Leviathan: ilmoittaudu

Taustatarina/Etusivu || Info || Hahmot || Ilmoittaudu

Ilmoittautuminen aukeaa kampanjassa aikaisemmin pelanneille torstaina 1.6.2017 klo 18.00. Tätä aikaisemmin saapuneita ilmoja ei oteta huomioon! Riittää kun on pelannut vähintään yhdessä Feenikslaulu-pelissä, välipelit lasketaan mukaan.

Jos tilaa on, ilmoittautuminen aukeaa uusille pelaajille 12.6.2017 klo 15.00 ja on auki 30.6.2017 asti tai kunnes peli täynnä. Myös vanhat pelaajat voivat vielä ilmoittautua tällöin.

Ilmoittautumislomake löytyy täältä: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd_Zl5CAWGAk3gAQSDT-VdAAGw7-EkKfIwC1ZvUaRYCndau7Q/viewform?usp=sf_link

Katso alta ohjeet hahmonluontiin.

Hahmonluonti

Ohjeita, miten tehdä hahmoja, juonia ja kontakteja Leviathan-välipeliin. Pelinjohtoon (eli Elliin) voi ottaa yhteyttää Facebookissa keskustellakseen, näin saa nopeiten vastauksen. Kovin pitkiin kysymyksiin sitä kautta ei kuitenkaan vastailla. Kaikki minkä täytyy jäädä talteen (eli hahmoprofiilit, suuremmat juonisuunnitelmat ym) tulee kuitenkin lähettää pelin sähköpostiin potterlarp (ät) gmail.com.

Muistathan myös, että jos mielit joskus jatkaa hahmon pelaamista tulevissa osissa tai tapahtui jotain pelimaailmaan vaikuttavaa, niin sinun tulee lähettää asiasta lyhyt deby (voi olla vaikka muutama ranskalainen viiva, kunhan pelinjohto saa jatkon kannalta relevanteista asioista tiedon).

Lyhytkuvaus

Kaikkien osallistujien tulisi kirjoittaa noin 4-8 lauseen mittainen lyhytkuvaus hahmostaan 15.7 mennessä. Lyhytkuvauksessa on tarkoitus kiteyttää, millainen kuva hahmosta on julkisuudessa tai laajemmassa kaveripiirissä.

Lyhytkuvaus voi sisältää esimerkiksi seuraavia asioita: miksi hahmo on paikalla tuhoamassa Leviathania, mitä hahmo parhaillaan tekee elämässään, mahdolliset laajemmin tiedetyt skandaalit, suhde- ja perhekuviot, pari sanaa hahmon luonteesta/olemuksesta tai muuta oleellista tietoa hahmosta, joka muiden hahmojen/pelaajien olisi hyvä tietää. Mallia voi katsoa vaikkapa Varjojen vihan tai Sielunsiiven lyhytkuvauksista. Lyhytkuvaukset kirjoitetaan seuraavaan muotoon:

Etunimi ”lempinimi (jos on)” Sukunimi m/f/_ (ikä)
Ammatti/työpaikka
Pelaaja: (pelaajan nimi)
Noin 4-8 lauseen lyhytkuvaus (muista ero virkkeen ja lauseen välillä, ei 8 virkkeen kuvauksia).

Lyhytkuvauksen voi postata kommenttina lyhytkuvausten Facebook-ketjuun tai lähettää sähköpostiin potterlarp (ät) gmail.com, laita viestin otsikoksi “Leviathan: lyhytkuvaus [hahmon nimi]”. Älkää lähettäkö lyhytkuvauksia yksityisviestillä. Saatan muokata lyhytkuvauksia jos ne minusta sitä kaipaavat. Lyhytkuvauksiin voi pyytää muutoksia jälkeenpäin, jos keksii jotain uutta mitä siinä pitäisi olla, jatkuvaa muokkailua ei kuitenkaan tehdä. Lyhytkuvauksien tarkoituksena on helpottaa kontaktien luomista.

Jatkava hahmo

Peliin voi osallistua millä tahansa hahmolla, jota olet kampanjan edellisissä osissa pelannut. Olisi kuitenkin hyvä, jos hahmolla olisi jonkinlainen taito, jota Leviathania vastaan taistelussa voi hyödyntää. Hahmo on voinut esimerkiksi opetella sellaisen viimeisen viiden vuoden aikana. Jatkohahmojen tulee kirjottaa hahmostaan lyhytkuvaus 15.7 mennessä.

Uusi hahmo

Kampanjaa varten on luotu paljon taustatietoa, jota on hyvä hieman vilkaista läpi ennen hahmon luontia, vaikka ei kaikkea lukisikaan. Taustat löytyvät maailma-linkin takaa.

Kampanjassa voi pelata joko täysin originaalia hahmoa tai kirjoista tuttua hahmoa eli canon-hahmoa. Varatut canon-hahmot ovat nähtävissä kampanjan hahmot-sivulla, tämän lisäksi jotkut listasta puuttuvat hahmot saattavat olla muuten estyneitä (esim. kuolleita) – kannattaa kysyä.

Hahmo tehdään mieluiten tälle pohjalle: hahmolomake (kaikkia kohtia ei tarvitse täyttää). Lomakkeen ei tarvitse olla pitkä, puoli sivuakin riittää, kunhan siitä käy ilmi hahmon perusidea. Laita rohkeasti ideoitasi ylös, pelinjohto kyllä korjaa sitten jos menee meidän pelimaailman kanssa ristiin tai ei muuten sovi. Hahmolomake max 3 sivua – pelinjohto ei ehdi tämän pitempiä lukea! Juoni-ideat voivat mennä yli tämän kolmen sivun, mutta hahmon taustatiedot (eli lomakkeessa kysytyt kohdat) pitää mahtua kolmeen. Itsellesi voit toki kirjoittaa muistiin pitempää sepustusta.

Voit alkaa tehdä uuden hahmon profiilia, kun pelinjohto on kuitannut ilmoittautumisesi ja sanonut että hahmokonseptisi on ok. Ilmot pyritään kuittaamaan kerran viikossa. Lähetä valmis profiili osoitteeseen potterlarp (ät) gmail.com, merkitse otsikkoon “Leviathan: hahmoprofiili [hahmon nimi]“.

Profiilin tiedostomuotona jokin seuraavista:
-Sähköpostikentässä tekstinä
-Liitteenä docx, doc tai rtf -muodossa
-Drive-tiedostona – huom. lähetä jaettava linkki (kuka tahansa linkin saava voi lukea), älä jaa suoraan pelin sähköpostin kanssa, jälkimmäinen aiheuttaa aikaa vievää lisäsäätöä.
-EI PDF:ää! (meidän pitää pystyä copypasteamaan sisältö helposti)

Profiilin deadline on 15.7.2017 Profiilin lisäksi tulee kirjoittaa lyhytkuvaus, jonka deadline on myös 15.7. Katso ohjeet ylempää.

Uudet hahmot toimivat parhaiten, kun ne kehitetään suoraan osaksi jonkinlaista ryhmää, esim. pitkään töitä yhdessä tehnyt auroriporukka jne. Hahmoa suunnitellessa kannattaa miettiä, miksi juuri tämä hahmo on päättänyt vapaaehtoistua Leviathanin tuhoamiseen, ja hänellä pitäisi olla myös relevantteja taitoja.

Kampanjan tyyli

Kampanjan tyyli on fanficmäinen, lennokas ja hieman humoristinen – suurta draamaa ja tragediaa vakavasti pelattuna mutta kieli poskessa suunniteltuna. Kampanjaa tehdään “antaa kaikkien kukkien kukkia” -mentaliteetilla, kuitenkin niin että homma pysyy loogisena kokonaisuutena. Uskalla siis ehdottaa erikoisiakin ideoita! Mukaan sopivat niin vakavat kuin hullunkurisetkin hahmot, kunhan vetää kunnialla ;)

Juonten kehittely

Pelinjohto ei kirjoita peliin isoa juonta lukuunottamatta muita juonia. Isosta juonesta tietenkin riittää varsin hyvin sisältöä pelille, mutta hahmolle kannattaa kehitellä jotain puuhaa taistelun valmistautumisen ajalle, esimerkiksi päänsisäistä pohdittavaa ja kontaktipelaamista. Valmistautuminen kestää useamman tunnin. Koska hahmot tiedostavat, että kuoleman riski on merkittävä, nämä juonet voivat olla esimerkiksi vaikka viimeisten toiveiden toteuttamista, viimeisten sanojen kertomista, sparrailua, omiin ryhmäläisiin tutustumista, strategian hiomista jne. Pelaajien tulee siis itse keksiä taistelun lisäksi sisältöä pelilleen. Kontaktidraamoja ei tarvitse erikseen hyväksyttää pelinjohdolla – epävarmoissa tapauksissa on hyvä kuitenkin kysyä. Sen sijaan kaikki kuviot, jotka saattavat vaikuttaa pelimaailman tilanteeseen, suuremmin muihin hahmoihin, määrittelevät jonkinlaista uutta taustatietoa maailmasta tai esimerkiksi kaikki taikaesineet, kiroukset, rituaalit ynnä muut tulee hyväksyttää pelinjohdolla. Myös jos olet yhtään epävarma jonkun asian sopimisesta peliin, ota rohkeasti yhteyttä.

Kontaktien kehittely

Heinä-elokuussa pidetään vapaaehtoinen kontaktiworkshop, jonka tarkoituksena on mahdollistaa uusien hahmojen kontaktointia sekä auttaa vanhojen kontaktien päivittämisessä vuoden 2008 tasalle. Kyseisen workshopin ulkopuolella kontaktien kehittely onnistuu parhaiten huutelemalla asiasta Facebook-tapahtumassa (tapahtuma on yksityinen, tökkää jotakuta tapahtumaan tulijaa saadaksesi kutsun, tai laita sähköpostia niin Elli kutsuu). Kannattaa jo alunperinkin lähteä miettimään hahmoa siltä kantilta, että sillä on jokin valmis viiteryhmä. Ideoita erilaisista peliin saapuvista porukoista heitellään Facebookissa. Jos sinulla on jo jokin hahmoidea, voit myös kysyä vinkkiä pelinjohdolta siitä, olisiko heillä heti mielessä jokin sopiva kontakti hahmollesi, niin tiedät keneltä mennä kysymään lisää.