Materiaalien käyttö

Luomaasi hahmoa, profiili- tai muuta FL-kampanjaa varten kirjoittamaasi tekstiä tai ideoita saatetaan käyttää hyväksi kampanjassa eri tavoin. Tämä tarkoittaa seuraavia asioita:

1) Jos peruutat pelin, lopetat kampanjassa pelaamisen, vaihdat hahmoa tai et pääse johonkin peliin, saatetaan tekemäsi hahmo luovuttaa eteenpäin toiselle pelaajalle. Pyrimme siihen, että oma hahmosi on omasi eivätkä muut pelaa sitä ellei pelinjohto koe, että juonikuvioiden tai vastaavien takia hahmon täytyy olla paikalla. Jos olet pelannut hahmoa jo aikaisemmin ja tahdot jatkaa sitä, niin toiselle pelaajalle luovutus on vain väliaikainen ja voit jatkaa hahmoa. Jos taas et ole pelannut hahmolla vielä yhtäkään peliä tai haluat lopettaa hahmon pelaamisen kokonaan, saattaa luovutus olla pysyvä (hieman tilanteen mukaan).

2) Pelinjohto lisää kampanjan julkisiin maailmankuvatietoihin kaikki asiat, jotka kokee tarpeellisiksi lisätä sinne. Tällöin sinne saattaa päätyä myös sinun keksimiäsi asioita, esimerkiksi jos olet kirjoittanut profiiliisi jostain uudesta loitsusta tai olet tehnyt peleihin oppituntimateriaalia.

3) Muilla larpeilla ja pelinjohtajilla on lupa lainata ja muokata Feenikslaulun julkisia maailmamateriaaleja omiin tarkoituksiinsa sopivaksi, mikä tarkoittaa, että myös sinun keksimiäsi juttuja saatetaan lainata, jos niitä on päätynyt FL:n julkiseen materiaaliin. Heillä ei kuitenkaan ole lupa väittää näitä kokonaan omakseen, vaan he esim. linkkaavat takaisin Feenikslaulun sivuille. Tämä ei toki koske esimerkiksi valokuvia, taitettuja lehtiä, radio-ohjelmia ja muuta vastaavaa, vaan nimenomaan yleisiä taustatietotekstejä. Muuhun materiaaliin pitää erikseen kysyä lupa sen tekijöiltä.

4) Kun lähetämme tekemääsi hahmoa toiselle pelaajalle tai lisäämme keksimiäsi juttuja kampanjan webbisivuille tai toisiin hahmoprofiileihin, emme missään vaiheessa tule kreditoimaan sinua nimeltä. Kampanjan luomiseen on tavalla tai toisella osallistunut yli sata ihmistä ja suurin osa heistä löytyy hahmolistasta. ;) Kaikkien kreditoiminen erikseen olisi turhaa ja mahdotonta. Sen sijaan emme myöskään väitä, että joku muu olisi keksinyt sinun keksimäsi jutut, ja jos lainaamme suoraan pidemmän pätkän sinun kirjoittamaasi tekstiä julkiseen käyttöön, niin silloin toki otamme yhteyttä ja kysymme onko kyseisen tekstin julkaisu ok ja millaiset krediitit haluat.

5) Pelinjohto pidättää täydet oikeudet muokata hahmoja, ideoita ja kirjoittamiasi tekstejä parhaaksi katsomallaan tavalla kampanjaa varten.

6) Asiat hoidetaan toki hyvän tavan mukaisesti olemalla reiluja toisillemme. Pj:t eivät hyväksikäytä yllämainittuja ehtoja sopimattomasti.

Miksi meillä on tällaiset käytännöt? Ensinnäkin nämä käytännöt helpottavat huomattavasti kampanjan vapaata kirjoittamista ja ideoimista pelinjohdolle ilman että tarvitsee miettiä ja olla huolissaan siitä, saako jonkun pelaajan määrittelemiä juttuja nyt käyttää. Toiseksi, jos joku on jo keksinyt pyörän, on toisen turha keksiä sitä uudestaan. Sen sijaan, että tarraisimme omiin tuotoksiimme, joilla ei kuitenkaan ole mitään taloudellista arvoa, haluamme jakaa niitä niin että niistä on muillekin iloa ja apua. Näin kaikkien työ vähenee. :)

HP-larp kampanja