FL5: Hahmolomake

Lomaketta ei kannata täyttää ennen kuin olet saanut pelinjohdolta varmistuksen, että hahmokonseptisi sopii.

Täytä tähän lomakkeeseen hahmon tiedot. Lähetä hahmo meille nimenomaan tässä lomakemuodossa, älä poista välistä väliotsikoita (“nimi” “luonne” jne).

Tyhjä lomake saatavilla täällä: tyhjä lomake. Tässä lomakkeessa ohjeet mitä kuhunkin kohtaan voi täyttää sekä avustavia kysymyksiä. Kaikkiin lomakkeessa oleviin kysymyksiin ei tarvitse vastata. Ne vain antavat apua siihen, mistä voi kirjoittaa.

Nimi: Hyvä nimi on sellainen, joka muiden pelaajien on helppo muistaa ja lausua.
Sukupuoli:
Ikä, syntymäpäivä:
Ulkonäkö: Pukeutumistyyli, yleinen olemus
Seksuaalinen suuntautuminen: Sano, jos tietty suuntautuminen hahmolle on sinulle ehdoton. Jos hahmon suuntautumisella ei ole sinulle niin paljon väliä tai useampi suuntautuminen käy päinsä, sano myös tästä, sillä se antaa meille enemmän liikkumavaraa mm. romanttisten suhteiden suunnitteluun – voit toki sanoa mikä olisi mieluisin (jos et halua romantiikka, tämä kohta ei ole niin merkityksekäs). Ketkä kaikki tietävät hahmon suuntautumisesta, onko se salaisuus? Mistä asti hahmo on tiennyt suuntautumisensa, vai onko hän siitä vieläkään aivan selvillä?

Maa: Missä maassa hahmo asuu tällä hetkellä, mistä maasta on aluperin kotoisin?
Kielet: Mitä kieliä hahmo puhuu, ja kuinka hyvin? Mikä on hahmon äidinkieli, ja missä hän on oppinut muita puhumiaan kieliä?
Koulu: Missä koulussa hahmo on opiskellut? Tylypahka / Beauxbatons / Durmstrang / Jokin muu, mikä?
Tupa: Ainoastaan Tylypahkaa käyneet täyttää tämän kohdan. Vaihtoehdot: rohkelikko, luihuinen, korpinkynsi ja puuskupuh. Onko hahmo täysin jotain yhtä tupaa, vai onko hänessä piirteitä myös muista tuvista? Miettikö hattu kauan lajittelua? Tykkäsikö hahmo omasta tuvastaan vai olisiko mieluummin ollut jossain muussa?

Taikasauva: Mistä puusta hahmosi taikasauva on tehty (ei tarvitse vastata sitä miltä sauvasi oikeasti näyttää), mikä on sen ydin ja kuinka pitkä se on? Taikasauvatietoutta avuksi: taikasauvat. Jos jätät tämän kohdan tyhjäksi, pelinjohto keksii puolestasi.

Perhe: Puhdasverinen, jästisyntyinen, puoliverinen vai jotain tästä väliltä? Kts. myös verisäädyt. Kuinka varakas hahmo on? Kenen kanssa ja missä hahmo asuu tällä hetkellä?
Ovatko vanhemmat elossa, ja naimisissa/eronneet/tms? Millainen suhde hahmolla on vanhempiinsa? Onko hän itse naimisissa? Onko hahmolla sisaruksia tai lapsia? Jos on, minkä nimisiä ja ikäisiä he ovat ja minkälainen suhde hahmolla on heihin?

Menneisyys: Millainen lapsuus hahmolla oli? Miten menneisyys on vaikuttanut siihen, millainen hän on nykyään? Mitkä ovat hahmon elämän kohokohtia, mitkä pahimpia kuoppia? Mitkä ovat hänen elämänsä käännekohtia? Onko hahmo tyytyväinen menneisyyteensä, ja kuinka paljon hän yleensä välittää menneisyydestään? (Tämän kohdan voi myös yhdistää perhe-kohtaan)

Työ, koulutus ja taidot: Minkälaista työtä hahmo tekee juuri nyt, vai tekeekö mitään? (Avuksi lista ammateista) Miten hän päätyi sinne, ja pitääkö hän työstään? Millaisissa paikoissa hahmo on ollut aikaisemmin töissä? Mistä aloista hahmo tietää paljon, ja mistä vähän? Mitkä ovat hänen erikoistaitojaan, ja mitkä heikkouksiaan? Missä hän on oppinut taitonsa? Mistä aineista hahmo kirjoitti S.U.P.E.R:it / V.I.P:it? Kuinka hyvä hahmo oli eri oppiaineissa, millaisia arvosanoja hän sai? Katso avuksi lista oppiaineista. Millainen oppilas hän oli?

Vapaa-aika: Mitä hahmo tekee vapaa-aikanaan? Onko hänellä harrastuksia ja onko hän hyvä niissä? Miten hän suhtautuu harrastuksiinsa? Ovatko harrastukset salaisia vai tietävätkö kaikki niistä? Mitä hahmo haluaisi harrastaa? Missä hän haluaisi olla hyvä?

Luonne: Luonteen luomisen apuna voi käyttää luonne-listaa. Kirjoita tähän myös suhtautumisesta muihin ihmisiin: onko hahmo kaikkien kaveri, vai onko hän etäinen ja syrjäänvetäytyvä? Millainen hän on tuntemattomien ihmisten seurassa? Tutustuuko hän helposti uusiin ihmisiin? Millainen hän on kaverien seurassa? Millainen suhtautuminen hänellä on intiimeihin ja romanttisiin suhteisiin? (Kärjistetyt ääripäät esim. makaa kaikkien kanssa ja säästää neitsyyttään avioliittoon).

Pahin pelko: Mikä/mitkä ovat hahmon pahimmat pelot, ja minkä muodon hänen mörkönsä ottaa? Miksi nämä ovat hänen pahimpia pelkojaan, ja miten hän reagoi niihin?

Politiikka: Miten hahmo suhtautuu politiikkaan? Seuraako hän maailman asioita, ottaako niihin kantaa, osallistuuko keskusteluun? Lukeeko lehtiä? Millaisia asenteita hahmolla on? Miten hän suhtautuu esim. jästisyntyisiin, puhdasverisiin, homoihin jne? Ajaako hahmo jotain erityisiä asioita?

Tulevaisuus: Onko hahmolla tulevaisuudensuunnitelmia tai unelmia? Mitä hän haluaa elämältään? Haluaako hän edetä uralla, naimisiin, lapsia jne? Suunnitteleeko hahmo tulevaisuuttaan, vai elääkö täysin hetkessä?