FL5: Ilmoittaudu

ILMOITTAUTUMINEN ON SULKEUTUNUT. VARAPELAAJAKSI voi vielä ilmoittautua täyttämällä ilmon 1. ja 2. osan oleellisilta osin.

Sielunsiiven ilmoittautuminen koostuu kolmesta osasta. Kaksi ensimmäistä osaa tulee lähettää perjantaihin 12.8.2016 mennessä, jotta ilmoittautuminen huomioidaan. Jommankumman osan puuttuminen johtaa ilmoittautumisen hylkäämiseen. Niiden, jotka valitaan mukaan peliin, tulee lähettää kolmas osa, eli hahmoprofiili ilmoitettuun päivään mennessä (dedis on 31.8-15.9 välillä, tarkka päivä ilmoitetaan samalla kun pelaajavalinnat julkaistaan).

Pelaajat valitaan seuraavilla perusteilla: valintaperusteet

1. osa: henkilötiedot

Käy täyttämässä henkilötietosi tähän lomakkeeseen 12.8 mennessä: Sielunsiipi ilmoittautuminen osa 1

2. osa: pelitoiveet

Täytä tämä lomake ja lähetä se sähköpostitse 12.8 mennessä osoitteeseen potterlarp ät gmail.com.

Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt, että henkilötietosi tallennetaan Googlen tarjoamaan palveluun, joka saattaa sijaita Euroopan talousalueen ulkopuolella (ks. rekisteriselosteen kohta 8).

Nimesi:

Haluatko jatkaa jotain edellisen pelin hahmoa (ketä?) vai haluatko pelata uutta? Jos haluat pelata uutta hahmoa, kuvaile tässä lyhyesti hahmokonsepti tai useampi. Voit toivoa myös kumpaakin, niin valitsemme peliin parhaiten sopivan.

Onko sinulla ehtoja yllä mainitun hahmon pelaamiselle? Esimerkiksi: et halua pelata hahmoa jos kontakti X ei tule peliin tai juoni Y ei toteudu.

Keiden kanssa haluaisit erityisesti pelata ja millaista kontaktia?

Jatkohahmot – luettele tärkeysjärjestyksessä kolme hahmosi kontaktia, jotka eniten haluaisit peliin (hahmojen nimet):

Keiden kanssa et halua pelata? Määrittele myös, millaista kontaktia et halua ja millainen taas on ok kyseisen henkilön kanssa:

Mitä sukupuolta romanttinen vastapelaajasi tai tämän hahmo saa olla? Missä ikähaarukassa vastapelaaja saa olla? Kerro mahdolliset rajoitukset. Saako hahmo/pelaaja olla esim. mies, nainen, muunsukupuolinen, ristiinpelaaja? Kerro rajoituksesi, esim. “En halua vastapelaajaksi naispelaajaa naishahmossa, mutta kaikki muut käy, kuten mies tai muunsukupuolinen naishahmossa tai naispelaaja mieshahmossa”.

Millaisia juonia tai aiheita et halua peliisi? Määrittele, onko aihe sinulle ehdoton ei vai voiko se esiintyä lievässä muodossa tai esimerkiksi kontaktillasi. Kerro myös asiat, joita et halua jatkohahmollesi tapahtuvan, vaikka ne olisivatkin sinulle pelaajana ok.

Tässä joitain aiheita, joita pelissä/taustatarinoissa saattaa esiintyä:
-Eläinten/ihmisten ruumiit. Pelissä esiintyy kuolleiden olentojen raatoja&luurankoja, osa näistä on lavasteita ja pienempi osa oikeita eläimiä, esim. täytettyjä/kuivattuja. Jotkut näistä ovat sen verran ällöjä että ovat potentiaalisesti triggeröiviä, ilmoita jos et halua mukaan juoneen jossa näitä tulee varmasti vastaan, joka tapauksessa kaikki tulevat altistumaan vähintäänkin luurangoille.
-Kiduttaminen (tekijä/uhri/sivustakatsoja?), läheisen kuolema, sadismi tai masokismi, murhaaminen, kiusaaminen (tekijä/uhri)
-Lapsiin/vauvoihin kohdistuva väkivalta
-Itsetuhoisuus, masennus, mielenterveydelliset ongelmat
-Huumausaineet tai muut päihteet
-Romantiikka, ihastus (millainen?), seksi, hahmon raskaus, isyys/äiteys, seksuaalinen hyväksikäyttö tai ahdistelu (tekijänä/uhrina?), lemmenjuoma, pettäminen, kolmiodraama
-Ero nykyisestä kumppanista, vanhempien ero, vaikeat perhesuhteet
-Hahmo menettää asemansa / maineensa, saa potkut

Minkä tyylisestä pelaamisesta nautit, ja millaisia aiheita haluaisit pelata? Ehdota tässä myös juonitoiveet ja -ideat.
Kerro esimerkiksi (jos oleellista):
-Onko pelityylisi muille peliä luova, reagoiva, päänsisäistä vai konkreettista, rauhallisempaa fiilistelytahtia vai kiirettä, johtaja, seuraaja vai oman tien kulkija, osaatko luoda peliä itsellesi, nirsompi vai moniruokainen, paljon vai vähän kontakteja
-Haluatko esim. romantiikkaa, politiikkaa, juonittelua, seikkailua, toimintaa, mysteerinratkontaa, ihmissuhdedraamaa, tunteilua, vihamiehiä, perhesuhteita, rituaalien toteutusta tai muita keksimiäsi aiheita
-Mitä ajattelet jatkohahmosi tekevän työkseen vuonna 2003 / millaisessa elämäntilanteessa hän on

Juonitoiveista ja -ideoista:
-Juonitoiveet/ideat kasvattavat mahdollisuuksiasi saada hahmosi mukaan peliin, saatat kuitenkin päästä peliin vaikkei sinulla olisikaan mitään ideoita. :) Erityisesti meitä auttaa toiveet hahmon henkilökohtaisemmista juonista, kaikki ideat otetaan kuitenkin vastaan. Varo mitä toivot, sillä se saattaa toteutua…
-Jatkoa ajatellen pidä mielessä, että seuraavien isojen pelien välillä tulee suurempia aikahyppäyksiä. FL6 on in-game 2007/2008 ja FL7 in-game kenties 2014. FL7 jälkeen aikahyppäykset ovat paljon lyhyempiä. FL7:ssa tulee mukaan vanhimpia uuden sukupolven lapsihahmoja, ja nuorempia tiedossa FL8/9:ssä. Siinä on siis hyvä väli vaihtaa hahmoa nuorempaan.

Onko sinulla ideoita siitä, miksi hahmosi on paikalla pelissä? Jos sinulla ei ole omia ideoita, niin pelinjohto keksii asian puolestasi jos hahmosi pääsee mukaan peliin – meillä on jo joitain ideoita valmiina.

Jos haet jatkohahmoa ja hahmosi oli Varjojen vihassa: oliko hahmosi osallisena missään lintujuonissa ja jos oli, miten ne päättyivät, mitä mieltä hahmo oli asiasta ja kiinnostaako sinua jatkaa niitä? Peliin pääsyyn ei vaikuta, olitko näissä juonissa vai et. Lintujuonia olivat esim. Impundulun taistelijat, Oulam (uudelleensyntyjät, jotka näkivät unen linnun taposta & kaikki jotka auttoivat näitä Auringon jalokivien etsinnässä), Bennun syntymärituaalia seuranneet & linnunpoikasta hoitaneet/kantaneet, Jumalten laatta / yhdeksäs artefakti, lintutatuoinnin saaneet, perintökivet omistaneet / hallussa pitäneet (kerro minkä muotoinen kivi).

Pystytkö tapaamaan kirjoittajasi jossain vaiheessa keskustellaksesi hahmosta joko kasvotusten tai puhelimitse?

3. osa: hahmoprofiili

Tämä osa sinun tarvitsee lähettää vain, jos sinut valittiin mukaan peliin. Deadline on lauantaina 10.9.2016.

Lähetä profiili osoitteeseen potterlarp ät gmail.com jossain seuraavista muodoista:
-Sähköpostikentässä tekstinä
-Liitteenä docx, doc tai rtf -muodossa
-Myös drive-tiedosto hyväksytään, mutta drive tykkää tuhota muotoilut kopioitaessa drive-tiedostosta toiseen (valitettavasti). Huom. lähetä jaettava linkki (kuka tahansa linkin saava voi lukea), älä jaa suoraan pelin sähköpostin kanssa, jälkimmäinen aiheuttaa aikaa vievää lisäsäätöä.
-EI PDF:ää! (meidän pitää pystyä copypasteamaan sisältö helposti)

Laita otsikoksi “Sielunsiipi: hahmoprofiili hahmon nimi

Pidä mielessä, että hahmostasi vastaavan kirjoittajan on helpointa sisäistää ja ymmärtää hyvin kiteytetty ja oikeisiin asioihin keskittyvä profiili, jossa kuitenkin kerrotaan kaikki hahmolle merkityksellinen eikä tärkeitä tietoja puutu. Jos profiili on pitkää jaarittelua ja eksyy epäolennaisuuksiin, voi kirjoittajan olla haastavaa ymmärtää hahmosi pääpointti, eikä hän tällöin todennäköisesti kirjoita hahmon asioita siten kuin olit visioinut. Jos sinulla on paljon pikkufaktaa hahmostasi, etkä ole varma kannattaako niitä laittaa profiiliin vai ei, kokoa niistä erillinen hyvin jäsennelty seloste, jonka kirjoittaja voi silmäillä ja katsoa onko siinä mitään kirjoituksen kannalta oleellista.

UUSI HAHMO
Hahmoprofiili: Profiilin pituus vähintään 1 sivu ja max 5 sivua + juoni-ideat. Lue ohjeet uuden hahmon luontiin täältä: hahmolomake Ota rohkeasti yhteyttä hahmokirjoittajaasi, jos tahdot keskustella hahmon toteutuksesta.

Juonet: jos kerroit kaiken jo ilmon kakkososassa, tähän ei tarvitse vastata, mutta muussa tapauksessa voit esimerkiksi esittää täydentäviä / tarkennettuja juonitoiveita/ideoita.

JATKAVA HAHMO
Hahmoprofiili: kopioi edellisen pelin profiilista perustiedot (hahmon nimi, luonne, historia jne) ja päivitä ne ajan tasalle. Perustietoprofiilin pituus vähintään 1 sivu ja max 8 sivua + juoni-ideat. Huom. älä kopioi profiilia, jonka olet lähettänyt edellisen ilmoittautumisen yhteydessä!! Kopioi nimenomaan se profiili, jonka pelinjohto on lähettänyt sinulle, ja joka sisältää pelinjohdon tekemät korjaukset. Jos olet hukannut sen, ota yhteyttä niin lähetämme uusiksi.

Päivitettäviä asioita:
-Hahmon ikä (in-game päivät ovat 19.-20.5.2003).
-Hahmon historiaan kaikista tärkeimmät elämää muuttaneet tapahtumat.
-Tiivistäminen ja sellaisten yksityiskohtien poistaminen, joilla ei ole enää merkitystä.
-Onko hahmon luonne muuttunut sitten viime pelin? Onko hän esimerkiksi aikuistunut tai katkeroitunut?
-Muut faktat, jotka hahmon elämässä ovat muuttuneet, kuten asuinpaikka, työ, suhde- ja elämäntilanne.

Halutessasi voit keskustella muutoksista hahmokirjoittajasi kanssa, varsinkin jos sinulla on useampi suunta, johon hahmoa voisi viedä – kirjoittaja voi auttaa sinua valitsemaan pelin kannalta mielenkiintoisimman suunnan. Jos koemme pelin kirjoittamisen aikana profiilin vaativan isompia muutoksia, hahmokirjoittaja ottaa yhteyttä ja keskustelee niistä kanssasi.

Kontaktit: käy läpi edellisen ison pelin kontaktilista. Luettele kontakti kerrallaan kaikki kontaktit, joissa on tapahtunut muutoksia (myös silloin, vaikka muutokset olisivat vain pieniä) ja kuvaile, millainen hahmojen suhde on nykyään ja millainen toivoisit sen olevan Sielunsiivessä. Voit jättää kontaktitoiveen hieman avoimeksi (esim. “tahtoisin näille jonkinlaisia skismoja”) tai kuvailla tarkasti, millainen kontakti on, jos sinulla on siitä vahva mielikuva / sinulle on tärkeää, että kontakti on tietynlainen. Voit keskustella/sopia asioista kontaktipelaajien kanssa (tämä on jopa suositeltavaa), tai voit jättää kontaktin tarkemman suunnittelun pelinjohdolle. Muista kertoa myös kaikki uudet kontaktit, joita vanhassa kontaktilistassa ei ole ja joihin hahmo on tutustunut sittemmin. Jos hahmosi on tullut mukaan Kuunvalosta, eikä sillä ole vielä kirjoitettua kontaktilistaa, niin kuvaile kaikki kontaktit, joita sovit peliä varten / jotka muotoutuivat pelissä / joista olet sopinut muiden pelaajien kanssa. Kontakteilla ei ole sivurajoitusta.

Pelinjohto siis kirjoittaa kontaktit, lisäilee uusia kontakteja etenkin niitä kaipaaville jne, mutta tarvitsemme myös kaiken tiedon hahmon nykyisistä kontakteista ja pelaajan toiveista.

Juonet: jos kerroit kaiken jo ilmon kakkososassa, tähän ei tarvitse vastata, mutta muussa tapauksessa voit esimerkiksi:
-Kertoa, mitkä kaikki juonet ovat jääneet hahmolla kesken ja haluatko jatkaa niitä
-Esittää täydentäviä / tarkennettuja juonitoiveita/ideoita

Debrief: jos hahmosi oli Varjojen vihassa etkä ole lähettänyt debyä, lähetä. Jos hahmosi on ollut mini/välipeleissä, huolehdithan siitä, että pelinjohto saa kaikista oleellisista niissä tapahtuneista asioista tiedon, esim. täydentämällä huolellisesti “kontaktit”-kohdan tai vaikkapa lähettämällä yhdistetyn debyn kaikista Varjojen vihan jälkeisistä mini/välipeleistä.

Kaikista ennen syyskuuta pelatuista mini/välipeleistä tulee lähettää oleelliset tiedot viimeistään 10.9. Syys-lokakuussa 2016 pelatuista peleistä tulee lähettää tiedot niin pian pelin jälkeen kuin mahdollista, aivan viimeistään lokakuun lopussa. Mitään radikaaleja muutoksia hahmoon ei kuitenkaan 10.9 jälkeen pystytä enää hyväksymään.

Jos osallistut peliin jollain hahmolla, joka on viimeksi ollut mukana ennen Varjojen vihaa, niin huolehdithan että pelinjohto saa tavalla tai toisella hahmosta kaikki oleelliset tiedot, varsinkin jos sinulla ei ole aikaisemmista peleistä debyä.

JOS JOTAIN EI KERROTA PELINJOHDOLLE SÄHKÖPOSTITSE, NIIN SITÄ EI HUOMIOIDA EIKÄ SITÄ OLE PELIMAAILMASSA TAPAHTUNUT, ELI SILLOIN VOIT SYYTTÄÄ RISTIRIIDOISTA VAIN ITSEÄSI. Facebookissa voi keskustella, MUTTA kaikki tiedot, joiden haluaa jäävän pelinjohdolle muistiin tulee lähettää s-postilla.