FL8: Käytäntökysely

Tässä on lisätietoa käytäntökyselyn täyttämistä varten.

IN-Feels

Sovelluksen käyttöohjeet ja demo täällä: https://inf.purplie.net/
Tärkeimmät huomiot:

  • IN-Feelsin käyttämiseen tarvitsee älyluurin.
  • Peliohjesivujen avaamiseen tarvitsee netin. Sen jälkeen kun sivu on valmiiksi auki, nettiä ei enää tarvita.
  • Pelinjohto testasi pelipaikalla vieraillessaan alueen mobiilinetin ja se toimi hyvin. IN-Feels vaatii todella vähän kaistaa. Pelipaikalta tulee myös löytymään muutama läppäri, joihin on asennettuna offline-tilassa toimiva IN-Feels. Eli jos netti katkeaa, puhelin hajoaa tms, niin kyseisiltä koneilta pääsee silti omatoimisesti lukemaan peliohjeet.

Miksi suosittelemme / käytämme IN-Feelsiä?

  • Se on pelinjohdolle paljon näppärämpi: Feenikslaulussa on melko paljon moniosaisia peliohjeita tai peliohjeita, joissa on erilaisia vaihtoehtoja. Näiden väkertely paperille on melko tuskallista.
  • Säästyy paperia ja mustetta, eli luontoa ja rahaa. Peliohjeita on sellainen parisataa sivua, eli kustannukset eivät ole aivan triviaaleja.
  • Koska kaikilla hahmoilla on kännykät myös in-game niin peliohjeiden lukeminen puhelimesta on diskreettiä.
  • Pelissä on keskimäärin suuri määrä peliohjeita. IN-Feelsissä peliohjeet on lajiteltu siististi järjestyksessä väliotsikoiden alle, joten niiden selaaminen on helpompaa kuin paperikasan plärääminen.
  • Sovellus oli käytössä FL7:ssa ja sai hyvää palautetta.

Tutkimusryhmän peliohjeet tulevat olemaan IN-Feelsissä, eikä niitä tehdä paperille ollenkaan, sillä tutkimuspeliohjeet ovat yksi suurimmista paperisyöpöistä. Tutkimuslabrassa tulee olemaan yksi tietokone, josta peliohjeita pääsee lukemaan offline, jos esim. jollain ei ole älypuhelinta.

Pöllöpostilla saapuvat kirjeet tulevat kaikille totta kai paperisina. Hahmon kännykkään saapuvat teksiviestit ja sähköpostit löytyvät IN-Feelsistä (paitsi jos pelaaja on toivonut paperiset peliohjeet, silloin nämäkin tulevat paperilla).

Timelapse-video

Pelinjohdolla on käytössä GoPro-kamera, jolla saa otettua timelapse-videota. Kamera ottaa kaksi kuvaa per sekunti, josta on tuloksena 15-kertaisella nopeudella kulkeva video, jossa ei ole lainkaan ääntä. Tämä nopeus tarkoittaa sitä, että reippaasti kameran ohi kulkeva vilahtaa videolla silmänräpäyksessä, eikä esim. kasvoja ehdi nopeasti ohikävelevästä erottaa.

Suunnitelmana olisi laittaa kamera huomaamattomasti temppelisalin ylänurkkaan ja kuvata sillä in-game aikana päiväsaikaan timelapsea. Kamera sammutetaan yöksi. Tuloksena on vajaa 2 tuntia kestävä video, josta mahdollisesti tehdään myös lyhennetty versio. Videosta saa pyytää kohtia pois leikattavaksi ja myös editoija poistaa jo heti ensialkuun kohtia, joista arvelee että julkaisu ei ole mukavaa (esim. joku menee vähissä pukeissa ohi, saa oikean sairaskohtauksen tms).

Video on ensisijaisesti tarkoitettu vain pelaajien iloksi ja nähtäväksi, ja julkaistaan ensin vain tapahtumaan osallistujille. Jos jälkeenpäin näyttäisi siltä, että videomateriaalissa olisi jotain erityisen siistiä, niin videolla näkyvien luvalla saatettaisiin editoida hyvin lyhyt versio jota saisi jakaa laajemminkin. Jos jotain julkaistaan muualle kuin pelaajille, niin tästä kysytään pelin jälkeen erikseen, jolloin itsensä tai tietyt kohtaukset voi pyytää leikattavaksi pois julkaisusta. Eli käytäntökyselyn vastaus koskee ainoastaan osallistujille menevää videota, ja muusta käytöstä kysytään erikseen. Eli sallimalla kuvaamisen nyt, et vielä salli julkaisua julkisesti!

Videon editoi erittäin todennäköisesti Elli, joka on siis näin ollen ainoa, joka näkee koko matskun. (On kuitenkin olemassa pieni mahdollisuus, että joku muu editoi sen, mutta valitsemme tietenkin luotettavan henkilön tähän)

Otimme viime pelistä timelapse-videon, joka oli mielestäni mahtava (eli Ellin mielestä). Viimeksi julkaistiin vain leikattu versio, mutta myös kokopitkä versio oli mielenkiintoinen. Siinä missä lyhennetyssä näkyivät vain kohokohdat, niin pidennetyssä näkyi koko pelin “flow” tavalla, jota itse en ollut koskaan aikaisemmin larppidokumentaatiossa nähnyt. Pitkälläkin videolla huone ei ollut melkein koskaan tyhjä.