FL4: Uutiset & juorut

Viime aikaisia uutisia ja juoruja pelimaailmassa.

Millennium-juhlien jälkimainingit

Vuoden vaihteessa taikaministeriö järjesti uuden vuoden juhlat, ja yö oli varsin tapahtumarikas. Kuuluisa huispaaja Michael Harkova ilmestyi paikalle ranskalaisen poliitikon Marlène Desjardinsin kanssa, ja yllättävä pariskunta on edelleenkin yhdessä. Greengrassin suvun nuorempi tytär Astoria kohautti vesiraja-pituisella mekollaan. Lavender Selwyn (silloin vielä Brown) pyöräytti puolen yön jälkeen pojan, ja ilmeisesti melko helpon synnytyksen jälkeen palasi vielä juhlimaan. Nainen ehti myös hieman ennen lapsen syntymää julkaista ekslusiivisen kohu-artikkelin, jossa kerrottiin Draco Malfoyn ja Harry Potterin menneen aikaisemmin päivällä naimisiin.

Liikemiehet Gorgorius Voltán ja Lucius Malfoy joutuivat nyrkkitappeluun. Surua aiheutti rakastetun parantajan Ash Selwynin pois nukkuminen. Lisäksi juhlissa sattui ikävästi useampikin ruokamyrkytystapaus, jotka eivät onneksi olleet äkämärokkoa. Juhlien aikana taikaministeriössä tapahtui myös vakava rikos: arkistoissa tehtiin tuhopoltto, joka tuhosi avioliittorekisterit, rikosrekisterit ja tiedot menneistä oikeudenkäynneistä ja tuomioista. Asia on aiheuttanut suurta päänvaivaa, ja esimerkiksi kaikki avioparit ovat joutuneet rekisteröimään liittonsa uudelleen. Syyllistä ei ole saatu vielä kiinni, ja aurorit selvittävät asiaa edelleen.

Vuoden 2000 aikana tapahtunutta

Äkämärokko
Tammikuun puolivälissä tuli suurelle yleisölle tietoon karmiva tapaus: taikaministeriössä ja pian sen ulkopuolellakin oli riehunut helposti leviävä äkämärokko, joka aiheuttaa kuumetta ja vihreitä paiseita. Tauti ei ole hengenvaarallinen ja siitä parantuu päälle viikossa, mutta erittäin ikävä muuten. Äkämärokko tarttuu erittäin helposti ja uudenvuoden aikaan ministeriöstä yli kolmasosa oli ollut sairaana, mikä oli aiheuttanut suuren turvallisuusriskin. Tämän vuoksi arkistopolttokin ehti edetä ennen kuin se huomattiin. Karanteenien ja eristyksien avulla tauti oli saatu pysäytettyä ja tammikuun loppuun mennessä lähes kaikki olivat parantuneet ja tauti saatu hävitettyä. Äkämärokko on ennennäkemätön sairaus, joten on syntynyt salaliittoteorioita siitä, että joku olisi pistänyt sen tahallaan liikkeelle.

Pyyhkäisyoperaatio

Tammikuussa uutisoitiin myös, että Ranskan taikaministeriö oli tehnyt Englannin joukkoja apunaan suuren pyyhkäisyoperaation, jolla oli taisteltu Ranskassa vallalla ollutta järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan.

Seksikolumnisti

Päivän Profeetassa aloitti viime syksynä seksikolumnisti, joka kulkee nimellä Aves Kamp. Kukaan ei ole koskaan nähnyt häntä, mutta kolumnin rohkea sisältö on herättänyt sekä ihastelua että kauhistelua Britannian taikayhteisössä. Joulukuussa tältä julkaistiin kirja nimeltä Velhosutra – kipinöitä sinunkin sauvaasi. Aves Kamp on jatkanut kirjoitteluaan koko kevään. George Weasleylla on yhä meneillään vedonlyönti kirjoittajan henkilöllisyydestä.

Maaliskuiset kuolemat
Greengrassin suvun Lordi Sophus Greengrass löydettiin kuolleena merestä maaliskuun lopulla. Mieheltä oli katkennut niskat, kun tämä oli tippunut jyrkänteeltä. Aurorit aloittivat tutkimaan tapausta onnettomuutena, mutta ovat sittemmin siirtyneet murhatutkintaan. Myös jästisyntyinen Dean Thomas menehtyi yllättäen maaliskuussa.

Kuunvalo-klubi
Huhtikuun lopulla aukesi Englannin ensimmäinen kunnon taikovien yökerho, Kuunvalo. Klubi sijaitsee Viistokujan lähistöllä, mutta joutui sulkemaan ovensa pimeän saasteen takia heinäkuussa. Klubin pystyttivät Blaize Zabini ja Daphne Greengrass.

Kaapattu etsijä
Hiiviskelijässä julkaistiin loppukeväästä artikkeli nimellä “Raphael Greyson – Kaapattu, kadonnut vai muuten vain kuollut?” Kyse on irlantilaisen huispausjoukkueen Kilkennyn Kaatokaapparien etsijästä, jolla oli tunnetusta peliongelmia kasinolla ja jutussa spekuloitiin paljon hänen mahdollisia katoamisensa syitä niin pelivelkoja pakenemiseen kuin väkivaltaisen ryöstön kohteena kaapatuksi tulemiseen.

Komedia: Häistä jäihin
Suositun Teatteri Siipisimpun tekemä produktio “Häistä jäihin” sai ensi-iltansa kesäkuussa. Kyseessä on komedia, jonka kohtaukset on osin improvisoituja. Ohjaajana toimii Greg Hansom ja käsikirjoitustiimissä on ollut mukana mm. Rita Luodiko. Komedia kertoo Althea Sansoucy Ferreiran ja Draco Malfoyn viime jouluisesta hääfiaskosta.

Tässä näytelmän sisältö niille, ketkä ovat käyneet komedian katsomassa (voit päättää onko hahmosi vai ei): Séverin hankki Lavenderin raskaaksi, mutta hylkäsi tytön saman tien kun rakastui päätä pahkaa Althea-kaunottareen. Suhteella ei kuitenkaan ollut tulevaisuutta, koska Althean käsi oli vanhempien toimesta luvattu Dracolle. Se ei kuitenkaan estänyt heitä harrastamasta suhteita, ja Althea tuli vahingossa Séverinille raskaaksi. Lopulta Séverin varasti morsiamen Althean ja Dracon häistä. Draco leppyi nopeasti kun kuuli raskaudesta, ja paljasti Althealle olevansa homo, joten heidän juttunsa ei olisi ikinä toiminutkaan. Draco menikin yllättäen naimisiin salaisen rakkaansa Harryn kanssa, jota hän oli tapaillut Althean tietämättä koko syksyn. Riemua revittiin myös Séverinin saamasta raskaus-herjasta sekä siitä kuinka Draco suuttui joka kerta kun joku nimitti häntä hilleriksi. Lopussa Althea ja Séverin menivät naimisiin, mutta kasvaessaan vauva alkoi näyttää erehdyttävästi Dracolta…

Tylypahkan loppukokeet
Tylypahkan loppukokeita jouduttiin aikaistamaan pimeän saasteen takia, ja koulu loppui jo kesäkuun ensimmäisellä viikolla (yleensä loppuu juhannuksen tienoilla). Tylypahka on toistaiseksi suljettu, sillä saaste on levinnyt sinnekin, surkki Voro pitää linnaa yllä, sillä saaste ei vaikuta häneen.

Huispaajien kiista
Kesäkuussa Lipilinnan Lepakot ja Henkipään Harpyijat pelasivat vastakkain. Peli oli hyvin tiukka, sillä Harpyijat olivat onnistuneet keräämään pisteitä niin paljon, että edes siepin nappaaminen ei olisi vienyt Lepakoita voittoon. Jahtaajat onnistuivat kuitenkin kaventamaan johtoa, ja lopulta jahtaaja Michael Harkova nappasi kaadon Harpyijoiden Ginny Weasleylta taklauksella. Samalla Lepakot onnistuivat saamaan siepin kiinni ja peli päättyi heidän hyväkseen. Pelin jälkeen Ginny on väittänyt medialle Harkovan taklauksen olleen laiton, ja Hiiviskelijä! julkaisi pian artikkelin “Ovatko naishuispaajat uhka, Michael Harkova?”, joka käsitteli Michaelin sovinistisia ajatuksia naishuispaajien alempiarvoisuudesta miehiin verrattuna. Myöhemmin lehdestä Huispausmaailma löytyi artikkeli “Ovatko säännöt tuttuja, Ginny Weasley?” ja mitä ilmeisemmin kaksi jahtaajaa ovat ilmiriidoissa keskenään.

Laulajan rakkausloma
Viime kuukausien aikana kuulu laulaja Viola Winters on pikkuhiljaa menettänyt osia aina niin erikoisesta ulkonäöstään. Ensin häipyivät kimalteet poskelta, sitten kaikkien ihastelemat pitkät, kaarevat ja värikkäät kynnet menettivät pituutensa, ja lopulta jopa värinsä. Hiukset ovat tähtösellä sentään pysyneet vielä raikkaan värikkäinä, mutta onkohan kohta jo niidenkin aika lähteä? Kysyttäessä syytä tähän tyylin muutokseen, neiti Winters vastaa vain, “Enhän minä aina samalta voi näyttää.”

Neiti Winters on myös alkanut työskennellä läheisesti hyväntekeväisyyden kanssa, tarkemmin sanottuna Ash Selwyn -säätiön ja sen perustajan Leo Valkeapään kanssa. Yhteistyö on ollut hyvin läheistä ja runsasta ja onkin spekuloitu että heillä olisi jonkinnäköistä vispilänkauppaa meneillään. Huhuja vahvistaa myöskin se, että viime aikoina sekä neiti Winters että herra Valkeapää ovat molemmat kadonneet kokonaan julkisuudesta. Onko laulajatar ja hänen uusi liekkinsä paenneet kenties rakkauslomalle?

Varastettu jalokivi
Dubain taikamuseosta varastettiin kolme viikkoa sitten 200 000 kaljuunan arvoinen jalokivi Taivaiden tähtikivi, joka on meteoriitista velhojen irroittama jalokivi.

Heinäkuun murha
Kolme viikkoa sitten Viistokujan ja Iskunkiertokujan risteyksestä löydettiin raa’asti murhattu mies, joka oli sidottu nilkoistaan lyhtypylvääseen ja jonka kurkku oli viilletty auki. Mies tunnistettiin myöhemmin ranskalaiseksi Jean-Lucas Boucheriksi, mutta syyllistä ei ole vielä löytynyt.

Etsintäkuulutettu Aria Birdseed
24.7. julkaistu tiedotus:
Britannian taikaministeriö on etsintäkuuluttanut jästihavaintojen pohjalta Aria Birdseedin. Taikalainvartijat ja aurorit ottavat mielellään vastaan vihjeitä, jotka johtaisivat Birdseedin kiinniottamiseen. Kiitämme yhteistyöstä.

Vankilaturvapaikka
Kaksi viikkoa sitten todettiin, että saaste on levinnyt liian pahasti Azkabanin alueelle, ja kaikki vangit jouduttiin siirtämään erilliseen vankilaleiri-turvapaikkaan.

Elokuun murha
Viikko sitten Edwin Davis löytyi kuolleena merestä samaan tapaan kuin Sophus Greengrass, ja tapausta on alettu tutkia murhana.

Perijättären toilailut
Viime viikolla Hiiviskelijä! -lehdessä ilmestyi artikkeli:
”Althea Sansoucy Ferreira – kun mikään ei riitä ökyprinsessalle
Ranskan taikaministerin tytär Althea, joka on valtavan omaisuuden perijätär, on retkahtanut samaan ansaan kuin monet muutkin julkkikset. Synnytyksen jälkeinen masennus otti koville naista, joka on tottunut elämään kultalusikka suussa. Hän antoikin lapsensa pois. Hänen haamumainen olemuksensa (yhteydessä kuva sairaalloisen näköisestä Altheasta), ja vetäytyminen omiin oloihin viittaavat huumaavien taikajuomien väärinkäyttöön. Tämän varmistaa myös eräs hänen lähipiiristään, joka haluaa pysyä anonyymina: ”Olen yrittänyt saada häntä hakeutumaan hoitoon, mutta hänen ylpeytensä ei anna periksi. Toivon, että emme joudu pakottamaan häntä.”

Trippailu ei ole neidin ainut uusi harrastus. Silminnäkijä on lähettänyt Hiiviskelijälle vihjeitä siitä, kuinka tyttö on bongattu eräässä underground kinky-kerhossa erittäin kyseenalaisissa aktiviteeteissa. Toivokaamme, että kyseessä on vain ohimenevä kapinointi omaa kasvatusta vastaan.”

Vain jo turvapaikassa 91 oleville
Keskiviikkona (eilen) ohjelmaryhmä ilahdutti turvapaikassa olijoita jakamalla karkkeja, jotka aiheuttivat pieniä naurunpyrskähdyksiä.

Tänä aamuna Wilma Rosier julkaisi turvapaikassa jutun, jossa oli haastatellut Cleantha Rosieria. Siinä arvosteltiin todella törkeästi hallintoa ja suorastaan kannustettiin kapinaan. Hallinto päätti toistaiseksi lukita rangaistukseksi Rosierin serkukset putkaan, ja he ovat siellä edelleen.

Muuta tietoa

Casino Macabre
Casino Macabre on yksi Ranskan tunnetuimmista ja Pariisin suurimmista kasinoista. Casino Macabre on tunnettu myös ympäri Euroopan, varsinkin seurapiireissä. Casino Macabre on myös yksi ainoista kasinoista, joka tarjoaa velhoille täysin oman alueensa, VIP-alueen. Kasino on tunnettu myös jästimaailman puolella. Casino Macabre perustettiin 70 vuotta sitten Alfonso Dubontin toimesta. Kasinon nykyinen toimitusjohtaja on Adolphe Dubont, Alfonson vanhin poika. Casino Macabre tarjoaa palvelujaan kaikille täysi-ikäisille, olivat he sitten mistä yhteiskuntaluokasta tahansa.

Casino Macabre järjestää vuosittaiset naamiotanssiaiset nimeltään Danse Macabre, johon kutsun saavat vain seurapiireissä vaikuttaneet henkilöt. Danse Macabre järjestetään aina ensimmäisenä täysikuuna pyhäinpäivän jälkeen. Kaikki haluavat kutsun tanssiaisiin, jotka kertovat sosiaalisesta statuksesta ja varallisuudessa. Nimensä mukaisesti Danse Macabre on 70-vuotisen historiansa aikana saanut leiman kuoleman tanssiaisina, koska joka vuonna tanssiaisissa on tapahtunut ainakin yksi murha. Lisäksi naamiotanssiaisissa on vaikeaa löytää syyllistä, koska kukaan ei tunnista toisiaan. Vuoden 2000 Danse Macabren kutsuja ei olla vielä jaettu. Kuka saa kutsun? Pidetäänkö tanssiaisia saasteen takia ollenkaan? Kuka kuolee tällä kertaa?

Sauvavalmistaja
Ranskan merkittävin sauvavalmistaja on Casimir Charlebois.

Megakorporaatio
RamaMed on yksi maailman isoimmista velhokorporaatioista. Sen merkittävin omistaja ja toimitusjohtaja on lähi-idän rikkain velho, biljonääri Ramadan Ahmed, joka asuu Dubaissa. RamaMed valmistaa suurin piirtein kaikkea mahdollista, keskittyen erityisesti jokapäiväiseen käyttötavaraan ja ruokaan.

Sarjamurhaaja Verliebt Zifferblatt
Vuosina 1997-1998 Saksassa liikkui erittäin kieroutunut ja jälkensä taitavasti peittävä sarjamurhaaja, joka käytti itsestään nimeä Verliebt Zifferblatt (“Rakastunut Kellotaulu”). Hän jätti kahden vuoden aikana taakseen kaksitoista velhon/noidan ruumista, yhden joka toisen kuukauden kahdestoista päivä. Murhat tapahtuivat ympäri Saksaa. Zifferblattin uhrit löydettiin puukotettuna omalla teräväksi teroitetulla taikasauvallaan. Sauvoihin oli seivästettynä myös pergamentti, jossa luki milloin rakkausruno, milloin jokin yleispätevä neuvo suhde-elämään, ja muutaman kerran jopa paljastuksia uhrin seksielämästä.

Tapausta tutkittiin aikoinaan paitsi Saksan, myös muiden maiden aurorien toimesta. Briteissä se kuitenkin jäi huomiotta, olihan heillä silloin vielä sota murheenaan. Viimeinen murha tapahtui kesäkuussa 1998, eikä tekijää ole vieläkään saatu kiinni. Monet pohtivat mysteeriä silti edelleen.