Taikaolennot

Sivulla esitellään: varjohirviöt, ankeuttajat ja veelat. Vampyyrit, ihmissudet ja alkulinnut ovat omalla alasivullaan.

Taikaolentolait & ETASM

Euroopassa liikkuvien vampyyrien (niin velho- kuin jästiperäisten), ihmissusien ja veelayhteisöjen (muttei yksilöiden) sekä muiden vaarallisena pidettyjen taikaolentojen pitää kaikkien rekisteröityä ETASM:iin (Euroopan Taikaolentojen Suojelu ja Metsästys -kattojärjestö), jonka päämaja on Unkarissa. Järjestö mm. ylläpitää veripankkia vampyyreille, hankkii luovuttajia, puhuu taikaolentojen hyvinvoinnin puolesta ja tekee töitä velhoyhteiskunnan ja taikaolentojen yhteensovittamisen parissa. Toisaalta järjestö myös metsästää lakia rikkovia tai rekisteröimättömiä olentoja ja tekee yhteistyötä eri maiden aurorien kanssa, jos rikos liittyy taikaolentoihin.

Taikaolentometsästäjiä toimii Euroopassa sekä yksityisesti että ETASM:ille. Yksityisten harjoittajien pitää hankkia lisenssi ETASM:ilta, lisenssiä varten pitää läpäistä eettinen testi. Useimpien taikaolentojen tappamiseen tai kiinniottoon tarvitsee virallisen luvan kyseisen maan taikaministeriöltä. Joitain yleisiä pikkuolentoja saa kuitenkin metsästää luvatta ja ilman metsästäjälisenssiä. Ihmisten kaltaisten olentojen kohdalla (mm. vampyyrit, veelat, ihmissudet) lupia myönnetään vain, jos kyseessä on lakeja rikkonut yksilö. Silloinkin kiinniotto on ensisijaista, tappoluvan saa vasta jos olento on tehnyt vakavia tekoja (useita murhia tms). Itsepuolustus on sallittua, mutta myös silloin tappo katsotaan useimmiten hätävarjelun liioitteluna ja johtaa tuomioon.

Varjohirviöt

Kun varjohirviöitä alkoi ilmestyä heinäkuussa 2000, ei kukaan tiennyt niistä juuri mitään. Sittemmin tutkijat ovat onnistuneet selvittämään niistä yhtä ja toista. Ihmisten käyttämän pimeän magian residuaali on laskeutunut vuosien saatossa maan alle ja liittynyt siellä varjovirtaan. Varjohirviöt ovat syntyneet varjovirrassa, ja ne ovat ihmisten käyttämän pimeän magian ruumiillistumia, eli ihmisen oman vihan heijastumia. Ne ovat nousseet varjovirran mukana pinnalle, ja toivon mukaan katoavat sen mukana, kun varjovirta laskeutuu.

Varjohirviöitä oli eniten elokuussa 2000, mutta sittemmin niiden lukumäärä on pikkuhiljaa laskenut. Vahvan pimeän saasteen alueella on lähes aina varjohirviöitä, ja saaste vahvistuu siellä minne varjohirviöt menevät.

Heikommat varjohirviöt koostuvat mustasta savusta, eivätkä ole kiinteitä. Vahvemmat hirviöt voivat kuitenkin vapaasti vaihtaa savumaisen ja kiinteän muodon välillä. Useimmiten hirviöt ovat jotain tästä väliltä. Ulkomuodoltaan ne voivat näyttää lähes miltä tahansa: jotkut muistuttavat vääristyneitä eläimiä, useimmat ovat kuitenkin etäisesti ihmisen mallisia. Monilla on hohtavat silmät.

Varjohirviöt ovat melko hiljaisia olentoja, mutta ne voivat esimerkiksi murista tai kirkua, varsinkin hyökätessään. Joidenkin hirviöiden on raportoitu hokevan tiettyjä ymmärrettäviä lauseita, kuten “Kuoleman valtaan!” Näiden hokemien on arvioitu olevan heijastumia ihmisten omista tunteista sinä hetkenä, kun nämä ovat loitsineet pimeää magiaa, josta kyseinen varjohirviö on myöhemmin syntynyt.

Varjohirviöt voivat hyökätä kahdella tapaa:
-Pyyhältämällä ihmisen/olennon läpi, mitä voi seurata voimakas hengenahdistus, krampit, kontrollin menettämistä taikuudesta, tajuttomuus, kuoliot tai jopa kuolema, jos varjohirviö on pitempään ihmisen kohdalla.
-Fyysisesti raatelemalla kynsillään tai hampaillaan. Varjohirviön kosketus aiheuttaa myös ihon syöpymistä.

Parantajat ovat onnistuneet löytämään jo useampia keinoja varjohirviöiden tekemien vaurioiden parantamiseen. Jotkin jäljet saadaan parannettua kokonaan, mutta joistakin jää parantumattomia arpia.

Keskivertoa hirviötä vastaan taistelemaan tarvitaan aina useampi taikoja. Muutama loitsu ei sitä saa kääntymään, vaan vaatii usein sitkeyttä ja suurta voimaa ajaa varjohirviö pois. Tehokkaimpia ovat rakkaudesta ja suojelunhalusta tehdyt voimakkaat pimeät taiat. Suojelius voi saada hirviön pysähtymään hetkeksi, mutta harvoin ajaa sitä pois. Usein paras päätös onkin juosta, eikä taistella. Hirviöt tosin tykkäävät jahdata uhrejaan.

Ankeuttajat

Ankeuttaja on pimeä epäolento. Ne syntyvät pimeydestä ja syvästä epätoivosta, kuitenkaan niiden tarkkaa syntymekanismia ei tiedetä. Ne käyttävät ravintonaan älykkäiden olentojen, kuten ihmisten, positiivisia tunteita. Ankeuttaja imee onnellisuutta kaikkialta ympäriltään aiheuttaen näin masennusta ja epätoivoa. Lisäksi niiden läsnäolo tuo mieleen pahimmat muistot sekä kylmyyden tuntemuksen.

Ankeuttaja osaa syödä henkilön sielun, jättäen näin uhrinsa vegetatiiviseen tilaan. Ankeuttajat lipuvat useimmiten maata pitkin, mutta ne osaavat myös lentää. Ne eivät osaa ilmiintyä. Ankeuttajat eivät näe mitään, mutta ne aistivat tunteet, joten tietävät, jos heidän lähellään on joku. Ne voi opettaa puhumaan, mutta parhaimminkin puhetta taitava ankeuttaja puhuu lähinnä välttävästi. Jästit eivät näe ankeuttajia, mutta myös taiattomat olennot tuntevat niiden läsnäolon.

Ankeuttajaa ei voi tuhota. Jos sen kuitenkin jättää tarpeeksi pitkäksi aikaa ilman mitää ravintoa eli onnellisuutta, kuolee se aikanaan. Ankeuttajan voi ajaa pois suojeliuksella. Ankeuttajan aiheuttamaan kylmyyteen ja masennuksen tuntemukseen auttaa suklaa.

Ankeuttajan sukulaisia ovat muut epäolennot, mm. kalmolaskokset. Pimeä saaste teki ankeuttajista entistä nälkäisempiä ja voimakkaampia, mutta tilanne on vähitellen rauhoittunut.

Veelat

Veelat näyttävät samalta kuin ihmiset, ja he ovat kaikki hyvin kauniita. Usein eurooppalaisilla veeloilla on platinanvaaleat pitkät hiukset, mutta muunkin väriset, jopa mustat, ovat mahdolliset. Veelojen taikavoimat piilevät heidän hiuksissaan, joten veela menettää ainakin osan taikavoimistaan jos leikkaa hiukset lyhyiksi. Tämän vuoksi veelan hiukset ovat hänelle arvokkaat. Muutamien hiusten nyppääminen ei vaikuta veelaan, mutta veela sitä harvoin mielellään tekee.

Lähes kaikki veelat ovat naispuolisia. Miespuolisia veeloja on olemassa, mutta ne ovat harvinaisia ja enemmänkin geneettinen poikkeama. Veeloja elää ympäri maailmaa, Euroopan suurin yhdyskunta on Kreikassa. Ranskassa ja Portugalissa on toisiksi merkittävimmät yhdyskunnat. Iso-Britanniassa yhdyskuntaa ei ole.

Veelojen syntypaikkoja löytyy todella harvakseltaan, mutta muutaman jäljellä olevan yhteisön keskiössä on yhä lähde, jossa lisääntyminen tapahtuu. Lisääntymishalukas veela laskeutuu täyden kuun aikaan lähteeseen kylpeäkseen mukanaan helmi. Helmestä kehittyy kolmen kuunkierron kuluttua veela. Veela syntyy suoraan 13-vuotiaan ihmisen tasoiseksi, niin henkiseltä kuin ruumiilliselta kehitykseltään. Tietotaidon hän perii äitiveelaltaan (kielen, motoriset kyvyt, tietoa ympäristöstä jne), mutta myös syntymäympäristö voi jonkin verran vaikuttaa. Kehon muutokset loppuvat 27 ikävuoden paikkeilla ja ikääntyminen on ihmistä puolta hitaampaa, joten samanikäistä veelaa ja ihmistä ei voi suoraan verrata. (Pelissä olevat veelat ovat kuitenkin sen ikäisiä, että vastaavat myös kehitykseltään suurin piirtein samanikäistä ihmistä.) Keskimäärin veelat elävät 150-200 vuotta.

Veelat voivat saada lapsia ihmisten kanssa. Tällöin lapsen syntymä ja kehitys on samanlaista kuin ihmisillä. Lapsesta syntyy suuremmalla todennäköisyydellä tyttö, jolloin se voi periä joitain veelojen taikavoimia. Jos lapsi on poika, se ei voimia peri.

Veelojen kulttuurissa korostetaan läheisyyttä, lisääntymistä, kauneutta, herkkyyttä, hoivaamista, yhteisöllisyyttä, seksiä, luontoa, mystiikkaa ja taikuutta. Luonteelta veeloja löytyy päästä päähän. Yleistäen voi kuitenkin sanoa, että veelat ovat melko temperamenttisia ja helposti ärsytettävissä.

Velhojen keskuudessa veeloja on usein pidetty jotenkin alempiarvoisena. On ajateltu, että veelat eivät ole yhtä älykkäitä, sivistyneitä ja edistyneinä kuin ihmiset, vaikka veelojen älykkyys todellisuudessa vastaa ihmisten älykkyyttä. Useat velhot vierastavat ja jopa pelkäävät veelojen vetovoimaa sekä lintumuotoa, minkä vuoksi negatiivisimmat rinnastavat veelat jopa eläimiin. Historiassa on kuitenkin myös nähty päinvastaisia näkemyksiä, joissa veeloja on ihannoitu, koska ne ovat pitkäikäisiä ja kauniita maagisia olentoja.

Taikavoimat:
-Veeloilla on lumovoima, jonka he voivat laittaa päälle tai pois silkalla tahdonvoimalla. Kun lumovoima on päällä, ja naispuolisista kiinnostunut katsoo veelaan, ei hän saa enää katsettaan irti. Veela näyttää silloin maailman ihanimmalta olennolta, johon haluaa tehdä vaikutuksen (kehuskelemalla, haluamalla miellyttää veelaa jne). Henkilöt, jotka ovat hyviä vastustamaan mieleen vaikuttavia taikoja (kuten komennus-kirousta), pystyvät vastustelemaan myös veelan lumovoimaa. Lumovoima tehoaa kaikkiin, jotka ovat romanttisesti tai intiimisti kiinnostuneita naisista, oli henkilö sitten suhteessa tai ei. (Lumovoiman mallinnus: pikkurilli pystyssä pään päällä, tai offissa/peliohjeena sanominen, kumpi nyt sopii tilanteeseen)
-Veelat voivat suuttuessaan muuttua lintumaisen näköisiksi olennoiksi (vrt. harpyija), joilla on siivet ja nokka, ja voivat tällöin lentää – he eivät kuitenkaan jaksa pysyä ilmassa kovin kauaa, eli pitkän matkan lentäminen ei ole mahdollista. (Mallinnus tapahtuu muodostamalla kädellä nokka naaman eteen tai nokka-propilla)
-Veeloilla on tulivoimia, ja he voivat ampua tulipalloja käsistään. (Mallinnus: “Tulipallo!” ja sopiva käsien heilautus) Tämä taito kuitenkin kuluttaa nopeasti energiaa.
-On todella harvinaista, että veelalla on taikasauva. Veelat voivat oppia taikomaan samaan tapaan kuin velhotkin, mutta todella harvat veelat tätä opettelevat, koska heillä on heidän oma luontainen taikuutensa.

HP-larp kampanja