FL4: Info

Aika
Varjojen viha järjestetään keskiviikosta sunnuntaihin 24.-28.6.2015. Pelipaikalla tulee olla keskiviikkona viimeistään klo 20.30. Alkubriiffi alkaa klo 21.00 (ei saa myöhästyä!). Aikaisintaan paikalle saa alkaa saapua klo 18, ja onkin suositeltavaa tulla ajoissa, niin ehtii saamaan kunnon yksilöbriiffin. Peli alkaa torstaina heti lounaan jälkeen, ja loppuu lauantaina viimeistään klo 19. Peli siis kestää yhteensä noin 52-54 tuntia. Tämän jälkeen on loppubriiffi sekä afterit. Sunnuntaina aamupäivällä siivotaan, ja kaikkien tulee osallistua siihen. Jos sinun täytyy lähteä aikaisin, niin ennen lähtöäsi käyt siivoamassa jonkin paikan. Toivoisimme kuitenkin, että kaikki lähtisivät vasta siivouksen jälkeen (eli su puolen päivän aikaan). Viimeistään kaikkien pitää olla pelipaikalta ulkona klo 14 mennessä.

Pelin aikataulut

Paikka
Larppi järjestetään Ahtelan nuorisoleirikeskuksessa Sauvossa, osoitteessa Ahtelantie 21,
21570 Sauvo. Pelipaikalle järjestetään kimppakyytejä, joita varten on kyytisäätödokumentti (linkki infomailissa). Arvostammekin pelaajia, jotka saavat käyttöönsä auton ja voivat kuskata muita (bensamaksu jaetaan kyytiläisten kesken). Jos et saa kyytiä, voit ensin tulla julkisilla Turkuun, josta pääsee bussilla Sauvoon (busseja menee muutama päivässä). Haemme ihmisiä Sauvon bussiasemalta ke-iltana.

Meille on varattu koko leirialue omaan käyttöön, eli käytössämme on hulppeat 40 hehtaaria tilaa ja yli kilometri rantaviivaa meren rannalla. Lisää tietoa pelipaikasta

Majoitus
Kaikille osallistujille on sängyt, joissa on valmiina patjat, tyynyt ja peitot. Ota mukaan siis omat lakanat (tyynyliina, aluslakana ja pussilakana). Vaihtoehtoisesti voit ottaa myös makuupussin. Koska on valoisa vuodenaika ja samassa huoneessa nukkuu useampia ihmisiä, on erittäin suositeltavaa ottaa mukaan myös silmäsuojus sekä korvatulpat! Majoitus tarjotaan neljäksi yöksi eli ke-su.

Pelin aikaiset kaksi yötä nukutaan oletuksena in-game, mutta halutessaan saa nukkua myös off-game. Off-nukkujille on erilliset tilat.

Päihteet
Tupakointi tapahtuu ennalta näytetyissä tupakkapaikoissa, eikä missään muualla. Tupakoida saa in-game, mutta tupakkapaikoilla ei saa edistää mitään juonia, eli voitte rupatella in-game, mutta ette mitään tärkeää. Sanomattakin selvää, että huumeet ynnä muut kiellettyjä.

Tapahtuma on täysin alkoholiton, eli kukaan ei tuo pelipaikalle mukanaan alkoholia. Myös afterit ovat holittomat, koska paikalla on useita alaikäisiä. Sen sijaan hahmoilla saa olla mukanaan in-game alkoholia, jos hän on sellaista turvapaikkaan ottanut. Alkoholia mallinnetaan esim. mehulla (eli ei ole oikeasti alkoholia). Laittakaa kaikkiin holeihin off-lappu, esim. ”OFF-HUOM: tämä on tosi pahaa 4,7%o vahvuista kaljaa. Oikeasti jääteetä.”

Ruoka
Pelimaksuun sisältyy ja pelin puolesta tarjotaan seuraavat ateriat: torstaina lounas ja päivällinen, perjantaina lounas ja päivällinen, lauantaina lounas ja päivällinen. Kaikki muut ruuat täytyy tuoda itse! Eli muista ottaa mukaan aamupalaa, iltapalaa ja välipalaa jokaiselle päivälle. Pelin puolesta ei keitetä kahvia tai teetä, eli ota omat tarvikkeet mukaan. Kannattaa muutenkin ottaa mukaan jotain kivaa juotavaa, kuten limsaa.

Kaikista muista majoitusrakennuksista löytyy oma jääkaappi, keittolevy, astiasto ja kahvinkeitin, paitsi pikkumökeistä. Pikkumökeissä nukkuvat saavat käyttää muiden majoitusrakennusten keittiöitä. Mikro löytyy vain parista rakennuksesta, eli muiden mikroja saa käydä lainaamassa jos tarvitsee. Majoitusrakennuksissa jokainen tiskaa omat astiansa! Majakasta (päärakennus) ei saa viedä astioita rakennuksen ulkopuolelle.

Hygienia
Pelipaikalta löytyy kymmeniä suihkuja ja vesivessoja. Lauantain aftereilla lämpiää kaksi saunaa (toinen sauna on koko illan naisten sauna, ja toisessa saunassa on ensin miesten vuoro, jonka jälkeen sekasauna), ja mahdollisesti saunaa voidaan lämmittää muinakin iltoina. Pelipaikalle tulee vesijohtovesi, eli kaikkien hanojen vesi on juotavaa.

Pelimaksu
Pelimaksu on 53 euroa, ja eräpäivä 24.5.2015. Eräpäivän jälkeen rahoja ei enää palauteta, jos peruutat. Pelinjohto ja keittiöapulaiset eivät maksa pelimaksua, sillä jokaisen heistä työpanos pelin eteen on todella merkittävä (esim. kirjoittajilla satoja tunteja). Raha käytetään pelipaikan vuokraan (4 vrk), ruokaan (jokaiselle 6 lämmintä ateriaa), oleellisiin proppeihin ja tarvikkeisiin sekä muihin kuluihin kuten pakettiauton vuokraan/lainaan. Budjetti on laskettu nollatuloksella, pientä hätävaraa yllättäviin menoihin jättäen. Jos rahaa sattuisi jäämään yli, niin se menee yhdistykselle joka voi sitten hankkia sillä vaikka jotain kaikkia yhdistyksen larppeja hyödyttävää. Samaten kaikki peliä varten hankitut propit menevät yhdistykselle, eivätkä jää kenenkään yksityishenkilön käyttöön. Pelimaksuista ei kustanneta pelinjohdon hahmojen omia proppeja (kuten vauvanukkeja).

Turvallisuus
Pelinjohdolla on mukana ensiapulaukku, jonka sijainti näytetään kaikille ennen peliä. Mukana on useita ensiaputaitoisia ihmisiä. Ottakaa mukaan omat lääkkeet, kuten särkylääke, mahalääke, allergialääkkeet, kyypakkaus jne! Varsinkin jos olet allerginen jollekin, on erittäin tärkeää ottaa omat lääkkeet mukaan. Samaten tunteelliset ja jännittävät tilanteet voivat joskus aiheuttaa päänsärkyä, joten särkylääke mukana on tosi jees.

Pelaajia ei ole pelin puolesta vakuutettu millään tavalla, ja kaikki ovat vastuussa itsestään. Olkaa siis varovaisia älkääkä tehkö mitään typerää, ja pitäkää toisistanne huolta. Ehdottomat säännöt, joita kaikkien tulee noudattaa:
1. Älkää ikinä menkö uimaan yksin. Jos menet veteen, jonkun pitää olla mukana tai rannalla katsomassa.
2. Soutamassa pitää olla aina vähintään kaksi ihmistä, kukaan ei mene yksin! Käyttäkää ehdottomasti pelastusliivejä, KUKAAN ei saa astua veneeseen ilman liivejä, vaikka olisi uinnin ja soudun maailmanmestari.
3. Saunan saa laittaa päälle ainoastaan henkilöt, jotka ovat saaneet pelinjohdolta siihen erityisluvan – pelinjohdosta Elmu on saunavastaava. Saunan päälle laittanut henkilö on vastuussa myös siitä, että sauna sammutetaan.
4. Ainoastaan ne, ketkä ovat saaneet pelinjohdolta erityisluvan, saavat sytyttää nuotion tai grillin, eli kukaan ei mene tätä tekemään omin päin! Tulta ei saa jättää valvomatta, ellei se ole jo hiillos. Pelinjohdosta Elmu on nuotiovastaava.
5. Kynttilöitä ei saa polttaa. Joissain erikoistilanteissa (jos olet esim. saanut pelinjohdolta ohjeet) kynttilän voi sytyttää joksikin aikaa, mutta sitä täytyy valvoa koko ajan ja se täytyy sammuttaa kun tilanne ohi.
6. Katoilla ja puissa kiipeily on kiellettyä.
7. Kun juokset, juokse varovasti äläkä kompastu juurakoihin tai liukastu kallioihin. Olkaa varovaisia varsinkin jos on märkää!
8. Sisätiloissa ei saa käyttää kenkiä (helpottaa huomattavasti siivousta).

Ikäraja ja ensikertalaiset
Alle 18-vuotiaiden tulee kysyä suostumusta huoltajalta osallistuakseen tapahtumaan! Larpin ikäraja on 15 vuotta, eli pelaajan täytyy viimeistään 24.6.2015 täyttää 15.

Pituutensa ja haastavien aiheidensa vuoksi peli ei myöskään ole sopiva ensimmäiseksi larpiksi – ensikertalaisia voidaan ottaa mukaan, mutta tätä harkitaan tapauskohtaisesti. Jos mielit mukaan, kannattaa kevään aikana siis hankkia larppikokemusta.

Järjestäjät
Larpin järjestää Epel Larp ry.

Pelintekijät
Elli O (26) – Pääjärjestäjä, hahmokirjoitus
Elisa L (25) – Hahmokirjoitus, ohjelma, sauna- ja nuotiovastaava
Iina K (23) – Hahmokirjoitus, ohjelma, off/npc-nakki
Helmi R (22) – Hahmokirjoitus
Pauliina R (23) – Hahmokirjoitus
Emppu S (17) – Hahmokirjoitus
Eveliina A (17) – Hahmokirjoitus
Heidi V (25) – Hahmokirjoitus
Jenni A (21) – Hahmokirjoitus
Sofia V (20) – Hahmokirjoitus
Sonya C (19) – Hahmokirjoitus

Muut järjestelyihin osallistuvat
Vilma S – Ruokailujen suunnittelu & pääkokki
Mia L – Keittiöapulainen & NPC
Miia P – Keittiöapulainen & NPC
Tea P – Keittiöapulainen & NPC

Yhteystiedot
Sähköpostilla voi ottaa yhteyttä osoitteeseen potterlarp ät gmail.com (korvaa ät -sana @-merkillä). Nopeiten pelinjohdon tavoittaa yleensä Facebookin kautta. Pelinjohdon tarkemmat yhteystiedot kuten puhelinnumerot lähetetään pelaajille lähetettävässä infomailissa.

Larpista voi keskustella ja esittää kysymyksiä Facebookissa. Suosittelen kaikkia liittymään mukaan kyseiseen Facebook-tapahtumaan.