Leviathan: info

Taustatarina/Etusivu || Info || Hahmot || Ilmoittaudu

Taistelusäännöt

Ei varmaan ole mikään suuri yllätys, että pelissä tulee olemaan Leviathan. Koska proppauksessa tulevat realiteetit vastaan, tarvitaan mukaan myös aimo annos pelaajien mielikuvitusta: Leviathan on vähintään 10 kertaa isompi, kuin mitä sitä mallintava asu on.

Reagoiminen Leviathaniin ja tämän voimiin on pelaajien vastuulla, ja pelaajat päättävät itse kuinka vakavia ja mihin ruumiinosaan saavat vammoja. Vamma voi olla sekä tosi kevyt pintaraapaisu tai tosi vakava, kunhan koko ajan ei tule vakavia vammoja (miettikää myös parantajien pelaajia!). Tässä ohjeita, ei haittaa vaikka jokin unohtuu:

 • Jos hahmosi katsoo Leviathania silmään/silmiin:
  • Lyhyesti: hahmo joutuu hetkeksi pelkoshokkiin, joko jähmettyy tai juoksee täysiä pakoon.
  • Pitemmästi: hahmo sekoaa hetkeksi tavalla tai toisella, esim. hyökkää kaverin kimppuun tai haavoittaa itseään.
 • Jos päädyt 3-5 metrin säteelle Leviathan päästä, jokin näistä tapahtuu:
  • Hahmosi saa hirviön hampaista.
  • Leviathanin hönkäys syövyttää hahmoa.
 • Jos päädyt 3-5 metrin säteelle Leviathan hännästä, lyö häntä hahmoasi.
 • Jos päädyt 3-5 metrin säteelle keskikropasta, jokin näistä:
  • Hahmosi saa iskun käärmeen keskivartalosta.
  • Hahmosi saa syöpymisvammoja Leviathanista säteilevästä taikuudesta.
  • Käärme luikertelee hahmosi päältä. Jos näin käy, voit syöksyä propin alta, jotta voit signaloida muille hahmoille, että nyt kävi kalpaten.

Lyhyesti siis: fyysinen vamma tai syöpymisvamma ja silmistä pelko tai sekoaminen.

Näiden lisäksi NPC:t saattavat huutaa spesiaaleja peliohjeita.

Kampanjan yleiset säännöt: säännöt

Käytännöninfo

Aika

Paikalle saa saapua aikaisintaan klo 12.15 alkaen. Viimeistään paikalla pitää olla klo 13.00, jolloin pidetään kaikille pakollinen alkubriiffi, sitten otetaan yhteyskuva ja peli aloitetaan sen jälkeen. On suositeltavaa saapua ajoissa, niin ehtii käydä vielä asioita läpi kontaktien kanssa. Peli loppuu klo 20-21. Tämän jälkeen on loppubriiffi ja vapaata seurustelua. Viimeistään siinä vaiheessa, kun viimeiset pelipaikalla yöpyjät alkavat painua yöpuulle, tulisi muiden lähteä.

1.6.2017 klo 18.00 ilmoittautuminen aukeaa vanhoille pelaajille
12.6.2017 ilmoittautuminen aukeaa uusille pelaajille (jos on vielä tilaa)
30.6.2017 ilmoittautuminen sulkeutuu
15.7.2017 lyhytkuvaus dedis & uusien hahmojen profiilidedis
Heinä-elokuu kontaktiworkshop (vapaaehtoinen)
31.8.2017 Pelimaksun eräpäivä
30.9.2017 Peli

Paikka

Peli järjestetään Kortejärven urheilumajalla, osoitteessa Keltolahdentie 47, 33680 Tampere. Pelipaikalla on vesivessat, sisätilat joihin kuuluu tupa sekä pieni keittiö ja makuuhuone. Kaikki eivät välttämättä mahdu kerralla sisätiloihin, varauduthan siis viettämään koko päivän ulkona. Sisälle tultaessa kengät täytyy ottaa pois! Saunarakennukseen ei saa mennä, se on tarkoitettu vain pelinjohdolle / NPC:ille.

Autot tulee parkkeerata mahdollisimman tiiviisti reunoille, jotta pihalle jää tilaa temmeltää.

On mahdollista, että pihan läpi kulkee jokin yksittäinen lenkkeilijä. Jos nämä pysähtyvät ihmettelemään, saa pyytää kohteliaasti poistumaan, “meillä on täällä yksityinen roolipelitilaisuus, voisitteko kiitos poistua.”

Kyydit

On suositeltavaa, että kaikki hommaisivat paikalle autokyydin. Tämän vuoksi kaikkia niitä, joiden on mahdollista saada auto käyttöön, pyydetään se tekemään! Lähimmät bussit tulevat noin 3 km päähän, mutta niitä kulkee aika harvoin. Hätätapauksessa joku voinee hakea bussipysäkiltä.

Yöpyminen

Pelipaikalle mahtuu yöpymään 4 ihmistä sänkyihin ja 6-10 ihmistä siskonpeteihin. Lisäksi lattialle mahtuu ainakin muutama, ja ulkona saa nukkua teltassa. Makuupaikat on varattu ensisijaisesti pitkämatkalaisille ja ne jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos ilmoittautumisen sulkeuduttua makuupaikkoja on vielä vapaana, niin ne jaetaan järjestyksessä niitä halunneille paikkakuntalaisille. Ensimmäisenä nukkumaan menevät voivat mennä makuuhuoneeseen ja kukkujat tuvan siskonpedille. Jos et tarvitsekaan makuupaikkaa, ilmoitathan sitä välittömästi, niin voidaan antaa se seuraavalle halukkaalle.

Pelinjohto toivoo, että ainakin 10 henkeä jäisi yöksi ja auttamaan siivouksessa seuraavana aamupäivänä. Pelipaikalta tulee poistua klo 12 mennessä eli kohtalaisen aikaisin pääsee pois.

Pelipaikalla on kourallinen tyynyjä ja peittoja, mutta tarkasta lukumäärästä ei ole tietoa – kaikille tuskin riittää. On suositeltavaa tuoda oma tyyny, makuupussi ja lakana, mutta jos ei omista makuupussia niin pelkät lakanatkin riittää.

Hygienia

Pelin jälkeen lämmitetään sauna, joka on melko pieni. Pelipaikalla ei ole lainkaan suihkuja, mutta saunassa tulee letkusta kylmää vettä, jota lämmitetään isossa saavissa. Yöksi jäävillä on etuiluoikeus saunaan, mutta muutkin voivat jäädä saunomaan siinä määrin, kuin sinne mahtuu ihmisiä.

Pelimaksu

Pelimaksu määräytyy pelaajamäärän mukaan ja on 5-9 euroa. NPC:t pääsevät ilmaiseksi. Maksuilla kustannetaan pelipaikan vuokra sekä juonen kannalta oleellisia proppeja. Jos proppirahasta jää yli, niin mahdollisesti ostamme jotain yhteistä naposteltavaa.

Ruoka

Pelin puolesta ei tarjota ruokaa. Otathan siis mukaan omaa evästä! Pelipaikalla on mikro sekä jääkaappi. Jotta kaikkien ruuat mahtuisivat, niin otathan korkeintaan pienen määrän jääkaappiruokaa. Pelipaikalla ei ole astioita eli tuo omat.

Pelipaikan hanavesi on juotavaa, mutta ei kovinkaan hyvää sellaista, eli ikävä sivumaku ja juomakelpoisuus on muutenkin nipin napin – mutta ainakaan tähän mennessä kukaan ei ole mahanpuruja siitä saanut ja monesti ollaan tuolla pelattu. Voi kuitenkin olla suositeltavaa ottaa mukaan omaa juotavaa.

Proppautuminen

Hahmot ovat pukeutuneet mahdollisimman käytännönläheisesti taisteluun ja liikkumiseen sopiviin vaatteisiin. Velhomaisuus vaatteissa on kiva lisä, mutta ensisijaisesti pukeudu sään mukaan. Varaudu viettämään koko päivä ulkona, eli tarpeeksi lämmintä ja vedenkestävää. Lisäksi pelipaikalla on kesäisin hurjan paljon hyttysiä, toivon mukaan ne ovat peliin mennessä hävinneet, mutta hyttysmyrkyllä on silti hyvä varautua. Muista pakata myös eväät, astiat ja taikasauva!

Ikäraja

Pelin ikäraja on 15 vuotta, eli viimeistään pelipäivänä pitää täyttää 15.

Peliä tekemässä

Peli järjetetään Epel Larp ry:n alaisuudessa. Pääjärjestäjänä toimii Elli O, ja lisäksi juonta ovat olleet kehittelemässä Elmu L, Sonya C ja Pauliina R.