Taikamaailman paikkoja

Velhokohteita Iso-Britanniassa.

Muilla sivuilla esitellään:
Britannian taikaministeriö
Tylypahka
Kokeellisen taikuuden instituutti

Kansainvälinen porttiavainkeskus

Sijaitsee Lontoossa (ei taikaministeriössä), toimittaa pääsääntöisesti porttiavainlähtöjä ulkomaille sillä välimatkan kasvaessa myös ilmiintymisen riskit kasvavat (vrt. jästien lentokenttä). Euroopan isoimpiin kaupunkeihin porttiavainlähtöjä on päivittäin ja halutessaan voi varata porttiavainketjun (porttiavaimella paikasta A paikkaan B ja sieltä paikkaan C), mikäli aikoo matkustaa kauemmas toiselle mantereelle. Jokaisella porttiavainkeskuksen työntekijällä on virallinen lupa luoda porttiavain ja he ovat saaneet pätevän koulutuksen niin porttiavaimen luomiseen kuin onnettomuustilanteissa tarvittaviin ensiaputaitoihin.

Velhojen näyttämötaiteiden opisto (VNO)

Velhojen näyttämötaiteiden opistolla opiskellaan kolme vuotta. Joka vuosi VNO:lla esitetään useita näytelmiä, joista kevään päättötyö on suurin ja tärkein. Kolmannen vuosikurssin opiskelijat saavat perinteisesti tilaisuuden loistaa esityksessä, mutta muutkin opiskelijat ovat vuosien varrella saaneet päättötöistä tärkeitä rooleja.

VNO:n ryhmäkoot ovat hyvin pieniä, mikä johtuu siitä, ettei työpaikkoja ole kovin paljon. Tämän ansiosta vuosikurssien ja eri ryhmien opiskelijoilla on paljon yhteisiä tunteja ja tiivis yhteishenki. Opettajat myös tuntevat oppilaansa hyvin ja heillä on useimmiten aikaa antaa yksilöllisemmin opetusta kuin muissa taikakouluissa.

VNO:lla voi opiskella seuraavilla linjoilla:

ohjaus
käsikirjoittaminen
näyttämömuodonmuutokset
näyttelijäntyö

Linjojen sisällä on useampia suuntautumisvaihtoehtoja ja kursseja on mahdollista ottaa jonkin verran myös toiselta linjalta.

Pyhän Mungon taikatautien ja -vammojen sairaala

Sairaala sijaitsee Lontoossa, ja se on ainut iso velhosairaala Iso-Britanniassa. Pyhä Mungo perustettiin 1600-luvulla. Ulkopuolelta sairaala näyttää hylätyltä tavaratalolta. Sairaalaa johtaa parantajista muodostuva kolmen hengen johtokunta.

Kerrokset:
1. Omaehtoiset onnettomuudet
2. Otusten aiheuttamat onnettomuudet
3. Taikabasillit
4. Liemi- ja kasvimyrkytykset
5. Taikavahingot
6. Vierailijoiden teehuone ja sairaalan puoti

Auroriopisto

Lontoon liepeillä sijaitsevat tilat soveltuvat kaikenlaiseen aurori-, isku- ja turvavelho-opiskeluun. Opistolla myös kokeneet aurorit käyvät uusintakoulutuksessa tai harjoittelemassa. Opiston yhteydessä ei ole asuntolaa, vaan oppilaat asuvat eri puolilla Lontoota.

Britannian taikakirjasto

Iso-Britannian isoin taikakirjasto sijaitsee Lontoossa. Tämä on taikaväen pää- ja kansalliskirjasto, jossa on mittava määrä hyvin arvokkaita teoksia ja arkistoja.

Viistokuja

Britannian isoin taikatarvikkeita myyvä ostoskuja. Viistokujalle mennään sisään Vuotava noidankattila -nimisestä pubista. Viistokujalla on myös asuntoja. Viistokujan päässä sijaitsee maahisten omistuksessa oleva Irveta, joka on Britannian ainut velhopankki.

Kuunvalo

Viistokujan sivukujalla sijaitseva vuonna 2000 perustettu tanssiklubi on Englannin ainut ja ensimmäinen pelkästään taikaväelle tarkoitettu yöklubi. Tämän lisäksi illanviettoon on lähinnä pubeja, tai velhojen suosimia jästipaikkoja.

Iskunkiertokuja

Viistokujan yhteydessä oleva sivukatu, jossa myydään kaikkea hämyisempää. Iskunkiertokujalla on myös asuntoja.

Tylyaho

Tylypahkan vieressä sijaitseva kylä. Tylyaho on ainut kokonaan velhojen asuttama kylä Iso-Britanniassa.

Azkaban

Britannian ainut velhovankila. Aikaisemmin olot olivat siellä todella kurjat. Toisen sodan jälkeen ankeuttajat kuitenkin poistettiin sieltä kokonaan, joten olot ovat parantuneet. Azkaban sijaitsee saarella Pohjanmerellä.

HP-larp kampanja