FL5: Valintaperusteet

Sielunsiipeen otetaan mukaan pääasiassa kampanjassa aikaisemmin pelanneita. Riittää kun on osallistunut yhteen aikaisempaan FL-peliin, myös välipelit lasketaan. Täysin uusi pelaaja voi kuitenkin koittaa onneaan ja ilmota, nimittäin jos vanhoja ei ole tarpeeksi niin castaamme uusia. Valtaosa pelin hahmoista tulee olemaan jatkavia hahmoja, mutta myös uuteen hahmoon voi vaihtaa.

Seuraavat asiat vaikuttavat myönteisesti siihen, että tulee valituksi mukaan. Vaikka kaikki kohdat eivät täyttyisikään, saattaa silti tulla valituksi!

a) Jotakuta meidän kirjoittajista kiinnostaa kirjoittaa kyseistä hahmoa.
b) Koemme, että voimme tehdä mielenkiintoisen pelin kyseiselle hahmolle.
c) Peliin on tulossa hahmolle mielekkäitä kontakteja tai vähintään potentiaalisia kontakteja. Emme ota mukaan hahmoja, joilla on merkittävä vaara jäädä ulkopuoliseksi.
d) Pelaajan oma innostus pelistä ja hahmosta.
e) Hahmosta on saatavilla tietoa edellisistä peleistä, jotta jonkun, joka ei ole aikaisemmin hahmoa kirjoittanut, on sitä mahdollista kirjoittaa. Esim. on kirjoittanut pyydetyt debyt, on halukas juttelemaan ja vastailemaan kirjoittajan kysymyksiin.
f) Pelaajalla on juoni-ideoita tai osaa kertoa kirjoittajaa auttavalla tavalla, millaista peliä toivoisi.

Uusien hahmojen pelaajien valinnoissa vaikuttavat yllä mainittujen lisäksi seuraavat asiat:
a) Pelaaja on valmis kirjoittamaan itse hahmon perustiedot.
b) Pelaajan konsepti sopii hyvin peliin mukaan ja tarjoaa jo itsessään pelattavaa.

Ne, jotka eivät mahtuneet mukaan, saavat halutessaan osallistua peliin etänä esimerkiksi kirjoittamalla etukäteen kirjeen jollekin pelin hahmolle (jonka pelinjohto antaa hahmolle pelin aikana) tai tekstailemalla in-game viestejä sellaisen hahmon kanssa, joka omistaa kännykän – tai jopa soittamalla puhelun. Halutessaan peliin pääsemättömät voivat pelata jopa minipelin samana päivänä, jos joku sellaisen järjestää ja aiheista sovitaan pelinjohdon kanssa.