähistöllä. Kylästä on löytynyt paljon ohjeita siitä, miten Sielunsiiven voisi herättää. Ne vaikuttavat hätäisesti tehdyiltä ja monet oli jätetty helposti löydettäviksi, aivan kuin niiden kirjoittaja olisi tiennyt, että niitä saatetaan vielä tarvita. Kuitenkin pieni osa ohjeista vielä puuttuu. Herätysrituaali aloitettiin tänään maanantaina klo 18, sillä ympäristön kriteerit (taivaankappaleiden asento) täyttyvät juuri nyt parhaiten ja takaa suurimman onnistumisen mahdollisuuden. Rituaali kestää noin vuorokauden.

Herätysrituaalin häiriköiminen on rikos.

Nyt Enaidin suojista on enää palasia jäljellä, suurin osa on hajonnut. Tänään valtaosa jo tähän mennessä löydetyistä esineistä ja materiaaleista on toimitettu Salaperäisyyksien osastolle, jotta pöytätilaa vapautuu uusille löydöille. Kaikki Enaidista tehdyt löydöt kuuluvat taikaministeriölle.

Uutiset ja juorut

Taikaministeri
Augusta Longbottom valittiin vaaleilla taikaministeriksi syksyllä 2001. Kingsley Kahlesalpa ei edes asettunut ehdolle. Rouva Longbottom on hoitanut virkansa rautaisella otteella ja tasapainotellut etevästi sekä uudismielisten että vanhoillisten näkemysten keskitiellä.

Bennun näyttäytyminen
Kuukausi sitten, suurimpaan aamun ruuhka-aikaan, keskelle taikaministeriön Atriumia ilmiintyi suuri liekehtivä ja poikkeavan näköinen feenikslintu. Useimmat tajusivat nopeasti tämän olevan Bennu. Koko alkukevään oli ollut puhetta ja epäilyksiä siitä, pystyisivätkö tarulinnut todella auttamaan taikanegatointiongelman kanssa. Bennu saapui vahvistamaan, että kyllä he pystyvät ja samalla kävi selväksi, että tarulinnut pystyivät verbaalisesti kommunikoimaan ihmisten kanssa. ”Me pystymme korjaamaan magiakentän sekä estämään taikanegatoinnin käytön. Mutta emme voi tehdä sitä yksin, vaan yhdessä kaikkien yhdeksän kanssa”, Bennu oli sanonut. Asiasta oli etusivun uutinen Päivän Profeetassa.

Päätös lintujen herätyksestä
Kun Enaidista alkoi löytyä viitteitä Sielunsiivestä, Velhojen neuvosto kokoontui ja teki viime viikolla päätöksen, että ainakin Briteistä löytyvät jumallinnut herätettäisiin. Päätöstä vahvisti Bennun sanomat sanat. Neuvosto valitsi vastuuhenkilöt herätysrituaalin toteutukseen.

Velhohistorian tiukin oikeudenkäynti
Kreikan veelayhteiskunnan edustaja Zosime Mahal haastoi velhopankki Irvetan oikeuteen veelarodun törkeästä kaltoinkohtelusta. 1500-luvulla maahiset olivat murhanneet ison joukon veeloja ja haudanneet nämä Irvetan perustuksiin. Tapausta ei mainita missään historiankirjoissa, eikä kukaan ole koskaan joutunut siitä vastuuseen. Irvetan uutena vuonna 2000 tekemät toimet ja virkarikkeet estivät kyseisten veelojen sieluja siirtymästä eteenpäin tuonpuoleiseen. Virallista selontekoa tapauksen yksityiskohdista ei olla annettu. Oikeudenkäynneistä vastaa maagisen Kreikan suurlähetystö, ja ne alkoivat lokakuussa 2001.

Irvetan konkurssi
Joulukuussa 2002 kuului ankeita uutisia Iso-Britannian rahamarkkinoille. Kreikan korkein oikeusistuin tuomitsi Irvetan syylliseksi veelarodun törkeästä kaltoinkohtelusta, tietojen pimittämisestä ja laittomasta toiminnasta. Hyvitykseksi Irveta määrättiin maksamaan mittava summa Kreikan veelayhteiskunnalle. Oikeudenkäyntien vuoksi Irvetan maine oli saanut niin kovan kolauksen, että monet veelojen oikeuksia kannattavat olivat vetäneet rahansa jo pois, ja Irvetan tulevaa pudotusta ennakoiden myös varakkaat sijoittajat olivat hylänneet Irvetan. Pankin tilanne oli siis jo huono ennen oikeudenkäynneissä määrättyä korvaussummaa, joka oli viimeinen niitti hauta-arkkuun. Vuodesta 1474 toimineen Irvetan kokonaisarvo oli ennen pudotusta 11 882 176 kaljuunaa, ja pankin nykyinen toimitusjohtaja vahvistaa, ettei sillä riitä varoja maksaa korvausta ilman taikaministeriön tukea. Irveta julisti itsensä konkurssiin 1.1.2003 alkaen.

Irveta on irtisanonut suurimman osan työntekijöistään, ja irtisanomisten odotetaan jatkuvan tasaisesti kesään 2003 saakka. Asiakkaitaan Irveta palvelee vielä vuoden 2003 loppuun asti, johonka mennessä asiakkaiden toivotaan siirtävän varansa esimerkiksi Ranskan velhopankki Perlevoûteen, tai tuttavallisemmin “Helmiholviin”. Mikäli omaisuuden nostoa tililtä ei suoriteta määräaikaan mennessä, siirtyvät varat konkurssipesän haltuun. Konkurssipesään jääneestä summasta maksetaan velkojille takaisin mitä pystytään.

Vampyyrien levottomuudet
Euroopan vampyyriruhtinatar Judith Senlis kuoli muutama vuosi takaperin. Kukaan ei ole noussut vielä pysyvästi uudeksi ruhtinaaksi, vaan vampyyrit ovat käyneet valtataisteluita, jotka ovat aiheuttaneet levottomuuksia. Aikaisemmin Senlis piti vampyyrit melko hyvässä kurissa, mutta nyt ETASM (Euroopan Taikaolentojen Suojelu ja Metsästys -järjestö) on ylityöllistetty. Levottomuuksia on lisännyt myös taikanegatointi, sillä kahden tapauksen johdosta on jo varmistettu, että vampyyrit muuttuvat tuhkaksi alueella, jossa ei ole magiakenttää. Tämä on lietsonut pelkoa vampyyriyhteisössä ja lisääntyneitä hyökkäyksiä jästejä kohtaan, mikä vaikeuttaa salaisuussäädöksen ylläpitoa. Vampyyrihovin pääpaikka on Puolassa, ja yleensä vampyyrit toimivat varsin irrallisesti velhoyhteisöstä.

Pimeä puhdistus
Tällä hetkellä varjosaastetta on vielä jäljellä syrjäisemmissä kolkissa, ja Pimeän puhdistuksen arvellaan valmistuvan vuonna 2006. Varjohirviöiden määrä on vähentynyt merkittävästi, mutta joskus niitä edelleen ilmestyy pimeimmistä kolkista. Ilmiintyminen etenkin lyhyillä matkoilla ja Lontoon ympäristössä on turvallista, mutta pitkille tai syrjäisille seuduille suuntautuville matkoille suositellaan hormipulveria tai muita kulkuvälineitä.

Pimeän taian määrä magiakentässä on edelleen erittäin korkea, mutta tutkijat ilmoittivat toukokuun alussa, että varjovirta on ilmeisesti vihdoin alkanut laskeutua. Hyvin hitaasti tosin, eikä kukaan osaa arvioida, koska se häviää maan pinnalta.

Pimeä puhdistus on aiheuttanut moraaliristiriitoja useille, ja toisaalta lisännyt myös pimeän magian ymmärrystä. Jotkut kritisoivat koko touhua siitä, että pimeän magian käyttö vain kasvattaa varjovirran kokoa, muuttaa ihmisten luonnetta ja asia palaa takaisin ongelmaksi tulevaisuudessa. Salaperäisyyksien osasto tutkii kiivaasti varjovirran mysteeriä estääkseen toista tällaista katastrofia enää tapahtumasta.

Kotitonttujen uudet oikeudet
Aikaisemmassa lainsäädännössä kotitontuilla ei käytännössä ollut mitään oikeuksia, vaan ne olivat orjia, joille omistaja saattoi tehdä mitä vaan. Hermione Weasley on kuitenkin ajanut läpi varmasti monien kotitonttuomistajien mielestä ärsyttävän lain, joka astui voimaan alkuvuodesta: kotitontulle tulisi taata terveelliset työskentelyolot. Kotitontun pahoinpitelystä, laiminlyönnistä, kohtuuttoman huonoista oloista tai siitä että vaatii/opettaa kotitontun rankaisemaan itseään voi saada sakkoja tai erittäin vakavassa tapauksessa myös lyhyen vankeustuomion. Toistuvassa tai vakavassa tapauksessa taikaministeriö voi takavarikoida tontun.

Yaxleyn perhe joutui jo varoittavaksi esimerkiksi ja he saivat sekä sakot että osa tontuista takavarikoitiin. Kuuleman mukaan taas mm. Potter-Malfoy -pariskunta maksavat jopa palkkaa kotitontuilleen.

Veelojen oikeudet
Hermione on saanut aikaan parannuksia myös veelojen oikeuksiin: nyt veelan ahdistelusta ja hyväksikäytöstä saa yhtä vakavan rangaistuksen kuin jos tekee ihmiselle saman, ennen näin ei ollut.

Ihmissusien oikeudet
Myös ihmissudet ovat saaneet lisää oikeuksia Emilie Mayn ja Hermione Weasleyn yhteispelillä. Nimittäin nykyään jos ihmissusi on työnhakijoista selkeästi taidoiltaan tehtävään sopivin eikä ihmissuteus häiritse työntekoa, on rikos valita joku muu ihmissuden sijaan. Uusi laki ei toki tarkoita, että sitä noudatettaisiin, ja ”ihmissuteus ei häiritse työntekoa” on melko kiistanalainen määritelmä…

Kuolonsyöjät karkuteillä
Kolme vuotta sitten Azkabanin turvapaikkaleiriltä karkasi kymmenen vankia. Muutama näistä on saatu sittemmin kiinni, mutta kuolonsyöjät Dominic Parkinson, Alekto ja Amikus Carrow, Thorfinn Rowle sekä Jonathan Yaxley ovat edelleen kateissa.

Ash Selwyn Säätiö
Ash Selwyn oli taitava parantaja, joka työskenteli nuorten parissa ja ensimmäisten joukossa hyödynsi työssään jästiterapiaa. Hän kuoli muutama vuosi sitten harvinaiseen sairauteen melko nuorena. Naisen läheinen ystävä Aaron Valkeapää perusti perintörahoillaan Ash Selwyn Säätiön, jota johtaa nykyään Marlène Desjardins. Säätiö toimii sairaalana ja tukikeskuksena nuorille, jotka eivät syystä tai toisesta halua hakeutua julkiseen sairaalaan hakemaan apua esimerkiksi vanhempiensa tai pelkotilojen takia. Säätiö tekee yhteistyötä Mungon kanssa silloin kun se on tarpeellista, mutta toimii kuitenkin nuorten ehdoilla. Säätiöltä saa mm. keskusteluapua. Säätiö toimii lahjoituksin ja vapaaehtoisvoimin, ja sen tämänhetkinen päämaja on Rowlen kartanossa, jonka Dean Rowle lahjoitti säätiön käyttöön.

Casino Macabre
Casino Macabre on yksi Ranskan tunnetuimmista ja Pariisin suurimmista kasinoista, ja siellä on sekä jästien että taikovien puoli. Kasino räjähti kaksi vuotta sitten, mutta kuulemma aukeaa remontin jälkeen uudestaan tänä syksynä. Kasinon nykyinen toimitusjohtaja on Joseph Adrien, joka sai viran parisen vuotta sitten tällä hetkellä talousrikoksista vankilatuomiota kärsivältä Adolphe Dubontilta.

Aaron Valkeapään todistajansuojelu
3. syyskuuta 2002 Päivän Profeetassa julkaistu uutinen:

Taikaministeriön korkein tuomioistuin julisti eilen tuomiot järjestäytyneen rikollisryhmän jäsenille. Koko ryhmä pidätettiin aurorien toimesta aiemmin tänä kesänä. Kyseinen rikollisryhmä on useiden viime vuosien aikana tapahtuneiden laittomien toimien, muun muassa kiristysten, uhkailun, pahoinpitelyjen sekä henkirikosten takana. Avaintodistajan lausunto mahdollisti tarpeeksi raskauttavien aineistojen kokoamisen rikollisia vastaan, ja sekä pidätys että tuomiot saatiin tehtyä hänen lausuntonsa avulla.

Avaintodistajan henkilöllisyys on tuomion julistamisen jälkeen uskallettu tuoda julkisuuteen, sillä tuomioistuin ja Taikalainvartijain osasto ovat varmoja, ettei hänen hengelleen koidu enää uhkaa. Aaron Korpivaara, joka on viime syksynä Britanniaan saapunut suomalainen shamaani, on todellisuudessa Tylypahkan entinen muodonmuutosten professori ja Rohkelikon tuvanjohtaja Leo Valkeapää. Valkeapää joutui tapauksen tulenarkuuden ja rikollisryhmittymän vakavien uhkailujen vuoksi todistajansuojeluohjelmaan, ja sitä kautta muuttamaan identiteettiään.

Omalla rohkealla ja epäitsekkäällä toiminnallaan on herra Korpivaara ollut auttamassa oikeuden tapahtumista. Taikalainvartijain osastolta saadun lausunnon mukaan useiden henkilöiden ja perheiden henki on ollut vaarassa rikollisten vuoksi, mutta nyt he ovat jälleen turvassa. Lausunnossa lisäksi mainitaan siitä, ettei identiteetin muutos ole koskaan helppoa, sillä se tarkoittaa koko elämän kokoista muutosta. Herra Korpivaara ei ole antanut virallista lausuntoa, mutta hänen on kuultu sanottavan, että hän teki vain sen minkä piti ja että oikeus on onneksi viimein tapahtunut.

Harkovan huispaustauko
Lipilinnan lepakoiden jahtaaja Michael Harkova kohautti huispausmaailmaa jäämällä tauolle vuoden 2002 loppupuolella ennen kauden päätöstä. Moisen päätöksen syyt jäivät täydeksi mysteeriksi. Huhtikuussa mies kävi muutaman kerran treeneissä, mutta jatkoi sitten taukoaan. Harkova on myös viihtynyt omissa oloissaan ja vältellyt lööppejä.

Ginny Weasleyn toilailut
Henkipään harpyijoissa pelannut Ginny joutui vakavaan huispaustapaturmaan viime vuonna, eikä ole voinut sen jälkeen palata lajin pariin. Hänestä on kehkeytynyt sen sijaan kohujulkkis, joka on ollut melkein jokaisessa Hiiviskelijä!n numerossa.

Vuoden hyväntekijä? (julkaistu Hiiviskelijä!ssä 1.1.2003)
Suosikki kohujulkkiksemme Ginny todistaa jälleen, että vähemmän antaa enemmän. Weasley osallistui uudenvuodenjuhliin Kuunvalo-klubilla ja huipensi kostean iltansa esittelemällä rintavarustuksensa toimittajallemme poistuessaan aamun pikkutunneilla kohti… No, emme tiedä mihin yö jatkui, mutta käsikynkässä komeillut Cormac McLaggen ei näyttänyt pahastuneelta Ginnyn kommunikoinnin hedelmistä. (sensuroitu kuva)

Ginevran taidot jahtaajana eivät koskaan petä. Työnkuva voi muuttua, mutta sehän ei haittaa! Sen sijaan olemme huolissamme nuoren naisen terveydestä, sillä kylmälle talvisäälle altistettu paljas iho voi johtaa sitkeään flunssaan, ja silloin Ginny ei voisi tehdä yhtä epäitsekkäitä uudenvuodenlupauksia kuten: “Jos oot noin v**un puutteessa, niin salli mun auttaa!”

Willit Weasleyt (julkaistu Hiiviskelijä!ssä huhtikuussa 2003)
Jätä vähän muillekin sisaruksille palstatilaa, Ginny. Potentiaalia löytyy viime kaudella huispausmaailmaa hurmanneesta isoveljestä Charliesta, josta on kehkeytynyt varsinainen raikulipoika. Ehkä maine sai miehen pyörät pyörimään, sillä Charlie on bongattu kokeilemasta laskuvarjohyppyä – suoraa lohikäärmeen selästä, sekä tanssittamasta tuntemattomia kadulla salsan sävelin (emme valita). Sen sijaan Charlie ansainnee äidiltään nuhtelut rikottuaan jästilakeja ajamalla ylinopeutta uudella autollaan. Poliisit poimivat Weasleyn kaksi päivää sitten ja sakottivat häntä rötöksistään. Ei omena kauas puusta putoa, sillä Charlieta ei kirjattu rikosrekisteriin yksin. Veelajupakasta oikeuden eteen joutunut veli William oli juonessa mukana. Tsot tsot, tuhmat pojat.

Charlie pelasi Rapakon palloseurassa kauden 2002, mutta on sittemmin palannut dragonologiksi.

Seurapiirien kohukaunotar Mariette
Kevään aikana on ollut lehdissä useampiakin skandaalijuttuja Ranskassa toimivan Italian suurlähettilään tyttären, Mariette d’Aramitzin, toilailuista. Nainen on tehnyt muutamia vierailuja Englannin seurapiireihin, ja jokainen niistä on päätynyt juorulehden sivuille. Neiti d’Aramitz on esimerkiksi loukannut juhlien järjestäjiä tylyillä ja asiaankuulumattomilla kommenteilla, josta oli seuraavana päivänä otsikko “Diplomaatin tytär epädiplomaattisena”. Hän myös aiheutti myöhemmin keväällä kohun saapumalla loukkaavassa asussa kahden seurapiirikuuluisuuden häihin, josta oli Charmissa otsikko “Morsian vai moukka? – eeppinen asumoka häissä”. Myös ehkä kaikkein suosituin juttu, joka Marietten viimeisenä nosti juorulehtiin, oli “Kohukaunotar kirjastossa kintut koholla – katso kuvat”, joka julkaistiin Hiiviskelijä!ssä.

Parkinsonien seurapiiriskandaali
Kuunvalo-klubin omistaja Blaise Zabini oli aikaisemmin kihloissa Pansy Parkinsonin kanssa, joka synnytti parille lapsen maaliskuussa 2001. Mies kuitenkin jätti kihlattunsa ja lapsensa paetakseen ulkomaille huhutun salarakkaansa Theodore Nottin kanssa, aiheuttaen suuren seurapiiriskandaalin. Toukokuun alussa 2001 julkaistiin Hiiviskelijä!:ssä juttu otsikolla “Parkinsonin suvun häpeä? Suuren seurapiirivaikuttajan Pamela Parkinsonin tytär ei kelvannut Zabinille!”

Ministeriön juhlat 2.5.2003
Taikaministeriö järjesti toukokuun alussa perinteikkäät juhlat, joihin kutsuttiin sodassa nimeä tehnyttä väkeä kunnioittamaan sen muistoa. Paikalla nähtiin mm. sotasankari Harry Potter ja taikaministeri Augusta Longbottom jälkikasvuineen. Tilaisuus oli muodollinen ja sujui ilman välikohtauksia.

Apua arkeologiaan Ranskasta
Puoli vuotta sitten tiedelehdissä julkaistiin juttuja säilyvyysliemestä, jota ranskalainen liemimestari Gerald Montmirail oli onnistunut parantelemaan merkittävästi. Liemi oli normaali säilyvyysliemi, mutta siinä missä tavallinen liemi aiheutti kosteusvaurioita esimerkiksi papereihin, tämä uusi liemen sovellus on kaasumainen, ja erityisen toimiva erityisten dokumenttien säilömisessä.

Kuun vaihe
Edellinen täysikuu oli kolme päivää sitten, perjantaina 16.5., eli ihmissusivaroitus on ollut voimassa 15.-16.5.

Sähkölaitteet Enaidissa
Enaidissa on niin vahvaa magiaa, että kännykkäpuhelut pätkivät ja sähkölaitteet reistailevat. Tekstailu onnistuu, mutta viestit saattavat viipyä.

Ötökkäpesäke
Muutamissa ministeriön Enaidiin tuomissa mökeissä on ilmennyt tuholaisia, ja hallintoryhmä on ottanut tuholaistorjuntaosastoon yhteyttä. Sieltä pitäisi jonkun tulla tiistaiaamuna.

Taikanegatointi

Ensimmäinen antimaaginen magiakentän reikä löytyi vuonna 2000, ja sen jälkeen reikiä alkoi ilmestyä enemmän vuodesta 2002 alkaen. Tähän mennessä reikiä on löydetty yhteensä melkein sata eri puolilta Eurooppaa, lähinnä syrjäisiltä alueilta. Uudet reiät ovat olleet isompia kuin vanhat, ja suurimmat yksittäiset reiät ovat olleet läpimitaltaan 10 metriä. Iso-Britanniasta reikiä on löytynyt eniten, 26 kpl, ja Ranskassa niitä on toisiksi eniten.

Euroopan taikaväki alkaa olla todella huolissaan siitä, mihin tämä tilanne on johtamassa. Taikanegatointilaitteita kehittävät jästit täytyisi heti löytää ja pysäyttää heidän toimensa. Sekä Salaperäisyyksien osasto että KTI tutkivat magiakentän reikiä, mutta mitään keinoa palauttaa taikuutta reikiin ei olla löydetty. Huhun mukaan jästeiltä vuonna 2000 takavarikoitu taikanegatointilaite olisi lopulta päätynyt Malfoyn tai Roderickin suvun käsiin, jotka sanovat tuhonneensa sen.

Antimaagisissa rei’issä ei ole magiakenttää lainkaan, eikä täten taikuus voi olla niissä olemassa. Antimaagisuus on taikaväen silmissä hyvin epäluonnollista, koska normaalisti mikään, edes jästit, eivät ole täysin antimaagisia. Rei’issä ei voi loitsia eikä mikään magiaan perustuva toimi. Jos olennon elossaolo on riippuvainen taikuudesta, se kuolee reikään. Esimerkiksi näin on monien taikakasvien ja taikaolentojen kohdalla. Jos olento pysyy elossa ilman taikuutta, se ei kuole, näin on esim. velhojen ja noitien kohdalla.

Kun reiästä siirtyy takaisin magiakentän alueelle, palautuvat ”luontaiset” maagiset ominaisuudet. Olentojen oma taikuus palaa, taikuus palaa taikasauvaan ja moniin muihin voimakkaisiin maagisiin esineisiin. Samaten monet kiroukset ja sairaudet palaavat, toisaalta osa esim. taikabasilleista kuolee antimaagisella alueella. On epäselvää, mikä kaikki taikuus poistuu lopullisesti ja mikä palautuu, ja tämä tuntuu olevan myös kovin esine- ja olentokohtaista. Seuraukset ovat myös arvaamattomia. Esimerkiksi yksi tutkija sairastui pahemmin, sillä hän sai pahoja myrkytysoireita suuresta määrästä kuolleita taikabasilleja kehossaan.

Alkulinnut

Kaksi ensimmäistä alkulintua heräsivät vuonna 2000 turvapaikassa 91, ja nämä olivat feenikslintujen kantaäiti Bennu sekä ukkoslintu Impundulu. Näiden tarulintujen kuviteltiin aikaisemmin olleen vain mytologiaa, mutta nyt todisteet niiden olemassaoloon ovat kiistattomat.

Taikaväen mytologian mukaan tarulinnut ovat taikavoimiltaan erittäin voimakkaita älyllisiä olentoja, jotka suojelevat taikuutta ja tasapainoa. Vanha legenda kertoo, että yhdeksän jumallintua pelastaisivat taikuuden tuhon partaalta. Velhojen neuvosto teki viime viikolla päätöksen, että tarulinnut – ainakin Briteistä löytyvät – herätettäisiin, jotta niiltä voitaisiin pyytää apua magiakentän palauttamiseen. Alkulinnut vaikuttavat tällä hetkellä olevan ainoa vastakeino taikanegatointiin.

Alkulinnuista on ollut paljon spekulaatiota lehdissä, jos hahmosi on yhtään lukenut näitä lehtijuttuja tai tutustunut muuten tarulintumytologiaan, kannattaa lukea tämä sivu: http://hp.epellarp.net/maailma/taikaolennot/alkulinnut/

Työroolit Enaidissa

Suurin osa paikalla olevista hahmoista on Enaidissa töissä taikaministeriön palkkaamana tai vapaaehtoisena, mutta osa on muiden tahojen palkkalistoilla tai tullut omatoimisesti. Suurin vastuu paikan päällä on jaettu Karla Kahlesalvan, joka johtaa tutkimuksia, ja Marlène Desjardinsin, joka johtaa hallintoa, välillä.

Hallintoryhmä / valvontaryhmä
Hoitaa hallinnollisia asioita ja byrokratiaa, kuten oleskelulupia alueelle. Huolehtivat muun muassa asioiden etenemisestä ministeriön ohjeiden mukaisesti, mahdollisten onnettomuuksien paperitöistä sekä raportoivat tapahtumista taikaministeriölle.
Johtaja: Marlène Desjardins
Muut työntekijät: Lucius Malfoy, Pansy Parkinson, Rosina Culpepper

Tutkimusryhmä
Ryhmä koostuu useista pienistä ryhmistä, joiden johtajat raportoivat Karlalle. Tutkimuslaboratorio sijaitsee pääsalissa.
Johtaja: Karla Kahlesalpa

Ydintutkimusryhmä
Hoitaa kaikki sellaiset tutkimushommat, jotka eivät kuulu muiden ryhmien alaan, eli esimerkiksi tutustuvat löydettyihin esineisiin ja muihin kuin matelijoiden jäänteisiin. Tehtäviä voidaan delegoida myös ryhmän ulkopuolelle kiireen sattuessa.
Johtaja: Karla Kahlesalpa
Muut työntekijät: Seth Allison, Alexandra Roderick, Ethan Brooks, Aphrodite Floros, Eva Espina Bello, Marisa Fierro Durante

Kaivausryhmä
Vastaa kaivauskohtien etsimisestä, löytöjen esille kaivamisesta ja kirousten murtamisesta. Myös muut kuin kaivausryhmä (esim. tutkijat, rituaaliapulaiset) saavat toteuttaa esineiden kaivamista, kunhan siitä ilmoittaa Vivienille. Kaikki kaivauksissa löydetyt asiat tulee välittömästi tuoda tutkimuslaboratorioon.
Johtaja: Vivien Vermont
Muut työntekijät: Quincy Quinton, Bill Weasley, Angelina Weasley, Kylie Bell

Matelijatutkimusryhmä
Tutkii kaikkia matelijoihin viittaavia löytöjä, kuten matelijoiden jäänteitä.
Johtaja: Francesco Minetti
Muut työntekijät: Bernhard Valdemarson, Charlie Weasley, Séverin Adrien

Kasviryhmä
Tutkii kylän alueen outoa ja poikkeavaa taikakasvillisuutta.
Johtaja: Neville Longbottom
Muut työntekijät: Hestia Carrow

Omatoimiset tutkijat
Draco Malfoy tutkii kylän hajonnutta suojakuplaa. Aaron Valkeapää kokoaa yhteen kylästä löytyvää mytologiatietoa.

Liemiryhmä
Välittää tutkimusryhmien, parantajien ja rituaalijohtajien tarvitsemia liemiä.
Johtaja: Gerald Montmirail
Muut työntekijät: Michael Corner, Daphne Greengrass

Turvallisuus
Huolehtii alueen turvallisuudesta ja järjestyksestä ja puuttuu esimerkiksi rituaalia häiritseviin tekijöihin. Ministeriö selkeästi ottaa asian vakavasti, kun paikalle on lähetetty oikein auroreita eikä pelkästään taikalainvartijoita, jotka yleensä tekevät tällaiset hommat.
Johtaja: Katie Bell
Muut työntekijät: Benjamin Sawyer, Harry Potter, Michael Harkova

Parantajat
Pyhän Mungon parantajia päivystää paikalla haavereiden varalta.
Parantajat: Liira Valkeapää, Meril Finn, Léa Weasley

Rituaalijohtajat
Ovat vastuussa Sielunsiiven herätysrituaalin toteuttamisesta ja huolehtivat siitä, että kaikki tarpeelliset rituaalivaiheet tehdään.
Johtajat: Hermione Weasley, Emilie May, Ophélie Leblanc
Varajohtaja: Fleur Weasley

Rituaaliapulaiset
Vapaaehtoisia, jotka ovat lupautuneet auttamaan herätysrituaalin toteutuksessa. Näiden lisäksi myös muissa työryhmissä on vapaaehtoisia auttajia, ja mahdollisimman monen paikallaolijan apua halutaan rituaalin viimeiseen osaan tiistaina klo 18.
Vapaaehtoiset: George Weasley, Lee Jordan, Milo Jordan, Ginny Weasley, Ron Weasley, Dean Rowle, Urien Roderick

Muut
Toimittajat: Wilma Rosier (Päivän Profeetta), Émeline Lachance (historiantutkimuksen kolumnisti)
Enaidin maiden omistajan asianajaja: Lavender Selwyn
Rahoittajat: Cleantha Rosier, Joseph Adrien, Kyle Adrien
Vierailijat (rooli selviää paikan päällä): Althea Sansoucy Ferreira, Antonio Lorenzo, Mariette d’Aramitz, Blaise Zabini, Theodore Nott

Saapumisajat

Voit tarkistaa oman hahmosi sekä kontaktiesi Enaidiin saapumisajan täältä: http://hp.epellarp.net/fl5-hahmojen-saapumisajat/

Arkeologiset kaivaukset: off-ohjeet

KAIKKI arkeologisissa kaivauksissa löytyvät esineet ja paperit täytyy tuoda tutkimuslabraan kaikkien nähtäville. Arkeologisia löytöjä ei saa piilottaa, varastaa tai pitää pitkiä aikoja itsellään. Yhteen löytöön saattaa liittyä useampien eri hahmojen juonia! Kääröjä ei saa taitella taskuun tms, pelinjohto haluaa ne hyvässä kunnossa takaisin, mutta toivon mukaan kukaan hahmo ei muutenkaan saa päähänsä taitella 2000 vuotta vanhaa paperia. Pelissä on pari poikkeusta, nämä on ohjeistettu erikseen, eli hahmo saa pitää löydön ainoastaan, jos sinulle on erikseen ohjeistettu, että se on ok.

Pelissä on joitain löytöjä, jotka ovat triggeröiviä osalle pelaajista: oikeat täytetyt/kuivatetut eläimet ja lasten kärsimykseen tai lasten menetykseen liittyvät löydöt. Nämä tulee viedä erilliselle pöydälle salin nurkassa (osoitetaan alkubriiffissä), ja jos triggeröidyt em. asioista, tiedät vältellä kyseistä pöytää.

Arkeologisia kaivauksia saa tehdä kuka tahansa pelin hahmoista. Toki omat juonet ovat etusijalla, mutta kaivausryhmä ei ehdi kaikkia kaivamaan yksin esiin, eli kunhan myös kaivausryhmälle itselleen jää jotain tehtävää niin on oikein ok auttaa näitä. In-gamessa kaivauksen tekemisestä pitää aina ilmoittaa Vivien Vermontille. Pelinjohdon puolesta kaivauksia saa tehdä ilmoittamattakin, mutta tästä voi tulla in-game sanomista.

Kaikki arkeologiset löydöt on numeroitu, ja kerromme alkubriiffissä, montako niitä on yhteensä. Numeroiden perusteella tiedätte, montako on vielä löytämättä, ja loppupelistä pelinjohto voi neuvoa, mistä puuttuvia löytöjä kannattaa lähteä hakemaan.

Kaikki löydöt on pakattu mustiin jätesäkkeihin. Osa löydöistä on erittäin helposti hajoavia tai kosteudelle hyvin alttiita, eli älä siirrä jätesäkkiä ennen kuin olet avannut sen, äläkä ota säkistä ulos asioita sateella! Jätesäkit on ripoteltu ympäri pelipaikan maastoa, ja in-gamessa säkeissä olevat löydöt sijaitsevat maan alla, mutta maan päällä näkyy joitain johtolankoja siitä, että kyseisessä kohdassa voisi olla jotain. Keksi itse lennosta, mitä nämä johtolangat ovat (esim. törröttävä esineen kulma, jälkiä talon perustuksista).

Kaikissa jätesäkeissä on kiinni laminoitu peliohjelappu. Kaikki nämä laput tulee tuoda pääsalin off-pöydälle sitten kun löytö on kaivettu esiin! Lapuista pelinjohto näkee, mitkä löydöt vielä puuttuvat. Lappu näyttää tältä:

Peliohje: arkeologinen löytö [numero]
Saa löytyä aikaisintaan: Esine voi löytyä aikaisintaan tässä sanottuun aikaan, eli hahmo ei voi nähdä/kaivaa esinettä ennen tätä ajankohtaa.

Pulmat saa skipata alkaen: Kun tässä sanottu kellonaika on mennyt ohi, saa esineen ottaa jätesäkistä esiin suoraan, heti kun säkki on löytynyt, eikä tarvitse alkaa kaivaa multapurkkeja.

Tarvitut henkilöt: Jotta löytö voidaan kaivaa esiin, tarvitsee läsnä olla / kaivamiseen osallistua vähintään näin monta henkilöä TAI ohjeessa mainitun henkilön tulee olla paikalla kaivauksessa. Jos löydät nimetyn löydön, voit hakea siinä mainitun hahmon paikalle tyylillä ”hei tuolla oli jotain jälkiä, jotka vois kiinnostaa sua”. Huom. paria löytöä ei voi edes kukaan muu kuin mainittu henkilö nähdä! Tällöin asia on ilmoitettu peliohjeessa kunnon boldauksella.

Kaiva purkista: Kaivauksia mallinnetaan kaivamalla pikkuesineitä multapurkista. In-gamessa multapurkki on kaivausvälineet. Multapurkkeja on yhteensä koko pelissä kolme, ja ne löytyvät pääsalin tutkimuspöydältä. Jos et tarvitse multapurkkia, palauta se HETI saliin, niin että se vapautuu muiden käyttöön. Älä kaada purkin sisältöä mihinkään. Jos et halua törkätä paljaita käsiäsi kukkamultaan, saatavilla on hanskoja, tai voit tuoda omat. Purkeissa on erivärisiä pikkuesineitä, ja peliohjeessa ohjeistetaan, mi(t)kä niistä sinun pitää kaivaa, esim. ”kaiva purk(e)ista punainen ja musta esine”. Jos on kaivettava useampi esine, voi käyttää useampaa eri purkkia, jolloin useampi eri ihminen voi kaivaa samaan aikaan. Kun olet löytänyt esineen, heitä se takaisin purkkiin ja sekoita kunnolla. Kaikissa purkeissa on kaikki esineet. Jos hukkaat jonkun esineen, kiinnitä purkkiin peliohje, jossa sanotaan “purkissa ei esinettä X”, jotta joku ei sieltä turhaan sitä etsi.

Kaivettuasi katso kirouspeliohje kääntöpuolelta. Kun olet kaivanut esineet niin käännä peliohje, jotta näet kääntöpuolelta, onko löydössä mukana kirousta vai ei. Osassa on, ja niihin saattaa tai ei saata tarvita kirouksenmurtajaa. Tämän vaiheen jälkeen voit avata säkin ja tadah, esine on kaivettu!

*
Pelissä on myös arkeologisten löytöjen off-huone/laatikko. Täältä huoneesta/laatikosta saat hakea asioita vaan, jos sinua on ohjeistettu peliohjeella hakemaan sieltä jotain. Katso tarkkaan, että otat oikean löydön, eli sen, joka peliohjeessasi on mainittu. Löydöt on nimetty/numeroitu.