FL4: Pelipaikka & tilat

Tietoa pelipaikasta ja tiloista larpin aikana. Ovissa tulee olemaan laput, mikä huone on mikäkin, ei siis tarvitse muistaa ulkoa ;) Kaikista kuvista saa isompia klikkaamalla niitä!

Huonejako on nähtävissä täällä: huonejako

Koko alue

Koko alueen kartta:
Alueen kartta
Tulostamme ja jaamme tämän kaikille osallistujille alkubriiffissä.

Muutama huomioitava seikka:

 • Alueella on todella paljon vessoja, ja monet niistä on poistettu käytöstä loppusiivouksen helpottamiseksi. Älä siis käytä niitä paikkoja, joissa on ei käytössä -lappu/merkki!
 • Kaikki vessat ovat unisex-vessoja huolimatta ovien merkeistä (voi käydä esim. in-game sukupuolensa mukaan, mutta ei niin tarkkaa). Sen sijaan ne suihkut, jotka on erikseen sukupuolitettu (kaikkia ei ole) ovat vain kyseiselle sukupuolelle, jotta ujommat voivat käydä niissä. :)
 • Kaikissa makuurakennuksissa on kaikille patjat, tyynyt ja peitot. Omat lakanat täytyy tuoda! Suuri osa peitoista on ohuehkoja, eli jos on viluisempi niin kannattaa ottaa oma viltti lisäksi tms. Kuva petivaatteista:
 • Petivaatteet

 • Pelipaikan koon vuoksi pelaajien saattaa olla vaikea olla siellä, missä kulloinkin tapahtuu. Tätä helpottaaksemme toivommekin, että pyritte keskittämään julkiset draamat ja tapahtumat Majakan (pääsali) lähiympäristöön. Myös suuri osa peliin suunnitelluista eventeistä tulee tapahtumaan siellä. Kannattaa tulla siis Majakalle käymään tai hengailemaan usein, koska sieltä voi helpoiten päätyä mukaan juttuihin ja voit tarjota myös muille peliä siellä. Tulkaa myös ajallaan yhteisiin ruokailuihin, koska sieltä on mahdollisuus löytää etsimäsi ihmiset, tai jollain sinua etsineellä on mahdollisuus löytää sinut.

Majakka

Majakassa on suurtalouskeittiö, pääsali ja vessat. Täällä saa kukkua vaikka yön ympäri ja meluta rauhassa. Sali koko pelin ajan in-game, mutta keittiö on tarkoitettu vain keittiöhenkilökunnalle. Peli painottuu tämän rakennuksen lähiympäristöön.

Majakan pohjapiirros

Katso valokuvat täältä

Pääsali
Pääsalissa ovat lounaat ja päivälliset, briiffit, osa sisällä järjestettävistä ohjelmanumeroista, mm. radion kuuntelutuokiot. Pääsalista löytyy infopiste ja postipiste (in-game).

Ruokakatokset & huvimaja

Majakan vieressä sijaitsee kolme ruokakatosta sekä huvimaja. Ruokakatoksissa tulee olemaan monenlaista ohjelmaa, joka kylmän ilman yllättäessä voidaan pitää myös sisällä Majakassa. Huvimajassa voi järjestää kaikenlaisia kokouksia.

Weasleyn welhowitsit
(Majakan lähistö)
George Weasley myy ja esittelee kojullaan welhowitsien tavaraa. Koju on auki silloin, kun George niin päättää, eli kannattaa seurata hänen ilmoitteluaan.

Luotsi

Kaikki muut osat rakennuksesta ovat koko pelin ajan off-game, paitsi pukuhuoneet ja vessat. Rakennuksesta löytyy suihkut, saunat ja vessat.

Luotsin pohjapiirros

Katso valokuvat täältä

Tutkimuslaboratorio
(Naisten pukuhuone)
Tutkimuslaboratorioon saa tulla vierailemaan ja juttelemaan kuka tahansa tutkimusryhmän kanssa. Mihinkään ei kuitenkaan parane koskea, ties vaikka koko rakennus räjähtäisi…

Liemilaboratorio
(Miesten pukuhuone)
Labra taikajuomien keittelyä ja varastointia varten. Jos tarvitsee jotain tiettyä taikajuomaa, täältä kannattaa tulla ensimmäisenä kysymään.

Saunat & suihkut
Suihkut ja saunat ovat off ja lämpiävät myös pelin aikana iltaisin, miesten ja naisten sauna on erikseen. Aftereilla miesten saunasta tulee tunnin miesten vuoron jälkeen sekasauna. Jos tila ei aftereilla meinaa riittää, lämmitetään lisäksi Kutterin sauna (Luotsin saunat ovat aika pienet).

Off-taukotilat
Luotsin yläkerrassa on off-taukotilat. Siellä on pieni keittiö sekä pari pöytää, johon voi tulla pitämään taukoa pelistä ja juttelemaan. HUOM. käytössä vain päivisin, koska yläkerran kahdessa makuuhuonessa nukkuu pelin off-henkilökunta, eli heidän uniaan ei saa häiritä. Yläkerran keittiössä on jääkaappi-pakastin, uuni, liesi, mikro, kahvinkeitin, vedenkeitin, ruokailuastiasto, kattiloita ym.

Pj-toimisto
Toimistossa voivat käydä kaikki, joilla on sinne jotain asiaa. Älä koske siellä mihinkään, mihin et ole saanut lupaa! Jos on pj-tiimille epäkiireellistä asiaa, voi toimistoon käydä jättämässä viestin, pj-tiimi käy siellä aina välillä. Toimistossa on säilössä mm. kaikenlaista peliin liittyvää tavaraa ja off-ohjeita joihinkin pelissä liikkuviin taikaesineisiin. Sieltä löytyy myös tiedotusryhmää varten tulostin (Japsu ohjeistaa, muut kuin Japsulta luvan saaneet eivät saa käyttää).

Ankkuri

Keskeisellä paikalla sijaitseva majoitusrakennus, näköyhteys sekä rannalle että Majakkaan. Koko pelin ajan kokonaan in-game.

Ankkurin pohjapiirros


Katso valokuvat täältä

Varustelu

 • Kaksikerroksinen laveri (siskonpeti)
 • Keittiö: jääkaappi-pakastin, uuni, liesi, mikro, vedenkeitin, kahvinkeitin, leivänpaahdin, astianpesukone, ruokailuastioita, kattiloita ym
 • Vessat, suihkut (sauna ei käytössä)

Sairastupa
Kaikki loukkaantuneet ja sairaat tulisi tuoda tänne. Sairastuvalta voi muutenkin tulla pyytämään neuvoa ja apua vaivoihin, sekä yksinkertaisesti puhumaan huolista ja murheista luottamuksellisesti. (In-game, mutta myös off-apua saa)

Lastenhoitohuone
(Sauna)
Huone, johon kaikki pienet lapset ja vauvat voi jättää hoitoon. Huoneessa on kaksi kotitonttua pitämässä hyvää huolta lapsista. (Kotitonttuja ei ole siellä oikeasti, joten ne täytyy kuvitella sinne. Tämä siis vain in-game lapsille, oikeita pikkulapsia pelissä ei ole)

Kompassi

Majakalta menee noin 3-5 minuuttia kävellä Kompassille. Koko rakennus on koko pelin ajan in-game. Muutkin kuin täällä majoittuvat ovat tervetulleita hengailemaan tupaan ja kapakkaan!

Kompassin pohjapiirros

Katso valokuvat täältä

Varustelu

 • Kerrossängyt
 • Keittiö: Jääkaappi, pakastin, uuni, liesi, astianpesukone, mikro, kahvinkeitin, vedenkeitin, leivänpaahdin, ruokailuastioita, kattiloita ym
 • Vessat, suihkut (sauna ei käytössä)

“Sala”kapakka
Blaise Zabinin ylläpitämä pieni kapakka, josta kaikki tietävät, mutta jota ei ole virallisesti hyväksytty. Hallinto on kuitenkin päättänyt katsoa asiaa läpi sormien ja antaa ihmisten pitää hauskansa. Kapakka on auki Zabinin päätösten mukaan, kannattaa seurata ilmoituksia. Iltabileiden aikaan kapakka saattaa väliaikaisesti siirtyä bileiden yhteyteen. Kapakassa on tarjolla myös uhkapelailua.

Pikkumökit

Pikkumökeiltä näkee hyvin amfiteatterille, ja melkein jopa kompassille asti, koska välissä oleva metsä on harvaa. Ne ovat hieman kauempana kaikesta hälystä ja pienen väkimäärän vuoksi rauhallisempia nukkua.

Katso valokuvat täältä

Varustelu (per mökki)

 • Kerrossängyt
 • Ei lämmitystä, jos on kovin kylmä, kannattaa varautua
 • Mökkeihin ei tule vettä, mutta jokaisen mökin terassilla on juomavesipiste
 • Mökkien vieressä on wc-rakennus (mutta ei suihkuja, suihkussa voi käydä esim. luotsissa tai ankkurissa)
 • Mökkeihin tulee sähkö (aurinkopaneelit)
 • Keittiötä voi käyttää esim. ankkurissa tai luotsissa, kompassin keittiössäkin voi käydä, mutta se lienee vähän ruuhkaisempi

Off-tila
Pikkumökki 5 (Haahka) on off-game koko pelin ajan. Tänne mökkiin voi tulla offailemaan tai nukkumaan, jos kaipaa omaa rauhaa tai tulee vaikka kipeäksi.

Mökki kuorsaaville
Pikkumökki 4 (Alli) on in-game pelin ajan (elleivät täällä nukkuvat toisin yhdessä päätä). Jos kanssanukkujat eivät saa unta kuorsauksen takia, niin olethan ystävällinen muita kohtaan ja siirryt nukkumaan tänne :)

Off yöaikaan
Pikkumökit 2 & 3 (Telkkä ja Lokki) ovat niille, jotka tahtovat nukkua offissa. Oletuksena mökit ovat in-game päiväsaikaan kun kukaan ei niissä nuku, mutta täällä olijat voivat halutessaan päättää myös toisin. Jo siis haluat siirtyä nukkumaan offiin, niin näissä mökeissä on vielä tilaa.

Hirsimökit

Hirsimökit ovat hieman erillään muusta alueesta, toisaalta ohjelmarakennus Kutteri on ihan vieressä. Kaikki hirsimökit ovat in-game koko pelin läpi, mutta Mökki 3 (Reimari) on extra-hiljainen mökki.

Hirsimökin pohjapiirros

Katso valokuvat täältä

Varustelu (per mökki)

 • 3 kerrossänkyä + 4 patjaa parvella
 • Keittiö: jääkaappi-pakastin, keittolevy, kahvinkeitin, ruokailuastiat (mutta ei kattiloita tms). Viereisessä Kutterissa on suurtalouskeittiö, jota voi myös käyttää, kunhan siivoaa jälkensä huolella.
 • Mökkeihin ei tule vettä, mutta vieressä on vesipiste.
 • Mökkien vieressä (20m~ päässä) on wc-rakennus, jossa vessat ja suihkut.

Kutteri

Kutterin yläkerta on in-game koko pelin läpi, ja koska siellä ei nuku kukaan, saa siellä jutella rauhassa vaikka koko yön läpi. Alakerran sisätilat ovat off-tilaa, ja siellä sijaitsee Black Box. Alakerran vessa, suihkut ja sauna eivät ole käytössä laisinkaan.

Kutterin pohjapiirros

Katso valokuvat täältä

Kokoustilat
Täällä erilaiset ryhmät voivat pitää kokouksia, ja täällä järjestetään myös joitain ohjelmanumeroita.

Black box (itsepalvelu)
(Alakerran pukuhuone)
Black box on huone, johon voi mennä pelaamaan pelin ulkopuolisia tapahtumia, esimerkiksi menneisyyden tai tulevaisuuden kohokohtia tai vaikka hahmon unia ja näkyjä. Tällä tapaa pystyy syventämään hahmoa ja kokemaan merkittäviä hetkiä, joita pelissä ei voisi muuten pelata. Huoneeseen voi mennä yksin tai muiden kanssa, eikä siellä ole pakko esittää omaa hahmoaan – voi olla vaikka äänet kaverin hahmon pään sisällä. Vastoin kuin black boxeissa usein, meillä ei ole huoneessa henkilökuntaa tai mitään spesiaaliefektejä, eli koko homma toimii itsepalveluna. Odota vuoroasi ulkopuolella, jos sisällä on jo joku pelaamassa.

Ulkotilat

Katso valokuvat tästä

Parkkialueet
Pelipaikalle saapuessa kahden eri tien varressa on parkkitilaa. Ei tosin asvalttia tai edes hiekkaa, vaan jännää harvaa metsää, josta voi ensin olla hankala tajuta, että siihen voi parkkeerata, mutta kuulemma voi.

Amfiteatteri
Täällä tulee olemaan joitain ohjelmanumeroita. Vieressä on vessat (samat joita pikkumökit käyttävät).

Pikkuteatteri
Pikkuteatterilla on joitain tapahtumia. Sijaitsee ihan kompassin vieressä.

Iso kivi
Merkittävä kivi. Sijaitsee ihan kompassin vieressä.

Ranta
Rannalla on hiekkarannan, laiturin ja huvimajan lisäksi veneitä ja kanootteja, joita saa käyttää, kunhan ei mene yksin ja käyttää liiviä. Liivit ja airot löytyvät rannan viereisestä pienestä vajasta. Rannalla on myös vessat.

Kutterin ranta
Kutterin vieressä on pienempi ranta, josta voi pulahtaa veteen. Rannalla on pieni kallio ja betonilaituri.

Kenttä 1
Majakan viereinen kenttä, jossa tulee olemaan ulkona järjestettävää ohjelmaa.

Kenttä 2
Kutterin viereinen kenttä.

Kenttä 3
Amfiteatterin viereinen kenttä.

Leikkitelineet & kuntoilulaitteet
Ympäri ämpäri aluetta on erilaisia leikki- ja kiipeilytelineitä sekä kuntoilulaitteita. Niihin saa mennä leikkimään. Kerrankin kun ei ole ipanoita tiellä!

Nuotiopaikat & laavu
Ympäri leiripaikkaa on ripoteltu nuotiopaikkoja sekä yksi laavu. Nuotioden sytytyksestä vastaa Elmu, älkää menkö sytyttämään ilman lupaa. Osa nuotioista tullaan sytyttämään ainakin nuotiojuhlan ajaksi (ei kaikkia), ja jos haluat vaikkapa grillailla, niin Elmulta saadun luvan kanssa nuotion voi sytyttää.

Huollon varastot
Pikkumökeistä vielä kun jatkaa hieman eteenpäin aivan alueen laidalle, saapuu paikkaan, jossa on huoltojoukkojen varastoja.