HP7: Taustatarina

Ilmoitus Päivän profeetassa 1.9.1999
Britannian taikaministeriö järjestää suuret juhlat uuden vuoden 2000 kunniaksi! Tule juhlimaan vuosituhannen vaihdetta taikamaailman kerman kanssa 31.12.1999-1.1.2000. Ohjelmassa on luvassa muun muassa esiintyjiä, arpajaiset, juhlaillallinen sekä totta kai salonkitansseja! Juhlien tarkoituksena on kerätä rahaa hyväntekeväisyyteen. Lahjoituksen tekemällä saat kutsun juhliin, ja myös arpajaisten tuotto menee lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen. Kerätyt rahat käytetään sodan jälkeisiin korjaus- ja kehittämistoimiin sekä sotaa ehkäisevään työhön. Lahjoittajien lisäksi kutsun saavat ministeriön omat työntekijät sekä velhomaailman muut merkittävät henkilöt.

Ministeriön ilmoitus 28.12.1999
Juhlat siirrettiin säästösyistä hieman pienempiin tiloihin. Uusi juhlapaikka on konferenssihotelli Keijukehto, n. 70 km Lontoon ulkopuolella. Kaikilla juhlavierailla on mahdollisuus yöpyä paikan päällä. Paikalle voi saapua valmistautumaan jo klo 14, varsinaiset juhlat alkavat klo 17. Taikaministeriössä on myös ollut liikkeellä feeniksflunssaa*. Juhlavieraiden mukavuuden takaamiseksi kaikki juhliin saapuvat tarkastetaan flunssan varalta. Muistathan ottaa kutsusi mukaan sisäänpääsyn varmistamiseksi.

*Feeniksflunssa on velhojen versio jästien tavallisesta flunssasta (jästien flunssan kun velhot voivat parantaa hetkessä). Tauti on saanut nimensä kuumentuvasta ihosta.

Tapahtunut viime aikoina

Politiikka
Historian ensimmäiset taikaministerin vaalit lähestyvät. Ne tulevat olemaan kesällä 2000. Ehdokkaiden pitäisi ilmoittautua tammikuun loppuun mennessä, ja on ollut paljon puhetta siitä, ketkä kaikki mahtavat asettua ehdolle. Tätä aikaisemmin taikaministeri on valittu ministeriön sisäisillä prosesseilla.

Althea Sansoucy Ferreiran isä Jaques Sansoucy valittiin joulukuun alussa Ranskan uudeksi taikaministeriksi. Mies on jämäkkä, vakava ja asiansa osaava.
Pimeyden voimilta suojautumisen kilta on myöntänyt yhdelle jäsenistään, Professori Ciaran Bowenille, tunnustuksen Tylypahkassa tekemästään työstä. Tästä myös uutisoitiin ja se on aiheuttanut pienenmoisen tulvan hakemuksia Professori Bowenin oppipojan paikalle.

Cleantha Rosierista tuli hiljattain Rosierin suvun pää. Hän järjesti kihlattunsa Ollivanderin suvun kustantamina tanssiaiset antaakseen velhomaailman silmäätekeville syyn tulla tapaamaan Rosierin suvun uutta päätä. Tanssiaiset pidettiin 30.11.1999 Rosierin kartanossa, ja niihin oli kutsuttu kaikkien merkittävien puhdasveristen sukujen edustajat. Tanssiaiset sujuivat kuuleman mukaan hyvin ilman sen suurempia sählinkejä. Anwen Oliver oli juhlissa esiintymässä. Erikoista oli, että yksikään Ollivander ei ollut juhlissa paikalla. (Juhlissa oli ainakin: Cleantha Rosier, Pansy Parkinson, Daphne & Astoria Greengrass, Robert Burke, Draco Malfoy, Althea Sansoucy Ferreira, Tracey Davis, Theodore Nott, Llewella Roderick, Urien & Alexandra Tudor, Tegan Tudor)

Tänä syksynä lehdessä on ollut juttu taikaministeri Kingsley Kahlesalvan perhe-elämästä. Otsikko kuului “MINISTERI HÄPEÄÄ PERHETTÄÄN”, ja artikkelissa spekuloitiin syitä sille, miksei hän koskaan maininnut ministeriössä merkittävässä asemassa työskentelevää siskoaan Karla Kahlesalpaa missään haastatteluissa. Jutun kirjoittaja oli myös saanut selville, ettei Kingsley ollut pitänyt yhteyttä vanhempiinsa useisiin vuosiin.

Yleisiä tapahtumia
Viime aikojen oudot tapahtumat ovat herättäneet pientä kummastelua. Vanhoilla rituaalipaikoilla on nähty outoja valoilmiötä öisin. Vapaana vaeltavista ankeuttajista on myös tullut tavallista enemmän ilmoituksia. Taikaministeriö poisti ankeuttajat Azkabanista sodan jälkeen ja kuljetti ne pois ihmisten ilmoilta. Nyt ilmestyneiden ankeuttajien ei uskota olevan samoja. Asiantuntijat salaperäisyyksien osastolta sanovat, että syytä huoleen ei ole ja että näiden ilmiöiden syytä tutkitaan parhaillaan. Jotkut uskovat, että nämä ovat merkkejä vuodenvaihteessa 2000 tapahtuvasta maailmanlopusta.

Päivän profeetassa on jokin aika sitten aloittanut seksikolumnisti, joka kulkee nimellä Aves Kamp. Kukaan ei ole koskaan nähnyt häntä, mutta kolumnin rohkea sisältö on herättänyt sekä ihastelua että kauhistelua Britannian taikayhteisössä. Kuukausi ennen ministeriön Millenium-juhlatilaisuutta tältä julkaistiin kirja nimeltä Velhosutra – kipinöitä sinunkin sauvaasi. George Weasleylla on meneillään vedonlyönti kirjoittajan henkilöllisyydestä.

Lehtiartikkeli Päivän profeetassa 22.10.1999: “Taiteilija Aaron Honeysett on myynyt taideteoksen “Merenväen juhlat” vihdoinkin eteenpäin. Tämä jo 20 vuotta ihasteltu teos oli pitkään esillä taidegalleria Lumossa. Teoksesta maksettiin jopa 50 000 kaljuunaa.”

Tämän päiväisessä (31.12) Päivän profeetassa oli yllättävä uutinen:
“Pyhän Mungon sairaalan ala-aulassa todistettiin edellisiltana varsin odottamatonta kohtausta. Sotasankarikolmikko Harry Potter, Ron Weasley ja Hermione Granger-Weasley näyttivät joutuneen keskenään ilmiriitaan, ainakin lentelevistä kirouksista päätellen. Silminnäkijöiden mukaan Potter ja Weasley onnistuivat lopulta kangistuttamaan raivostuneen oloisen rouva Granger-Weasleyn ja viemään tämän pois. He pahoittelivat kovasti tilannetta läsnäolleille, mutta eivät antaneet mitään selitystä. Alkaako ystävysten välit rakoilla? Toimitus ei tavoittanut ketään kolmikosta kommentoimaan asiaa. Kukaan ei loukkaantunut kärhämässä.”

Viola Wintersin seitsemäs albumi “Taivaallinen” julkaistaan viikon päästä, 8.1.2000. Fanit odottavat albumia suurella jännityksellä.
Supersuositun bändin Kohtalottarien vokalisti Myron Wagtail järjestää uutena vuonna julkkiksille isot bileet. Myronin bileisiin kutsuista saaneet monet ovatkin kohteliaasti kieltäytyneet Ministeriön juhlista. Lienee valinneet hurjat juhlat pönötyksen sijaan.

Viistokujalla sijaitseva Ollivanderin sauvapuoti suljettiin sodan aikana, eikä ole sittemmin avautunut uudestaan, ja britit ovat harmikseen joutuneet hankkimaan sauvansa muualta. Huhua liikkuu, että Ollivanderin pojanpoika olisi avaamassa liikkeen uudelleen lähiaikoina.

Suhde-elämä
Malfoyn suvun perijän Draco Malfoyn ja tunnetun ranskalaisen Sansoucyn suvun perijättären Althea Sansoucy Ferreiran suuret ja julkiset häät olivat viisi päivää sitten Malfoyden kartanolla, 26.12.1999. Häät kuitenkin päättyivät täydelliseen katastrofiin, kun ranskalainen mies nimeltään Séverin Adrien saapui kesken häiden, ja morsian pakeni hänen matkaansa kesken vihkimisen jättäen nuoren Hra Malfoyn alttarille. Neiti Sansoucya ja Hra Adrienia ei ole sittemmin tavoitettu, vaan he näyttävät kadonneen kokonaan maailmankartalta. Nuori hra Malfoy kommentoi lyhyesti lehdistölle toivuttuaan alkujärkytyksestä: “Olen… yllättynyt. Olimme kummatkin valmiita tähän avioliittoon – tai ainakin niin luulin. Kaikki tuntui menevän hyvin, joten nämä tapahtumat ovat olleet pienoinen shokki. En tiennyt, että Althea tuntee näin.” Ihmetystä on myös herättänyt, miksei sulhon äiti Narcissa Malfoy ollut ollenkaan poikansa häissä.

Ron Weasley ja Hermione Granger-Weasley menivät naimisiin pienissä perhehäissä Kotikolossa 9.9.1999. Pansy Parkinson ja Blaise Zabini menivät kihloihin kesällä.

Harry Potter bongattiin tiistaina 21.9.1999 treffeillä Devin-nimisen australialaisen miehen kanssa, jonka seurauksena Potter piti asiasta lehdistötilaisuuden kaksi päivää myöhemmin ja ilmoitti julkisesti olevansa biseksuaali. Ymmärrettävästi asiasta nousi julkisuuskohu, joka on jakanut mielipiteitä vähän suuntaan ja toiseen. Nyt suurin kohu on jo haihtunut, vaikka asia edelleen herättää keskustelua.

Vanhemmat tapahtumat
Kesällä 1998 matkalla Beauxbatonsista kesälomalle katosi Katya Glodovski, josta tytön vanhemmat ovat luvanneet 1000 kaljuunan löytöpalkkion. Asiasta ilmoitettiin keväällä myös Päivän profeetassa. Tyttöä ei ole vieläkään löydetty, vaikka katoamisesta on jo puolitoista vuotta.

Rita Luodikon kirjoittama kirja ”Harry Potterin Traaginen Elämä” julkaistiin maaliskuussa. Kirjassa kerrotaan muun muassa Harryn monista epäonnistuneista naissuhteista: Charlotte (tyttö antoi hänelle pakit ala-asteella), Parvati Patil (antoi pakit), Cho Chang (jätti hänet toisen miehen takia), Hermione Granger (jätti Harryn, koska alkoi seurustella tämän parhaan ystävän kanssa) ja Ginny Weasley (totta kai hekin erosivat, juuri kirjan julkaisun aikaan!).